Onaa Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Trzeba mu szukać jakiegoś DT. Inaczej on tam dożyje swoich dni zamknięty za kratami schroniska. Tam nie ma spacerów prawda ? Ile on ma już lat, z 10 ? To już staruszek. Nie wiadomo jak on tam się trzyma. A nie ma tam żadnego wolontariusza żeby go zobaczył, co i jak, zdjęcia porobił ? A olalala ? Quote
paulinken Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Jeśli płatny i może być kojec, to może yumanji ma miejsce? Albo Czarodziejka, DIF, psiakiGabi, kasiaprzystał, paja, mariamc, BeaBono, UMilki, jamor, hotelamok, LILUtosi, sylwiaso, furciaczek (chyba nie ma miejsca), Lionees, mestudio, Ania + Milva & Ulver (nie wiem, czy nie robią sobie przerwy). Jest też hotel Terrier, podobno fajny. Quote
fizia Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 [quote name='Dogo07']Trzeba mu szukać jakiegoś DT. Inaczej on tam dożyje swoich dni zamknięty za kratami schroniska. Tam nie ma spacerów prawda ? Ile on ma już lat, z 10 ? To już staruszek. Nie wiadomo jak on tam się trzyma. A nie ma tam żadnego wolontariusza żeby go zobaczył, co i jak, zdjęcia porobił ? A olalala ?[/QUOTE] Nie, raczej nie ma tam spacerów i niestety nie ma też żadnego wolontariusza, co gorsze w schronisku nie pracuje już tez Mariusz, który bardzo pomagał w adopcjach. Quote
kora78 Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 ja bym tez byla za tym, zeby Deniska na dt wyciagnac. tylko, on w meisiac domu nie znajdzie, ze swoim wiekiem. trzeba sie liczyc z deklaracami stalymi. ale ja jestem przeciwna hotelom zarobkowym, kojcowym. jestem za domowym dt, nawet platnym, ale domowym z niewielka liczba psow- 3-5 max. a nie 10-20, razem z wlasnymi hotelarza. Quote
Onaa Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Nie wiem jak teraz ale fajny z opisu wydawał mi się domowy dt u Beabono. Może jeszcze u Czarodziejki, chociaż tam raczej większe pieski idą. No i u Astaroth. Quote
holmina Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 pomagalam Pixelkowi chetnie pomoge Deniskowi-jest prawie identyczny a ja mam slabosc do takich noskow! nie moge znalezc na watku...ile on ma lat ?i jak u niego z psychika ..nie wycofal sie? wielkosc?do kolanka? Quote
elinka Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Z tego co wyczytałam Denisek ma chyba 10lat. Niestety, panią Elę na chłopaka namówić się da. Quote
fizia Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Może jednak ma sens? może jakimś cudem ktoś zobaczy Denisa i zaproponuje DT Sytuacja jest trudna, bo nie ma pieniędzy, Denis ma już swoje lata, więc nie ma co liczyć na błyskawiczną adopcję, a co za tym idzie trzeba się liczyć z długim opłacaniem DT - jeśli tylko płatny wchodziłby w grę. Ale ile razy patrzę na tą uśmiechniętą buźkę Deniksa na tych ostatnich zdjęciach, to tak mi się smutno robi, tak bym chciała zobaczyć Go na kanapie, na trawie, radosnego, spokojnego.. Quote
elinka Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Uff! wreszcie przeczytałam cały wątek. Jedno jest pewne, Deniskowi trzeba koniecznie porobić nowe zdjęcia, dużo i takie przy człowieku, aby było widać jakiej jest wielkości. Sama waga 10-14kg postronnym ludziom niewiele mówi, a co zdjęcia to zdjęcia. I ogłoszenia będą ciekawsze. Denis jest ładny więc ma duże szanse, aby wpaść komuś w oko. Pana Mariusza nie ma już w schronie (to już przeszłość) więc musicie zabrać się za zdjęcia same. Na nowego pracownika nie ma co tu liczyć, szkoda na takie czekanie czasu, tym bardziej, że za czas płaci Denis. Quote
fizia Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 No tak, zdjęcia jak najbardziej by się przydały. Ja niestety mieszkam w Krakowie, do schroniska w najbliższym czasie nie mam jak pojechać... Quote
elinka Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 A czy nie ma kogoś na Dogo, kogo by poprosić o zrobienie zdjęć z Częstochowy, bo w tamtych okolicach przebywa Denis, tak? Może by popytać ludzi z Mapy Pomocy Dogomaniaków? http://mapapomocy.dogomania.pl/region2.php?cid=16®ion=12 W spisie widzę np. cockermaniaczkę. Ktoś, kto zna szczegóły musiałby do niej napisać PW... Quote
Onaa Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 A jak schronisko się zapatruje na sprawy dt i szukanie psom domów ? Czy można na ten moment się dowiedzieć jaka jest obecna sytuacja psiaka ? Czy imię Denis to jego imię czy w schronisku jest tylko numerem :( ? Quote
Anula Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Jeżeli ktoś weźmie pod skrzydła swoje Denisa to ja deklaruję jakąś stałą deklaracje na DT i wykupię ogłoszenia na bazarku,tylko jakaś cioteczka by musiała porobić nowe fotki i więcej informacji zasięgnąć.Szkoda chłopaka -szczególnie,że ma tyle latek i umrze w schronie zapomniany,nie zaznając wolności poza kratami. Quote
fizia Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Schronisko zawsze było bardzo otwarte na wszelkiego rodzaju pomysły, które mogły pomóc w szukaniu domów - Dt, transporty o różnych dziwnych godzinach, ogłoszenia, udział w akcjach. Denis to imię, które dostał w schronisku i pod takim też jest znany i widnieje na stronie. Jego numer to 228 http://www.schronisko.klomnice.pl/pets/3/11 Denis jest dokładnie 25 km od Częstochowy w stronę Radomska, w Jamrozowiźnie, gmina Kłomnice Wyjeżdżam dzisiaj na kilka dni i z góry przepraszam, że nie będę się pojawiać na wątku Quote
Scooby_Doo Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 kora78 napisał(a):samo hopanie nie ma sensu, nie widzicie? :( -dobra już nie "hopam" - chciałam pomóc aby ktos go wypatrzył -bo w ten sposób domy znalazły już dwa psy z wielkopolski-ale po takich odpowiedziach się odechciewa - rezygnuje z dogo-powodzenia Quote
Recommended Posts