kora78 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 no wlasnie... ale moze wizyta na spokojnie po tej diagnozie? skoro cokolwiek, by mial, wezma tylko psa zdrowego. a co bedzie, jak u nich za po lroku zachoruje? wywala, bo ich nie stac? przepraszam za brutalnosc, domku mozesz byc bardzo fajny, ale nie znam Cie, wiec zakladam wszystko. a najlepiej najgorsze, by sie nie rozczarowac, a miec mila niespodzianke. Quote
holmina Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 elinka napisał(a):Ponawiam pytanie co robimy z wizytą PA, bo dziewczyny chcą pojechać jutro? jeśli chcą a Państwo sie zgadzaja warto zrobić,bo jak sie okaże ze to zwykły stan zapalny,,,to chyba nie bedzie problemu i ten DS wezmie Deniska Quote
holmina Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 kora78 napisał(a):no wlasnie... ale moze wizyta na spokojnie po tej diagnozie? skoro cokolwiek, by mial, wezma tylko psa zdrowego. a co bedzie, jak u nich za po lroku zachoruje? wywala, bo ich nie stac? przepraszam za brutalnosc, domku mozesz byc bardzo fajny, ale nie znam Cie, wiec zakladam wszystko. a najlepiej najgorsze, by sie nie rozczarowac, a miec mila niespodzianke. ale chyba domek nie wspominal o braku srodkow na utrzymanie psa....tylko chce w miare zdrowego....chyba ze czegos nie doczytalam Quote
daga31081980 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Myślę że wszystkie nasze wątpliwości rozwieje wizyta PA.Niech dziewczyny pytają o wszystko co im przyjdzie do głowy. Quote
kora78 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 widzicie, za duze zamieszanie sie zrobi. kazdy jest odpowiedzialny za co innego i sie zgrac nie mozna. a w sumie niewiele jest odpowiedzialnych za konkretna rzecz. inna osoba rozmawia z domkiem, inna wizyte zalatwia, inna jedzie do schronu, inna ma jakis nr tel, inna dzwoni do schronu. czeski film niech ktos cos ustali, fizia albo elinka. Quote
fizia Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Ja nie chce robić zamieszania, bo tak wpadłam nagle i w sumie na chwilę niestety, bo znowu jutro wyjeżdżam i wracam w piątek. Nie chcę Wam tu namieszać. Napisałam tylko co uważam, że skoro są osoby chętne do wizyty, to ja bym była za tym, zeby ją zrobić. Quote
Scooby_Doo Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 tylko że dziwczyny moga jutro-może warto sprawdzić i już wiedzieć że tam będą dobre warunki...tak bedziemy miały chociaz rozeznanie w sytuacji i będzie juz wiadomo ...nie będzie gdybania...tym bardziej że wielu chętnych nie ma...ja głosuję za poproszeniem dziwczyn aby jutro tam skoczyły...może niech bardziej naświatlą sprawę może ci ludzie nie mają doswiadczenia z psami ze schroniska i nie znają realiów może jeśli przedstawi im się sytuacje...ze pies będzie szybciej dochodził do zdrowia w domu...to wezma Denisa wcześniej??? Quote
fizia Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Ja tez za tym głosuję :) Lepiej sprawdzić, niż potem żałować, że może coś fajnego przepadło. Quote
elinka Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 kora78 napisał(a):widzicie, za duze zamieszanie sie zrobi. kazdy jest odpowiedzialny za co innego i sie zgrac nie mozna. a w sumie niewiele jest odpowiedzialnych za konkretna rzecz. inna osoba rozmawia z domkiem, inna wizyte zalatwia, inna jedzie do schronu, inna ma jakis nr tel, inna dzwoni do schronu. czeski film niech ktos cos ustali, fizia albo elinka. Ale za to jak to pięknie działa. Jeden z tym wszystkim by nie dał rady, Deniskowi niejeden psiak może pozazdrościć takiego zaangażowania i wsparcia :dog: Quote
Scooby_Doo Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 to co dziwczyny jadą jutro??? kto ma do nich nr??? i kto zadzwoni???znaja sytuację Denisa?mogą pogadać o tym uchu i warunkach w schronie??? Quote
holmina Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 kora78 napisał(a):widzicie, za duze zamieszanie sie zrobi. kazdy jest odpowiedzialny za co innego i sie zgrac nie mozna. a w sumie niewiele jest odpowiedzialnych za konkretna rzecz. inna osoba rozmawia z domkiem, inna wizyte zalatwia, inna jedzie do schronu, inna ma jakis nr tel, inna dzwoni do schronu. czeski film niech ktos cos ustali, fizia albo elinka. to jest chyba typowy schemat działań,skoro nikogo nie ma na miejscu, trudno np.żeby Elinka dokonywała PA w Zamościu i jechała do schronu....a z domkiem rozmawia osoba ,która domek znalazła....do schronu dzwoni osoba ,która akurat ma na to kase i czas...wiec gdzie tu czeski film? Quote
fizia Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 A ja jestem szczęśliwa, że tyle osób chce pomóc Denisowi - bo wierzę teraz w to, że faktycznie może się udać. Quote
kora78 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 elinka napisał(a):Ale za to jak to pięknie działa. Jeden z tym wszystkim by nie dał rady, Deniskowi niejeden psiak może pozazdrościć takiego zaangażowania i wsparcia :dog: heheheh czeski film dla mnie jest, naprawde :) kiedys wspomnicie moje slowa :P widzisz fizia, uda sie w koncu, mowie Ci :) tak, niech jada na wizyte, racja, ze moze wytlumacza domkowi, ze pies szybciej wyzdrowieje w domu. a grzybica uszu to powszedniosc, tez wiele psow d nas ze schronu musi Surolan brac do uszu, kropelki za 30zl. niewielki wydatek i niewielki klopot. znam to. czy i ile trzeba dzieczynom za te wizyte zaplacic? za benzyne, czy cos, skoro domek poza zamosciem jest? Quote
Kvik Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Przeczytałam właśnie historię Denisa!tyle czasu w schronisku,a jak znalazł się chętny DS,to wyskoczyła choroba,biedny pechowiec! Quote
Szarotka Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Koniecznie sprawdzcie ten dom, a nuz bedzie dobry. Quote
Onaa Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Ja myślę że trzeba wykorzystać wszystkie możliwości pomocy dla psiaka jakie się pojawiły. Wszystko sprawdzić i potem dopiero wspólnie się zastanawiać co i jak. Z jednej strony będzie sprawdzony ten chętny domek, z innej będzie potencjalny dt. I trzeba będzie zorganizować to badanie uszu Deniska. I wtedy będziemy wiedzieć na czym stoimy i jakie działania mamy podjąć. Quote
Tola Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 elinka napisał(a):Otrzymałam do Funi i Toli wiadomość, że jutro pomiędzy 17:00 a 20:00 będą mogły podjechać do tych państwa na wizytę PA, w późniejszym terminie będzie im trudniej, bo to pora urlopowa. Już napisałam do Agnieszka Stopa, aby powiadomiła Państwa. Mam nadzieję, że przez tę panikę z gronkowcem się nie rozmyślą... Ja nie dam rady - wyjezdzam. Dzisiaj na wizyte wybiera się funia i zadra. Zyczę Denisowi powodzenia! Quote
funia Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Niestety dzwonię od rana i nikt nie odbiera .Uwazam ,ze ktoś powinien do mnie zadzwonić i choć w skrócie opowiedzieć o psie .Rzuciłąm okiem na ostatnie posty i widzę ,ze jaest jakiś problem ze zdrowiem ,tak ? Czy dom o tym wie ? Przepraszam ,ale mam do czynienia na codzień z tymi sprawami i wiem ,ze ludzie potrafią wycofać się z adopcji bo np. nie dołożą 20 zł do transportu .....Nie bo nie ....Po prostu . Oto mój numer 601 071 963 .Dzwonccie jak ktoś bedzie w stanie coś wiedzieć.Ja dzwoniłąm 6 razy i za kazdym razem to samo poczta głosowa . Ps.Wizytę zrobimy bez żadnych zwrotów .Dogomaniacka przysługa .Odemnie w sumie bedzie jakieś 25 km w jedną strone .Jeśli to nie końcówka wsi . POzdrawiam . Quote
Szarotka Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Hej ciotki Denisowe skontaktujcie sie z funia!!!!!!!!!!!! Quote
elinka Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Dziewczyny, gdy rano byłam z moimi tymczasami u weta dzwoniła do mnie Agnieszka Stopa, że coś się stało z jej kompem i, że nie może się zalogować na Dogo. Prosiła, aby kontaktować się z nią telefonicznie, a mi na karcie zostało tylko 0,27gr, to nawet za mało na sms-a. Proszę, niech ktoś koniecznie Agnieszkę zawiadomi, że rodzina nie odbiera telefonu. Na PW podam numer do Agnieszki. Quote
Onaa Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Funia, dzwoniłam właśnie do Ciebie :). Dzisiaj wizyty nie będzie. Dziewczyny są chętne jak najbardziej w innym terminie ale termin musi być uzgodniony z tym Państwem co są zainteresowani Deniskiem. Nie wiem czy olalala już była dzisiaj w schronie czy będzie na dniach. Trzeba będzie się dowiedzieć dokładnie jak ze zdrowiem psiaka, ponieważ państwo chcą pieska już po wyleczeniu. Jest tam też inny piesek, więc trzeba się dowiedzieć jak Denisek do innych psów. Co z tym badaniem uszka ? Ja nie znam dobrej lecznicy w Częstochowie. I co z tym dt z fb ? To byłoby wyjście, żeby psiaka podleczyć i wtedy myśleć o ds. Quote
Noemi1 Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Witam Deniska i trzymam kciuki za powodzenie całej akcji :) Quote
elinka Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Dogo, dziękuję, że zadzwoniłaś do Tych Państwa i do Funi i że jakoś udało Ci się ogarnąć w całość ten "czeski" temat. ;) Czyli już wiemy co teraz następne powinnyśmy robić. Jestem optymistycznie nastawiona, myślę, że Deniskowi może się udać. Holmino, Twoja wpłata 10zł na dojazd Olalolaaa do schroniska już na moje konto dotarła. Czyli mamy już całość 25zł, prześlę to teraz na konto Olalolaa. Quote
Recommended Posts