Jump to content
Dogomania

Schron KIELCE - mini-goldenka GAFA odeszła za TM [*][*][*] , czy inne też odejdą?????

Recommended Posts

Posted

Ktos sie pytal o te male psy na watku zbiorczym.

Eruane,sa rowniez komunikaty/oswiadczenia pisane na stronach emira, ktore sa potem zmieniane, zdejmowane, uzupelniane, znowu zdejmowane, itp.

Posted

[quote name='erka']Andziu69, a nie było pod schronem tego ratlerkowatego, w najgorszym stanie? On był bardzo wystraszony i przemarznięty.[/QUOTE]

nie widziałam już żadnego - ale w takim razie jest ich tam 4...bo jest jeszcze sunai czarna podpalana wielkości tej biszkoptowej suni - ale dzisiaj też jej nie widziałam...

Posted

[quote name='todo']Piszę do Wolnego Psa, bo się tylko wymądrza a sam nic nie robi.[/QUOTE]
Nie czepiaj się Psa Wolnego człowieku.
Matko Boska.

Czy ja dobrze widzę?
Psy mają tam budki jakieś???
Teren ogrodzony??
Ktos je karmi???

Posted

[quote name='Pies Wolny']Eruane, wybacz smiałość , czy Ty naprawdę wierzyłaś w te deklaracje ? . One miały się dopiero załatwić, były w planie, do zrobienia, zgaduję , że rękami wszystkich innych - bo to tylko mertytoryczna podpowiedź była.

Ktoś tu jeszcze pisał, że wziął przejechał ze trzysta km po kota i psa w ramach pomocy dymińskim bidom. W jakim stanie są te zwierzęta? A może to te same o których już mamy info?[/QUOTE]

Przepraszam za moją niewiedzę, ale to, że ktoś przyjechał ze 300 czy 500 km to nie znaczy, że będzie psa źle traktował, tylko świadczy o tym, że komuś zależy!

Posted

todo, w dalszym ciagu nie rozumiesz przytyku Psa W. On pisal o pewnej osobie co mowi ze jechala po dyminskiego zwierzaka 300km ale nie ujawnia ani miejscowosci gdzie mieszka ani co to za pies i kot.

Posted

[quote][SIZE=4][B]Dnia 16.11.2010 r.po wizytacji schroniska z udziałem Powiatowego Lekarza Weterynarii Fundacja EMIR złożyła wniosek o bezzwłoczne, definitywne zamknięcie schroniska w Kielcach _ Dyminach. [/B] [/SIZE][/quote]

oraz

[quote]

[INDENT] [CENTER][FONT=Century Gothic][SIZE=3][B]Obecnie Fundacja "Emir" podjęła przygotowania i ustalenia dot. wyadoptowywania psów przez organizacje europejskie oraz osoby prywatne.W najbliższych dniach doprowadzimy do spotkania decydentów z PUK i UM z Pow.Lek.Wet oraz władzami naszej fundacji w celu podpisania stosownego porozumienia w kwestii przeprowadzania adopcji psów ze schroniska oraz doraźnego zabezpieczenia ich wyżywienia i opieki weterynaryjnej.[/B][/SIZE][/FONT][/CENTER]
[/INDENT][/quote]
a następnie

[quote]Oswiadczam po raz ostatni:
Nie ma zadnych konkretnych organizacji, byly plany kontaktu, na planach sie skonczylo, z powodu zmiany sytuacji.[/quote]Czegoś równie nieodpowiedzialnego nie znajdzie się ze świecą - Fundacja EMIR złożyła w/w wniosek nie mając "żadnych konkretnych organizacji, były plany kontaktu".

[B]Nie ma żadnej zmiany sytuacji - PLW w Kielcach na Wasz w/w wniosek wydał decyzję administracyjną, której konsekwencje mogą być KATASTROFALNE.[/B]

[B]Wyście to spowodowały i Wy - Fundacja EMIR, ponosicie moralną oraz każdą inną odpowiedzialność za konsekwencje tej decyzji.[/B]

Czy jest ktoś w Fundacji EMIR, kto panuje nad całością oraz charakteryzuje się cechą logicznego myślenia lub chociażby jakiegokolwiek myślenia ?

Na podstawie Waszych ostatnich działań stwierdzam, iż moje pytanie jest retoryczne.

Posted

Przykre, bardzo przykre jest to w co ten watek sie przeksztalca. Blaga o choc odrobine szacunku dla siebie nawzajem, bycie ponad te Wasze pieprzone antypatie. No to jest jakies dno to co niektorzy tu wyprawiaja. Idźcie stad w pierony, bo tylko zasmiecacie watek i na tym cierpia tylko zwierzeta, osoby pomagajace traca wiare we wszystko. To jest jakas paranoja ile jadu moze sie saczyc z czlowieka, jak musi byc sfrustrowanym. To nie ten watek tu sie pomaga, a andzia to juz w ogole chyba wiecej sie na chwile obecna nie da. Nie mnozcie tymi glupotami postow, bo przebic sie tu po kilku godzinach nieobecnosci to jakas masakra. Szacunku troche...

Posted

[quote name='Jasza']Nie czepiaj się Psa Wolnego człowieku.
Matko Boska.

Czy ja dobrze widzę?
Teren ogrodzony??
Ktos je karmi???[/QUOTE]

Todo już doinformowana co do tekstów Psa Wolnego;) to młoda osoba, która chciała adoptować suczynkę, ktora niestety zwiała:( ale dzięki niej pojechały 2 suczynki ze schronu do W-wy do Li1 i Rescal:) - to tak gdyby ktoś też nie był w temacie;)

Jasza - te maluszki biegają gdzie chcą (łącznie z ulicą)...są na nieogrodzonym terenie...ta budka to taka prowizorka - nawet dach ostatnio na nią zakładalam, bo komus chyba przeszkadzał...Są karmione...ale mówili, ze w tym tyg. ma być zimno...a one są bezpodszerstne:(

Posted

[quote name='Jasza']Nie czepiaj się Psa Wolnego człowieku.
Matko Boska.

Czy ja dobrze widzę?
Teren ogrodzony??
Ktos je karmi???[/QUOTE]

Nie jest to teren ogrodzony. :( Nie ma gdzie ich zabrać, a pod schronisko regularnie są podrzucane nowe psy, których nie wolno zabrać na teren schroniska. Psiaki są naprawdę w sytuacji nie do pozazdroszczenia. Wszystkie tymczasy, lecznice są zajęte. Pieniędzy na hotele już nie ma, sporo kieleckich psów jest już w hotelach, co kosztuje. Dlatego przyda sie każda pomoc w organizowaniu tymczasów i adopcji. :(

Posted

[quote name='Eruane']Czy nie powinno się w ogóle teraz zgłaszać każdego psiaka bezdomnego do urzędu miasta, żeby nie było, że nie ma problemu i psów bezdomnych?[/QUOTE]

Z ust mi to wyjelas. Nie tylko zglaszac ale tez ( o ile to mozliwe ) isc z tymi bidami do urzedu miasta.

Posted

[quote name='todo']Przepraszam za moją niewiedzę, ale to, że ktoś przyjechał ze 300 czy 500 km to nie znaczy, że będzie psa źle traktował, tylko świadczy o tym, że komuś zależy![/QUOTE]
Todo - widzę Cię ! .... nic to, ponieważ jeden taki ...snorkel pisał, że przejechał 300 km po kota i psa w ramach swojego pomagania Dyminom i organizacjom kieleckim pytałem jak się o te zwierzaki. Ponieważ snorkel narobił dymu i zniknął razem z częścią swoich postów mogłaś nie zauważyć.
Ponieważ ja mam nieodparte wrażenie, że znam tego fachowca, i bynajmniej nie z Gdańska, a z pewnej organizacji zapytałem o zabrane zwierzaki przez snorkela po info, że w pewnej organizacji małemu kotkowi nie udało się przeżyć.
Rozumiesz ? ok. Tym razem .....:evil_lol:

[quote name='snorkel']zrobiłem zabrałem psa i kota z tego schronu.A to że mam tylko parę postów świadczy że nie marnuję czasu na marne pisanie[/QUOTE]

[quote name='snorkel']Czytam ten wątek od początku , zapierdzielałem ponad 300km by zabrać psa i kota bo bo w schronisku działo się źle , więc mam chyba prawo do swojej opinii na w/w temat.[/QUOTE]

Innych nie będę cytował, ale ....są ..bezpieczne :eviltong:

Posted

[quote name='Eruane']A pod jaki tel. można zgłaszać psy bezdomne do UM? Wie ktoś?[/QUOTE]

Tak , ustalcie namiary do kogo zglaszac i walcie ze wszystkimu zwierzakami. Przeciez miasto odpowiada za bezdomne psy. Dajcie telefon i adres urzedu.

Posted

[quote name='Shania'][url]http://interwencja.interia.pl/news?inf=1561237[/url]
link do piątkowej interwencji...ktoś pisał, że nie oglądał..[/QUOTE]
To w koncu byla?? Przeciez miala byc dzisiaj.... Kurde...ale zamieszanie :/

Posted

[quote name='Odi']oraz

a następnie

Czegoś równie nieodpowiedzialnego nie znajdzie się ze świecą - Fundacja EMIR złożyła w/w wniosek nie mając "żadnych konkretnych organizacji, były plany kontaktu".

[B]Nie ma żadnej zmiany sytuacji - PLW w Kielcach na Wasz w/w wniosek wydał decyzję administracyjną, której konsekwencje mogą być KATASTROFALNE.[/B]

[B]Wyście to spowodowały i Wy - Fundacja EMIR, ponosicie moralną oraz każdą inną odpowiedzialność za konsekwencje tej decyzji.[/B]

Czy jest ktoś w Fundacji EMIR, kto panuje nad całością oraz charakteryzuje się cechą logicznego myślenia lub chociażby jakiegokolwiek myślenia ?

Na podstawie Waszych ostatnich działań stwierdzam, iż moje pytanie jest retoryczne.[/QUOTE]

Odi, nie po raz pierwszy ubawilas mnie swoim belkotem. I w dodatku sama sobie odpowiadasz na pytania. Amen.

[IMG]http://lh5.ggpht.com/_oAeK0DYoAA0/SldKrycGBWI/AAAAAAAAX14/GQAagreng_Y/s800/mu056.gif[/IMG]