lilo Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 a ja zadałam głupie pytanie Tekli jak unicestwia się biedne zwierzątka gospodarskie - dobrze ze Tekla uświadomiła mi ze ta wiedza nie jest mi do niczego potrzebna bo to było naprawdę głupie pytanie. I TO jest właśnie to :( A z czym zapiekanka kalafiorowa ?? Quote
jambi Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 zerduszko napisał(a):Jambi... ale jakim cudem Ty nie chcesz wiedzieć jak to się robi? A junior to skąd się wziął? :eviltong: A tak serio, to o czym nie chcecie wiedzieć? :roll: bociany go przynieśli :diabloti: ja nie chce o niczym wiedzieć, o seksie tyle co wiem, mi wystarczy a procesie unicestwiania to ja wiedziec nie musze i nie chce, raz widziałam - mi wystarczy lilo napisał(a):aA z czym zapiekanka kalafiorowa ?? z kalafiorem? :razz: Quote
zerduszko Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 lilo napisał(a):a ja zadałam głupie pytanie Tekli jak unicestwia się biedne zwierzątka gospodarskie - dobrze ze Tekla uświadomiła mi ze ta wiedza nie jest mi do niczego potrzebna bo to było naprawdę głupie pytanie. I TO jest właśnie to :( A z czym zapiekanka kalafiorowa ?? Na to Twoje pytanie to nie ma jednoznacznej odpowiedzi :shake: Zapiekanka... była z sosem porowym, a o więcej nie pytaj, bo nie wiem:lol: Quote
Fides79 Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 ha ha ha zapiekanka kalafiorowa z kalafiorem sosem porowym i nie znana reszta jest świetna ja robię czasem pyszna zapiekankę z makaronu i białego sera :D Quote
lilo Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 Fides79 napisał(a):ha ha ha zapiekanka kalafiorowa z kalafiorem sosem porowym i nie znana reszta jest świetna ja robię czasem pyszna zapiekankę z makaronu i białego sera :D u mnie nie przejdzie , TZ-t nienawidzi makaronu z białym serem :( ale powiedz co dodac to moze kiedys zrobie dla gosci jakis :) dla siebie samej sie nie oplaca calej zapiekanki... ciekawe jak Zerduszko robi zapiekanke nie wiedzac co sie do niej dodaje - ciekawe ciekawe... Quote
Saththa Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 lilo napisał(a):a ja zadałam głupie pytanie Tekli jak unicestwia się biedne zwierzątka gospodarskie - dobrze ze Tekla uświadomiła mi ze ta wiedza nie jest mi do niczego potrzebna bo to było naprawdę głupie pytanie. I TO jest właśnie to :( Ja miała na studiach... musiałam się nauczyć całej procedury co po czym... Masakra, cały ciąg "tasmowy" ehhh i jeszcze filmy nam puszczali ehhh Quote
Fides79 Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 ale powiedz co dodac to moze kiedys zrobie dla gosci jakis :smile: dla siebie samej sie nie oplaca calej zapiekanki... nie pamietam teraz dokładnie, ale sprawdze w domu i Ci napisze wieczorem labo jutro :) Quote
zerduszko Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 lilo napisał(a): ciekawe jak Zerduszko robi zapiekanke nie wiedzac co sie do niej dodaje - ciekawe ciekawe... A po co mi takie informacje? Książka wie? Wie - to ja już nie muszę :lol: Zawsze dodaje się to samo: warzywa, padlinę, nabiał, przyprawy tylko w różnych konfiguracjach - nie na moje nerwy zapamiętywanie tego ;) Quote
lilo Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 Zerduszko dziękuję za przepis - koniecznie muszę wypróbować :) dam znać jak wyszło :) Quote
jambi Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 zerduszko napisał(a):A po co mi takie informacje? Książka wie? Wie - to ja już nie muszę :lol: Zawsze dodaje się to samo: warzywa, padlinę, nabiał, przyprawy tylko w różnych konfiguracjach - nie na moje nerwy zapamiętywanie tego ;) no nie, no ale takie to ja tez umiem ugotować! to oszustwo jest jakieś... ja tam tak zawsze robie: warzywa, padlina (czasem bez), jakieś przyprawy no i coś z działu zapychaczy i gotowe... i to to sie nazywa gotowanie? Quote
zerduszko Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Ale co Ty mi tu sugerujesz, że kanapę w mikrofali zapiekłam? :lol: Gotowało się na gazie: tak, zapiekało w piekarniku: tak - najprawdziwsze gotowanie :cool3: lilo napisał(a):Zerduszko dziękuję za przepis - koniecznie muszę wypróbować :) dam znać jak wyszło :) A nie ma za co, ja na pamięć znam przepis na ugotowanie ziemniaków tylko :lol: Quote
lilo Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 a poszukam sobie w necie bo nie jadlam takiej jeszcze :) i to najprawdziwsze gotowanie jest :) zapiekanki sa pycha :) Quote
jambi Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 zerduszko napisał(a):Ale co Ty mi tu sugerujesz, że kanapę w mikrofali zapiekłam? :lol: Gotowało się na gazie: tak, zapiekało w piekarniku: tak - najprawdziwsze gotowanie :cool3: a nic, upewniam się tylko, bo skoro tak, to ja tez umiem gotować :) Quote
WATACHA Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 lilo napisał(a):u mnie nie przejdzie , TZ-t nienawidzi makaronu z białym serem :( ale powiedz co dodac to moze kiedys zrobie dla gosci jakis :) dla siebie samej sie nie oplaca calej zapiekanki... ciekawe jak Zerduszko robi zapiekanke nie wiedzac co sie do niej dodaje - ciekawe ciekawe... Ja też nie lubię.Ale raz znalazłam taki przepis, że z ciekawości musiałam zrobić.Żarłam, aż mi się uszy trzęsły :) Quote
zerduszko Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 jambi napisał(a):a nic, upewniam się tylko, bo skoro tak, to ja tez umiem gotować :) Nie śmiałam nigdzie twierdzić, że umiem gotować ;) Do tego daleka droga. Lilo co dziś pitrasisz? Coś prostego? Quote
lilo Posted April 21, 2011 Author Posted April 21, 2011 A żebyś wiedziała że prostego bo byłam u fryzjera :) i nie miałąm czasu. Placuszki z cukinii , kuskus i indyk z warzywami kurkumą, chili i trawą cytrynową Quote
Rumi. Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 lilo napisał(a):A żebyś wiedziała że prostego bo byłam u fryzjera :) i nie miałąm czasu. Placuszki z cukinii , kuskus i indyk z warzywami kurkumą, chili i trawą cytrynową :mdleje: może i proste ale jakie wymyślne :razz: Quote
zerduszko Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 JA bym to pewnie do placuszków ograniczyła :lol: Quote
wilczy zew Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 zerduszko napisał(a):JA bym to pewnie do placuszków ograniczyła :lol: nie ty jedna :cool1: Quote
Fides79 Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 Zajączka pięknego, dyngusa mokrego, miłości wiecznej, drogi tylko mlecznej, świąt w szczęście owocnych życzy ... kurczaczek wielkanocny :) Quote
lilo Posted April 26, 2011 Author Posted April 26, 2011 Dziękuję za życzenia - nie było mnie kilka dni na dogo a tu tyle postów wszędzie że nie wiem co nadrabiac :) Quote
Saththa Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 lilo napisał(a):Dziękuję za życzenia - nie było mnie kilka dni na dogo a tu tyle postów wszędzie że nie wiem co nadrabiac :) Mam tak samo jak Ty :lol: Quote
lilo Posted April 26, 2011 Author Posted April 26, 2011 a ja miałam pracowity czas przedświąteczny , kosiłam trawnik i robiłam porządki przydomowe , w szale sadzenia do mojego ogródka dodałam : 3 winogrona , porzeczki :czarna , czerwona, biała , agrest , 2 borówki amerykanskie , gruszkę . Oraz lawendę ozdobną i jadalną , jednego czerwonego pnącego co nie wiem jak się nazywa i takiego jednego co wiem ale nie pamiętam . Różowo fioletowe dzwoneczki - jak sobie przypomnę to napiszę ;) i teraz chodzę jak stary rolnik i kukam czy coś już rosnie czy jeszcze nie :) Prawie jak syn Jambi , po pół godziny sprawdzałam czy większe czy nie :) Quote
Tekla64 Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 i twoje piesy nie pomagaja ani nie przesadzaja nic? Dona stwierdzila ze jedna dali jej nie w tym mijescu rosnie hihihi a zdjatkow poswiatecznych tyz nie bedzie??? Quote
lilo Posted April 26, 2011 Author Posted April 26, 2011 a widzisz Teklo , mój ogródek wygląda jak reklama plastikowej siatki ogrodniczej bo kazdy krzaczek mam zagrodzony , rabatki zagrodzone , tuje zagrodzone .... masakra jakas :( to co nie zagrodzone to od dolu w rdzawym kolorze :) porobie fotki to wstawie , mialam w swieta robic ale padalo :( Quote
Recommended Posts