Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lucky. napisał(a):
Piękną pogodę macie :loveu:
W końcu nie doczekałaś się tego śniegu :P

a dziś w Toledo (Hiszpania) spadło pół centymetra śniegu - hehehe!!!! Ale mają tam ubaw - śnieg. Pewnie klęskę żywiołową ogłosili i pozamykali lotniska :diabloti:

Posted

ale fajne foty :)
ja odkąd mam znów po wielu latach lustrzankę to odkrywam piękno lustrzanek. Co prawda takiego zbliżenia jak w mojej hybrydzie nie mam (potrzebny bylby inny obiektyw), ale ta precyzja, szybkość i światło - oj warto było wrócić do korzeni (robię na moim starym obiektywie jeszcze z czasów liceum plastycznego, ta sama marka i działa i nie chiński, tylko japan - wtedy nie było zalewu chińskiej tandety).

Posted

Dziękuję ;)
Pewnie kiedyś kupisz też i inny objektyw ;) Ja też na początku cieszyłam się tym jednym, który był w komplecie, ale potem musiałam kupić coś jeszcze, bo brakowało zbliżenia :)

Posted

magdabroy napisał(a):
Dziękuję ;)
Pewnie kiedyś kupisz też i inny objektyw ;) Ja też na początku cieszyłam się tym jednym, który był w komplecie, ale potem musiałam kupić coś jeszcze, bo brakowało zbliżenia :)

ja kupiłam samo body tylko. Obiektyw mam stary - ale bardzo fajny 28-80 ( w hybrydzie miałam do 560 chyba...) Jak pospłacam długi to podjadę sobie to mojej ulubionej foto hurtowni i na miejscu przetestuje to co by mnie interesowało (obiektywu przez allegro nie kupię, bo muszę "poczuć" go osobiście, to za bardzo intymne zakupy aby odbierać sobie przyjemnośc dotknięcia )
idę popracować na długi :diabloti:

Posted

Ja kupiłam obiektyw przez allegro, ale tylko dlatego, że mój brat ma taki sam aparat i miał ten obiektyw ;) Więc mogłam sobie pomacać :evil_lol:
Pracuj, pracuj ;)

Posted

magdabroy napisał(a):
Ja kupiłam obiektyw przez allegro, ale tylko dlatego, że mój brat ma taki sam aparat i miał ten obiektyw ;) Więc mogłam sobie pomacać :evil_lol:
Pracuj, pracuj ;)

no tak to ja też bym zrobiła, a ja teraz od kilku lat "wypadłam z obiegu" i nie jestem na bierząco w temacie. Powoli dopiero wracam na dobre tory. Nie mam nikogo kto by miał tu Canona i takie wymagania jak mam ja, więc hurtownia z zaprzyjaźnionym panem i sprawdzanie.

Posted

Marta_Ares napisał(a):
chyba bardzo lubi piłeczkę? :diabloti:

Piłka jest ważniejsza niż wszystko inne :evil_lol: Jakbym chciała ją odchudzić, to wystarczy pokazać jej piłkę w porze posiłku. Efekt... posiłek zostaje zapomniany w misce :D

Posted

magdabroy napisał(a):
Piłka jest ważniejsza niż wszystko inne :evil_lol: Jakbym chciała ją odchudzić, to wystarczy pokazać jej piłkę w porze posiłku. Efekt... posiłek zostaje zapomniany w misce :D

wooow u nas to w życiu nie przeszłoby :D

A fotki :loveu: widać, że chorobowe Ci służy :D bo coraz częściej są fotki :)

Posted

[quote name='biscuit']http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC_5073.jpg o rany, ale ma "paczydełka"!:multi::multi::multi:

Moje migdałowe oczęta :loveu:

[quote name='dOgLoV']Jakie piekne zdjecia :loveu::loveu::loveu::loveu: Torka z panem na rowerku :evil_lol:

Pani też była na rowerku ;) Tylko, że ja zawsze jestem po złej stronie obiektywu :mad:

[quote name='kalyna']

A fotki :loveu: widać, że chorobowe Ci służy :D bo coraz częściej są fotki :)

To nie tylko zasługa chorobowego, ale też pięknej pogody :)

Posted

http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC_5058.jpg Cały czas zachwycam się jej umaszczeniem.
Jak miałam jakieś 8-9 lat w bloku obok mojej babci mieszkała ONka o właśnie takiej maści, czyli z czernia przechodzacą w srebrny.
U ONków najbardziej podoba mi się umaszczenie wilcze, później właśnie to srebrne. Jedynym wyjątkiem jest gdy bardzo ciemno podpalany ON ma maskę na całym pysku jak bandzior. Wtedy to jest mój numer 1.

A i taka mała zdjęciowa rada, zmniejsz ISO do 800, wtedy zdjęcia będą miały ładniejsze kolory. :)

Posted

Moja pierwsza sunia (w typie ONka) miała wilcze umaszczenie :loveu: Ja też lubię ciemno podpalane maski, mają coś w sobie :) W mieście gdzie poprzednio mieszkałam, spacerował taki pan z dwoma DONkami i one był takie ciemne, rudego zaledwie trochę na łapach i klacie, a reszta ciemna :loveu:

Posted

magdabroy napisał(a):
Moja pierwsza sunia (w typie ONka) miała wilcze umaszczenie :loveu: Ja też lubię ciemno podpalane maski, mają coś w sobie :) W mieście gdzie poprzednio mieszkałam, spacerował taki pan z dwoma DONkami i one był takie ciemne, rudego zaledwie trochę na łapach i klacie, a reszta ciemna :loveu:

O matko. :loveu:
Ja do 3ciego roku życia bodajże mieszkałam z wilczym ONkiem, piękny był jak namalowany. Psiur pełnej rasowości. Jak przeglądam jego zdjęcia to mam wrażenie, ze z linii pracującej, bo nie miał kątowania. A DONy są cudowne ale jak dla mnie tylko do pooglądania, jak zresztą wszystkie inne ciężkie psy. Bardzo mi się podobają ale nie chciałabym mieć.

Posted

Torcia jest śliczna :loveu:
I zazdroszczę zamiłowania do piłeczki, bo z moim zabawa kończy się na dwóch rzutach, a potem pani sobie rzuca i sama sobie przynosi :evil_lol:

Posted

no to u nas zawsze ONy były czarmo-podpalane z jasnymi maskami....
DONY są ładne, ale trzeba najpierw takiego znaleźć, bo niestety ale spora część mi się nie podoba. Bo wyglądają jak chodzące misie...ahh czarne maski są piękne, ale sama nie wiem do końca czy chciałabym psa z takim pyszczkiem.... tak sam podobają mi sie użytki, ale czy podołam z taką psychiką....
w sumie to nawet nie wiedziałam, ze tyle różnych sylwetek można u ONów znaleźć... jedne z krótszym pyskiem, inne siedzące.. a o kolorach to masakra. Ostatnio czytałam artykuł i o mało nie padłam...

edit. Sonia dzisiaj RAZ zaaportowała mi piłkę na sznurku (najpierw b ył 2 próby i jej nie widziała:roll:) i jak wracała to o mało się nie zabiła :roll: i postanowione, że będzie wyrzucona, coby mnie nie kusiła....