Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kazdy ma jakies mniejsze czy wieksze obowiazki, stresy czy jakby to uogolnic zycie wiec trza przez to przejsc i lepszych stron poszukac , moze klasa sie zgra i na koniec wcale nie bedzie tak zle czego zycze z calego serca.
Irysek piekny , owlosiony, umorusany, czy footbolowy
staraj sie zeby choc czasem nam powstawiac i pogadac z nami , sam tez potrzebujesz relaksu bo sama nauka nie da sie zyc jak i sama praca to psychicznie niezdrowe

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Fides79']własnie, niby
obowiązek edukacyjny jest u nas do 18 rż :cool3: więc chyba jeszcze troche musisz wytrwać

a nie do 16 ?!

[quote name='magdabroy']Fides ma rację, cytuję:
"Nauka w Polsce jest obowiązkowa do ukończenia 18 roku życia. Obowiązek szkolny dziecka rozpoczyna się z początkiem roku szkolnego w tym roku kalendarzowym, w którym dziecko kończy 7 lat. Po ukończeniu 18 roku życia nikt nie może nakazać dziecku lub jego rodzicom dalszej nauki. Po ukończeniu 18 lat dziecko staje się osobą dorosłą i może zrezygnować z nauki w szkole, nie ponosząc żadnych konsekwencji."

aa, ale to sie chyba musiało zmienić jakoś, bo wczesniej było do 16-stu :)

Posted

[quote name='Fides79']niestety, muszę Cie rozczarować, do 18 :lol:

[quote name='magdabroy']Fides ma rację, cytuję:
"Nauka w Polsce jest obowiązkowa do ukończenia 18 roku życia. Obowiązek szkolny dziecka rozpoczyna się z początkiem roku szkolnego w tym roku kalendarzowym, w którym dziecko kończy 7 lat. Po ukończeniu 18 roku życia nikt nie może nakazać dziecku lub jego rodzicom dalszej nauki. Po ukończeniu 18 lat dziecko staje się osobą dorosłą i może zrezygnować z nauki w szkole, nie ponosząc żadnych konsekwencji."

do 16 jest obowiązek szkolny, potem przez 2 lata obowiązek nauki (ale w szerszym znaczeniu, do szkoły jako takiej chodzić nie trzeba ;))

[quote name='Doginka']Twarożkowe fotki super:loveu: Ale ja czekam na foty Irka po fryzjerze;-)

twarożkowe są autorstwa siostrzyczki :) hmm fotki...

[quote name='Tekla64']kazdy ma jakies mniejsze czy wieksze obowiazki, stresy czy jakby to uogolnic zycie wiec trza przez to przejsc i lepszych stron poszukac , moze klasa sie zgra i na koniec wcale nie bedzie tak zle czego zycze z calego serca.
Irysek piekny , owlosiony, umorusany, czy footbolowy
staraj sie zeby choc czasem nam powstawiac i pogadac z nami , sam tez potrzebujesz relaksu bo sama nauka nie da sie zyc jak i sama praca to psychicznie niezdrowe

właśnie mam ciężką anginę (pomysł dyrektora ze 100% frewkwencją skończył się tym, że cała szkoła jest chora) więc się relaksuję w domu :lol:

[quote name='jambi']a nie do 16 ?!

aa, ale to sie chyba musiało zmienić jakoś, bo wczesniej było do 16-stu :)

zależy jakie pojęcie, bo obowiązek szkolny to co innego niż obowiązek nauki
ale w sumie i tak nie zamierzam rezygnować z uroczej czternastki ;)

u Irka wszystko w porządku, integrują się z chomikiem :D
i ćwiczymy nowe sztuczki, piona już wychodzi, a kręć się i siad przy nodze (zakończenie do mnie) jeszcze hmm nie do końca :diabloti:

Posted

ahedok napisał(a):
właśnie mam ciężką anginę (pomysł dyrektora ze 100% frewkwencją skończył się tym, że cała szkoła jest chora) więc się relaksuję w domu :lol:

oj biedna... znaczy taka epidemia? :razz:

jak przebiega integracja

Posted

wilczy zew napisał(a):
Szybko zdrowiej!!

próbuję, ale nic z tego za bardzo nie wychodzi :/

aby się tylko nie za bardzo zintegrowali na skutek pomysłu Iryska,że w żołądku chomiczkowi będzie lepiej

eee nie, Irys jest miły dla chomiczka, lubi na niego patrzeć i daje się podgryzać w wąsy :lol:

jambi napisał(a):
oj biedna... znaczy taka epidemia? :razz:

tak, troche wcześnie, ale jednak

jak przebiega integracja

świetnie, bez ofiar, pod czujnym okiem wychowawcy czyli mnie :lol:

Posted

klaudusia0219 napisał(a):
słodziak ! :loveu:

Doginka napisał(a):
Sweetaśny jest:loveu:

Oj fakt, czasami az za bardzo jak na powaznego olbrzymka :D

eria napisał(a):
jedna fotka ale za to bombowa !!!

ciesze sie, ze sie podoba
Wprawdzie nie mojego autorstwa, ale jestem dumna, bo w mojej galerii :lol:

Juz jestem prawie zdrowa i jutro na 10 rano smigam na drugi koniec miasta zobaczyc sznaucerki, fotorelacja powinna sie pojawic po poludniu ;) jak wroce do domu to moze tez wlasne futro cykne, ale tego nie obiecuje :diabloti:

Posted

teraz, ale tylko wystawowe
sterczałam 2h przy rigu olbrzymków, więc nic innego nie mam :lol:
stawka nie była duża, ale większości psów nie znam, więc nie będą opisane

nieznany mi pies:

NAPOLEON Dyas

Posted

jakieś cudne Samoyedy zaobserwowane po drodze z ringu do wyjścia :)

porównanie pies - suka, BOBa zgarnął ostatecznie pies ;)

to już wszystko, miłego oglądania :multi:

Posted

Piękna relacja:)
Czarne olbrzymki:loveu: kocham po prostu:loveu:
siostrzyczka tak jak Irysek śliczna a tamta suczka
która zgarnęła CACIBa to średnio mi się podoba,
ale ja jestem laikiem więc to tylko moja opinia;)
Czarne terierki też piękne i jakie są wielkie:crazyeye:
A myślałam, że olbrzym to duuuuża psinka;)