savahna Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Maczka powinna miec i obrozę i szelki, z tego co czasem o dzikuskach udało mi sie przeczytac.:roll: Quote
Olga7 Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 No tak ,ale ktos musi byc caly czas w domu wtedy -przy tel. i kompie prawie caly dzien . Zapytam jednej cioteczki z Krakowa ,albo innej czy by mogly ...Ostatecznie zawsze ktos sie znajdzie chętny pewnie. Na watku krakowskim byl juz ten aple umieszczany i odzew byl nieduży -niestety... bo to jest kawalek od Krakowa -ile tam km jest do Dumki -do okolic Biafry?? A Maczka na 2 smyczach koniecznie - najlepiej -w obrozy i w szelkach musi być !!! No wlasnie -i koniecznie adresówkę trwalą -nie taką mazakiem na obrozy . Quote
feliksik Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 savahna napisał(a):Maczka powinna miec i obrozę i szelki, z tego co czasem o dzikuskach udało mi sie przeczytac.:roll: i adresówkę Quote
abra43 Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Cioteczki trzymam za was kciuki i za Dumkę żebu się powiodło nic więcej nie mogę zrobic gdyz mieszkam zbyt dakeko kujawsko-pomorskie powodzenia Dumka daj sobie pomóc pokaz się i daj sie złapać to dla twojego dobra:nerwy::nerwy: Quote
feliksik Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 rozsyłam wątek - narazie zrobiła myslenice, wadowice, wieliczka i część krakowa Quote
annavera Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 powiadomcie jeszcze o akcji w sobotę czy niedzielę (chyba niedzielę) osoby, z okolic na priv wiadomości. Bo czasem na taką wiadomość zajrzą a nie zawsze wchodzą na wątek. Zresztą prywatne wezwanie zawsze bardziej mobilizuje ;) I Maczkę koniecznie weźcie. Niech i trzy obroże ma i co się da ale weźcie. Ona tęskni za Dumką i myślę, że nawet jak Dumka nie przyjdzie do niej, to Maczce dobrze zrobi, jak wyczuje gdzieś zapach Dumki i może nawet nieco Was poprowadzi tym zapachem. Jeszcze się okaże że z niej niezły pies tropiący ;) Quote
savahna Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 No właśnie, może za zapachem Maczki by poszła?:roll: Quote
feliksik Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 no ja wysyłam PW do ludzi z tych miejscowości z prośbą, żeby na wątku dali znać Quote
majowa Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Cioteczki, ja mam problem z transportem bo TZ auto zabrał i wyjechał do pracy jesli wiecie czym mozna dojechać do Biertowic, bus? PKS? MPK? z Krakowa rzecz jasna, z Górki Borkowskiej albo z Centrum ja zaraz poszukam też jakichś połączeń bo taka informacja może ludzi zachęcić bez auta z takiej Wieliczki to prawie 1,5 h podróży z przesiadkami każdy szukający powinien mieć zdjęcie wydrukowane Dumki i jakąś zgrubną mapę okolicy jesli będę się czuła na siłach i choróbsko puści, znajde transport to postaram się dojechać Quote
Nano Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 może i to głupi pomysł ale... ta wioska oddalona jest od Biafray o 5 km tak ? Może by Biafra poszła z Maczka na taki daleki spacer? tzn. np: pojechać z kimś i z Maczką samochodem tam a wrócić z Maczka na pieszo, żeby może Dumka poszla po śladach Maczki i doszła do domu ? Quote
Javena Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Ja wysyłam na Nk do ludzi z Biertowic o pomoc w poszukiwaniach . Narazie odezwała sie jedna osoba ,ale niestety bedzie po weselu .Wiadomo o tej godz. sie śpi.:) Jak narazie nikt mnie nie objechał:) Quote
Rudzia-Bianca Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Dostałam wiadomość, niestety w niedzielę pracuję do 22.00 i nie dam rady pomóc . Trzymam kciuki . Majowa szukaj połączeń na Myślenice busy które zatrzymują się w Głogoczowie i z Głogoczowa do Izdebnika ( na Sułkowice albo Wadowice ) Może być tez połączenie Kraków - Sułkowice , jedzie przez Biertowice . A jakby ktoś mógł dać ogłoszenie na miasto info Myślenice , niestety można wystawiać tylko po dwa ogłoszenia i jeszcze wiszą na mnie koty więc na siebie nic nie dołożę . http://ogloszenia.miasto-info.pl/ Quote
Olga7 Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Oby więcej ludzi zajrzalo do Dumki i moze ktos jeszcze cos doradzi albo dolączy się ?? Prosimy o pomoc wszystkich ,ktorzy mieszkają niedaleko -w okolicach albo mogą poświęcic swoj czas w poszukiwaniu Dumki !!!! Quote
ewunian Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 również dostałam wiadomość, niestety mogę tylko trzymać kciuki i wysyłać ciepłe myśli - mam poprawiny wesela, ale będę o Was myśleć... Quote
inga.mm Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 To Biertowice, a nie Bierutowice? O szukaniu zaginionej Tuli można podczytać, tylko adresu nie pamiętam. Anette i Ninti powinny go mieć. Może jakis pomysl nasunie sie. Quote
martka1982 Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 Wpisałam w pierwszym i w tytuł. A może te osoby, które mają nk pomogą javenie w rozsyłaniu prośby o przyłączenie się do poszukiwań? Quote
annavera Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Nano napisał(a):może i to głupi pomysł ale... ta wioska oddalona jest od Biafray o 5 km tak ? Może by Biafra poszła z Maczka na taki daleki spacer? tzn. np: pojechać z kimś i z Maczką samochodem tam a wrócić z Maczka na pieszo, żeby może Dumka poszla po śladach Maczki i doszła do domu ? Ja uważam, ze pomysł bardzo fajny, tylko nie wiem jak z chodzeniem Maczki na dłuższe dystanse. A poza tym, nam w Gdyni udało się skrzyknąć ludzi na wspólne poszukiwanie psa. Na forum potwierdziło jakieś 6 osób a było nas dwa razy tyle :) Zabierajcie TZ, to zawsze dodatkowa para oczu i razem raźniej chodzić. No i nie powiecie mi, że Krakowianie są gorsi od Gdynian i nie mogą się skrzyknąć :P Quote
majowa Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 jesli ktos z was zdecyduje się jechac z Krakowa, dajcie znać wczesniej, proszę sprawdziłam dzis dojazd i busy będą rano w niedziele jezdziły bardzo w kratkę, na Borek Fałecki najdalej do Mogilan dotrę bez problemu mój szwagier który ma doświadczenie w szukaniu ludzi proponuje dwa miejsca wymarszu szukających jeden z północy drugi z południa tak zeby zacieśniać pole także Dumce, lub wschód zachód Quote
feliksik Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 kochane jesteście - dziekuję za przybycie. po drugie cud się zdarzył, bo internet mi zadziałał, a od tygodnia nie działa w domu. majowa kurcze chciałabym żeby się udało z transportem - nie wiem już do kogo pisać. cały kraków obesłałam - do osób które były aktywne we wrześniu. Javenka dzieki, że rozsyłąsz na NK, może damy radę Quote
majowa Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 ja jeszcze prosiłam znajomych zobaczymy czy odpiszą gdyby było wiecej osob mozna coś zaplanować Quote
feliksik Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Rudzia-Bianca napisał(a): A jakby ktoś mógł dać ogłoszenie na miasto info Myślenice , niestety można wystawiać tylko po dwa ogłoszenia i jeszcze wiszą na mnie koty więc na siebie nic nie dołożę . http://ogloszenia.miasto-info.pl/ zaraz spróbuję, a może ktoś FB by zrobił - chyba, że Dumka ma FB? Quote
feliksik Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 dodalam ogłoszenie na myślenice: http://ogloszenia.miasto-info.pl/inne/3516,akcja-poszukiwania-psa-dumka-25-09.html i na tablicy: http://ogloszenia.miasto-info.pl/inne/3516,akcja-poszukiwania-psa-dumka-25-09.html Quote
feliksik Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 znalazłam FB i wpisałam: http://www.facebook.com/event.php?eid=168158699902313&pending Quote
Szarotka Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 feliksik napisał(a):znalazłam FB i wpisałam: http://www.facebook.com/event.php?eid=168158699902313&pending Moge rozeslac na f.b i jestem w Krakowie, ale nie mam auta i nie wiem gdzie sa Biertowice. Quote
majowa Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Szarotko Biertowice są przy trasie na Kalwarie Zebrzydowską, z Zakopianki odbija się w Głogoczowie przed Myślenicami na Kalwarię, Izdebnik edit: Częśc osób mogłaby dojechac do Woli Radziszowskiej i iść w kierunku Biertowic na południe lub z Zarzyc Wielkich, Leńczy podobnie tam dojechac można pociagiem, pociąg jest na miejscu ok 8:30 gdyby było wiecej osób moge przejść ten odcinek i dojśc do Biertowic to jest ok 3,5 km tylko sama sie nie odważe jesli Dumka kręci sie na obszarze linia kolejowa do Kalwarii i droga nr 52 mozna dość szybko teren sprawdzić ale potrzeba ludzi Quote
Recommended Posts