Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Martens']Znam ten ból i już szukałam, i pisałam na pw do Nutusi...
Tu naprawdę nikogo nie ma - spod Makowa jest tylko malagos, plus w Makowie jedna pani, ale mało się udziela...
W Makowie szkolenia nie ma, jest facet, który szkolił psy w policji bodaj, ale to młode ONki i zdecydowanie starą szkołą i nie wiem, czy bym go poleciła :roll: W okolicznych miastach też nie wiem - podobno w Ciechanowie jest kilka dziewczyn, które udzielają się w schronisku w Pawłowie, ale nie znam nicków; może one się orientują?

Ja byłam póki co z Lupusem na jednym spacerze, poobserwowałam, dałam kilka rad, ale specjalistą z wielką praktyką nie jestem; mogę pomóc na tyle, na ile jestem w stanie i raczej nie w kwestii ewentualnej agresji, bo to za duża odpowiedzialność.
Kurcze :/ Czyli, jeśli by Edyta chciała pójść na jakieś regularne szkolenie z Lupim (pomijam kwestię lekcji z behawiorystą, która jest konieczna i ma pomóc w rozwiązaniu bieżących problemów) to trzeba będzie dość daleko dojeżdżać... Ehh... :(
Skoro tam u Was taka próżnia w szkoleniach to nic tylko się laski powinnyście brać za robienie papierów i otworzyć własną psią szkółkę :D

Nutusia, wysłałam Ci maila

Posted

Mail od Pana Piotra nie doszedł...myślałam, że poinformuję Was co i jak.

Otrzymałam od Nutusi namiary na szkolenia w pobliżu Makowa - dziękuję :) ...dzisiaj odebrałam przesyłkę od Magdy Nutusi co w niej znalazłam :lol: koszulkę z maratonu :multi::lol::multi:

Dzisiaj moja ręka odpoczęła, stopowałam Lupusa od pierwszych prób kąsania....stosowałam Wasze rady :) chwyt za obrożę od spodu i Lupino leży :) oczywiście do tego głaskanko wyciszające :)

Lupusek ma za sobą...pierwsze ciasto :) pomagał mi dzisiaj podczas pieczenia ;) pilnował by ciasto ładnie się upiekło :)

Jutro czekamy z Lupim na gości :) moja siostra nas odwiedzi :) ciekawa jestem reakcji i zachowania Lupiego.

Kociabanda2 z tą psią szkółką to dobry pomysł :lol::lol::lol:

Ja chyba zacznę robić...poduszki :evil_lol: dzisiaj wyczesałam reklamówę wełenki Lupiego :razz:

Posted

Teraz szczególny czas - mam nadzieję, że mail jednak nadejdzie, a jeśli nie - wykorzystamy pozostałe kontakty ;)
Fajnie, że Lupus potrafi też bawić się sam ze sobą, a właściwie z zabawką (dostałam zdjęcie!). No i jaki przydatny w kuchni, choć jak przeczytałam, że ma za sobą pierwsze ciasto pomyślałam, że... zwędził!!!! :) No cóż, jakie psy w domu, takie myśli ;)
Mam nadzieję, że Lupino pokaże się Siostrze z jak najlepszej strony.
A co do poduszek, to dobry pomysł. Ewentualnie sweterki. Dawno, dawno temu, moja sąsiadka w Wwie miała sunię collie. Czesała ją, oddawała "wełnę" do gremplowania i wychodziły superowe, cieniowane swetry! :)

Posted

Lupuska czeka spotkanie z behawiorystą:) Dostałam maila od Pana Piotra, że przyjedzie do nas :) dokładny termin w następnym mailu.....najważniejsze, że już się coś ruszyło do przodu :) :)

Lupino szykuj się na szkolonko :)

Posted

benignus napisał(a):
Lupuska czeka spotkanie z behawiorystą:) Dostałam maila od Pana Piotra, że przyjedzie do nas :) dokładny termin w następnym mailu.....najważniejsze, że już się coś ruszyło do przodu :) :)

Doskonale, na Piotra zawsze mozna liczyc, dzisiaj do Niego zadzwonie i podziekuje:)
Lupi pakuj tornister:)

Posted

Benignus się nie pochwaliła, że Lupinio był bardzo grzeczny, pokazał klasę z okazji wizyty Siostry i - co oczywiste - podbił jej serce bez reszty (jak on to robi?...;))

Posted

[quote name='Nutusia']Benignus się nie pochwaliła, że Lupinio był bardzo grzeczny, pokazał klasę z okazji wizyty Siostry i - co oczywiste - podbił jej serce bez reszty (jak on to robi?...;))

Siostra była zauroczona Lupusem.....pojawiła się u mnie z wiadomością, REWELACYJNĄ wiadomością :loveu::multi::bigcool: coś za dużo tych zbiegów okoliczności :cool3::cool3:

Dzisiaj widziałam ćwiczenia psiaków policyjnych.....hmmm, gdyby mój Lupi tak potrafił :p

Teraz Lupus walczy z ...kongiem...próbuje wydobyć ciasteczka z pasztetem :)

Njangu nie wiem, czy Lupi przejdzie na dietę :evil_lol: to straszny łakomczuch :cool3::cool3:

Posted

[quote name='benignus']
Njangu nie wiem, czy Lupi przejdzie na dietę :evil_lol: to straszny łakomczuch :cool3::cool3:
Oj bo w niedzielę przyjadę z gratami do biegania. Po paru takich spotkankach Lupino będzie miał linię jak mój Fąfel :evil_lol:
Hmmm.... tyle że teraz na wybieganiach powyżej 30km, przy końcówkach, Fąfel jakoś tak z politowaniem się na mnie ogląda (oczywiście będąc na prowadzeniu, nierzadko z patykiem w zębach), jakby chciał powiedzieć:
- nie wygłupiaj się, rusz to tłuste d..psko :oops:

Posted

Lupus będzie wszystko potrafił - jestem o tym głęboko przekonana. Zakasuje tych "policjantów", a tym samym dołączy kolejną REWELACJĘ ;)
Njangu - rzucaj te fajki!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bo psy się z Ciebie... śmieją!:eviltong:

Posted

[quote name='njangu']Oj bo w niedzielę przyjadę z gratami do biegania. Po paru takich spotkankach Lupino będzie miał linię jak mój Fąfel :evil_lol:

Njangu dzisiaj Lupusowi dałam wycisk....powiedziałam, koniec z paróweczkami, ciasteczkami i pasztecikiem :) ruszyliśmy dupska i prawie 2 godzinki dosyć intensywnego marszu.....ja już odpadałam, ale popatrzyłam na Lupiego i myślę....o nie, maszerujemy dalej :) Padliśmy obydwoje :)

Mam wiadomość :) w niedzielę około 12-13 przyjeżdża do nas Pan Piotrek :) wow, szykuje się ciekawa niedziela :) :)

Posted

[quote name='Nutusia']Nio... uważaj, żebyś w oślej ławce nie wylądował, bo wstyd Ciotce przyniesiesz!!!! ;)

Nutusia nie będzie tak źle....poznałam już Lupino....to cwana bestyjka :lol::lol::lol:

Posted

O cholercia - to się chłopanio przejął, że trzeba będzie zakuwać i pokazuje się od "lepszej strony":diabloti:
Ale belfer chyba raczej z tych doświadczonych i tak łatwo mu się oczu zamydlić nie da:razz: Bardzo jestem ciekawa jutrzejszej LEKCJI;)
Nie wiem tylko czy mi się uda jutro tu zajrzeć, bo dziś Bajka pojechała do domku, za godzinę przyjeżdża następna "lokatorka", a jutro mam gości, więc polka galopka. Ale dobre myśli ślę do Lupina i wierzę, że mnie nie zawiedzie!:lol:

Posted

[quote name='Nutusia']O cholercia - to się chłopanio przejął, że trzeba będzie zakuwać i pokazuje się od "lepszej strony":diabloti:
Ale belfer chyba raczej z tych doświadczonych i tak łatwo mu się oczu zamydlić nie da:razz: Bardzo jestem ciekawa jutrzejszej LEKCJI;)
Nie wiem tylko czy mi się uda jutro tu zajrzeć, bo dziś Bajka pojechała do domku, za godzinę przyjeżdża następna "lokatorka", a jutro mam gości, więc polka galopka. Ale dobre myśli ślę do Lupina i wierzę, że mnie nie zawiedzie!:lol:

Nutusia Lupino na pewno nie zawiedzie :lol:

relację zdamy .....koniecznie :cool3::cool3::cool3: