Onaa Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Dlatego ja staram się zebrać w jedno informacje o psiaku. Takie rzeczy jak wiek to faktycznie trudno jednoznacznie określić, Denisek w momencie przyjęcia do schroniska nie był szczeniakiem ani młodziutkim pieskiem, to było w 2006r. czyli pięć lat temu. Ile teraz ma ? Może mieć w granicach 7-10 lat. Inne cechy , jego charakter, zachowanie będziemy się starali opisać w miarę upływu czasu i zebrać to potem w jakiś ładny tekst. Dlatego tak szczegółowo się dopytuję o Deniska , jego zachowanie i reakcje. Jeśli więc chodzi o dzieci to rozumiem że jest sprawdzony do dzieci starszych czyli po 10 roku życia. Do młodszych i całkiem małych nie wiadomo, ale pewnie lepiej żeby nie był psem dla rodziny z małymi dziećmi. Wydaje mi się że Denisek potrzebuje spokoju, bezpieczeństwa oraz oczywiście ruchu i umiarkowanej zabawy. Agnieszko, czy skoro się już odezwałaś na watku, to wiesz może czy chętny ds nadal jest nim zainteresowany czy nic Ci w tym temacie nie wiadomo ? I czy wiesz jakie psy, psa posiada ten ds ? Quote
haliza Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Bardzo fajna jest taka informacja o piesku w pigułce ;), ja kiedy brałam swoje, to po przeczytaniu tej wstępnej wiadomości zaczytywałam się w szczegółach :p - bo z góry było wiadomo, że pies nie może polować na koty ani nie znosić małych dzieci. To była pierwsza selekcja a później czytałam resztę ;) Quote
kora78 Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 ja bym moze nie pisala, ze w srednim wieku. bo Denis jest w wieku starszym. sredni lepiej brzmi, wiadomo. dlatego, zeby wyposrodkowac mozna pisac- dojrzały. to sie odnosi w przypadku ludzi i do 20-latkow i do 60-latkow. wiec nie ma pejaratywnego znaczenia, negatywnego. dobrze sie ludziom kojarzy. ja stawiam na slowo DOJRZALY. zgadzam sie, by wiek podawac przez telefon, z zalaczona regulka, ze moze miec 6 lat, a moze miec 11lat. bo: nie wiadomo, jaki tryb zyciu za mlodu prowadzil, przed schronem; zle warunk iw schronie, gryzienie krat, itp; bo okreslanie wieku po zebach bywa mylace, itp. ale w kazdej rozmowe taka formulka, w kazdej. wtedy moze nie byc wieku w ogloszeniu, ale z zaznaczeniem, ze dojrzaly. sadze, ze na podany wyzej przyklad tekstu, bedzie sporo telefonow. wazne tez, by dobry odsiew zrobic. albo ludzie sami sie odsieja dowiadujac sie dokladnie o wieku. mialam psa, ktory mial niechcaco w ogloszeniu pewna zmylke, Rufi.. dzwonil osporo osob, a pies i tak zostal bez domu. wiec takie sztuczki moze i sa dobrymi chwytami marketingowymi i przyciagaja sporo osob, ale w rezultacie moga to byc same osoby nieodpowiednie. dla nas tylko płonne nadzieje, a szkdoa :( na pierwszy rzut ogloszen mozecie sprobowac w takim stylu, a jak sie nie uda, to dalej dzialac, wg naszych tutaj utartych, sprawdzonych sposobach oglaszania. zgadzam sie z Bogusik, ze piszac prawde znajdzimy najbardziej odpowiedni dom, ktory decydujac sie na tego psa bedzie wszystko akceptowal. a nie tylk osie napali na psa w typie fajnej rasy, ktorego beda zazdroscic mu sasiedzi. tylko na odzew z takiego domu bedzie sie dluzej czekac. Quote
Onaa Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Wiek: dojrzały ;) (w przedziale 7-10 lat) Wielkość: jak pudel średni Wygląd: kudłaty , włos miękki lekko falowany (patrząc na zdjęcie to myślałam , że to miękka w dotyku sierść w loki :smile: ) Kastracja: NIE - do zrobienia Szczepienia: tak, aktualne na wścieklizne (czy znana jest data ?) Odrobaczenie: tak, w połowie sierpnia 2011 w hoteliku Zdrowie: obecnie leczenie infekcji zapalnej i bakterii w uszach, do leczenia ząbki, i zobaczymy jakie będą wyniki badania krwi (jak zrobimy) Charakter: Do ludzi - łagodny, cieszy się na widok znajomej opiekującej się nim osoby, jest dzielny podczas nieprzyjemnych dla niego zabiegów pielęgnacyjnych Do dzieci - lubi dzieci - sprawdzony do starszych dzieci (pow. 10 lat) Do psów - nie lubi innych piesków, Do kotów - nie sprawdzony Chodzenie na smyczy - chodzi doskonale, zupełnie nie ciągnie. Zachowanie czystości - piesek mieszka obecnie w hotelikowym kojcu, zachowuje w nim czystość, i czeka zawsze na spacerek. Jeśli któraś z osób mających bezpośredni kontakt z psiakiem chciałaby coś jeszcze dodać to bardzo proszę :). Quote
olalolaa Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Hmm sztywnej sierści Denisek nie miał, dla mnie była ona mięciutka jak wata ;) Może się zmieniła przez odkarmienie, nie wiem.. Quote
zuziaM Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Tez bym napisala, ze sierc mieciutka ... taka wlasnie watkowata. Quote
DZIR Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 kora78 napisał(a):ja bym moze nie pisala, ze w srednim wieku. bo Denis jest w wieku starszym. sredni lepiej brzmi, wiadomo. dlatego, zeby wyposrodkowac mozna pisac- dojrzały. to sie odnosi w przypadku ludzi i do 20-latkow i do 60-latkow. wiec nie ma pejaratywnego znaczenia, negatywnego. dobrze sie ludziom kojarzy. ja stawiam na slowo DOJRZALY. zgadzam sie, by wiek podawac przez telefon, z zalaczona regulka, ze moze miec 6 lat, a moze miec 11lat. bo: nie wiadomo, jaki tryb zyciu za mlodu prowadzil, przed schronem; zle warunk iw schronie, gryzienie krat, itp; bo okreslanie wieku po zebach bywa mylace, itp. ale w kazdej rozmowe taka formulka, w kazdej. wtedy moze nie byc wieku w ogloszeniu, ale z zaznaczeniem, ze dojrzaly. sadze, ze na podany wyzej przyklad tekstu, bedzie sporo telefonow. wazne tez, by dobry odsiew zrobic. albo ludzie sami sie odsieja dowiadujac sie dokladnie o wieku. mialam psa, ktory mial niechcaco w ogloszeniu pewna zmylke, Rufi.. dzwonil osporo osob, a pies i tak zostal bez domu. wiec takie sztuczki moze i sa dobrymi chwytami marketingowymi i przyciagaja sporo osob, ale w rezultacie moga to byc same osoby nieodpowiednie. dla nas tylko płonne nadzieje, a szkdoa :( na pierwszy rzut ogloszen mozecie sprobowac w takim stylu, a jak sie nie uda, to dalej dzialac, wg naszych tutaj utartych, sprawdzonych sposobach oglaszania. zgadzam sie z Bogusik, ze piszac prawde znajdzimy najbardziej odpowiedni dom, ktory decydujac sie na tego psa bedzie wszystko akceptowal. a nie tylk osie napali na psa w typie fajnej rasy, ktorego beda zazdroscic mu sasiedzi. tylko na odzew z takiego domu bedzie sie dluzej czekac. Myślę , ze należy stosować różne strategie marketingowe trafiające do grup ludzi o odmiennych oczekiwaniach. Nie przejmowałabym się tym ,ze ludzie dzwonią a nie ma domku. Ci ludzie nieświadomie wysyłają psu dobrą energie , która w końcu zaowocuje czymś dobrym dla psa To nie magia tylko prawa fizyki kwantowej, Ten wątek temu służy. Dodatkowo codziennie rano należy patrzeć na zdjęcie psa jednoczęśnie myśląc intensywnie :" wspanialego domku kochany" Pamiętajmy nie wolno nam ani przez chwilę wątpić ,że będzie wspaniały domek. To zwątpienie to zła energia,która neutalizuje poprzednie wysiłki . W tym tkwi sekret. Quote
zuziaM Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Ach .... zapomnialam podziekowac za krople do uszu dla Deniska. Przyszla paczuszka z AURECONEM ( alez one mietowe, az cala paczuszka pachniala ). WIELKIE DZIEKI ! Quote
Onaa Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Hm, to co mam napisać o sierści, że jest jak wata :) ? Quote
kora78 Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 nie znam sie na prawach energii kwantowej, fizyke mialam ostatnio jakies 15 lat temu i nie spieszylo mi sie na te zajecia nigdy ;D i nie bedzie :) dobra, Densku super domku dla Ciebie, jak najszybciej i duzo zdrowia!! Quote
annavera Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 albo że jak u owieczki - w sam raz by ogrzać zimą stopy :) Quote
asia-s Posted September 5, 2011 Author Posted September 5, 2011 Dzisiaj przyszly pieniazki od Cioteczek: Anula, Bogusik, daga31081980, Anna F. z FB, asia-s , - Denisek serdecznie dziekuje :-) oraz specjalne podziekowania dla cioteczki daga31081980 za organizacje i fanty na bazarek dla Deniska, kwota z bazarku 217,10 zl :Rose: Quote
elinka Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 A ja ciągle nie mogę zakończyć bazarku dla Deniska ponieważ nadal nie mam potwierdzenia od Agaddy i Jaagi o dotarciu do nich przesyłek :-? Quote
haliza Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Denisku, myślę, że my wszyscy nie myślimy o niczym innym, tylko o najlepszym domku na świecie dla ciebie :lol::loveu: Quote
elinka Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 elinka napisał(a):A ja ciągle nie mogę zakończyć bazarku dla Deniska ponieważ nadal nie mam potwierdzenia od Agaddy i Jaagi o dotarciu do nich przesyłek :-? Potwierdzenia już przyszły, a zatem wysyłam na konto Deniska 94zł należne z bazarku od elinka. Asiu-s, po otrzymaniu pieniędzy proszę o potwierdzenie tej wpłaty na bazarku. Quote
DZIR Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Wspaniałego domku Denisku-- jak najszybciej. Quote
Onaa Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Na początku wątku w swoim poście zrobiłam aktualizację, dopisałam jak wygląda obecna sytuacja pieska oraz wstawiłam krótkie info o nim. Quote
asia-s Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 Dzisiaj przyszly pieniazki od AniaGucio - Denisek serdecznie dziekuje :lol: oraz specjalne podziekowania dla elinki za fanty i organizacje bazarku oraz Dogo07 za fanty :Rose: kwota z bazarku 94 zl - III czesc Quote
daga31081980 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 cioteczki zobaczcie http://www.dogomania.pl/threads/214167-Duszek....bo-jedn%C4%85-nog%C4%85-z-%C5%BCywymi-jedn%C4%85-z-....duszkami.... allegro dla psiny http://allegro.pl/umierajacy-duszek-zywcem-zjadany-przez-larwy-much-i1810331483.html Quote
fizia Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Przekleiłam informacje do pierwszego postu. O Duszku czytałam na fb - oby Mu się udało! Quote
Onaa Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Bardzo proszę jakby ktoś mógł jakiś ładny tekst do ogłoszeń napisać, ja zupełnie nie mam pomysłu :roll:. Quote
DZIR Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Wspaniałego domku Denisku i dużo, dużo zdrowia. Quote
Agnieszka Stopa Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 róbcie psiakom CV będzie fajnie wyglądać i zawierać szczegółowe info + zdjęcie Quote
Recommended Posts