Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='asia-s']Ciotki Deniskowe, czy moze tak byc? - ze spadek po Denisie, przekazemy nastepujacym psom w potrzebie:

1. Piesek ODI - 100 zl - watek: http://www.dogomania.pl/threads/219872-Odi-5-kg-mix-york-pudel-PILNE-DT-przebywa-w-bardzo-trudnych-warunkach
2. Suczki SARA i PUSZKA - 200 zl - watek http://www.dogomania.pl/threads/218087-Sara-i-Puszka-na-%C5%82a%C5%84cuchach-niechciane-potencjalne-matki.-Potrzebna-pomoc
3. Onek SZARIK - 100 zl - watek http://www.dogomania.pl/threads/218722-5-lat-zamkni%C4%99ty-w-ma%C5%82ym-kojcu-wyniszczony-onek-odebrany-w%C5%82a%C5%9Bcicielom.-Pomocy!
Kochani bardzo Wam dziękuję za pomoc dla Sary i Puszki :Rose::Rose::Rose:
Szczęścia, sukcesów i samych słonecznych dni życzę w Nowym Roku:):)

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Asiu,ja również bardzo ci dziękuję,za rzetelne prowadzenie Deniskowych rozliczeń i nie tylko,bo byłaś po części,także osobą prowadzącą ten wątek.Takich ludzi,to na prawdę "ze świeczką"szukać!Ja już to zresztą pisałam wcześniej,jak zaczęłaś być skarbnikiem bo od razu zapanował porządek!Jeszcze raz dziękuję.
Jest ostatni dzień starego roku,więc rozliczę "sklepową skarbonkę" /mój wpis str.33 post 814/ Dzisiaj byłam w sklepiku i przeliczyłam pieniążki i nie jest tego dużo,no ale zawsze coś 22,50€
Ponieważ Denis nie potrzebuje już pieniędzy,więc zostawię je dla innych potrzebujących bidulek,tym bardziej,że wybrałam wersję " ogólną"plakatu.Skarbonka jest nadal w sklepiku a tu link do plakatu
http://i54.tinypic.com/k1yuy0.gif

Posted

:Rose::Rose::Rose: Pragnę złożyć Wam i Deniskowi serdeczne podziękowania w imieniu suczek ze Słomnik za podarowaną na ich rzecz pomoc:loveu:

Życzę Wam ogromu ciepła, radości i wspaniałych domów dla zwierzaków w Nowym Roku :)

Posted

salibinka napisał(a):
:Rose::Rose::Rose: Pragnę złożyć Wam i Deniskowi serdeczne podziękowania w imieniu suczek ze Słomnik za podarowaną na ich rzecz pomoc:loveu:

Pienizaki 200 zl dla Sunieczek przeslalam przed chwilka, szczescia Sunieczkom w nowym roku

Posted

Czyli wszystko zostało już wyjaśnione.

Asiu-s, ja też uważam, że nie można nic Tobie zarzucić bo jesteś wzorowym skarbnikiem i wykonujesz dla Deniska kawał dobrej roboty, za co również bardzo Ci dziękuję.

Jedynie na pierwszej stronie należałoby uzupełnić informację o pozostałych osobach, które na początku pomogły Deniskowi czym jak napisała, zajmie już się Fizia. Pobieżnie przejrzałam jeszcze raz wątek i Fiziu, oprócz wspomnianej wcześniej na cito pomocy Kory78, holminy i mojej (chociaż o mnie nie trzeba pisać) należało by też wspomnieć o wpłatach na pierwsze badania Deniska podczas jego pobytu jeszcze w schronie od holminy, dagi i terry:

[quote name='elinka'](...) Podsumowując deklaracje na badania:

20zł - holmina (wpłata na konto Olalolaa będzie po 5.08
30zł - daga31081980
10zł - terra
--------------------------
RAZEM: 60zł
[SIZE=2]Za powyższe deklaracje ślicznie[SIZE=2] dziękujemy!

[SIZE=2]Olalolu, po badaniu [SIZE=2] celem rozliczenia [SIZE=2]proszę o wpis na wątku ile to badanie kosztowało?

[quote name='terra']Wpłaciłam 20 zł, na badanie Deniska.
W schronisku nie ma żadnych szans, żeby wet cokolwiek zrobił z tymi uszami?
Biedny pies, jak on cierpi.(...)

nie jestem też pewna czy olalolaa nie wspominała tutaj o jakiś dodatkowych od kogoś wpłatach?

[quote name='olalolaa']No niestety :-( Lata siedzenia w schronie w końcu odbiły się na jego zdrowiu, biedaczek..
Pewnie nieźle jest osłabiony.
Aha, wpłynęło mi za tą benzynę i jeszcze od kogoś na to badanie. Dziękuję serdecznie.

no i trzeba by napisać, że na początku fizycznie wszystkim zajmowała się olalolaa, jeździła do schronu, ze schronu do laboratorium, łącznie z Dogo07 wydzwaniała do kierownika i po laboratoriach i wetach jak też nie możemy w podziękowaniu pominąć mamy :loveu: olalolaa za wyjazd po Deniska do schronu i przewiezienie go razem z olalolaa do holteliku ZuziM.

[quote name='olalolaa']łącznie na badanie Deniska dostałam 50zł - 30 od Dagi i 20 od Terry.
Na razie bakteriologia kosztowała 35zł, ale myślę że konieczne jest jeszcze zrobić wymaz drugi raz na grzyby, mam 15zł więc dowiem się ile to kosztuje, jak będę odbierać Deniska ze schronu zrobię wymaz i oddam do laboratorium, na ten wynik niestety możemy czekać trochę dłużej, bo oni 'hodują' grzyba.
Myślę że możesz to przelać do mnie, najwyżej jak coś zostanie zwrócę na konto do Asi. Ja niestety nawet nie mam za co założyć na paliwo - proszę o jakaś wpłatę najpóźniej w poniedziałek do południa żebyśmy mogli jechać..
Myślałam że uda się w poniedziałek, ale moja mama musi iść do pracy i wolne dostanie dopiero wtorek/środa. Bo sama przecież w taką drogę nie pojadę.

Dzwoniłam do kierownika - wie o wynikach i ew. antybiotykach, myślę że coś tam mu już będą podawać. Zgodził się bez problemu na zabranie Denisa do hotelu.
(...)

Na pierwszej stronie należą się też podziękowania dla Scooby_Doo za plakaty i banerki

[quote name='Scooby_Doo']link do galerii w której umieściłam plakaty-(ponieważ nie umiem wklejać na forum)
http://www.dogomania.pl/site/gallery/d/8757/

oraz jeszcze raz dla olalolaa za doprowadzenie Deniska w super ekspresmyjni do stanu używalności ;)
[quote name='olalolaa']W kąpieli

http://imageshack.us/photo/my-images/831/201108094543.jpg/

Tu wygląda jakbym mu ucho obcinała heh.. ale nie bójcie się, to tylko były pozasychane kołtuny. ;-)

http://imageshack.us/photo/my-images/714/201108094544.jpg/

I na koniec bardzo się cieszę, że wątek podążył w zgodnym kierunku, że nie rozgorzała tu tak jak to się dzieje niestety, na innych wątkach kłótnia. To jest najlepszy prezent na Nowy Rok dla nas wszystkich i dla Deniska, za co Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję.

..........................Szczęśliwego Nowego Roku!!!
.................http://www.icq.com/img/friendship/static/card_16961_rs.swf

Posted

Dziewczyny WSZYSTKIEGO DOBREGO !!!
Denisku, abyś już do końca życia był najszczęśliwszym psiakiem na świecie ;) Twoja nowa Pani o to zadba!

A tak w ogóle, to był najgorsza 'moja' kąpiel w życiu hehe, Denis był w okropnym stanie.. i te śmierdzące uszy.. ale było, minęło, żegnamy ten rok, i oby ten nadchodzący był jeszcze lepszy!

Posted

OGROMNE PODZIĘKOWANIA NALEŻĄ SIĘ WSZYSTKIM, DZIĘKI KTÓRYM ZMIENIŁO SIĘ ŻYCIE DENISKA!!!
GDYBY NIE WY, Z PEWNOŚCIĄ DOŻYŁBY SWOICH DNI W SCHRONISKU - ZAPOMNIANY, CHORY I SMUTNY.
DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM, KTÓRZY TRZYMALI KCIUKI, WYSYŁALI DOBRE MYŚLI, DAWALI DOBRE RADY - TU I NA FB
DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM, KTÓRZY POMOGLI FINANSOWO!!!
mamy nadzieję nikogo nie pominąć w podziękowaniach...(kolejność przypadkowa)
Daga31081980
Holmina
Elinka
Terra
Asia-s
Kora78
Anna G z FB
Li1
Bogusik
Anula
AniaGucio
Haliza
DZIR
Kinga i Piotrek z Krakowa
KropeczkaJ
Elżbieta GK z Kanady z FB
Skarpeta Kudłaczy
Asia L z FB

DZIĘKUJEMY Olalolaa i Jej mamie za jeżdżenie do schroniska, do laboratorium, za transport do hoteliku, za wydzwanianie po laboratoriach i weterynarzach, za telefony do kierownika - tu podziękowania również dla Dogo07 i Dagi. A także za pierwszą kąpiel Denisa!

DZIĘKUJEMY Dogo07, która jako pierwsza bardzo zainteresowała się Deniskiem i chciała o Niego walczyć

DZIĘKUJEMY Asi-s za prowadzenie księgowości!!

DZIĘKUJEMY Elince, Dadze31081980, Dogo07 za bazarki dla Deniska!

DZIĘKUJEMY Scooby-Doo za plakaty i banerki!

DZIĘKUJEMY Mariuszowi, byłemu pracownikowi schroniska, który jeszcze w schronisku dopilnował pierwszego strzyżenia Deniska i przekazywał informacje!

Posted

no to jak tak dziękujemy to ja jeszcze raz podziekuje kierownikowi schroniska,że życzliwie odpowiadał na sporo telefonów w sprawie Deniska i ze nie robił zadnych trudności z wydaniem pieska .=przeciwnie pomagał jak mógł
Wszystkiego dobrego w nowym roku dla schroniska AS -oby trafiało jak najmniej psów,a te które są ,żeby szybko znajdywały domy lub sponsorów
Panu kierownikowi wszystkiego dobrego na Nowy Rok!

Posted

dopiszę Kierownika :)

Strasznie by się przydał w Asie ktoś, kto ogarniałby temat adopcji...robił zdjęcia, opisy psiaków, był na bieżąco - najpierw była Truskawa-wolontariuszka, która się tym zajmowała, potem Mariusz baaaardzo pomagał i kilkadziesiąt psów w kilka miesięcy znalazło domy, a teraz niestety nie jest dobrze.
No ale mam nadzieję, że to tylko przejściowe kłopoty.
Z Dagą ogłaszamy psiaki - mam nadzieję, że to coś pomoże
Tu jest profil na FB, który prowadzę

http://www.facebook.com/profile.php?id=100001913967138&ref=ts

Posted

zuziaM napisał(a):
Rozmawialam z Ania.
Denisek w Swieta byl grzeczny i kaganiec mial jedynie na poczatku, kiedy przywital warczeniem tate i mame Ani.
Pozniej juz sie oswoil z wieksza iloscia ludzi i byl spokojny.
Jedynie za Ania chodzil stale i na chwile jej nie spuszczal z oka. Kiedy sie zdrzemnal i potem po obudzeniu jej n ie widzial, to zaraz zaczynal szukac.
Ten psiak po prostu strasznie pokochal swoja pania i nie chce sie nia dzielic .... jest zazdrosny.
Trmin kastracji ustalimy. Ania dopasuje swoj kalendarz. Nie ma pospiechu, bo jak nadejda mrozy, to tez nie za dobrze, bo rany sie gorzej goja.
W kazdym razie kastracja w najblizszych planach.

Wygląda na to, że wszystko było OK :)