Kociabanda2 Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 [quote name='edek']Kociabanda2 czy mogłabyś oczyścić skrzynkę, chciałabym się dopytać odnośnie tych sesji zdjęciowych dla pupili. się robi. Przepraszam. Nie zauważyłam, że się zapchała. Quote
Kociabanda2 Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 [quote name='Martens']Znam ten ból i już szukałam, i pisałam na pw do Nutusi... Tu naprawdę nikogo nie ma - spod Makowa jest tylko malagos, plus w Makowie jedna pani, ale mało się udziela... W Makowie szkolenia nie ma, jest facet, który szkolił psy w policji bodaj, ale to młode ONki i zdecydowanie starą szkołą i nie wiem, czy bym go poleciła :roll: W okolicznych miastach też nie wiem - podobno w Ciechanowie jest kilka dziewczyn, które udzielają się w schronisku w Pawłowie, ale nie znam nicków; może one się orientują? Ja byłam póki co z Lupusem na jednym spacerze, poobserwowałam, dałam kilka rad, ale specjalistą z wielką praktyką nie jestem; mogę pomóc na tyle, na ile jestem w stanie i raczej nie w kwestii ewentualnej agresji, bo to za duża odpowiedzialność. Kurcze :/ Czyli, jeśli by Edyta chciała pójść na jakieś regularne szkolenie z Lupim (pomijam kwestię lekcji z behawiorystą, która jest konieczna i ma pomóc w rozwiązaniu bieżących problemów) to trzeba będzie dość daleko dojeżdżać... Ehh... :( Skoro tam u Was taka próżnia w szkoleniach to nic tylko się laski powinnyście brać za robienie papierów i otworzyć własną psią szkółkę :D Nutusia, wysłałam Ci maila Quote
benignus Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Mail od Pana Piotra nie doszedł...myślałam, że poinformuję Was co i jak. Otrzymałam od Nutusi namiary na szkolenia w pobliżu Makowa - dziękuję :) ...dzisiaj odebrałam przesyłkę od Magdy Nutusi co w niej znalazłam :lol: koszulkę z maratonu :multi::lol::multi: Dzisiaj moja ręka odpoczęła, stopowałam Lupusa od pierwszych prób kąsania....stosowałam Wasze rady :) chwyt za obrożę od spodu i Lupino leży :) oczywiście do tego głaskanko wyciszające :) Lupusek ma za sobą...pierwsze ciasto :) pomagał mi dzisiaj podczas pieczenia ;) pilnował by ciasto ładnie się upiekło :) Jutro czekamy z Lupim na gości :) moja siostra nas odwiedzi :) ciekawa jestem reakcji i zachowania Lupiego. Kociabanda2 z tą psią szkółką to dobry pomysł :lol::lol::lol: Ja chyba zacznę robić...poduszki :evil_lol: dzisiaj wyczesałam reklamówę wełenki Lupiego :razz: Quote
Nutusia Posted October 29, 2011 Author Posted October 29, 2011 Teraz szczególny czas - mam nadzieję, że mail jednak nadejdzie, a jeśli nie - wykorzystamy pozostałe kontakty ;) Fajnie, że Lupus potrafi też bawić się sam ze sobą, a właściwie z zabawką (dostałam zdjęcie!). No i jaki przydatny w kuchni, choć jak przeczytałam, że ma za sobą pierwsze ciasto pomyślałam, że... zwędził!!!! :) No cóż, jakie psy w domu, takie myśli ;) Mam nadzieję, że Lupino pokaże się Siostrze z jak najlepszej strony. A co do poduszek, to dobry pomysł. Ewentualnie sweterki. Dawno, dawno temu, moja sąsiadka w Wwie miała sunię collie. Czesała ją, oddawała "wełnę" do gremplowania i wychodziły superowe, cieniowane swetry! :) Quote
benignus Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Lupuska czeka spotkanie z behawiorystą:) Dostałam maila od Pana Piotra, że przyjedzie do nas :) dokładny termin w następnym mailu.....najważniejsze, że już się coś ruszyło do przodu :) :) Lupino szykuj się na szkolonko :) Quote
Ellig Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 benignus napisał(a):Lupuska czeka spotkanie z behawiorystą:) Dostałam maila od Pana Piotra, że przyjedzie do nas :) dokładny termin w następnym mailu.....najważniejsze, że już się coś ruszyło do przodu :) :) Doskonale, na Piotra zawsze mozna liczyc, dzisiaj do Niego zadzwonie i podziekuje:) Lupi pakuj tornister:) Quote
Ellig Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 [quote name='Nutusia'] Fajnie, że Lupus potrafi też bawić się sam ze sobą, a właściwie z zabawką (dostałam zdjęcie!). Quote
Nutusia Posted November 2, 2011 Author Posted November 2, 2011 Benignus się nie pochwaliła, że Lupinio był bardzo grzeczny, pokazał klasę z okazji wizyty Siostry i - co oczywiste - podbił jej serce bez reszty (jak on to robi?...;)) Quote
benignus Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 [quote name='Nutusia']Benignus się nie pochwaliła, że Lupinio był bardzo grzeczny, pokazał klasę z okazji wizyty Siostry i - co oczywiste - podbił jej serce bez reszty (jak on to robi?...;)) Siostra była zauroczona Lupusem.....pojawiła się u mnie z wiadomością, REWELACYJNĄ wiadomością :loveu::multi::bigcool: coś za dużo tych zbiegów okoliczności :cool3::cool3: Dzisiaj widziałam ćwiczenia psiaków policyjnych.....hmmm, gdyby mój Lupi tak potrafił :p Teraz Lupus walczy z ...kongiem...próbuje wydobyć ciasteczka z pasztetem :) Njangu nie wiem, czy Lupi przejdzie na dietę :evil_lol: to straszny łakomczuch :cool3::cool3: Quote
njangu Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 [quote name='benignus'] Njangu nie wiem, czy Lupi przejdzie na dietę :evil_lol: to straszny łakomczuch :cool3::cool3: Oj bo w niedzielę przyjadę z gratami do biegania. Po paru takich spotkankach Lupino będzie miał linię jak mój Fąfel :evil_lol: Hmmm.... tyle że teraz na wybieganiach powyżej 30km, przy końcówkach, Fąfel jakoś tak z politowaniem się na mnie ogląda (oczywiście będąc na prowadzeniu, nierzadko z patykiem w zębach), jakby chciał powiedzieć: - nie wygłupiaj się, rusz to tłuste d..psko :oops: Quote
Nutusia Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 Lupus będzie wszystko potrafił - jestem o tym głęboko przekonana. Zakasuje tych "policjantów", a tym samym dołączy kolejną REWELACJĘ ;) Njangu - rzucaj te fajki!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bo psy się z Ciebie... śmieją!:eviltong: Quote
Nutusia Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 Chciałabym zaprosić na wątek psiaka cudem uratowanego przez naszych kochanych Doktorów... http://www.dogomania.pl/threads/217128-SZEW-poka%C5%BCmy-mu-co-to-znaczy-w%C5%82asny-dom...?p=17926842#post17926842 Quote
benignus Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 [quote name='njangu']Oj bo w niedzielę przyjadę z gratami do biegania. Po paru takich spotkankach Lupino będzie miał linię jak mój Fąfel :evil_lol: Njangu dzisiaj Lupusowi dałam wycisk....powiedziałam, koniec z paróweczkami, ciasteczkami i pasztecikiem :) ruszyliśmy dupska i prawie 2 godzinki dosyć intensywnego marszu.....ja już odpadałam, ale popatrzyłam na Lupiego i myślę....o nie, maszerujemy dalej :) Padliśmy obydwoje :) Mam wiadomość :) w niedzielę około 12-13 przyjeżdża do nas Pan Piotrek :) wow, szykuje się ciekawa niedziela :) :) Quote
Nutusia Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 O cholercia - jaka żelazna konsekwencja - zazdraszczam! :) A w niedzielę czekam na wieści jak rokuje nasz "agresor" ;) Quote
Hermiona Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Ciesze sie ze Lupus znalazl kochajacych ludzi. Zamykam zatem swoja comiesieczna wplate. Czy jakies calosciowe rozliczenie sie pojawi? Quote
Nutusia Posted November 4, 2011 Author Posted November 4, 2011 Wszystkie wpłaty trafiały na konto Fundacji. Rozliczenie należy więc do Dakoty ;) Hermiona - bardzo dziękuję za wspieranie bliskiego memu sercu wilka :) Quote
Nutusia Posted November 5, 2011 Author Posted November 5, 2011 Nio... uważaj, żebyś w oślej ławce nie wylądował, bo wstyd Ciotce przyniesiesz!!!! ;) Quote
Hermiona Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Jor łelkam :) Mam nadzieję, że wilczysko da się ułożyć i będą go czekały tylko dobre chwile przy swoich człowiekach. Dzięki za Waszą determinację. Quote
benignus Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Lupusek jak na razie spisuje się wyśmienicie:) wczoraj powitał z godnością...rywala :diabloti: czekamy z niecierpliwością jutra....:lol::cool3: Quote
benignus Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 [quote name='Nutusia']Nio... uważaj, żebyś w oślej ławce nie wylądował, bo wstyd Ciotce przyniesiesz!!!! ;) Nutusia nie będzie tak źle....poznałam już Lupino....to cwana bestyjka :lol::lol::lol: Quote
Nutusia Posted November 5, 2011 Author Posted November 5, 2011 O cholercia - to się chłopanio przejął, że trzeba będzie zakuwać i pokazuje się od "lepszej strony":diabloti: Ale belfer chyba raczej z tych doświadczonych i tak łatwo mu się oczu zamydlić nie da:razz: Bardzo jestem ciekawa jutrzejszej LEKCJI;) Nie wiem tylko czy mi się uda jutro tu zajrzeć, bo dziś Bajka pojechała do domku, za godzinę przyjeżdża następna "lokatorka", a jutro mam gości, więc polka galopka. Ale dobre myśli ślę do Lupina i wierzę, że mnie nie zawiedzie!:lol: Quote
benignus Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 [quote name='Nutusia']O cholercia - to się chłopanio przejął, że trzeba będzie zakuwać i pokazuje się od "lepszej strony":diabloti: Ale belfer chyba raczej z tych doświadczonych i tak łatwo mu się oczu zamydlić nie da:razz: Bardzo jestem ciekawa jutrzejszej LEKCJI;) Nie wiem tylko czy mi się uda jutro tu zajrzeć, bo dziś Bajka pojechała do domku, za godzinę przyjeżdża następna "lokatorka", a jutro mam gości, więc polka galopka. Ale dobre myśli ślę do Lupina i wierzę, że mnie nie zawiedzie!:lol: Nutusia Lupino na pewno nie zawiedzie :lol: relację zdamy .....koniecznie :cool3::cool3::cool3: Quote
Recommended Posts