annavera Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 jaka jest odległość olalolaa do schronu i jaką kasę potrzeba na podróż w jedną stronę ? Quote
annavera Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 elinka napisał(a):Wiesz, może nie tyle, że się boję, ale po prostu nie chcę. Jestem gotowa pomóc Deniskowi udostępniając swoje konto, obecnie na przykład trzeba uzbierać jakoś w jedną całość wpłaty na dojazd olalolaa do schronu, wszystkie wpłaty i wydatki mogę rozliczyć na wątku, jednak nie lubię podawać oficjalnie w necie swoich prywatnych danych. Rozumiem. Nie każdy może chcieć się ujawniać i nikt nie ma do Ciebie o to pretensji. Tylko, ze to właśnie przykład naszych czasów - gdzie sąsiad sąsiada nie zna. Ale tak naprawdę zalożę się, że niewiele trzeba, żeby Cię zidentyfikować elinka :D Sama kiedyś amatorsko rozszyfrowywałam różne osoby, a nie jestem w tym biegła. Są tacy, którzy zrobią to bez problemu. Ja tam nie mam powodów do ukrywania się odkąd założyłam firmę i tak musiałam w wielu miejscach podać swoje dane. Poza tym wiem, jak łatwo je zdobyć, więc o czym tu gadać. Tylko nam się wydaje, ze jesteśmy anonimowi. Quote
elinka Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 annavera napisał(a):jaka jest odległość olalolaa do schronu i jaką kasę potrzeba na podróż w jedną stronę ? Pisałam już o tym w poście #187. Denisek siedzi w schronisku As w Jamrozowiźnie - gmina Kłomnice - ok.25km od Częstochowy. Olalolaa obliczyła, że w obie strony koszt tego przejazdu wyniesie ją ok.20zł. Quote
elinka Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 [quote name='annavera']Rozumiem. Nie każdy może chcieć się ujawniać i nikt nie ma do Ciebie o to pretensji. Tylko, ze to właśnie przykład naszych czasów - gdzie sąsiad sąsiada nie zna. Ale tak naprawdę zalożę się, że niewiele trzeba, żeby Cię zidentyfikować elinka :D Sama kiedyś amatorsko rozszyfrowywałam różne osoby, a nie jestem w tym biegła. Są tacy, którzy zrobią to bez problemu. Ja tam nie mam powodów do ukrywania się odkąd założyłam firmę i tak musiałam w wielu miejscach podać swoje dane. Poza tym wiem, jak łatwo je zdobyć, więc o czym tu gadać. Tylko nam się wydaje, ze jesteśmy anonimowi. No to przynajmniej niech pozostanę w tym złudnym i błogim przekonaniu, a pomagać świadomie nikomu nie będę. Quote
annavera Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 z tego co na szybko tam zerknęłam to na przejazd już chyba są zadeklarowane pieniążki ? Ide popracowac, bo mi ręce opadły z bezsilności :( Quote
Onaa Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Jeśli ktoś ma firmę, prowadzi działalność gospodarczą to wiadomo że anonimowy nie jest. Natomiast ja nie widzę problemu w zbieraniu pieniążków na fb czy tutaj na prywatne konto poprzez pw, czyli prywatne wiadomości. Jak ktoś chce pomóc to pisze, dostaje namiary, wpłaca i już. Oczywiście na pw się rozlicza takie wpłaty. I wszystko jest jasne i klarowne :). Tak że działajmy. Może razem nam się uda pomóc psiaczkowi. Quote
terra Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Tu jest wątek schroniska, gdzie jest Denisek: http://www.dogomania.pl/threads/68576-Zbiorowy-w%C4%85tek-ps%C3%B3w-za-Schroniska-Dla-Zwierz%C4%85t-w-Jamrozowi%C5%BAnie-(25km-od-Cz%C4%99stochowy)!/page99 Nikt nic nie wie. Quote
holmina Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 a co zolalolaa?odezwala sie?wiadomo kiedy pojedzie?bo jakos tu nic nie pisze... Quote
annavera Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 [quote name='terra']Tu jest wątek schroniska, gdzie jest Denisek: http://www.dogomania.pl/threads/68576-Zbiorowy-w%C4%85tek-ps%C3%B3w-za-Schroniska-Dla-Zwierz%C4%85t-w-Jamrozowi%C5%BAnie-(25km-od-Cz%C4%99stochowy)!/page99 Nikt nic nie wie. Co znaczy, że nikt nic nie wie ? Quote
terra Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 annavera napisał(a):Co znaczy, że nikt nic nie wie ? To znaczy, że nie tylko my na wątku Denisa nic o nim nie wiemy, ale wolontariuszki pomagające innym psom też. Tu cytat: 'daga31081980 Dołączył Feb 2011 Postów 33 Brak Mariusza w schronisku,nasza pomoc w adopcjach legła w gruzach.Jestem załamana .Napisałam maila do p.kierownika schroniska ale bez odzewu.Ogłoszenia zaraz poznikają i taki finał.Strona schroniska z 16.06.Masakra.A tak było fajnie!!!' Quote
annavera Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 no to rzeczywiście kicha :( Nawet nie wiadomo czy pies tam dalej jest i jeśli jest to co z nim :( Na FB jest na stronie AsJamrozowizna, więc go dziś udostępniłam. I jak tu nawet zbierać na niego pieniążki jak nie ma komu jeździć i pilnować co z psem czy zabrać go do weta :shake: Biedny psiak. Martwię się co z tą jego skórą ? pewnie swędzi biedaka jak diabli i się rozprzestrzenia :placz: Quote
kora78 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 poczekajcie na wyjazd olaloli. niech sprawdzi, czy pies jest, niech zobaczy dogomaniackim okiem, jak jego skora wyglada, porobi fotki, pozna psa. pozniej sie bedziemy martwic. czy pies jest- tak mozemy gdybac kazdego nowego dnia. bo kazdego dnia moze go ktos adoptowac, moze umrzec. a nikt nam na biezaco tego nie powie. gdybanie- jest, czy nie jest, nic nowego do sprawy nie wnosi. jest,czy nie- wplywu na to nie mamy dopoki go nie wyciagniemy na dt. Quote
elinka Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 holmina napisał(a):a co zolalolaa?odezwala sie?wiadomo kiedy pojedzie?bo jakos tu nic nie pisze... napisałam do olalolaa, ale na razie cisza Quote
Onaa Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Jak dzwoniłam w tamtym tygodniu do schroniska, to Denisek jeszcze był. Quote
holmina Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 elinka napisał(a):napisałam do olalolaa, ale na razie cisza martwi mnie cisza z jej strony bo chyba przedwoczoraj/albo wczoraj/byla aktywna na Dogo....moze sie odmyslila????? Quote
annavera Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 a czy oprócz olalolaa z tamtych okolic nie ma nikogo na Dogo ? Jak dobrze zrozumialam pies jest w As Jamrozowizna ? Quote
elinka Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 annavera napisał(a):a czy oprócz olalolaa z tamtych okolic nie ma nikogo na Dogo ? Jak dobrze zrozumialam pies jest w As Jamrozowizna ? annavero, już to dwie strony wcześniej przerabiałyśmy.:smile: Jakiś tydzień temu kora78 oraz ja napisałyśmy do dziewczyn zarejestrowanych na MPD z Częstochowy i tylko olalolaa zgodziła się do Deniska pojechać. Quote
annavera Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 no może ... przyznaję nie czytałam całego wątku, bo tyle tych psich nieszczęść na które zaglądam ... a czasem i szczęść już, że nie mam czasu na wszystko. Chciałam mu założyć wydarzenie na FB ale wstrzymam się jeszcze do odzewu olalolaa lub jakiś konkretnych wieści Quote
holmina Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 annavera napisał(a):no może ... przyznaję nie czytałam całego wątku, bo tyle tych psich nieszczęść na które zaglądam ... a czasem i szczęść już, że nie mam czasu na wszystko. Chciałam mu założyć wydarzenie na FB ale wstrzymam się jeszcze do odzewu olalolaa lub jakiś konkretnych wieści a moze warto zalozyc mu juz FB?moze znajda sie osoby ktore mieszkaja blisko schronu/nie bedzie problemu z dojazadami i czeste wizyty i relacje na biezaco.../ i pomoga!zagladajac do Deniska?moze to dobry pomysl?jak sadzisz?bo olalolaa sadze ze nie bedzie mogla czest tam zagladac/dojazd -kasa / Quote
annavera Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 w sumie tez myslalam nad tego typu wydarzeniam - to jutro sklece jakis tekst, bo dzis to juz bym glupoty nawypisywala :D Quote
terra Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Denisek ma wydarzenie na fb zrobione przez Fizię: [quote name='fizia']Czeka niestety... Była jedna Pani dawno temu zainteresowana Nim, nie wiem czy dobrze pamietam, ale chyba na Jej prośbę nawet został wykastrowany. Niestety zrezygnowała. Jest też na fb http://www.facebook.com/album.php?aid=21741&id=100001913967138 Każde ogłoszenie mile widziane może być np taki tekst http://warszawa.szerlok.pl/oferta/denis-juz-5-lat-za-kratamimix-pon-ID5jcI.html Quote
Noemi1 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Zaglądam do Deniska :) Już trochę poczytałam, choć nie cały watek. Biedny psiak, może wreszcie ktoś będzie mógł do niego podjechać. Quote
Scooby_Doo Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 a jest zgłoszony do kudłaczy???(watku zbiorczego w dogo i kudłacze w fb?) Quote
Scooby_Doo Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 a nie można na mapie dogo znalezc osoby z czestochowy i poprosic o wizyte - moze byłoby szybciej??? ktos wie jak poszukac??? Quote
Recommended Posts