Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

elinka napisał(a):
Wiesz, może nie tyle, że się boję, ale po prostu nie chcę. Jestem gotowa pomóc Deniskowi udostępniając swoje konto, obecnie na przykład trzeba uzbierać jakoś w jedną całość wpłaty na dojazd olalolaa do schronu, wszystkie wpłaty i wydatki mogę rozliczyć na wątku, jednak nie lubię podawać oficjalnie w necie swoich prywatnych danych.

Rozumiem. Nie każdy może chcieć się ujawniać i nikt nie ma do Ciebie o to pretensji. Tylko, ze to właśnie przykład naszych czasów - gdzie sąsiad sąsiada nie zna. Ale tak naprawdę zalożę się, że niewiele trzeba, żeby Cię zidentyfikować elinka :D Sama kiedyś amatorsko rozszyfrowywałam różne osoby, a nie jestem w tym biegła. Są tacy, którzy zrobią to bez problemu. Ja tam nie mam powodów do ukrywania się odkąd założyłam firmę i tak musiałam w wielu miejscach podać swoje dane. Poza tym wiem, jak łatwo je zdobyć, więc o czym tu gadać. Tylko nam się wydaje, ze jesteśmy anonimowi.

Posted

annavera napisał(a):
jaka jest odległość olalolaa do schronu i jaką kasę potrzeba na podróż w jedną stronę ?

Pisałam już o tym w poście #187. Denisek siedzi w schronisku As w Jamrozowiźnie - gmina Kłomnice - ok.25km od Częstochowy. Olalolaa obliczyła, że w obie strony koszt tego przejazdu wyniesie ją ok.20zł.

Posted

[quote name='annavera']Rozumiem. Nie każdy może chcieć się ujawniać i nikt nie ma do Ciebie o to pretensji. Tylko, ze to właśnie przykład naszych czasów - gdzie sąsiad sąsiada nie zna. Ale tak naprawdę zalożę się, że niewiele trzeba, żeby Cię zidentyfikować elinka :D Sama kiedyś amatorsko rozszyfrowywałam różne osoby, a nie jestem w tym biegła. Są tacy, którzy zrobią to bez problemu. Ja tam nie mam powodów do ukrywania się odkąd założyłam firmę i tak musiałam w wielu miejscach podać swoje dane. Poza tym wiem, jak łatwo je zdobyć, więc o czym tu gadać. Tylko nam się wydaje, ze jesteśmy anonimowi.

No to przynajmniej niech pozostanę w tym złudnym i błogim przekonaniu, a pomagać świadomie nikomu nie będę.

Posted

Jeśli ktoś ma firmę, prowadzi działalność gospodarczą to wiadomo że anonimowy nie jest.
Natomiast ja nie widzę problemu w zbieraniu pieniążków na fb czy tutaj na prywatne konto poprzez pw, czyli prywatne wiadomości. Jak ktoś chce pomóc to pisze, dostaje namiary, wpłaca i już. Oczywiście na pw się rozlicza takie wpłaty. I wszystko jest jasne i klarowne :).
Tak że działajmy.
Może razem nam się uda pomóc psiaczkowi.

Posted

annavera napisał(a):
Co znaczy, że nikt nic nie wie ?

To znaczy, że nie tylko my na wątku Denisa nic o nim nie wiemy, ale wolontariuszki pomagające innym psom też.
Tu cytat:

'daga31081980

Brak Mariusza w schronisku,nasza pomoc w adopcjach legła w gruzach.Jestem załamana .Napisałam maila do p.kierownika schroniska ale bez odzewu.Ogłoszenia zaraz poznikają i taki finał.Strona schroniska z 16.06.Masakra.A tak było fajnie!!!'

Posted

no to rzeczywiście kicha :( Nawet nie wiadomo czy pies tam dalej jest i jeśli jest to co z nim :( Na FB jest na stronie AsJamrozowizna, więc go dziś udostępniłam. I jak tu nawet zbierać na niego pieniążki jak nie ma komu jeździć i pilnować co z psem czy zabrać go do weta :shake: Biedny psiak. Martwię się co z tą jego skórą ? pewnie swędzi biedaka jak diabli i się rozprzestrzenia :placz:

Posted

poczekajcie na wyjazd olaloli. niech sprawdzi, czy pies jest, niech zobaczy dogomaniackim okiem, jak jego skora wyglada, porobi fotki, pozna psa. pozniej sie bedziemy martwic.
czy pies jest- tak mozemy gdybac kazdego nowego dnia. bo kazdego dnia moze go ktos adoptowac, moze umrzec. a nikt nam na biezaco tego nie powie. gdybanie- jest, czy nie jest, nic nowego do sprawy nie wnosi. jest,czy nie- wplywu na to nie mamy dopoki go nie wyciagniemy na dt.

Posted

elinka napisał(a):
napisałam do olalolaa, ale na razie cisza

martwi mnie cisza z jej strony bo chyba przedwoczoraj/albo wczoraj/byla aktywna na Dogo....moze sie odmyslila?????

Posted

annavera napisał(a):
a czy oprócz olalolaa z tamtych okolic nie ma nikogo na Dogo ?
Jak dobrze zrozumialam pies jest w As Jamrozowizna ?

annavero, już to dwie strony wcześniej przerabiałyśmy.:smile: Jakiś tydzień temu kora78 oraz ja napisałyśmy do dziewczyn zarejestrowanych na MPD z Częstochowy i tylko olalolaa zgodziła się do Deniska pojechać.

Posted

no może ... przyznaję nie czytałam całego wątku, bo tyle tych psich nieszczęść na które zaglądam ... a czasem i szczęść już, że nie mam czasu na wszystko. Chciałam mu założyć wydarzenie na FB ale wstrzymam się jeszcze do odzewu olalolaa lub jakiś konkretnych wieści

Posted

annavera napisał(a):
no może ... przyznaję nie czytałam całego wątku, bo tyle tych psich nieszczęść na które zaglądam ... a czasem i szczęść już, że nie mam czasu na wszystko. Chciałam mu założyć wydarzenie na FB ale wstrzymam się jeszcze do odzewu olalolaa lub jakiś konkretnych wieści

a moze warto zalozyc mu juz FB?moze znajda sie osoby ktore mieszkaja blisko schronu/nie bedzie problemu z dojazadami i czeste wizyty i relacje na biezaco.../ i pomoga!zagladajac do Deniska?moze to dobry pomysl?jak sadzisz?bo olalolaa sadze ze nie bedzie mogla czest tam zagladac/dojazd -kasa /

Posted

Denisek ma wydarzenie na fb zrobione przez Fizię:

[quote name='fizia']Czeka niestety...
Była jedna Pani dawno temu zainteresowana Nim, nie wiem czy dobrze pamietam, ale chyba na Jej prośbę nawet został wykastrowany.
Niestety zrezygnowała.

Jest też na fb
http://www.facebook.com/album.php?aid=21741&id=100001913967138

Każde ogłoszenie mile widziane

może być np taki tekst

http://warszawa.szerlok.pl/oferta/denis-juz-5-lat-za-kratamimix-pon-ID5jcI.html