Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No tak ,ale ktos musi byc caly czas w domu wtedy -przy tel. i kompie prawie caly dzien . Zapytam jednej cioteczki z Krakowa ,albo innej czy by mogly ...Ostatecznie zawsze ktos sie znajdzie chętny pewnie. Na watku krakowskim byl juz ten aple umieszczany i odzew byl nieduży -niestety... bo to jest kawalek od Krakowa -ile tam km jest do Dumki -do okolic Biafry??
A Maczka na 2 smyczach koniecznie - najlepiej -w obrozy i w szelkach musi być !!! No wlasnie -i koniecznie adresówkę trwalą -nie taką mazakiem na obrozy .

Posted

Cioteczki trzymam za was kciuki i za Dumkę żebu się powiodło nic więcej nie mogę zrobic gdyz mieszkam zbyt dakeko kujawsko-pomorskie powodzenia Dumka daj sobie pomóc pokaz się i daj sie złapać to dla twojego dobra:nerwy::nerwy:

Posted

powiadomcie jeszcze o akcji w sobotę czy niedzielę (chyba niedzielę) osoby, z okolic na priv wiadomości. Bo czasem na taką wiadomość zajrzą a nie zawsze wchodzą na wątek. Zresztą prywatne wezwanie zawsze bardziej mobilizuje ;)

I Maczkę koniecznie weźcie. Niech i trzy obroże ma i co się da ale weźcie.
Ona tęskni za Dumką i myślę, że nawet jak Dumka nie przyjdzie do niej, to Maczce dobrze zrobi, jak wyczuje gdzieś zapach Dumki i może nawet nieco Was poprowadzi tym zapachem. Jeszcze się okaże że z niej niezły pies tropiący ;)

Posted

Cioteczki, ja mam problem z transportem bo TZ auto zabrał i wyjechał do pracy jesli wiecie czym mozna dojechać do Biertowic, bus? PKS? MPK? z Krakowa rzecz jasna, z Górki Borkowskiej albo z Centrum
ja zaraz poszukam też jakichś połączeń bo taka informacja może ludzi zachęcić
bez auta z takiej Wieliczki to prawie 1,5 h podróży z przesiadkami
każdy szukający powinien mieć zdjęcie wydrukowane Dumki i jakąś zgrubną mapę okolicy
jesli będę się czuła na siłach i choróbsko puści, znajde transport to postaram się dojechać

Posted

może i to głupi pomysł ale... ta wioska oddalona jest od Biafray o 5 km tak ? Może by Biafra poszła z Maczka na taki daleki spacer? tzn. np: pojechać z kimś i z Maczką samochodem tam a wrócić z Maczka na pieszo, żeby może Dumka poszla po śladach Maczki i doszła do domu ?

Posted

Ja wysyłam na Nk do ludzi z Biertowic o pomoc w poszukiwaniach . Narazie odezwała sie jedna osoba ,ale niestety bedzie po weselu .Wiadomo o tej godz. sie śpi.:)

Jak narazie nikt mnie nie objechał:)

Posted

Dostałam wiadomość, niestety w niedzielę pracuję do 22.00 i nie dam rady pomóc .
Trzymam kciuki .
Majowa szukaj połączeń na Myślenice busy które zatrzymują się w Głogoczowie i z Głogoczowa do Izdebnika ( na Sułkowice albo Wadowice )
Może być tez połączenie Kraków - Sułkowice , jedzie przez Biertowice .

A jakby ktoś mógł dać ogłoszenie na miasto info Myślenice , niestety można wystawiać tylko po dwa ogłoszenia i jeszcze wiszą na mnie koty więc na siebie nic nie dołożę .
http://ogloszenia.miasto-info.pl/

Posted

Oby więcej ludzi zajrzalo do Dumki i moze ktos jeszcze cos doradzi albo dolączy się ??

Prosimy o pomoc wszystkich ,ktorzy mieszkają niedaleko -w okolicach albo mogą poświęcic swoj czas w poszukiwaniu Dumki !!!!

Posted

również dostałam wiadomość, niestety mogę tylko trzymać kciuki i wysyłać ciepłe myśli - mam poprawiny wesela, ale będę o Was myśleć...

Posted

Nano napisał(a):
może i to głupi pomysł ale... ta wioska oddalona jest od Biafray o 5 km tak ? Może by Biafra poszła z Maczka na taki daleki spacer? tzn. np: pojechać z kimś i z Maczką samochodem tam a wrócić z Maczka na pieszo, żeby może Dumka poszla po śladach Maczki i doszła do domu ?

Ja uważam, ze pomysł bardzo fajny, tylko nie wiem jak z chodzeniem Maczki na dłuższe dystanse.

A poza tym, nam w Gdyni udało się skrzyknąć ludzi na wspólne poszukiwanie psa. Na forum potwierdziło jakieś 6 osób a było nas dwa razy tyle :) Zabierajcie TZ, to zawsze dodatkowa para oczu i razem raźniej chodzić.
No i nie powiecie mi, że Krakowianie są gorsi od Gdynian i nie mogą się skrzyknąć :P

Posted

jesli ktos z was zdecyduje się jechac z Krakowa, dajcie znać wczesniej, proszę
sprawdziłam dzis dojazd i busy będą rano w niedziele jezdziły bardzo w kratkę, na Borek Fałecki najdalej do Mogilan dotrę bez problemu
mój szwagier który ma doświadczenie w szukaniu ludzi proponuje dwa miejsca wymarszu szukających jeden z północy drugi z południa tak zeby zacieśniać pole także Dumce, lub wschód zachód

Posted

kochane jesteście - dziekuję za przybycie.
po drugie cud się zdarzył, bo internet mi zadziałał, a od tygodnia nie działa w domu.
majowa kurcze chciałabym żeby się udało z transportem - nie wiem już do kogo pisać.
cały kraków obesłałam - do osób które były aktywne we wrześniu.
Javenka dzieki, że rozsyłąsz na NK, może damy radę

Posted

Szarotko Biertowice są przy trasie na Kalwarie Zebrzydowską, z Zakopianki odbija się w Głogoczowie przed Myślenicami na Kalwarię, Izdebnik

edit: Częśc osób mogłaby dojechac do Woli Radziszowskiej i iść w kierunku Biertowic na południe lub z Zarzyc Wielkich, Leńczy podobnie
tam dojechac można pociagiem, pociąg jest na miejscu ok 8:30 gdyby było wiecej osób moge przejść ten odcinek i dojśc do Biertowic to jest ok 3,5 km tylko sama sie nie odważe
jesli Dumka kręci sie na obszarze linia kolejowa do Kalwarii i droga nr 52 mozna dość szybko teren sprawdzić ale potrzeba ludzi