Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dlatego ja staram się zebrać w jedno informacje o psiaku.
Takie rzeczy jak wiek to faktycznie trudno jednoznacznie określić, Denisek w momencie przyjęcia do schroniska nie był szczeniakiem ani młodziutkim pieskiem, to było w 2006r. czyli pięć lat temu. Ile teraz ma ? Może mieć w granicach 7-10 lat.
Inne cechy , jego charakter, zachowanie będziemy się starali opisać w miarę upływu czasu i zebrać to potem w jakiś ładny tekst.
Dlatego tak szczegółowo się dopytuję o Deniska , jego zachowanie i reakcje.
Jeśli więc chodzi o dzieci to rozumiem że jest sprawdzony do dzieci starszych czyli po 10 roku życia. Do młodszych i całkiem małych nie wiadomo, ale pewnie lepiej żeby nie był psem dla rodziny z małymi dziećmi. Wydaje mi się że Denisek potrzebuje spokoju, bezpieczeństwa oraz oczywiście ruchu i umiarkowanej zabawy.

Agnieszko, czy skoro się już odezwałaś na watku, to wiesz może czy chętny ds nadal jest nim zainteresowany czy nic Ci w tym temacie nie wiadomo ? I czy wiesz jakie psy, psa posiada ten ds ?

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo fajna jest taka informacja o piesku w pigułce ;), ja kiedy brałam swoje, to po przeczytaniu tej wstępnej wiadomości zaczytywałam się w szczegółach :p - bo z góry było wiadomo, że pies nie może polować na koty ani nie znosić małych dzieci. To była pierwsza selekcja a później czytałam resztę ;)

Posted

ja bym moze nie pisala, ze w srednim wieku. bo Denis jest w wieku starszym. sredni lepiej brzmi, wiadomo. dlatego, zeby wyposrodkowac mozna pisac- dojrzały. to sie odnosi w przypadku ludzi i do 20-latkow i do 60-latkow. wiec nie ma pejaratywnego znaczenia, negatywnego. dobrze sie ludziom kojarzy.
ja stawiam na slowo DOJRZALY.

zgadzam sie, by wiek podawac przez telefon, z zalaczona regulka, ze moze miec 6 lat, a moze miec 11lat. bo: nie wiadomo, jaki tryb zyciu za mlodu prowadzil, przed schronem; zle warunk iw schronie, gryzienie krat, itp; bo okreslanie wieku po zebach bywa mylace, itp. ale w kazdej rozmowe taka formulka, w kazdej. wtedy moze nie byc wieku w ogloszeniu, ale z zaznaczeniem, ze dojrzaly.

sadze, ze na podany wyzej przyklad tekstu, bedzie sporo telefonow. wazne tez, by dobry odsiew zrobic. albo ludzie sami sie odsieja dowiadujac sie dokladnie o wieku.
mialam psa, ktory mial niechcaco w ogloszeniu pewna zmylke, Rufi.. dzwonil osporo osob, a pies i tak zostal bez domu. wiec takie sztuczki moze i sa dobrymi chwytami marketingowymi i przyciagaja sporo osob, ale w rezultacie moga to byc same osoby nieodpowiednie. dla nas tylko płonne nadzieje, a szkdoa :(

na pierwszy rzut ogloszen mozecie sprobowac w takim stylu, a jak sie nie uda, to dalej dzialac, wg naszych tutaj utartych, sprawdzonych sposobach oglaszania.
zgadzam sie z Bogusik, ze piszac prawde znajdzimy najbardziej odpowiedni dom, ktory decydujac sie na tego psa bedzie wszystko akceptowal. a nie tylk osie napali na psa w typie fajnej rasy, ktorego beda zazdroscic mu sasiedzi. tylko na odzew z takiego domu bedzie sie dluzej czekac.

Posted

(w przedziale 7-10 lat)
Wielkość: jak pudel średni
Wygląd: kudłaty , włos miękki lekko falowany
(patrząc na zdjęcie to myślałam , że to miękka w dotyku sierść w loki :smile: )
Kastracja: NIE - do zrobienia
Szczepienia: tak, aktualne na wścieklizne (czy znana jest data ?)
Odrobaczenie: tak, w połowie sierpnia 2011 w hoteliku
Zdrowie: obecnie leczenie infekcji zapalnej i bakterii w uszach, do leczenia ząbki, i zobaczymy jakie będą wyniki badania krwi (jak zrobimy)
Charakter:
Do ludzi - łagodny, cieszy się na widok znajomej opiekującej się nim osoby, jest dzielny podczas nieprzyjemnych dla niego zabiegów pielęgnacyjnych
Do dzieci - lubi dzieci - sprawdzony do starszych dzieci (pow. 10 lat)
Do psów - nie lubi innych piesków,
Do kotów - nie sprawdzony
Chodzenie na smyczy - chodzi doskonale, zupełnie nie ciągnie.
Zachowanie czystości - piesek mieszka obecnie w hotelikowym kojcu, zachowuje w nim czystość, i czeka zawsze na spacerek.

Jeśli któraś z osób mających bezpośredni kontakt z psiakiem chciałaby coś jeszcze dodać to bardzo proszę :).

Posted

kora78 napisał(a):
ja bym moze nie pisala, ze w srednim wieku. bo Denis jest w wieku starszym. sredni lepiej brzmi, wiadomo. dlatego, zeby wyposrodkowac mozna pisac- dojrzały. to sie odnosi w przypadku ludzi i do 20-latkow i do 60-latkow. wiec nie ma pejaratywnego znaczenia, negatywnego. dobrze sie ludziom kojarzy.
ja stawiam na slowo DOJRZALY.

zgadzam sie, by wiek podawac przez telefon, z zalaczona regulka, ze moze miec 6 lat, a moze miec 11lat. bo: nie wiadomo, jaki tryb zyciu za mlodu prowadzil, przed schronem; zle warunk iw schronie, gryzienie krat, itp; bo okreslanie wieku po zebach bywa mylace, itp. ale w kazdej rozmowe taka formulka, w kazdej. wtedy moze nie byc wieku w ogloszeniu, ale z zaznaczeniem, ze dojrzaly.

sadze, ze na podany wyzej przyklad tekstu, bedzie sporo telefonow. wazne tez, by dobry odsiew zrobic. albo ludzie sami sie odsieja dowiadujac sie dokladnie o wieku.
mialam psa, ktory mial niechcaco w ogloszeniu pewna zmylke, Rufi.. dzwonil osporo osob, a pies i tak zostal bez domu. wiec takie sztuczki moze i sa dobrymi chwytami marketingowymi i przyciagaja sporo osob, ale w rezultacie moga to byc same osoby nieodpowiednie. dla nas tylko płonne nadzieje, a szkdoa :(

na pierwszy rzut ogloszen mozecie sprobowac w takim stylu, a jak sie nie uda, to dalej dzialac, wg naszych tutaj utartych, sprawdzonych sposobach oglaszania.
zgadzam sie z Bogusik, ze piszac prawde znajdzimy najbardziej odpowiedni dom, ktory decydujac sie na tego psa bedzie wszystko akceptowal. a nie tylk osie napali na psa w typie fajnej rasy, ktorego beda zazdroscic mu sasiedzi. tylko na odzew z takiego domu bedzie sie dluzej czekac.

Myślę , ze należy stosować różne strategie marketingowe trafiające do grup ludzi o odmiennych oczekiwaniach. Nie przejmowałabym się tym ,ze ludzie dzwonią a nie ma domku. Ci ludzie nieświadomie wysyłają psu dobrą energie , która w końcu zaowocuje czymś dobrym dla psa To nie magia tylko prawa fizyki kwantowej, Ten wątek temu służy. Dodatkowo codziennie rano należy patrzeć na zdjęcie psa jednoczęśnie myśląc intensywnie :" wspanialego domku kochany" Pamiętajmy nie wolno nam ani przez chwilę wątpić ,że będzie wspaniały domek. To zwątpienie to zła energia,która neutalizuje poprzednie wysiłki . W tym tkwi sekret.

Posted

nie znam sie na prawach energii kwantowej, fizyke mialam ostatnio jakies 15 lat temu i nie spieszylo mi sie na te zajecia nigdy ;D i nie bedzie :)

dobra, Densku super domku dla Ciebie, jak najszybciej i duzo zdrowia!!

Posted

Dzisiaj przyszly pieniazki od Cioteczek: Anula, Bogusik, daga31081980, Anna F. z FB, asia-s , - Denisek serdecznie dziekuje :-)

oraz specjalne podziekowania dla cioteczki daga31081980 za organizacje i fanty na bazarek dla Deniska, kwota z bazarku 217,10 zl :Rose:

Posted

elinka napisał(a):
A ja ciągle nie mogę zakończyć bazarku dla Deniska ponieważ nadal nie mam potwierdzenia od Agaddy i Jaagi o dotarciu do nich przesyłek :-?

Potwierdzenia już przyszły, a zatem wysyłam na konto Deniska 94zł należne z bazarku od elinka. Asiu-s, po otrzymaniu pieniędzy proszę o potwierdzenie tej wpłaty na bazarku.

Posted

Dzisiaj przyszly pieniazki od AniaGucio - Denisek serdecznie dziekuje :lol:

oraz specjalne podziekowania dla elinki za fanty i organizacje bazarku oraz Dogo07 za fanty :Rose:
kwota z bazarku 94 zl - III czesc