Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Erhan napisał(a):
Jestem ZA :)
Zrób tatara :facelick:
O końską polędwicę ciężko, ale wołowa też pyszna, a i z łososia tatar jest że palce lizać ;)

a widze że Erhana skusił jednak watek kulinarny :megagrin: a swoją drogą skąd Ty ten cytat zerduszko wyciagnąłeś? :hmmmm:

• Replies 958
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tekla64 napisał(a):
no i pewnie o siodlo z koniem ,jezdcem i czasem tez moze byc ciezko

a polecam tez daniela super i bardzo syte ,za duzo nie trzeba by sie najedli hihihi

wczoraj zastanawialismy się ze znajomymi jak się hmmm.... unicestwia takiego daniela - koleżanka próbowała nam usilnie wcisnąć że z wiatrówki się do niego strzela ale jakoś ta wersja nie przeszła. Teklo jesteś w stanie mi jakoś delikatnie to wytłumaczyć ??

Tatar jest bleeee.... chyba że po pijaku :)

Posted

O matko o Koninie gadają :mdleje:
Watek kulinarny super tak sobie poczytam bo nic wiecej z tym nie zrobie;)

A widziała, ze tutaj sie przedstawić trzeba hmmm:)
I ogólnie pare słów o sobie?

Sandra w tym roku ćwierćwiekowa bezrobotna osoba ze mnie :)

Posted

[quote name='Saththa']

Sandra w tym roku ćwierćwiekowa bezrobotna osoba ze mnie :) Dziękujemy za przedstawienie a my już wcześniej z Lilutkiem Ciotkę pooglądaliśmy na fb :)

Wszyscy pokazują wiosenne psiaki to i my nie będziemy gorsi - oto czym zajmujemy się popołudniami na podwórku :)

Biegnę bo chcęęęęęę......

Aż mu uszy stanęły z radości :)

A łapy poplątały z wrażenia...

Ale udało się rozplątać i biegnę dalej :)

Posted

Lilo
bardzo chetnie odpowiem ino PO CO CI TO WIEDZIEC?
zastanawiasz sie moze jak koncza swinie, krowy, kuraki itd? sama mowisz coby delikatnie, a to wcale nie jest delikatna sprawa niestety jak kazda gwaltowna smierc.
jezeli naprawde chcesz wiedziec to daj znac, powiem na pw

ale nie piszesz nic jak impreza wyszla i czym zaskoczylas gosci?
no i na zdjecia czekamy

telepatia jakas czy cus hihihi

Posted

Teklo może masz i rację bo po co mi to wiedzieć , nie pomyślałam o tym w takich kategoriach.

A impreza chyba wyszła - zdjęc nie ma bo mój TZ-t nie cierpi fotografowania takich okazji - zawsze mówi " A może sobie ktoś nie życzy żeby mu robić zdjęcia " conajmniej jakby jakaś mafia u nas była.
Ale jedzonko chyba było niezłe. Mi smakowało a i goście nie narzekali choć pewnie nie powiedzieliby prawdy gdyby im nie smakowało. Na ciepłe danie zrobiłam żeberka w miodzie z bakaliami , pieczone ziemniaki i sałatkę z boczkiem i camembertem. Na deser - deser z tapioki z brzoskwiniami. Do tego były dwie sałatki - tradycyjna jarzynowa i z porów. Wędlinka , pasztecik z indyka własnoręcznie robiony i inne drobiazgi - papryki marynowane , ogórki itd. No i ciastka , tarty z owocami i galaretką , ziemniaczki , wyśmienitki , ule kokosowe i czekoladowe. A pozatym to jakieś tam tradycyjne rzeczy , owoce , wódeczka :)
Impreza skończyła się ok. 2 w nocy , małżonek zadowolony z prezentów a sprzątania co niemiara :)

Posted

nadgryzę czy jadalne

dobre - biorę

zróbmy tak - ja się bawię kijem - Ty rzucasz piłkę :)

jaaaaki on wielki :)

i zagadka - czym bawi się Lilek ;)

Posted

[quote name='lilo']Teklo może masz i rację bo po co mi to wiedzieć , nie pomyślałam o tym w takich kategoriach.

A impreza chyba wyszła - zdjęc nie ma bo mój TZ-t nie cierpi fotografowania takich okazji - zawsze mówi " A może sobie ktoś nie życzy żeby mu robić zdjęcia " conajmniej jakby jakaś mafia u nas była.
Ale jedzonko chyba było niezłe. Mi smakowało a i goście nie narzekali choć pewnie nie powiedzieliby prawdy gdyby im nie smakowało. Na ciepłe danie zrobiłam żeberka w miodzie z bakaliami , pieczone ziemniaki i sałatkę z boczkiem i camembertem. Na deser - deser z tapioki z brzoskwiniami. Do tego były dwie sałatki - tradycyjna jarzynowa i z porów. Wędlinka , pasztecik z indyka własnoręcznie robiony i inne drobiazgi - papryki marynowane , ogórki itd. No i ciastka , tarty z owocami i galaretką , ziemniaczki , wyśmienitki , ule kokosowe i czekoladowe. A pozatym to jakieś tam tradycyjne rzeczy , owoce , wódeczka :)
Impreza skończyła się ok. 2 w nocy , małżonek zadowolony z prezentów a sprzątania co niemiara :)

no po takim gotowaniu to i chyba przed impreza sprzątania i zmywania było co niemiara

śliczny uśmieszek, cioteczka Fides dziekuje :lol:
jaki Liluś jest jaśniutki :p

http://images37.fotosik.pl/766/3fb962447ac520dcgen.jpg też mamy takie miseczki :)

Posted

Fides79 napisał(a):

jaki Liluś jest jaśniutki :p

no jaśniutki jest taki a po ostatnim strzyżeniu jeszcze jaśniejszy - choć nie jesteśmy zadowoleni z ostatniej fryzurki - Pani opitoliła Lilka na krótko całego... :( a zapuszczaliśmy włosy :( zwłaszcza brwi i brodę - a tu taki kwiatek

Tekla64 napisał(a):
tyz mam wrazenie ze bardzo jasny chlopak jest i bardzo mi sie taki jasniutki podoba
usmiech, zeby i "rzucanka " razem do kupy bardzo pasuja hihihi

mi się też podoba :)

malawaszka napisał(a):

ale Lilek jest czyścioszek

Lilek jest strasznym pedantem i nie lubi być brudny , wiecznie się wyciera i wylizuje

Saththa napisał(a):

A co do jedzenia to :mdleje: ale mi wstyd :oops::)

Mój TZ-t zawsze mówi "wstyd to kraść i z gołej baby spaść

WATACHA napisał(a):
Może piłką z wyrzutni którą podprowadziliście nam na bazarku ;):eviltong:

Brawo!! To Wasza niedoszła wyrzutnia , jest super:)

Posted

lilo napisał(a):

Brawo!! To Wasza niedoszła wyrzutnia , jest super:)

Jakoś to przeżyliśmy i kupiliśmy sobie w sklepie, z tym że już nam troszkę pękła taka jestem zgrabna ;)

Posted

zerduszko napisał(a):
Z czym była sałatka z pora?

Liluś jest cudny :)

Dziękujemy :)

Ja robię z porem :) i z kukurydzą , dodaje ugotowanego selera , jajka , ogórki konserwowe , jabłko. Wszystkie dodatki ścieram na tarce. I oczywiście śmietana i majonez. Albo śmietana lub majonez. Jak kto lubi.

Posted

nadal o żarciu... :mdleje: ja wiem, to juz chyba tak zostanie "Kącik kulinarny u Lilo" :lol:

Lilek piękny!!!! i jaki radosny :lol:

ja lubie tatara :p

aaa i - nie chcę wiedziec jak TO się robi :shake: jak będziecie pisać to oznaczcie posta, ominę go... w swej nieświadomości wolę mysleć że szybko i bezboleśnie

Posted

dobra , koniec o żarciu - nie będę tu wkurzać Ciotek jakimiś wywodami dla kur domowych :)

Liluś dziękuje :Dog_run:

Jednak nie chcę wiedzieć jak się TO robi , głupia byłam że wogóle mnie to zastanowiło :(

Ja jakoś nie mogę przemóc się do surowizny...

Posted

Jak to koniec o żarciu? :lol: Ostatnio mnie zmotywowałaś i zrobiłam moją ulubioną zapiekankę kalafiorową, trochę mi nie wyszła, ale to nie ważne :eviltong: Mąż się cieszył, że żarcie jest :)

Jambi... ale jakim cudem Ty nie chcesz wiedzieć jak to się robi? A junior to skąd się wziął? :eviltong: A tak serio, to o czym nie chcecie wiedzieć? :roll: