Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tekla64 napisał(a):
no to pies mial zupelnie fajny wyjazd hihihi pewnie zadowolony jak dzinks i taki powinien byc

piekne zdjecia

haha, pies się umęczył, bo myślał, że nas musi pilnować :D

greatmadwomen napisał(a):
ile zdjęć! piękny Irys, jak ja zazdroszczę osobom które mają psa który uwielbia pływać :loveu: moja nie lubi pływać ehhh...

Irys szybko się nauczył i potem juz skakał "na ratownika" zanim się patyk rzuciło :lol:

Korenia napisał(a):
Super wypadzik:) Nie było małych łabędzi? My jak w zeszłym roku byłyśmy to rodzice chcieli 'zaklekotać' Amy ;)

były, były, a tato łabędź nie tylko klekotał ale i rzucił się na Irysa :diabloti:
moje dziecko poszczekało i uciekło, a łabędź się cieszył i odstawiał taniec zwycięstwa :evil_lol:

cieszę się, że się zdjęcia podobają ;)
Irys strasznie szybko zarasta... dzisiaj mu skróciłam firankę bo już ciągnął nią po ziemi :D

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ahedok napisał(a):

ja się w ogóle w ten spór nie wdawałam, moja siostra go ganiała
mi oddaje patyk jak tylko poproszę ;)

ja nie pisałam o patyku

pływanie jest świetne na kondycję

na łabędzie trzeba uważać są bardzo odważne a dorosły osobnik skrzydłem potrafi złamać rekę mężczyźnie

Posted

wilczy zew napisał(a):
ja nie pisałam o patyku

pływanie jest świetne na kondycję

na łabędzie trzeba uważać są bardzo odważne a dorosły osobnik skrzydłem potrafi złamać rekę mężczyźnie

nie o patyku? a w czym jeszcze mój urwis okazał brak karności? ;o
słyszałam o tych łabędziach ;)

Saththa napisał(a):

:loveu:

#Etna# napisał(a):
A niby sznaucer za wodą nie przepada;) duuuuużo pięknych zdjęć:lol:
Oj chciałoby się mieć olbrzymka...:loveu:

nie przepada? pierwsze słyszę :hmmmm:
olbrzymek to pies idealny :lol:

ania90 napisał(a):
sliczny Irysek :loveu:

Posted

wilczy zew napisał(a):
Irysek ciagnie na smyczy

aah, o to chodzi
ciągnie, ale rzadko, jak coś zobaczy i w dodatku nie jak ze mną idzie, więc mu wybaczam ;)

Tekla64 napisał(a):
no labedzie w pewnym okresie sa bojowe i bardzo odwazne a w wodzie pies nie ma szans wiec lepiej uwazac
dopracuja wszystko byle nie za szybko i nie na raz

Irys salwował się ucieczką na brzeg :D

bianka19 napisał(a):
to wielkie, czarne, włochate coś jest śliczne. :loveu: a ta wodna zabawa super. ;)

jakie urocze epitety, dzięki :loveu:

Maalwi napisał(a):
Jakie fajne wodne fotki, tez bym się z chęcią nad wodę wybrała :)

polecam, Irys miał frajdę

witamy nowych gości :multi:
i starych też ;)
pozdrowionka z wroca [upalnego jak zazwyczaj ;/]

Posted

Oj, z tym ciągnięciem to nie jest taka prosta sprawa... zapraszam na spacer z moim Haniskiem :evil_lol: Irysek przy nim wysiada ;)
i zapraszam na poprowadzenie go na ringówce :evil_lol: boskie wrażenia :evil_lol:

I żeby nie było - od pierwszych dni pracujemy nad tym ciągnięciem i wciąż pracujemy... przerobiliśmy wszelkie metody... ale Hanis jak chce pociągnąć to i tak pociągnie, choć wie, że nie może :diabloti: takie indywiduum, że żadna nagroda nie jest dla niego na tyle motywująca by nie ciągnąć :roll: smaczki go nie motywują, zabawki też nie, pochwały po nim spływają... a z egzekwowania zasad... ani stawanie w miejscu, ani zmiana kierunku, ani szarpnięcie, ani dławik - NIC nie działa, jeśli on ma widzimisię ciągnąć :shake: jest to strasznie męczące...

Zdjęcia super :) z tymi łabędziami to faktycznie dobrze uważać, w tamtym roku jeden o mało nam Laili nie zaatakował gdy ta była zbyt ciekawska.

Posted

mychaaaaa napisał(a):
Oj, z tym ciągnięciem to nie jest taka prosta sprawa... zapraszam na spacer z moim Haniskiem :evil_lol: Irysek przy nim wysiada ;)
i zapraszam na poprowadzenie go na ringówce :evil_lol: boskie wrażenia :evil_lol:

I żeby nie było - od pierwszych dni pracujemy nad tym ciągnięciem i wciąż pracujemy... przerobiliśmy wszelkie metody... ale Hanis jak chce pociągnąć to i tak pociągnie, choć wie, że nie może :diabloti: takie indywiduum, że żadna nagroda nie jest dla niego na tyle motywująca by nie ciągnąć :roll: smaczki go nie motywują, zabawki też nie, pochwały po nim spływają... a z egzekwowania zasad... ani stawanie w miejscu, ani zmiana kierunku, ani szarpnięcie, ani dławik - NIC nie działa, jeśli on ma widzimisię ciągnąć :shake: jest to strasznie męczące...

Zdjęcia super :) z tymi łabędziami to faktycznie dobrze uważać, w tamtym roku jeden o mało nam Laili nie zaatakował gdy ta była zbyt ciekawska.

w końcu Hanisek pociągowy pies :lol:

Posted

weszka napisał(a):
Super wyjazd! Piękne zdjęcia, uwielbiam takie jeziorne klimaty... Irys śliczny chłopak i widać że miał udane wakacje :)

bianka19 napisał(a):
polonistka się znalazła. :D

i tam, nie taka od razu polonistka :P

właśnie nieoczekiwanie wyjeżdżamy do Pragi na 3 dni (bez małego niestety)
także pozdrawiam wszystkich i pa ;)

Posted

bianka19 napisał(a):
no to udanego pobytu w Pradze, to jest śliczne miasto, miasto zakochanych. ;)

ania90 napisał(a):
milego wypadu:)

Saththa napisał(a):
bawcie się dobrze;)

dzięki, było naprawdę ślicznie ;)

kajtuu napisał(a):
miłej zabawy <3
zapraszam do mnie ;)

witamy po raz pierwszy u nas :multi:
jak będę mieć chwilkę to z chęcią wpadnę ;)

Dzisiaj jest dla mnie smutny dzień. Rok temu pożegnałam się z Karusem. Na trzy tygodnie. Nie na zawsze. Ostatni raz go pogłaskałam, wtuliłam się w jego bujną grzywę na szyi. Tłumaczyłam, że muszę wyjechać, ale że wrócę. Żeby czekał. Nie doczekał, odszedł 2 sierpnia, na kilka dni przed moim powrotem. I najgorsze w tym wszystkim jest to, że on odszedł, a ja nadal kocham go jak głupia. Mimo że nie widziałam go od roku, codziennie widzę go w wyobraźni, słyszę jego szczekanie. Nie daje mi to spokoju. Na szczęście mam Irysa, ale on jest inny. Jest dla mnie jak dziecko, wychowywany od szczeniaczka, rósł na moich oczach. Karus był przyjacielem. I to najlepszym, takim, który nigdy nie zawiódł ani nie zdradził.
Tęsknię, Karusku :(