zuziaM Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 W poscie nr 903 sa przepiekne zdjecia Deniska. Ja z pewnoscia lepszych nie zrobie, bo to co zrobila Dagmara to mistrzostwo swiata ! A Denisek ma sie super. Uszy sa w doskonalym stanie. Ta rana na zewnatrz juz sie calkiem zagoila i teraz tylko musze powyciagac ta zaschnieta w siersci krew, ktorej troszke jeszcze w miejscu po tej ranie jest. Nie czuc juz od Deniska najmniejszego smrodku, ktory go otaczal na poczatku. Troche jeszcze ropieje Deniskowi jedno oczko. Ropka jest po nocy i w ciagu dnia sie nigdy nie onawia. Jak bedzie pani doktor, to zapytam co na nie stosowac, bo wiem, ze na ropne wycieki nie mozna podawac kropli ze sterydem. Pani doktor cos poradzi. Wczoraj mielismy uczte , bo karmienie bylo przy zastosowaniu diety BARF .... mianowicie surowe kurczakowe grzbieciki, ktore wszystkie psiaki uwielbiaja ! Przynajmniej raz w tygodniu je dostaja. Denisek doskonale je toleruje. Ostatnio mial troche luzniejsze kupki i za bardzo nie wiem od czego, bo jednoczesnie zmienilam sucha karme i dalam Denisowi kosc z prasowanych skor. No i nie wiem, co bylo przyczyna ..... Ale dzisiaj kupka byla juz super. Pozdrawiamy. Quote
fizia Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Coraz lepsze wiadomości! i oby tak dalej Quote
holmina Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 jak milo czytac!gratulacje da Zuzi,ze tak go postawila na 4 lapy!!! Quote
Bogusik Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Takie dobre wiadomosci ze az sie serducho raduje!zuziuM dzieki serdeczne za tak wspaniala opieke nad Deniskiem! Quote
daga31081980 Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 kochana zuziaM,dziewczyny ona jest cudowną kobietą!!! Quote
haliza Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 No to Denisek nam zdrowieje i pięknieje ;) u opiekunki ZuziM :lol: Quote
asia-s Posted September 2, 2011 Author Posted September 2, 2011 Dzisiaj przyszly pieniazki od DZIR za wrzesien - Denis dziekuje :-) oraz przelalam ZuziM - 330 zl na hotel za wrzesien Quote
Onaa Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 Zbieramy informacje o Denisku. Wiek: 10 lat ? Wielkość: jak pudel średni Wygląd: kudłaty , miękka w dotyku sierść w loki Kastracja: nie Szczepienia: ? Odrobaczenie: ? Zdrowie: obecnie leczenie infekcji zapalnej i bakterii w uszach, do leczenia ząbki, i zobaczymy jakie będą wyniki badania krwi (jak zrobimy) Charakter: Do ludzi - łagodny, cieszy się na widok znajomej opiekującej się nim osoby, jest dzielny podczas nieprzyjemnych dla niego zabiegów pielęgnacyjnych Do psów - nie lubi innych piesków ani suczek (?) Do dzieci - nie sprawdzony Do kotów - nie sprawdzony Czy jest grzeczny, słucha się na spacerkach ? Czy ładnie chodzi na smyczy, nie ciągnie ? Czy zachowuje czystość w kojcu ? Quote
asia-s Posted September 2, 2011 Author Posted September 2, 2011 Zuzia odrobaczala Deniska okolo 2 tygodnie temu ( tabletki Dehinel+ albo Dolpac ) Quote
daga31081980 Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 Dogo07 napisał(a):Zbieramy informacje o Denisku. Wiek: 10 lat ? Wielkość: jak pudel średni Wygląd: kudłaty , miękka w dotyku sierść w loki Kastracja: nie Szczepienia: ? Odrobaczenie: ? Zdrowie: obecnie leczenie infekcji zapalnej i bakterii w uszach, do leczenia ząbki, i zobaczymy jakie będą wyniki badania krwi (jak zrobimy) Charakter: Do ludzi - łagodny, cieszy się na widok znajomej opiekującej się nim osoby, jest dzielny podczas nieprzyjemnych dla niego zabiegów pielęgnacyjnych Do psów - nie lubi innych piesków ani suczek (?) Do dzieci - nie sprawdzony Do kotów - nie sprawdzony Czy jest grzeczny, słucha się na spacerkach ? Czy ładnie chodzi na smyczy, nie ciągnie ? Czy zachowuje czystość w kojcu ? co do sierści to raczej sztywna (miękka i puszysta u Anika) .Denis ma włos twardy lekko falowany nie kręcony jak u pudelka. Quote
holmina Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 a moż by nie podawać wieku...może tak jakoś na okrągło...ok 9 z wątku wynika,że on do suczek ok,w schronie siedział w boksie z suczkami ... Quote
olalolaa Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 Denis ma szczepienie na wścieklizne ;) Quote
Onaa Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 Ja narazie postanowiłam pozbierać info o Denisku w jedno, to będzie można dać na początek. I na podstawie tego ułożyć jakiś fajny tekścik, oczywiście nie musimy wykorzystać wszystkich info, a wiek Deniska to może jeszcze fizia się wypowie bo nie wiem czy nie miała jakiś informacji w tym temacie ,a może wet coś mówił. Może być że ma ok. 9-10 lat. Wiek: 9-10 lat ? Wielkość: jak pudel średni Wygląd: kudłaty , włos sztywny lekko falowany (patrząc na zdjęcie to myślałam , że to miękka w dotyku sierść w loki :) ) Kastracja: nie Szczepienia: aktualne na wścieklizne (czy znana jest data ?) Odrobaczenie: tak, w połowie sierpnia 2011 w hoteliku Zdrowie: obecnie leczenie infekcji zapalnej i bakterii w uszach, do leczenia ząbki, i zobaczymy jakie będą wyniki badania krwi (jak zrobimy) Charakter: Do ludzi - łagodny, cieszy się na widok znajomej opiekującej się nim osoby, jest dzielny podczas nieprzyjemnych dla niego zabiegów pielęgnacyjnych Do psów - nie lubi innych piesków, Do dzieci - nie sprawdzony Do kotów - nie sprawdzony Czy jest grzeczny, słucha się na spacerkach ? Czy ładnie chodzi na smyczy, nie ciągnie ? Czy zachowuje czystość w kojcu ? Quote
zuziaM Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 Denisek jest sprawdzony do dzieci. Opiekuje sie nim teraz moja pomocnica, super dziewczynka 14-letnia Patrycja. Denisek bardzo ja lubi. Na smyczy chodzi doskonale, nie ciagnie zupelnie. W kojcu zachowuje czystosc i czeka zawsze na spacerek ( zdarzylo mu sie nabrudzic jedynie kiedy mial problem z biegunka ). Quote
kora78 Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 a co to za pomocnica? jakaś dziewczynka miejscowa Ci pomaga? jeśli tak, to super :) niech się dzieci uczą tego, co ważne w życiu- empatii. Quote
DZIR Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Witajcie. Proponuje w ogłoszeniach nie wdawać się w szczegóły. Ogłosznie ma być zwięzłe i krótkie- ma przyciągnąć uwagę i zaciekawić. Szczęgóły podaje osoba -kontakt.Denis jest na nowym etapie życia.Obserwujemy jego zachowanie i cechy poza schronem. Ale uważam, że to zbyt krótki okres aby jednoznacznie ocenić psa. Temat ten rozwinę w następny postach. Narazie proponuję nową odsłonę Denisa. Propozycja ogłoszenia:" Tytył: WEJDŹ KONIECZNIE .!! Piękny , radosny. SŁODZIAK w typie terriera irlandzkiego pszenicznego /IRISH SOFT COATED TERRER/ niecierpliwie czeka na swojego człowieka. Piesek jest w średnim wieku, wys ok. 50 cm. Kontakt w sprawie adopcji...... Zdjęcia jedno lub więcej -str 37. Proponuje nie podawać w ogłoszeniu wieku. Dlaczego ? Wiek psa jest mocno dyskusyjny. Opieramy się na danych schroniskowych, które są wątpiwe tak jak niejednoznaczna jest metoda ustalania wieku na podstawie zębów. Rozmawiałam na ten temat z wetem. Jest pewne , żę DEnis gryzł kraty z bólu a może z rozpaczy.W schronie był żle odżywiany co ma wpływ na zęby i sierć .Mógł być przyjęty jako szczeniak.To .ze jest radosny ,pełen wigoru -mimo okropnego bólu -świadczy o tym, że jest młodym , najwyżej w średnim wieku psem.. Małe terriery to bardzo żywotne psy. Żyją nawet do 20 lat. Dlatego proponuje -po konsultacji z osobami, które znają się na terrierach- ustalić wiek psa na ok. 7-8 lat nie więcej .Przedstawiona wyżej propozycja to wstęp do dyskusji. Bardzo proszę o wyważone wypowiedzi .Wątek Denisa jest obserwowany przez wiele osób , być może potencjalnych klientów. Quote
haliza Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Zgadzam się z Tobą DZIR ;) wiek psa po przejściach jest bardo dyskusyjny :roll:, teriery to specyficzne pieski, ich radość życia nie odstępuje ich do starości :lol::evil_lol: to cudowne kochane futrzaki - mój 15 letni erdel chociaż brakowało mu zębów, miał przerzedzone futro ale gdy go coś zaintrygowało stawał na pazurkach i uszka na baczność :loveu: kocham teriery bezgranicznie i to ich przekrzywienie łebka i mina szczeniaczka zachowana do końca. Denisek musi znaleźć swojego ludzia i być szczęśliwy :thumbs: ( bardzo żałuję, że nie mam warunków ......:-( Quote
fizia Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Denis trafił do schroniska w styczniu 2006 roku nie jako szczeniak. Został wtedy określony na psiaka kilkuletniego. Ale faktycznie chyba nie ma potrzeby pisać ile dokładnie ma lat, można komuś przekazać wiadomości o prawdopodobnym wieku, kiedy już będzie zainteresowany. Quote
holmina Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 wiem,że niechetnie ludzie adoptuja starsze psiaki,dlatego dobrze wiek na okrągło podać...ale ostrożnie,żeby nie wrócił z adopcji....sformuowanie w wieku średnim jest chyba najbezpieczniejsze,,,, Quote
Agnieszka Stopa Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Witam ponownie. Po przejściach z zawirusowaniem i stawianiem kompa na nogi, czytam wieści o psiaku, no i cóż widzę? Piesek ma się dobrze w domu tymczasowym, dochodzi do siebie i zdrowieje, to bardzo dobrze, proponuję podawanie szczerych informacji o Denisie, a dlaczego? Dlatego że swego czasu miałam dla niego domek stały, Ci którzy śledzą wątek wiedzą o co chodzi, jednak okazało się że Denis jest chory, miał być kastrowany - okazało się że nie jest, także takie informacje sa bardzo istotne, gdyby nie zainteresowanie mojego DS Denis po dziś dzień byłby w klatce z innymi psami i dogorywał by w cierpieniu. Więc moja prośba jest taka - jak najwięcej informacji ... szczerych informacji. Ludzie którzy chcą adoptować psy, a mają już w domu jednego czy dwa chcą wiedzieć wszystko,żeby uniknąć problemów i odstawiania psiaka z powrotem do schronu. Quote
holmina Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Agnieszka Stopa napisał(a):Witam ponownie. Po przejściach z zawirusowaniem i stawianiem kompa na nogi, czytam wieści o psiaku, no i cóż widzę? Piesek ma się dobrze w domu tymczasowym, dochodzi do siebie i zdrowieje, to bardzo dobrze, proponuję podawanie szczerych informacji o Denisie, a dlaczego? Dlatego że swego czasu miałam dla niego domek stały, Ci którzy śledzą wątek wiedzą o co chodzi, jednak okazało się że Denis jest chory, miał być kastrowany - okazało się że nie jest, także takie informacje sa bardzo istotne, gdyby nie zainteresowanie mojego DS Denis po dziś dzień byłby w klatce z innymi psami i dogorywał by w cierpieniu. Więc moja prośba jest taka - jak najwięcej informacji ... szczerych informacji. Ludzie którzy chcą adoptować psy, a mają już w domu jednego czy dwa chcą wiedzieć wszystko,żeby uniknąć problemów i odstawiania psiaka z powrotem do schronu. wydaje mi się ,że podawane są szczere,prawdziwe wiadomości,z tego co wiem z rozmowy tel.Denis miał być poddany kastracji,był ustalony termin,,,,a potem wolontariusze nie mieli kontaktu ze schronem i podali po kastracji ,nie sadze ,zeby mieli coś złego na mysli,wyjaśniło się i napewno bedzie kastrowany,Z wiekiem do końca nie możemy być pewni w przypadku psa ze schronu/przykład Pixel wet twierdził,że ma 10 lat,okazało sie że o wiele mniej/ dlatego wiek zawsze jest przybliżony ,,,,Denis zdrowieje,odzyskał radość,życia i może ktoś go zechce takim jaki jest!czyli psiakiem z średnim wieku,,,po przejściach Quote
Bogusik Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Jestem tego samego zdania co Agnieszka!Szczere i prawdziwe informacje sa bardzo wazne dla potencjalnego,przyszlego DS.Przeciez jezeli ktos go zaadoptuje i wejdzie na watek Denisa to poczuje sie bardzo oszukany i bedzie mial sluszne pretensje do osoby,ktora takie informacje poda.Na tym moglby ucierpiec tylko Denisek a przeciez on jest najwazniejszy.Jezeli znajdzie sie ktos,kto zaakceptuje go takim jaki jest,to bedzie mozna byc spokojnym,ze to wspaniala osoba,ktora da mu dobry domek! Quote
DZIR Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Bogusik napisał(a):Jestem tego samego zdania co Agnieszka!Szczere i prawdziwe informacje sa bardzo wazne dla potencjalnego,przyszlego DS.Przeciez jezeli ktos go zaadoptuje i wejdzie na watek Denisa to poczuje sie bardzo oszukany i bedzie mial sluszne pretensje do osoby,ktora takie informacje poda.Na tym moglby ucierpiec tylko Denisek a przeciez on jest najwazniejszy.Jezeli znajdzie sie ktos,kto zaakceptuje go takim jaki jest,to bedzie mozna byc spokojnym,ze to wspaniala osoba,ktora da mu dobry domek! Nikt nie ma zamiaru oszukiwać tylki podawać prawdziwe informacje. Powtarzam prawdziwe. Ale prawdziwe informacje na temat wieku czy charakteru psa są trudne do wypośrodkowania w sytuacji Denisa.. Dlatego dyskutujemy aby działając w dobrej wierze nie skrzywdzić psa. Nikt też nie chce umniejszyć zasług osób, które podjęły heroiczny wręcz wysiłek aby ratować Denisa. Quote
Recommended Posts