Jump to content
Dogomania

Dramat- wypadek, cierpienie bez pomocy- przerażona Sisi, dług ponad 1700 zł :(((

Recommended Posts

• Replies 934
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Evelin napisał(a):
Wiecie, mam ochotę otworzyć zakład karny dla debili,którzy krzywdza innych...np z programem resocjalizacji przez ciężką pracę i poprzez naukę na własnym przykładzie..jak ktos kopał psa,to oprócz pracy, dostaje codziennie określoną ilość kopów (tak zeby zabolało,ale nie skrzywdziło) -aż zrozumie na własnym doopsku co robił..
A jako nadzorca,bardzo przykładałbym się do pilowania dokładnego wykonania kary...:)

Proszę o zatrudnienie. Będę bardzo gorliwym pracownikiem.
Tych ..... (nie będę się wyrażać) z Lipnicy, proponowałam pociągnąć za samochodem, tylko 50-100 metrów.
A tego, który wrzucił psy do pieca - na trzy zdrowaśki też do pieca (przykład literacki bardzo obrazowy)
Tego co gwałcił psa na oczach całej wsi - gwałcić jego i całą tą publikę. Tym razem dobrze wyszkolonymi psami lub końmi. Tylko szkoda upodlić tak zwierzęta.
A tak poza tym mam taką myśl o stworzeniu cichego komanda linczowego

Posted

Nie dałabyś rady nikogo skrzywdzić... Miotamy się, odgrażamy, a tak naprawdę gdybyśmy mogły, wątpię czy potrafiłybyśmy skrzywdzić człowieka. Tak jak nie potrafimy skrzywdzić psa czy kota. Za to kary powinny być wymierzane i przede wszystkim egzekwowane. Jeśli regułka "niska szkodliwość społeczna czynu" nadal będzie miała zastosowanie przy bestialskim traktowaniu zwierząt, rzeczywiście tylko ciche komanda linczowe będą mogły coś zmienić. Tylko z naborem do nich może być problem :)

Posted

Nutusia napisał(a):
Nie dałabyś rady nikogo skrzywdzić... Miotamy się, odgrażamy, a tak naprawdę gdybyśmy mogły, wątpię czy potrafiłybyśmy skrzywdzić człowieka. Tak jak nie potrafimy skrzywdzić psa czy kota. Za to kary powinny być wymierzane i przede wszystkim egzekwowane. Jeśli regułka "niska szkodliwość społeczna czynu" nadal będzie miała zastosowanie przy bestialskim traktowaniu zwierząt, rzeczywiście tylko ciche komanda linczowe będą mogły coś zmienić. Tylko z naborem do nich może być problem :)

obawiam się, że dałabym radę.
Wiele lat temu (ok. 30), na moim osiedlu facio z sąsiedniego bloku "tresował" wilczurka. Widziałam to kilka razy z okna.
Jak to była tresura, można sie domyślić.
Traf chciał, ze na jedną z sesji podwórkowych trafiłam wracajac do domu.
Zobaczyłam strach tego pieska.
Przysięgam, że zrobiło mi sie czarno przed oczami z furii.
Wyrwałam gościowi rzemień o przekroju ok. 1-1,5 cm i zaczęłam go tak okładać, że dziwię się, że milicja nie przyjechała.
Otrzeźwiałam dopiero słysząc oklaski durnych sąsiadów.
Facio skargi na mnie nie złożył, ale psa też juz nie widziałam i nie mogłam dowiedzieć się, co z nim zrobił.
Mogę mieć tylko nadzieję, że go nie zabił.

Posted

E, no taka "sprawiedliwość" to tak (szacun!!!!), ale te gwałty, ciągnięcie za samochodem i przypalanie żywym ogniem to już chiba jednak nie :) Choć nie twierdzę, że się tym debilom taki odwet nie należy!

Posted

oj, nie wiem...
ciąganie zrobiłabym z rozkoszą dzika i nieokiełznaną.
może z tym piecem miałabym opory, ale tylko ze względu na smród i wrzask
a gwałt? nie miałabym oporu, żeby im "dogodzić". Chociaż, z drugiej strony, może to by sprawiło im przyjemność? Jakieś skłonności do bdsm musi taki sadysta mieć.
Jeszcze założyłabym obcisłe kantary tym sadystom, którzy załatwili konie (sprawa wyszła chyba przed rokiem), albo w zimie zostawic na poletku bez jedzenia i picia, jak te krówki.
Pomysły podsuwają sami oprawcy.

Posted

[quote name='Ewa Marta']Wpłaciłam na konto Myszy 53 zł z mojego bazarku kurtkowo-butowego:-)
http://www.dogomania.pl/threads/203325-KONIEC-rozliczamy!-Kurtki-i-buty-damskie!-Zapraszam-do-10-marca-do-godz.-22-00/page5

Wiem, że to mało, bo Sisi na minusie, ale choć tak pomogę:-(
Bardzo Ci dziękuję :loveu:, wcale niemało ;)

Jeśli chodzi o krzywdę zwierząt i odwet- obawiam się, że ja też bym dołożyła takiemu. Może nie ciągała za samochodem ale w afekcie na pewno. Zwłaszcza w takiej sytuacji o jakiej pisze Inga, na gorąco. Kiedy widzi się coś takiego to nie sposób się powstrzymać.
I nie wiem jak, będąc inspektorem, miałabym tylko pouczyć właściciela i zostawić mu psa...

Posted

wiecie, jak przeczytałam swoje posty, to może wydawać się, że ja kpię.
Otóż - NIE!
Ja staram się zachować poczucie humoru w tym posranym świecie, tylko ten humor jest chyba ironiczny.

Posted

inga.mm napisał(a):
wiecie, jak przeczytałam swoje posty, to może wydawać się, że ja kpię.
Otóż - NIE!
Ja staram się zachować poczucie humoru w tym posranym świecie, tylko ten humor jest chyba ironiczny.

zagladam do psinki i bije brawa indze!!!

Posted

Sisi wreszcie daje żyć Gingerowi, a nawet zaczęła się z nim bawić. Niestety padł mi aparat w trakcie ich zabaw, więc nie udało mi się złapać najfajniejszych momentów.