jambi Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Erhan napisał(a):Jestem ZA :) Zrób tatara :facelick: O końską polędwicę ciężko, ale wołowa też pyszna, a i z łososia tatar jest że palce lizać ;) a widze że Erhana skusił jednak watek kulinarny :megagrin: a swoją drogą skąd Ty ten cytat zerduszko wyciagnąłeś? :hmmmm: Quote
lilo Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 Tekla64 napisał(a):no i pewnie o siodlo z koniem ,jezdcem i czasem tez moze byc ciezko a polecam tez daniela super i bardzo syte ,za duzo nie trzeba by sie najedli hihihi wczoraj zastanawialismy się ze znajomymi jak się hmmm.... unicestwia takiego daniela - koleżanka próbowała nam usilnie wcisnąć że z wiatrówki się do niego strzela ale jakoś ta wersja nie przeszła. Teklo jesteś w stanie mi jakoś delikatnie to wytłumaczyć ?? Tatar jest bleeee.... chyba że po pijaku :) Quote
wilczy zew Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Też bym chciała tak pracować w domku i malutko. Teraz jestem jeszcze na zwolnieniu lekarskim a później muszę pracy poszukać. Co do domku to chyba jestem dobrym człowiekiem. Quote
Saththa Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 O matko o Koninie gadają :mdleje: Watek kulinarny super tak sobie poczytam bo nic wiecej z tym nie zrobie;) A widziała, ze tutaj sie przedstawić trzeba hmmm:) I ogólnie pare słów o sobie? Sandra w tym roku ćwierćwiekowa bezrobotna osoba ze mnie :) Quote
lilo Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 [quote name='Saththa'] Sandra w tym roku ćwierćwiekowa bezrobotna osoba ze mnie :) Dziękujemy za przedstawienie a my już wcześniej z Lilutkiem Ciotkę pooglądaliśmy na fb :) Wszyscy pokazują wiosenne psiaki to i my nie będziemy gorsi - oto czym zajmujemy się popołudniami na podwórku :) Biegnę bo chcęęęęęę...... Aż mu uszy stanęły z radości :) A łapy poplątały z wrażenia... Ale udało się rozplątać i biegnę dalej :) Quote
lilo Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 Iiii zakręt... Zmachałem się trochę To mój przód a to tył :) Quote
Tekla64 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Lilo bardzo chetnie odpowiem ino PO CO CI TO WIEDZIEC? zastanawiasz sie moze jak koncza swinie, krowy, kuraki itd? sama mowisz coby delikatnie, a to wcale nie jest delikatna sprawa niestety jak kazda gwaltowna smierc. jezeli naprawde chcesz wiedziec to daj znac, powiem na pw ale nie piszesz nic jak impreza wyszla i czym zaskoczylas gosci? no i na zdjecia czekamy telepatia jakas czy cus hihihi Quote
lilo Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 Teklo może masz i rację bo po co mi to wiedzieć , nie pomyślałam o tym w takich kategoriach. A impreza chyba wyszła - zdjęc nie ma bo mój TZ-t nie cierpi fotografowania takich okazji - zawsze mówi " A może sobie ktoś nie życzy żeby mu robić zdjęcia " conajmniej jakby jakaś mafia u nas była. Ale jedzonko chyba było niezłe. Mi smakowało a i goście nie narzekali choć pewnie nie powiedzieliby prawdy gdyby im nie smakowało. Na ciepłe danie zrobiłam żeberka w miodzie z bakaliami , pieczone ziemniaki i sałatkę z boczkiem i camembertem. Na deser - deser z tapioki z brzoskwiniami. Do tego były dwie sałatki - tradycyjna jarzynowa i z porów. Wędlinka , pasztecik z indyka własnoręcznie robiony i inne drobiazgi - papryki marynowane , ogórki itd. No i ciastka , tarty z owocami i galaretką , ziemniaczki , wyśmienitki , ule kokosowe i czekoladowe. A pozatym to jakieś tam tradycyjne rzeczy , owoce , wódeczka :) Impreza skończyła się ok. 2 w nocy , małżonek zadowolony z prezentów a sprzątania co niemiara :) Quote
Fides79 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 no właśnie ja tu na wiesci kulinarno-imprezowe czekam caaaałyyyy dzień :roll: Quote
lilo Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 a takie mam ząbki :) uśmiech dla cioteczek :) oddaj !! to moje !! trochę wody dla ochłody Quote
lilo Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 nadgryzę czy jadalne dobre - biorę zróbmy tak - ja się bawię kijem - Ty rzucasz piłkę :) jaaaaki on wielki :) i zagadka - czym bawi się Lilek ;) Quote
Fides79 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 [quote name='lilo']Teklo może masz i rację bo po co mi to wiedzieć , nie pomyślałam o tym w takich kategoriach. A impreza chyba wyszła - zdjęc nie ma bo mój TZ-t nie cierpi fotografowania takich okazji - zawsze mówi " A może sobie ktoś nie życzy żeby mu robić zdjęcia " conajmniej jakby jakaś mafia u nas była. Ale jedzonko chyba było niezłe. Mi smakowało a i goście nie narzekali choć pewnie nie powiedzieliby prawdy gdyby im nie smakowało. Na ciepłe danie zrobiłam żeberka w miodzie z bakaliami , pieczone ziemniaki i sałatkę z boczkiem i camembertem. Na deser - deser z tapioki z brzoskwiniami. Do tego były dwie sałatki - tradycyjna jarzynowa i z porów. Wędlinka , pasztecik z indyka własnoręcznie robiony i inne drobiazgi - papryki marynowane , ogórki itd. No i ciastka , tarty z owocami i galaretką , ziemniaczki , wyśmienitki , ule kokosowe i czekoladowe. A pozatym to jakieś tam tradycyjne rzeczy , owoce , wódeczka :) Impreza skończyła się ok. 2 w nocy , małżonek zadowolony z prezentów a sprzątania co niemiara :) no po takim gotowaniu to i chyba przed impreza sprzątania i zmywania było co niemiara uśmiech dla cioteczek :smile: http://images37.fotosik.pl/766/1ba24134c0086d35gen.jpg śliczny uśmieszek, cioteczka Fides dziekuje :lol: jaki Liluś jest jaśniutki :p http://images37.fotosik.pl/766/3fb962447ac520dcgen.jpg też mamy takie miseczki :) Quote
Tekla64 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 tyz mam wrazenie ze bardzo jasny chlopak jest i bardzo mi sie taki jasniutki podoba usmiech, zeby i "rzucanka " razem do kupy bardzo pasuja hihihi Quote
malawaszka Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 http://images37.fotosik.pl/766/6ac0ab8bbba89d6agen.jpg ooo tatuaż ma w uchu! fajnie - nie można takiego uszka już urąbać ;) ale Lilek jest czyścioszek Quote
Saththa Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 http://images37.fotosik.pl/766/1ba24134c0086d35gen.jpg hyhy ale super;) A co do jedzenia to :mdleje: ale mi wstyd :oops::) Quote
WATACHA Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 [quote name='lilo'] i zagadka - czym bawi się Lilek ;) Może piłką z wyrzutni którą podprowadziliście nam na bazarku ;):eviltong: Quote
lilo Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 Fides79 napisał(a): jaki Liluś jest jaśniutki :p no jaśniutki jest taki a po ostatnim strzyżeniu jeszcze jaśniejszy - choć nie jesteśmy zadowoleni z ostatniej fryzurki - Pani opitoliła Lilka na krótko całego... :( a zapuszczaliśmy włosy :( zwłaszcza brwi i brodę - a tu taki kwiatek Tekla64 napisał(a):tyz mam wrazenie ze bardzo jasny chlopak jest i bardzo mi sie taki jasniutki podoba usmiech, zeby i "rzucanka " razem do kupy bardzo pasuja hihihi mi się też podoba :) malawaszka napisał(a): ale Lilek jest czyścioszek Lilek jest strasznym pedantem i nie lubi być brudny , wiecznie się wyciera i wylizuje Saththa napisał(a): A co do jedzenia to :mdleje: ale mi wstyd :oops::) Mój TZ-t zawsze mówi "wstyd to kraść i z gołej baby spaść WATACHA napisał(a):Może piłką z wyrzutni którą podprowadziliście nam na bazarku ;):eviltong: Brawo!! To Wasza niedoszła wyrzutnia , jest super:) Quote
zerduszko Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Z czym była sałatka z pora? Liluś jest cudny :) Quote
WATACHA Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 lilo napisał(a): Brawo!! To Wasza niedoszła wyrzutnia , jest super:) Jakoś to przeżyliśmy i kupiliśmy sobie w sklepie, z tym że już nam troszkę pękła taka jestem zgrabna ;) Quote
lilo Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 zerduszko napisał(a):Z czym była sałatka z pora? Liluś jest cudny :) Dziękujemy :) Ja robię z porem :) i z kukurydzą , dodaje ugotowanego selera , jajka , ogórki konserwowe , jabłko. Wszystkie dodatki ścieram na tarce. I oczywiście śmietana i majonez. Albo śmietana lub majonez. Jak kto lubi. Quote
jambi Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 nadal o żarciu... :mdleje: ja wiem, to juz chyba tak zostanie "Kącik kulinarny u Lilo" :lol: Lilek piękny!!!! i jaki radosny :lol: ja lubie tatara :p aaa i - nie chcę wiedziec jak TO się robi :shake: jak będziecie pisać to oznaczcie posta, ominę go... w swej nieświadomości wolę mysleć że szybko i bezboleśnie Quote
lilo Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 dobra , koniec o żarciu - nie będę tu wkurzać Ciotek jakimiś wywodami dla kur domowych :) Liluś dziękuje :Dog_run: Jednak nie chcę wiedzieć jak się TO robi , głupia byłam że wogóle mnie to zastanowiło :( Ja jakoś nie mogę przemóc się do surowizny... Quote
zerduszko Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Jak to koniec o żarciu? :lol: Ostatnio mnie zmotywowałaś i zrobiłam moją ulubioną zapiekankę kalafiorową, trochę mi nie wyszła, ale to nie ważne :eviltong: Mąż się cieszył, że żarcie jest :) Jambi... ale jakim cudem Ty nie chcesz wiedzieć jak to się robi? A junior to skąd się wziął? :eviltong: A tak serio, to o czym nie chcecie wiedzieć? :roll: Quote
malawaszka Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 ja też wcale nie chcę żeby był koniec o żarciu :lol: Quote
Recommended Posts