Linssi Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Bardzo prosze o podanie adresu wysylki potrzebnych rzeczy dla psow ze schronu. Chcialabym umiescic info na FB i puscic do ludzi jak najszybciej :) Quote
erka Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Andzia69 skontaktowała sie juz z todo, która jedzie do Kielc i weżmie też sunię dla rescal. Li1 podaj andzi69 namiary w Wa-wie, to może pojechała by tez psinka, której oferujesz dt. A moze ten malutki psiaczek, który prawdopodiobnie uciekł ze schronu, albo został wypuszczony i jest obok na terenie PIW-etu. Quote
Linssi Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Tak mi przyszlo do glowy jeszcze, ze moze osoby, ktore jeszcze sie ucza, moglyby zrobic plakaty dot. zbiorki rzeczy dla psow z Dymin i powiesic w swoich szkolach? Ci, ktorzy pracuja i maja taka mozliwosc moze tez moglyby powiescic takie plakaty u siebie w pracy? duzo osob predzej przyniosloby rzeczy w umowione miejsce, niz wyslaloby poczta. Quote
DuDziaczek Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [quote name='Linssi']Tak mi przyszlo do glowy jeszcze, ze moze osoby, ktore jeszcze sie ucza, moglyby zrobic plakaty dot. zbiorki rzeczy dla psow z Dymin i powiesic w swoich szkolach? Ci, ktorzy pracuja i maja taka mozliwosc moze tez moglyby powiescic takie plakaty u siebie w pracy? duzo osob predzej przyniosloby rzeczy w umowione miejsce, niz wyslaloby poczta.[/QUOTE] ja rozmawiałam z przewodnicząca mojej szkoły, jeżeli dyrekcja się zgodzi w przeciągu miesiąca powinno się cos zorganizować ;) Quote
xxxx52 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 czy daloby sie poustawiac puszki np.w bankach, sklepach zoologicznych itd.Musi tylko byc zezwolenie urzedu miasta i placowek w ktorych mialaby te puszki stac.Mozna np.przy kasach oprocz puszek ulozyc ulotki zbiorcze o psach do adopcji ,albo o zborce smyczy,slomy ,karmy itd Quote
xxxx52 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 jeszcze mnie przyszlo do glowy,zorganizowanie "dnia otwartych drzwi"poczas ktorego mozna na rzecz psow schroniskowych zorganizowac np.bazarek ,sprzedawac wlasnorecznie upieczone ciasta,i przy okazjo adoptowac pieski znajdujace sie w schronisku,zbierac pieniadze do puszek Quote
basia0607 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Pomyślcie o słomie do bud, idą mrozy ! No i sprawa najważniejsza- finase. Psy z Dymin nadal są wlaśnością miasta i miasto ma obowiazek je utrzymywać. Jak te sprawy się mają ?Co jest zarezerwowane na rok 2011 w budżecie ? Pewnie PUK ma na terenie schroniska swój majątek w postaci samochodu lub innych rzeczy, po zerwaniu umowy to zabierze tak jak u nas. Quote
Linssi Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Hmmm... wydawalo mi sie, ze gdzies czytalam iz PUK przekazuje caly majtek schronu miastu...nie wiem czy to zweryfikowana informacja Quote
Elka_Ka Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [quote name='Linssi']Hmmm... wydawalo mi sie, ze gdzies czytalam iz PUK przekazuje caly majtek schronu miastu...nie wiem czy to zweryfikowana informacja[/QUOTE] Przed chwila była taka informacja na TVP Info. Schron zostanie przekazany miastu a miasto przekaże go ŚTOZ - owi. HUURAA!:Cool!::bigcool: - mam nadzieję że nie za wczesnie:lol: Quote
eve-w Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 ale schron jest zadłużony przecież, zastawiony raczej z podobno połową już spłaconą. Jak to się ma do przekazania organizacjom schroniska? Kto to spłaci? Bank postawi działkę w stan wymagalnośc? Quote
snorkel Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [quote name='Linssi']Hmmm... wydawalo mi sie, ze gdzies czytalam iz PUK przekazuje caly majtek schronu miastu...nie wiem czy to zweryfikowana informacja[/QUOTE] Hmmmm ciekawy jestem jak to zrobią skoro to majątek spółki. Quote
erka Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [B]Andzia69 widziała dzisiaj koło schronu oprócz tego małego psiaczka, maleńką chudziutka sunieczkę. Błagam o pomoc dla nich. One sa bez jedzenia , bez schronienia, tam dookoła las i bardzo ruchliwa szosa. [/B] [B]Podobno wczoraj nagle pojawiło sie tam koło schronu ok 6 psów, mogły zosatć wypuszczone stamtąd, albio tam podrzucone.[/B] [B]My juz nie mamy kompletnie gdzie je zabrać. Te maleństwa tam zginą![/B] [B]One są bliżej PIW-etu teraz , nikt im tam nie pomoże![/B] [B]Może nowe osoby z Kielc , które teraz pojawiły sie na dogo, maja jakies możliwości.[/B] [B]Może ktos z Wa-wy, bo todo będzie tam jechać.[/B] Quote
jusstyna85 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 [quote name='erka'][B]Andzia69 widziała dzisiaj koło schronu oprócz tego małego psiaczka, maleńką chudziutka sunieczkę. Błagam o pomoc dla nich. One sa bez jedzenia , bez schronienia, tam dookoła las i bardzo ruchliwa szosa. [/B] [B]Podobno wczoraj nagle pojawiło sie tam koło schronu ok 6 psów, mogły zosatć wypuszczone stamtąd, albio tam podrzucone.[/B] [B]My juz nie mamy kompletnie gdzie je zabrać. Te maleństwa tam zginą![/B] [B]One są bliżej PIW-etu teraz , nikt im tam nie pomoże![/B] [B]Może nowe osoby z Kielc , które teraz pojawiły sie na dogo, maja jakies możliwości.[/B] [B]Może ktos z Wa-wy, bo todo będzie tam jechać.[/B][/QUOTE] ważne..... Quote
Kinya Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Mam tymczas pod Krakowem dla większej [B]suni[/B]. Na razie ocieplana buda, a jak przyjdą mrozy to ogrzewana kotłownia. Nie mamy niestety transportu, czy ktoś z Młp. nie wybiera się do Dymin po psa? Quote
basia0607 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Jak widać sytuacja zaczyna się wyjaśniać , niewiele brakowało a Emirowcy zadyndali by na sznurku. :diabloti: Quote
jkp Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Wiem, że to xte gratulacje ale oniemiałm z wrazenia po wczorajszych wiad w TVN!!!!!!CZY NIE CHCA WAS ZOSTAWIC Z 100 PSAMI DO ZNALEZIENIA DS a to takie trudne !!!!!!! potem powiedzą A NIE MÓWILISMY ?!Macie prawników groźnych jak rekiny co przypilnują omów z urzędami???? Osławiona Kierowniczka bardzo mi sie podobała ( szczególni tipsy) NO ZAROBIONA KOBIETA to widać :evil_lol: . Ale serio to wygladało od razu na osobe co jej ' wuja albo szwagier dobrą posade ciepła znalazł ". GRATULACJE DLA PROTESTUJACYCH DO SKUTKU !! Quote
xxxx52 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 moze zasmiece temat ,a moze milosnicy,dogomanicy z wielkopolski zrobicie porzadek z niektorymi schroniskami w tym wojewodztwie? macie wspanialy przyklad jak mozna walczyc do zwycieztwa! Tylu jz was na tym innych watkach naliczylam ,to do dziela Quote
andzia69 Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 [quote name='Kinya']Mam tymczas pod Krakowem dla większej [B]suni[/B]. Na razie ocieplana buda, a jak przyjdą mrozy to ogrzewana kotłownia. Nie mamy niestety transportu, czy ktoś z Młp. nie wybiera się do Dymin po psa?[/QUOTE] Kinya - dzięki:loveu::loveu::loveu: będziemy myślały w takim razie nad transportem...podaj mi proszę na pw kontakt do siebie:p Z Todo wszystko uzgodniłam - z resztą jest też w kontakcie z Enedą, która siedzi w schronie. Ja dzisiaj podjechałam na chwilkę, ze by powiedzieć Enedzie, które psiaczki maja jechać to...miałam problem z wejściem:diabloti: pan "rzecznik prasowy" zapytał po co przyszłam - no to ja na to, ze przecież nie po to, żeby się pohuśtać:evil_lol: ale wychodzili ludkowie, którzy szukali psiaka i się wepchałam do środka:diabloti: Eneda wyszła i pokazałam jej psiaki. Pies z boksu agresywnych nie został przeniesiony, bo...innych osobnych boksów nie ma...smieszne jest to, ze postawili 5 boksów "kwarantannowe"...tylko zapomnieli o budach w tych boksach:angryy: moze czekają aż ktoś im na plecach te budy do tych boksów przyniesie (a najpierw kupi/zrobi) [IMG]http://img502.imageshack.us/img502/3034/manifestacja025.jpg[/IMG] za to psy mają "podłoże łatwo zmywalne" [IMG]http://img132.imageshack.us/img132/9813/manifestacja003.jpg[/IMG] Quote
agnieszka24 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 dzisiejszy reportaż TVP INFO z godz. 10.30 [url]http://tvp.info/informacje/ludzie/psi-oboz-zaglady-przejmuja-obroncy-zwierzat/3386183/psy-czekaja-na-nowy-dom/3386233[/url] Quote
andzia69 Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 [quote name='erka'][B]Andzia69 widziała dzisiaj koło schronu oprócz tego małego psiaczka, maleńką chudziutka sunieczkę. Błagam o pomoc dla nich. One sa bez jedzenia , bez schronienia, tam dookoła las i bardzo ruchliwa szosa. [/B] [B]Podobno wczoraj nagle pojawiło sie tam koło schronu ok 6 psów, mogły zosatć wypuszczone stamtąd, albio tam podrzucone.[/B] [B]My juz nie mamy kompletnie gdzie je zabrać. Te maleństwa tam zginą![/B] [B]One są bliżej PIW-etu teraz , nikt im tam nie pomoże![/B] [B]Może nowe osoby z Kielc , które teraz pojawiły sie na dogo, maja jakies możliwości.[/B] [B]Może ktos z Wa-wy, bo todo będzie tam jechać.[/B][/QUOTE] psiaczka malutkiego juz wstawiałam - dla przypomnienia: [IMG]http://img339.imageshack.us/img339/3325/manifestacja050.jpg[/IMG] sunieczka jest odrobinkę większa od niego...oba biegały dzisiaj w pobliżu ulicy, kiedy wracałam ze schronu... [COLOR=Red][B]i potrzebujemy pomocy - szczególnie w transportach!!!:(:( obecnie szukamy do Krakowa![/B][/COLOR] Quote
ANETTTA Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 o 16.30 na TVP3 była wzmianka dość dosć ;)obszerna Quote
eve-w Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 andzia, a dlaczego rzecznik nie chciał Cię wpuścić? Bo co? Quote
andzia69 Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 [quote name='eve-w']andzia, a dlaczego rzecznik nie chciał Cię wpuścić? Bo co?[/QUOTE] bo rzecznik to jest rzecznik:evil_lol: musiał się iść zapytać o pozwolenie ;) w końcu schron zamknięty:evil_lol::evil_lol::evil_lol: nie wiem czy się dopytał czy nie, bo zdążyłam wejść przeciskając się przez bramkę jak ci ludzie wychodzili:p [quote name='ANETTTA']o 16.30 na TVP3 była wzmianka dość dosć ;-)obszerna[/QUOTE] masz linka? bo przeoczyłam:-( Quote
agnieszka24 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 andziu trzeba poczekać trochę zanim umieszczą ten repotraż na swojej stronie. Tutaj masz linka do poprzedniego [quote name='agnieszka24']dzisiejszy reportaż TVP INFO z godz. 10.30 [url]http://tvp.info/informacje/ludzie/psi-oboz-zaglady-przejmuja-obroncy-zwierzat/3386183/psy-czekaja-na-nowy-dom/3386233[/url][/QUOTE] Quote
Recommended Posts