MartynaP Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 czekam i kciuki trzymam za malutką i zeby Syla dała rade...w schronie ;) Quote
Syla Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 MartynaP napisał(a):czekam i kciuki trzymam za malutką i zeby Syla dała rade...w schronie ;) Wróciliśmy do domu o 13 30.Wszystko poszło, jak po maśle.Miałam dzisiaj dobry dzień i jestem bardzo, bardzo szczęśliwa, że po nią pojechałam.Czuję się tak, jakby Lejeczek do mnie wrócił.Na tamtych zdjęciach, nie było tego widać, ale babcinka jest sobowtórem mojego cudnego śleputka-klekutka.Może to jego siostra- bliżniaczka?Piszę to i ryczę.Teraz po kolei.Szczepon czekał na mnie pod dworcem PKP.Biuro schronu było zaraz z przodu i tylko tam weszłam, nigdzie więcej.W klatkach widziałam kilkanaście różnej maści czworonogów.Formalności trwały krótko i pomimo że wcześniej była mowa o 30, 40 zł, to nic za Nolę, nie zapłaciłam.Dostałam kartę informacyjną.Dane dotyczące kwarantanny to czas 13.01-27.01.Nic już z tego nie rozumiem, ale ok.Nie dostałam jej książeczki zdrowia.Zapytałam dlaczego i odpowiedź była, bo nic jej nie robiono, nawet pazurków nie obcięto, przecież była do eutanazji przeznaczona.Dostałam ją zawiniętą w ręcznik, nie wiedziałam czy chodzi.Okryłam kocykiem i w drogę.Od razu zasnęła i obudziła się już na miejscu.Szczepon nie wziął ode mnie ani grosza, za transport.Kochany facet i serduszko dla piesków ma wielkie.Bardzo dziękujemy Szczeponowi, poświęcił swój czas i zużył paliwo, a nie chciał nawet słyszeć o zapłacie.Zaniosłam ją do kuchni, podreptała troszkę i siku zrobiła.Wypiła pół miseczki wody, zjadła pół rozdrobnionego udka z warzywami podlane rosołem.Nie musiałam jej karmić z ręki, jak mi mówiono, wpierniczała, aż miło było popatrzeć.Odbiło jej się trochę, kichnęła i znowu podreptała.Potem położyła sie na podłodze i zasnęła.Położyłam ją na razie na kilku ręcznikach i ręcznikiem okryłam.Potem, jak się obudzi, położę ją na podusi i pokombinuję tak, żeby miała ciepełko.Moim zdaniem nie jest pokrzywiona, tylko bardzo, bardzo wychudzona.Zrobię zdjęcie z góry i same zobaczycie....kościotrupek i nie przesadzam.Raczej jest całkiem ślepa, co do głuchoty, to odpowiem za kilka dni.Podeszła do klatki mojego świniaka Łatka, poniuchali się i poszła dalej.Jeżeli mogę porównywać, to Lejeczek, na wygląd, był w lepszym stanie niż ona, był grubszy, za to Nolka lepiej sobie radzi z poruszaniem się.Za krótko ją mam, żeby się wypowiadać, ale chyba nic ją nie boli, do pyszczka jeszcze nie zaglądałam.Myślę, że jej głównym zajęciem będzie spanko nawet 22/24, poza tym jedzonko, siku, koopka i chwilowe dreptanko.Przyznam się, że po tych wszystkich opiniach, jakie usłyszałam, byłam pewna, że Nolunia jest w dużo gorszym stanie.Nie uwierzę już teraz nikomu, jeżeli chodzi o stan psa, dopóki sama nie zobaczę.Warto było ją wyciągnąć, żeby się przekonać, że nie jest beznadziejnie, gorsze bidy miałam, a ona jest cudna.Dzisiaj jej nie wykąpię, choć śmierdzi okropnie i ma bardzo zanieczyszczoną sierść.Śpi snem kamiennym, ale jak obudzi się do 17stej, to skoczymy może do weta.Nie mam daleko, a już coś będę wiedzieć.Napisałam cały elaborat...nie psioczcie na mnie, gaduła jestem.Bardzo dziękuję za wszystkie miłe słowa, trzymanie kciuków.Miałam chwile zwątpienia, nie powiem, teraz mam pewność, że dobrze zrobiłam. Quote
maja602 Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Syla jesteś DZIELNA! Bardzo Ci dziękuję, że się zdecydowałaś i uratowałaś Nolę. Bardzo ładne imię jej wybrałaś. Pozdrawiam Was obie. Quote
monikapf Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 uff jak dobrze że jest już u Ciebie. Cieszę się z wszystko dobrze poszło teraz już tylko powinno być coraz lepiej. Quote
Secia Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Syla kochana jesteś :-) Bardzo się cieszę, że udało się sunię wyciągnąć po tylu rozważaniach. Czekam na info od veta i daj na pw konto to wpłacę 100,00 Wieczorem dam link do FB Quote
joaaa Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Syla, możesz ją przetrzeć gąbką z wodą z octem, trochę powinno pomóc na smrodek. Kąpanie na razie chyba odpuść, niech się trochę przystosuje. Quote
Syla Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Nie miałam głowy do zrobienia poczty.W nocy prawie nie spałam.Jak ktoś umie zdjęcia dawać, to niech da mi maila.Podeślę te co już mam. Quote
ulvhedinn Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Syla :Rose: Jak to dobrze, że babciunia jest już bezpieczna..... Jak sie ogarnę to postaram się zrobić jakiś bazarek. I teraz już rozumiesz, czemu właśnie pisałam, że ja ZAWSZE uwierzę w stan psa, czy kota, DOPIERO jak go zobaczę. Czasem ocena stanu zwierzaka wynika z hmmm... woli, a czasem osoba oceniająca nie ma wystarczającego doświadczenia, czy wyczucia takich akurat przypadków (szczególnie dotyczy to zwierzaków starych lub niepełnosprawnych) Aha-i proszę więcej takich elaboratów..... Quote
lika1771 Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Syla trzymam za Was kciuki, ulv ma racje jak nie zobacze to nie uwierze:lol: Szczepanku buziaki jestes kochany itp..... Quote
Syla Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 ulvhedinn napisał(a):Syla :Rose: Jak to dobrze, że babciunia jest już bezpieczna..... Jak sie ogarnę to postaram się zrobić jakiś bazarek. I teraz już rozumiesz, czemu właśnie pisałam, że ja ZAWSZE uwierzę w stan psa, czy kota, DOPIERO jak go zobaczę. Czasem ocena stanu zwierzaka wynika z hmmm... woli, a czasem osoba oceniająca nie ma wystarczającego doświadczenia, czy wyczucia takich akurat przypadków (szczególnie dotyczy to zwierzaków starych lub niepełnosprawnych) Aha-i proszę więcej takich elaboratów..... Nie rób bazarku, dla mnie, ulv.Sama masz dużo większe potrzeby niż ja.Poradzę sobie.Mam fantów na kilka bazarków.Poproszę osobę, która, już robiła bazarki i nie będzie problemu.Chyba, że do Ciebie część fantów wyślę, to się podzielimy.Wiesz, myślę o bazarku, dla zbieraczy, kolekcjonerów i miłośników PRLu. Quote
inga.mm Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 [quote name='Syla']Nie miałam głowy do zrobienia poczty.W nocy prawie nie spałam.Jak ktoś umie zdjęcia dawać, to niech da mi maila.Podeślę te co już mam. wysyłaj [email protected], wrzucę je wieczorem Quote
inga.mm Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 jestem w tym temacie, ale nie piszę, żeby nie robić bałaganu niepotrzebnymi wpisami. Jednak dziś muszę to zrobić. SYLA, JESTEŚ WIELKA. NOLA STARUSZKO, BĄDŹ DZIELNA. KOCHAMY CIĘ ZA TO ŻE JESTEŚ. Mam nadzieję, ze malutka pobędzie jeszcze z nami, wbrew konowałom. Jakby coś - dzwoń. Quote
amica Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Syla napisał(a):Nie miałam głowy do zrobienia poczty.W nocy prawie nie spałam.Jak ktoś umie zdjęcia dawać, to niech da mi maila.Podeślę te co już mam. Ja z wielką checia wstawie fotki małej. Bardzo sie ciesze ze ona jest juz u Ciebie!!!!! Quote
amica Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 [quote name='Syla'] Szczepon nie wziął ode mnie ani grosza, za transport. Kochany facet i serduszko dla piesków ma wielkie.Bardzo dziękujemy Szczeponowi, poświęcił swój czas i zużył paliwo, a nie chciał nawet słyszeć o zapłacie. Miałam chwile zwątpienia, nie powiem, teraz mam pewność, że dobrze zrobiłam. Zdecydowanie wszyscy dziękujemy również Szczeponowi i ja również po tym co napisałaś jest pewna, że to była bardzo dobra decyzja... Quote
basia0607 Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Syla , masz informacje czy Staruszka miał częściowo usuwany kamień ? Quote
Secia Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 A oto wydarzenie na FB dla Noleczki :loveu: http://www.facebook.com/event.php?eid=171400609577126#!/event.php?eid=171400609577126#!/photo.php?fbid=1594697759283&set=o.171400609577126&theater Quote
Syla Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 basia0607 napisał(a):Syla , masz informacje czy Staruszka miał częściowo usuwany kamień ? Chyba żartujesz.Ona nawet książeczki zdrowia nie ma.Nie była szczepiona, pazurki...to są raczej szpony. Powiedziano mi wprost, że nie nic przy niej nie robione, bo miała być eutanazja. Quote
inga.mm Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 hej, nikt nie widzi tego co ja???? Czyż ona nie jest śliczna? Quote
abra64 Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 Sylal ty po prostu jesteś WIELKA bardzo się cieszę że staruszeńka kochana ma domek i dobrze że miała wątek / choć niektórzy uważali że nie potrzebny,/ dużo zdrówka dla Noli:multi: Quote
Bjuta Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Sylo = śliczna babeczka Ci przybyła!!! Sylo - dawaj znać, jak Ci będzie grosików brakować. :) Quote
basia0607 Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Serce się kroi na jej widok i gdybyśmy nie naciskali sunia była by uśpiona.Miała nie żyć dużo wcześniej niż tu pisano. Przy okazji tej sprawy dowiedziałam się dużo ciekawych rzeczy o schronisku, br... Quote
Secia Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 no niestety niektóre schroniska można określić tylko słowem brrrrryyyyy A sunia jest przepiękna :-) Quote
Awit Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Babuleńko Noleczko szczęściara z Ciebie:-) Śliczna rybeczka... Syla opisałaś rewelacyjnie dzisiejszy dzień! Quote
Recommended Posts