Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie znam sie na robieniu banerków ale zauwazylam ze denis go nie ma dlatego podpatrujac jak wygladaja inne zaprojektowałam sama-ustawialm go jako zdjecie glowne w profilu i awatar jesli ktos potrafi go uaktywnic moge przeslac jpg mailem

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

czy ktos moglby mi przyslac na pw ten banerek aktywny tak zebym tez mogla go rozsylac?nie potrafie !

ha udalo mi sie!mam tez w sygnaturce nie umiem tylko podlinkowac!!!czy ktos mi pomoze?

Posted

piekny banerek, ale ja nie potrafie sobie wstawiac i nie ma szans, zeby mi sie udalo.
mam w sumie miejsce zajete, ale moglabym jeden usunac, bo tam Reksio w hotelu ma kaskę uzbieraną i nie ma tragedii u niego.

Posted

kora78 napisał(a):
piekny banerek, ale ja nie potrafie sobie wstawiac i nie ma szans, zeby mi sie udalo.
mam w sumie miejsce zajete, ale moglabym jeden usunac, bo tam Reksio w hotelu ma kaskę uzbieraną i nie ma tragedii u niego.

wchodzisz na profil sccoby...zapisujesz zdjecie,zeby bylo wygodnie na pulpicie potem przechodzisz w swoje ustawienia klikasz na awatar i wgrywasz...tak mi sie udalo ale podlinkowac sygnaturki nie umiem

ech lepiej nie bede radzic....niby wszystko zrobilam ok a nie dziala???

Posted

[quote name='holmina']wchodzisz na profil sccoby...zapisujesz zdjecie,zeby bylo wygodnie na pulpicie potem przechodzisz w swoje ustawienia klikasz na awatar i wgrywasz...tak mi sie udalo ale podlinkowac sygnaturki nie umiem

ech lepiej nie bede radzic....niby wszystko zrobilam ok a nie dziala???

aby było jeszcze prościej prawym klawiszem myszki klikasz na banerek, który w poście #201 wkleiła tutaj terra (ten banerek jest już podlinkowany) po czym w swoich ustawieniach klikasz na edytuj podpis, pokaże się okienko, prawym p.m. tam go wklejasz, klikasz na zapisz sygnaturę i gotowe!;)

EDIT: tylko nie wiem, czy ten banerek nie jest przypadkiem za wysoki. Terro, musiałabyś go zmniejszyć.

W razie czego możecie wklejać ten (już podlinkowany):

Posted

uff, przeczytałam.
No i z żalem stwierdzam, ze nie mam nic do zaproponowania.
Na dt ma do mnie przyjechać Kajtek z Konina, a poza tym Denis ma dwie "wady": jest za duży i ma chorobę skóry.
Mam pdt/hotel domowy i dwa mikromiejsca, tyle, że moje zwierzęta i dożywotni tymczasowicze to zwierzątka bardzo chore, więc grzybica może być zabójcza dla co najmniej dwójki.
Szkoda, bo taki piesek zasługuje na coś dobrego.

Posted

inga.mm napisał(a):
uff, przeczytałam.
No i z żalem stwierdzam, ze nie mam nic do zaproponowania.
Na dt ma do mnie przyjechać Kajtek z Konina, a poza tym Denis ma dwie "wady": jest za duży i ma chorobę skóry.
Mam pdt/hotel domowy i dwa mikromiejsca, tyle, że moje zwierzęta i dożywotni tymczasowicze to zwierzątka bardzo chore, więc grzybica może być zabójcza dla co najmniej dwójki.
Szkoda, bo taki piesek zasługuje na coś dobrego.

szkoda,to wobec tego pamietaj o Denisie i jakbys miala jakis pomysl,albo znajomychnp.blisko Denisowego schronu,coby do niego zajrzeli daj znac...z ta grzybica to jeszcze nie jest pewna sprawa to moga byc odparzenia po koltunach....

Posted

kora78 napisał(a):
nie uda mi sie, uwierzcie mi, nawet nie probuje, skoda nerwow. :(
dobre efekty, jak widac, skoro juz ktos z banerka przyszedl :)

no to wklej ten Elinkowy...

Posted

Trafiłam tu po banerku, ale jeszcze nie przebrnęłam całego wątku. Czy piesek ma jakieś wydarzenie na FB ? Z obciętymi kłaczkami wygląda całkiem ładnie - chciałabym tylko wiedzieć jakie są szanse na to, że ktos prawidłowo zdiagnozuje co z jego chorą skórą. To faktycznie mogą być jakieś skutki tych kołtunów i dredów, bo pogoda różna, a jak nie ma komu dbać o niego to i tak się stało. Dobrze, że teraz na upały ma króciutką sierść, to i gojeniu pomoże. Zapisuję sobie psiaczka i proszę o info czy na FB jest

Posted

holmino, dobrze by było, jakbyś też sobie wkleła ten mój podlinkowany, bo ludzie najczęściej klikają na obrazek, albo sama swój podlinkuj. Musisz z paska wyszukiwarki skopiować nazwę wątku i wklejasz go na swój banerek klikając w edycji podpisu na ikonkę z globusem.

Posted

annavera napisał(a):
Trafiłam tu po banerku, ale jeszcze nie przebrnęłam całego wątku. Czy piesek ma jakieś wydarzenie na FB ? Z obciętymi kłaczkami wygląda całkiem ładnie - chciałabym tylko wiedzieć jakie są szanse na to, że ktos prawidłowo zdiagnozuje co z jego chorą skórą. To faktycznie mogą być jakieś skutki tych kołtunów i dredów, bo pogoda różna, a jak nie ma komu dbać o niego to i tak się stało. Dobrze, że teraz na upały ma króciutką sierść, to i gojeniu pomoże. Zapisuję sobie psiaczka i proszę o info czy na FB jest

Denisek nie ma FB

Posted

a jest jakaś osoba, do kórej kontakt można podać jakby ludzie chcieli pytać o coś;
ktoś kto ma stały kontakt ze schroniskiem i wie co dzieje sie z psem, na bieżąco ?
Czy z tego schroniska są możliwe adopcje na dom tymczasowy ?
No i jakie ewentualnie jest konto do wpłat, jakby ktoś chciał groszem sypnąć ?

Posted

Problem jest właśnie ten że nie ma nikogo , żadnego wolontariusza w tym schronisku.
Informacje czy zdjęcia to musimy sami zdobywać, prosić kogoś o pomoc.
Gdyby była taka możliwość to na pewno schronisko by nie miało nic przeciwko temu aby zabrać Deniska na dt.
Diagnoza, nie wiem co wie wet schroniskowy, ale wiadomo jakie są możliwości diagnostyczne w schronisku, więc dopiero po jakiś badaniach byłoby stwierdzenie na 100% co ze skórą psiaka. Czyli lecznica, badania, dt /hotelik. Ale na to potrzebne byłyby fundusze :(.
No i tutaj problem.
Jeśli chodzi o konto do wpłat to myślę że jakieś by się znalazło :).
Tylko by trzeba wiedzieć konkretnie jaki mamy plan działania.
I ... działać !

Tak więc prosimy o pomoc i wsparcie.
Im więcej osób tym większa szansa że wspólnie uda nam się pomóc Deniskowi.

Posted

Nawet jeśli nie mamy jeszcze jakiegoś konkretnego ja mogę Deniskowi swoje konto użyczyć. Każda wpłata się przyda, czasami właśnie przez brak funduszy nie można podjąć działania.

Posted

ja mogę mu założyć wydarzenie na FB; tylko jak potem nie będzie informmacji co z psem, to co ? Już mam jedno takie wydarzenie z którym usiluje sie dopytac co z psem a wszyscy milcza i wychodze na niepowazna dajac ogloszenia :(
Co do prywatnych kont sa ludzie, co wplaca ale sa i tacy co nie wplaca na prywatne konto tylo na fundacje. Potrzebne tez konto pay pal, dla osob z zagranicy.
Czy to prywatne konto moze byc udostepnione w wydarzeniu ? Tak aby ludzie ni musieli o nie prosic tylko sobie mogli wplacac - czasem ludzie chca pozostac anonimowi, zeby ich potem nie nagabywano o wplaty...
Póki co mozna założyc takie wydarzenie, że Denis nie ma nic nawet wolentariusza, ktory by go promowal, ze potrzebuje kasy na diagnoze choroby - na pewno znajda sie ludzie ktorzy pomoga. Szkoda psa.Dzałajmy.

Posted

tak, ja tez bym nie podala nigdzie jawnie.
kiedys mialam tel niby z gazety piszacej artykul o suni, ktorą mialam w hotelu, sama zbieralam na nią pieniadze na dogo. wystraszylam sie nie na zarty, ze to jakas kontrola, fiskus, itp, bo wypytywal pan mocno o to, skad sie bierze pieniadze na utrzymanie psa, jakie to sa sumy, kto daje, jak sie oglasza poszukiwanie pieniedzy, itp

okazalo sie wtedy, ze to rzeczywiscie byl artykul pomaganiu psom, poprzez wyciaganie ze schronisk i umieszczanie w hotelach. byl pisany, jednak w ustalonym czasie sie nie ukazal i nie wiem, czy kiedykolwiek zostal wydany. w Moim Psie

Posted

rozumiem, ze jako osoba prywatna nie chcesz podać konta w opisie wydarzenia ? Czasem tak jest konto podawane, że jest w wydarzeniu, że można wpłat dokonywać na wolentariuszke czy osobę zajmująca się pieskiem - imię i nazwisko i nr konta. Inaczej ludzie będę dopominać się o numer konta w wydarzeniu. Jak się napisze, że tylko na priv .. będzie mniej wiarygodne. Znam to już z innych wydarzeń. Może ktos inny chciałby podać oficjalnie numer konta ? Mam wrażenie, ze mamy jakieś dziwne czasy i odkąd przestało sie wieszać listy lokatorów na klatkach ludzie boją się przedstawić nawet z nazwiska :(

Posted

Wiesz, może nie tyle, że się boję, ale po prostu nie chcę. Jestem gotowa pomóc Deniskowi udostępniając swoje konto, obecnie na przykład trzeba uzbierać jakoś w jedną całość wpłaty na dojazd olalolaa do schronu, wszystkie wpłaty i wydatki mogę rozliczyć na wątku, jednak nie lubię podawać oficjalnie w necie swoich prywatnych danych.

Posted

kora78 napisał(a):
tak, ja tez bym nie podala nigdzie jawnie.
kiedys mialam tel niby z gazety piszacej artykul o suni, ktorą mialam w hotelu, sama zbieralam na nią pieniadze na dogo. wystraszylam sie nie na zarty, ze to jakas kontrola, fiskus, itp, bo wypytywal pan mocno o to, skad sie bierze pieniadze na utrzymanie psa, jakie to sa sumy, kto daje, jak sie oglasza poszukiwanie pieniedzy, itp

okazalo sie wtedy, ze to rzeczywiscie byl artykul pomaganiu psom, poprzez wyciaganie ze schronisk i umieszczanie w hotelach. byl pisany, jednak w ustalonym czasie sie nie ukazal i nie wiem, czy kiedykolwiek zostal wydany. w Moim Psie

a pewnie to był zwykły oszust który zastanawiał się ile można wyciągnac od ludzi przez takie akcje :D W takich wypadkach się mówi, że przez telefon nie udzielam takich informacji i tyle.
Ja chyba bym nie miała takiego problemu, ale musiałby to dotyczyć psa, którego jestem w stanie skontrolować i odpowiedziec ludziom czy rzeczywiście ich pieniądze ida na dane potrzeby. Tak na odległość to kiepska sprawa. Wydaje mi sie , ze jednak trzeba mieć troche zaufania do ludzi. Osoby, które czytaja wydarzenia o psach w większości to osoby o dobrem sercu, nie oszuści. Co mogą zrobic tym kontem ? jak je gdzieś upubliczniom to będziesz widziala, że nagle kasa ci spływa :D Nie przesadzajmy z tą ochroną danych ? A co fiskus ma do tego ,ze zbierasz kasę, by pomóc psu, jako osoba prywatna ? To tak jak ten co stoi z kapeluszem na ulicy - podatków od tego nie ma. Tak to będziemy stać w miejscu dalej, jak widzę.