li1 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Ktos sie pytal o te male psy na watku zbiorczym. Eruane,sa rowniez komunikaty/oswiadczenia pisane na stronach emira, ktore sa potem zmieniane, zdejmowane, uzupelniane, znowu zdejmowane, itp. Quote
erka Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Andziu69, a nie było pod schronem tego ratlerkowatego, w najgorszym stanie? On był bardzo wystraszony i przemarznięty. Quote
andzia69 Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 [quote name='erka']Andziu69, a nie było pod schronem tego ratlerkowatego, w najgorszym stanie? On był bardzo wystraszony i przemarznięty.[/QUOTE] nie widziałam już żadnego - ale w takim razie jest ich tam 4...bo jest jeszcze sunai czarna podpalana wielkości tej biszkoptowej suni - ale dzisiaj też jej nie widziałam... Quote
ania z poznania Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [IMG]http://img35.imageshack.us/img35/7817/20100604003.jpg[/IMG] Andzia, on jest taki maciupki???? Dziewczyny, może zaprosić moda na wątek, żeby poczyścił te posty typowo awanturnicze, motające? Quote
Jasza Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [quote name='todo']Piszę do Wolnego Psa, bo się tylko wymądrza a sam nic nie robi.[/QUOTE] Nie czepiaj się Psa Wolnego człowieku. Matko Boska. Czy ja dobrze widzę? Psy mają tam budki jakieś??? Teren ogrodzony?? Ktos je karmi??? Quote
todo Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [quote name='Pies Wolny']Eruane, wybacz smiałość , czy Ty naprawdę wierzyłaś w te deklaracje ? . One miały się dopiero załatwić, były w planie, do zrobienia, zgaduję , że rękami wszystkich innych - bo to tylko mertytoryczna podpowiedź była. Ktoś tu jeszcze pisał, że wziął przejechał ze trzysta km po kota i psa w ramach pomocy dymińskim bidom. W jakim stanie są te zwierzęta? A może to te same o których już mamy info?[/QUOTE] Przepraszam za moją niewiedzę, ale to, że ktoś przyjechał ze 300 czy 500 km to nie znaczy, że będzie psa źle traktował, tylko świadczy o tym, że komuś zależy! Quote
li1 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 todo, w dalszym ciagu nie rozumiesz przytyku Psa W. On pisal o pewnej osobie co mowi ze jechala po dyminskiego zwierzaka 300km ale nie ujawnia ani miejscowosci gdzie mieszka ani co to za pies i kot. Quote
Odi Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [quote][SIZE=4][B]Dnia 16.11.2010 r.po wizytacji schroniska z udziałem Powiatowego Lekarza Weterynarii Fundacja EMIR złożyła wniosek o bezzwłoczne, definitywne zamknięcie schroniska w Kielcach _ Dyminach. [/B] [/SIZE][/quote] oraz [quote] [INDENT] [CENTER][FONT=Century Gothic][SIZE=3][B]Obecnie Fundacja "Emir" podjęła przygotowania i ustalenia dot. wyadoptowywania psów przez organizacje europejskie oraz osoby prywatne.W najbliższych dniach doprowadzimy do spotkania decydentów z PUK i UM z Pow.Lek.Wet oraz władzami naszej fundacji w celu podpisania stosownego porozumienia w kwestii przeprowadzania adopcji psów ze schroniska oraz doraźnego zabezpieczenia ich wyżywienia i opieki weterynaryjnej.[/B][/SIZE][/FONT][/CENTER] [/INDENT][/quote] a następnie [quote]Oswiadczam po raz ostatni: Nie ma zadnych konkretnych organizacji, byly plany kontaktu, na planach sie skonczylo, z powodu zmiany sytuacji.[/quote]Czegoś równie nieodpowiedzialnego nie znajdzie się ze świecą - Fundacja EMIR złożyła w/w wniosek nie mając "żadnych konkretnych organizacji, były plany kontaktu". [B]Nie ma żadnej zmiany sytuacji - PLW w Kielcach na Wasz w/w wniosek wydał decyzję administracyjną, której konsekwencje mogą być KATASTROFALNE.[/B] [B]Wyście to spowodowały i Wy - Fundacja EMIR, ponosicie moralną oraz każdą inną odpowiedzialność za konsekwencje tej decyzji.[/B] Czy jest ktoś w Fundacji EMIR, kto panuje nad całością oraz charakteryzuje się cechą logicznego myślenia lub chociażby jakiegokolwiek myślenia ? Na podstawie Waszych ostatnich działań stwierdzam, iż moje pytanie jest retoryczne. Quote
divia_gg Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Przykre, bardzo przykre jest to w co ten watek sie przeksztalca. Blaga o choc odrobine szacunku dla siebie nawzajem, bycie ponad te Wasze pieprzone antypatie. No to jest jakies dno to co niektorzy tu wyprawiaja. Idźcie stad w pierony, bo tylko zasmiecacie watek i na tym cierpia tylko zwierzeta, osoby pomagajace traca wiare we wszystko. To jest jakas paranoja ile jadu moze sie saczyc z czlowieka, jak musi byc sfrustrowanym. To nie ten watek tu sie pomaga, a andzia to juz w ogole chyba wiecej sie na chwile obecna nie da. Nie mnozcie tymi glupotami postow, bo przebic sie tu po kilku godzinach nieobecnosci to jakas masakra. Szacunku troche... Quote
andzia69 Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 [quote name='Jasza']Nie czepiaj się Psa Wolnego człowieku. Matko Boska. Czy ja dobrze widzę? Psy mają tam budki jakieś??? Teren ogrodzony?? Ktos je karmi???[/QUOTE] Todo już doinformowana co do tekstów Psa Wolnego;) to młoda osoba, która chciała adoptować suczynkę, ktora niestety zwiała:( ale dzięki niej pojechały 2 suczynki ze schronu do W-wy do Li1 i Rescal:) - to tak gdyby ktoś też nie był w temacie;) Jasza - te maluszki biegają gdzie chcą (łącznie z ulicą)...są na nieogrodzonym terenie...ta budka to taka prowizorka - nawet dach ostatnio na nią zakładalam, bo komus chyba przeszkadzał...Są karmione...ale mówili, ze w tym tyg. ma być zimno...a one są bezpodszerstne:( Quote
Eruane Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [quote name='Jasza']Nie czepiaj się Psa Wolnego człowieku. Matko Boska. Czy ja dobrze widzę? Psy mają tam budki jakieś??? Teren ogrodzony?? Ktos je karmi???[/QUOTE] Nie jest to teren ogrodzony. :( Nie ma gdzie ich zabrać, a pod schronisko regularnie są podrzucane nowe psy, których nie wolno zabrać na teren schroniska. Psiaki są naprawdę w sytuacji nie do pozazdroszczenia. Wszystkie tymczasy, lecznice są zajęte. Pieniędzy na hotele już nie ma, sporo kieleckich psów jest już w hotelach, co kosztuje. Dlatego przyda sie każda pomoc w organizowaniu tymczasów i adopcji. :( Quote
Shania Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Cud, że schron zamknięty, i co teraz z tymi bidulkami???Te psy mają miesiąc ze schronu, a potem co dalej???Jestem przerażona...:( Quote
Eruane Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Czy nie powinno się w ogóle teraz zgłaszać każdego psiaka bezdomnego do urzędu miasta, żeby nie było, że nie ma problemu i psów bezdomnych? Quote
eve-w Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 a jak tam dzisiaj na spotkaniu było?Jakie ustalenia? mieli w ogóle czas w związku ze świętowaniem zwycięstwa? Quote
li1 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [quote name='Eruane']Czy nie powinno się w ogóle teraz zgłaszać każdego psiaka bezdomnego do urzędu miasta, żeby nie było, że nie ma problemu i psów bezdomnych?[/QUOTE] Z ust mi to wyjelas. Nie tylko zglaszac ale tez ( o ile to mozliwe ) isc z tymi bidami do urzedu miasta. Quote
Shania Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 A wiadomo, kiedy schron zacznie zwierzaki przyjmować z powrotem???Sorki, może przeoczyłam,.... Quote
Pies Wolny Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [quote name='todo']Przepraszam za moją niewiedzę, ale to, że ktoś przyjechał ze 300 czy 500 km to nie znaczy, że będzie psa źle traktował, tylko świadczy o tym, że komuś zależy![/QUOTE] Todo - widzę Cię ! .... nic to, ponieważ jeden taki ...snorkel pisał, że przejechał 300 km po kota i psa w ramach swojego pomagania Dyminom i organizacjom kieleckim pytałem jak się o te zwierzaki. Ponieważ snorkel narobił dymu i zniknął razem z częścią swoich postów mogłaś nie zauważyć. Ponieważ ja mam nieodparte wrażenie, że znam tego fachowca, i bynajmniej nie z Gdańska, a z pewnej organizacji zapytałem o zabrane zwierzaki przez snorkela po info, że w pewnej organizacji małemu kotkowi nie udało się przeżyć. Rozumiesz ? ok. Tym razem .....:evil_lol: [quote name='snorkel']zrobiłem zabrałem psa i kota z tego schronu.A to że mam tylko parę postów świadczy że nie marnuję czasu na marne pisanie[/QUOTE] [quote name='snorkel']Czytam ten wątek od początku , zapierdzielałem ponad 300km by zabrać psa i kota bo bo w schronisku działo się źle , więc mam chyba prawo do swojej opinii na w/w temat.[/QUOTE] Innych nie będę cytował, ale ....są ..bezpieczne :eviltong: Quote
Eruane Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 A pod jaki tel. można zgłaszać psy bezdomne do UM? Wie ktoś? Quote
Shania Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [url]http://interwencja.interia.pl/news?inf=1561237[/url] link do piątkowej interwencji...ktoś pisał, że nie oglądał.. Quote
li1 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [quote name='Eruane']A pod jaki tel. można zgłaszać psy bezdomne do UM? Wie ktoś?[/QUOTE] Tak , ustalcie namiary do kogo zglaszac i walcie ze wszystkimu zwierzakami. Przeciez miasto odpowiada za bezdomne psy. Dajcie telefon i adres urzedu. Quote
Linssi Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [quote name='Shania'][url]http://interwencja.interia.pl/news?inf=1561237[/url] link do piątkowej interwencji...ktoś pisał, że nie oglądał..[/QUOTE] To w koncu byla?? Przeciez miala byc dzisiaj.... Kurde...ale zamieszanie :/ Quote
Osiolek Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 [quote name='Odi']oraz a następnie Czegoś równie nieodpowiedzialnego nie znajdzie się ze świecą - Fundacja EMIR złożyła w/w wniosek nie mając "żadnych konkretnych organizacji, były plany kontaktu". [B]Nie ma żadnej zmiany sytuacji - PLW w Kielcach na Wasz w/w wniosek wydał decyzję administracyjną, której konsekwencje mogą być KATASTROFALNE.[/B] [B]Wyście to spowodowały i Wy - Fundacja EMIR, ponosicie moralną oraz każdą inną odpowiedzialność za konsekwencje tej decyzji.[/B] Czy jest ktoś w Fundacji EMIR, kto panuje nad całością oraz charakteryzuje się cechą logicznego myślenia lub chociażby jakiegokolwiek myślenia ? Na podstawie Waszych ostatnich działań stwierdzam, iż moje pytanie jest retoryczne.[/QUOTE] Odi, nie po raz pierwszy ubawilas mnie swoim belkotem. I w dodatku sama sobie odpowiadasz na pytania. Amen. [IMG]http://lh5.ggpht.com/_oAeK0DYoAA0/SldKrycGBWI/AAAAAAAAX14/GQAagreng_Y/s800/mu056.gif[/IMG] Quote
Shania Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 to ja już nie wiem...link był dostępny już ok.13-14, może ja coś pokićkałam... Quote
Recommended Posts