KT Arts Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC_4998.jpg Ahh.. Śliczna Torcia :loveu::loveu: Ja sie już nie mogę doczekać aż Toruś będzie miał takie zdjęcia ;) Quote
panbazyl Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 magdabroy napisał(a):;) Nie długo będzie trzeba kosić ;) Być może, ale ta hodowla ma wiele lat doświadczenia ;) Nie jest to hodowla, która się "pojawiła" po nowej ustawie :) A Agnieszka i tak nie chce wystawiać, więc... ja nie szukam nowych ustawowych hodowli. ta najprawdopodobniej jest z Klubu Psa Rasowego - lub jakas bardzo podobna nazwa, przepraszam, ale nie pamietam.... - oni sa już "na rynku" jakis czas, ale maja własne rasy w stylu owczarek staroniemiecki czy te kolorowe jorki (z resztą to oni od dawna mieli donki a FCI od bardzo niedawna uznało tą rasę). Ich psy jak najbardziej mozna wystawiac, ale tylko na ich wystawach, ale juz nie na FCI (ten klub jest pod patronatem F.C.I. - niby tylko kropki, ale jaka róznica!) Ja nie lubie wystaw..... nie lubie i juz. I rozumiem niechęć wystawiania :) Quote
łamAga Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Ja przejrzałam tylko zdjęcia w tej hodowli i psy są na prawde ładne ale nie wgłebialam sie w rodowód ;) Ja wystawy lubię i z Qwendi jeździmy na wystawy ale jak widze wystawianie Onków / Donków to mnie złośc ogarnia , ludzie w kolo ringu zachowuja się jak w cyrku , podobnie zreszta jest niestety u rottweilerów :roll: Ja kupie sobie Donka tylko do Kochania , chyba ze zwiazek pojdzie po rozum do glowy i wprowadzi normalne wystawianie tej rasy wtedy chetnie sie wystawimy ;) Quote
*Magda* Posted March 16, 2012 Author Posted March 16, 2012 [quote name='sator_k_']Przyłączam się do psich marzeń :) Myślę, że znalazłoby się nas więcej :evil_lol: [quote name='Niufciak']http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC_4998.jpg Ahh.. Śliczna Torcia :loveu::loveu: Ja sie już nie mogę doczekać aż Toruś będzie miał takie zdjęcia ;) No to sadzaj Toro tyłkiem na dooopkę i pstrykaj foty :eviltong: A właśnie, sprzęt już jest? [quote name='panbazyl']ja nie szukam nowych ustawowych hodowli. ta najprawdopodobniej jest z Klubu Psa Rasowego - lub jakas bardzo podobna nazwa, przepraszam, ale nie pamietam.... - oni sa już "na rynku" jakis czas, ale maja własne rasy w stylu owczarek staroniemiecki czy te kolorowe jorki (z resztą to oni od dawna mieli donki a FCI od bardzo niedawna uznało tą rasę). Ich psy jak najbardziej mozna wystawiac, ale tylko na ich wystawach, ale juz nie na FCI (ten klub jest pod patronatem F.C.I. - niby tylko kropki, ale jaka róznica!) Ja nie lubie wystaw..... nie lubie i juz. I rozumiem niechęć wystawiania :) Fakt, DONki są uznane od zeszłego roku dopiero ;) Jak się rozglądałam ponad 2 lata temu za szczylkiem, to brałam ich pod uwagę, bo i tak nie zamierzałam wystwiać psa ;) I pomimo mojego bardzo krótkiego zapału do tego całego wystawiania, to wiem, że ja się w to bawić nie będę :shake: Na samą wystwę mogę pójść, pooglądać psy, ale to wszystko ;) [quote name='dOgLoV']Ja przejrzałam tylko zdjęcia w tej hodowli i psy są na prawde ładne ale nie wgłebialam sie w rodowód ;) Ja wystawy lubię i z Qwendi jeździmy na wystawy ale jak widze wystawianie Onków / Donków to mnie złośc ogarnia , ludzie w kolo ringu zachowuja się jak w cyrku , podobnie zreszta jest niestety u rottweilerów :roll: Ja kupie sobie Donka tylko do Kochania , chyba ze zwiazek pojdzie po rozum do glowy i wprowadzi normalne wystawianie tej rasy wtedy chetnie sie wystawimy ;) Pytanie tylko, kiedy ZK pójdzie po rozum do głowy :roll: Bo to już trwa kilka lat i nic nie wskazuje na to, że coś się zmieni :-( Quote
łamAga Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 magdabroy napisał(a): Pytanie tylko, kiedy ZK pójdzie po rozum do głowy :roll: Bo to już trwa kilka lat i nic nie wskazuje na to, że coś się zmieni :-( A wiesz moze jak na zagranicznych wystawach sa wystawiane Onki ?? bo cos mi sie wydaje ze chyba normalnie .... Quote
*Magda* Posted March 16, 2012 Author Posted March 16, 2012 dOgLoV napisał(a):A wiesz moze jak na zagranicznych wystawach sa wystawiane Onki ?? bo cos mi sie wydaje ze chyba normalnie .... Kiedyś na innym forum, jedna dziewczyna bardzo mnie namawiała na wystawianie Tory ;) Dostałam od niej kupę podpowiedzi jak ją ustawiać, prowadzić itp. Ona wystawia swoje psy (nie ONki) w większości na zagranicznych wystawach. I z tego co mi napisała, to tylko w PL ONki/DONki są w ten sposób wystwiane :( W innych krajach FCI zakazało takiego czegoś. W PL niby też jest to zakazane, ale jak widać nikt tego nie przestrzega :mad: Nigdy nie byłam na żadnej wystawie tutaj, ale chyba będę musiała poszukać jakiegoś najbliższego terminu i się wybrać ;) Quote
łamAga Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 magdabroy napisał(a):Kiedyś na innym forum, jedna dziewczyna bardzo mnie namawiała na wystawianie Tory ;) Dostałam od niej kupę podpowiedzi jak ją ustawiać, prowadzić itp. Ona wystawia swoje psy (nie ONki) w większości na zagranicznych wystawach. I z tego co mi napisała, to tylko w PL ONki/DONki są w ten sposób wystwiane :( W innych krajach FCI zakazało takiego czegoś. W PL niby też jest to zakazane, ale jak widać nikt tego nie przestrzega :mad: Nigdy nie byłam na żadnej wystawie tutaj, ale chyba będę musiała poszukać jakiegoś najbliższego terminu i się wybrać ;) Wybierz sie wybierz , Torka jest sliczniutka i na pewno coś zdobędzie a sama zobaczysz jaka jest radośc jak docenia Twojego psa a nawet jak zajdzie z ringu bez medalu to zobacznie swojego psa wystawianego to juz wielka radość , ja uwielbiam jeżdzic na wystawy nawet jak Qqwendka schodzi z rongu bez niczego :loveu: Właśnie Sebastian ostatnio mi mówil ze z tego co kojarzy to za granica wystawia sie Onki normalnie i jak by jakis obcokrajowiec przyjechal do nas na wystawe to by był na pewnio zbulwersowany tym co sie tutaj dzieje i zrobil by nam niezla opinie w swoim kraju :roll: Quote
*Magda* Posted March 16, 2012 Author Posted March 16, 2012 Tora nie ma wyrobionego rodowodu :eviltong: Jakoś już miałam iść do ZK i wyrobić jej ten rodowód, ale najpierw zaliczyłam wystawę w Opolu i po tym dniu całkowicie zrezygnowałam z wystawiania :roll: Jeśli pojadę, to tylko jako widz ;) Może w przyszłości, zarażę mojego syna miłością do psów i on będzie je wystawiał ;) Quote
:: FiGa :: Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Przyszlam sie przywitac gaduly ;) Na szczescie w tej paplaninie waszej znalazlam fotki Lumpczyslawa :loveu: Jaki grubas :evil_lol: Quote
łamAga Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 magdabroy napisał(a):Tora nie ma wyrobionego rodowodu :eviltong: Jakoś już miałam iść do ZK i wyrobić jej ten rodowód, ale najpierw zaliczyłam wystawę w Opolu i po tym dniu całkowicie zrezygnowałam z wystawiania :roll: Jeśli pojadę, to tylko jako widz ;) Może w przyszłości, zarażę mojego syna miłością do psów i on będzie je wystawiał ;) Chwila moment i bedzie miała wyrobiony :loveu: Synek na pewno wyssa milosc do psow z mlekiem matki :loveu::loveu::loveu::loveu: :: FiGa :: napisał(a):Przyszlam sie przywitac gaduly ;) Na szczescie w tej paplaninie waszej znalazlam fotki Lumpczyslawa :loveu: Jaki grubas :evil_lol: Oj tam Oj tam pogadac troche trzeba :evil_lol: Quote
*Magda* Posted March 16, 2012 Author Posted March 16, 2012 :: FiGa :: napisał(a):Przyszlam sie przywitac gaduly ;) Na szczescie w tej paplaninie waszej znalazlam fotki Lumpczyslawa :loveu: Jaki grubas :evil_lol: Witamy, witamy ;) I zapraszamy do wspólnej gadaniny ;) A Lumpek już schudł 100g :eviltong: dOgLoV napisał(a):Chwila moment i bedzie miała wyrobiony :loveu: Synek na pewno wyssa milosc do psow z mlekiem matki :loveu::loveu::loveu::loveu: :evil_lol: Mam nadzieję ;) Tak jak ja wyssałam miłość do zwierzaków od moich rodziców :loveu: Quote
KT Arts Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 No to sadzaj Toro tyłkiem na dooopkę i pstrykaj foty :eviltong: A właśnie, sprzęt już jest? Właśnie jeszcze nie ma, w przyszłym tyg. może pojedziemy :D Tzn. ja mam taka nadzieję :P Normalnie już mnie nosi, ja już chce, nie moge się doczekać :P Quote
*Magda* Posted March 16, 2012 Author Posted March 16, 2012 Niufciak napisał(a):Właśnie jeszcze nie ma, w przyszłym tyg. może pojedziemy :D Tzn. ja mam taka nadzieję :P Normalnie już mnie nosi, ja już chce, nie moge się doczekać :P No to już się nie mogę doczekać jak zasypiesz nas fotkami Toro :loveu: Quote
Karro Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC_5030.jpg malutka gimnastyka w wersji kociej :evil_lol: Quote
*Magda* Posted March 16, 2012 Author Posted March 16, 2012 [quote name='understandme']http://i1169.photobucket.com/albums/r520/magdabroy/DSC_5030.jpg malutka gimnastyka w wersji kociej :evil_lol: :evil_lol::evil_lol: Bardzo malutka, bo Lumpek woli leżeć do góry dooopką, zamiast się troszkę poruszać :eviltong: Quote
:: FiGa :: Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 dOgLoV napisał(a): Oj tam Oj tam pogadac troche trzeba :evil_lol:Oj przeciez ja nie napisalam ze mam cos przeciwko :cool3: Jestem barzo cierpliwa osoba i bez skrzywienia brne przez te setki postow w poszukiwaniu "fotkow" :loveu: magdabroy napisał(a):Witamy, witamy ;) I zapraszamy do wspólnej gadaniny ;) A Lumpek już schudł 100g :eviltong: Echh a coz ja wam powiem na temat poczwarkow niemieckich :cool3: Fajne psiaki :evil_lol: Rowniez nie podoba mi sie to co sie wybrabia na wystawach w PL, ale po coz to pisac, tylko bede powtarzac :diabloti: Quote
rasowa2410 Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Dobry wieczór Owczareczki! ;) Pozdrawiamy i zapraszamy do nas Karolina, Kapsel, Felicjan Quote
*Magda* Posted March 16, 2012 Author Posted March 16, 2012 rasowa2410 napisał(a):Dobry wieczór Owczareczki! ;) Pozdrawiamy i zapraszamy do nas Karolina, Kapsel, Felicjan Dobry wieczór ;) Zaraz Was odwiedzę ;) Quote
bira Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Ale Wam dobrze z tym ogródkiem. Zwierzaki mogą sobie leniuchować w słoneczku :-) Moja Honka musi się zadowolić balkonem. Próbuje dać dyla, żeby trochę więcej świata zwiedzić, ale na razie jej to uniemożliwiamy. Wykonała kilka koków, ale po ostatnim odpuściła sobie ;-) Quote
*Magda* Posted March 16, 2012 Author Posted March 16, 2012 Jeszcze 2 lata temu, Lumpek też miał tylko balkon do dyspozycji ;) Ale na 3 piętrze, więc nawet nie próbował uciekać :) Quote
bira Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Honia najlepsze skoki wykonywała z drugiego piętra u mojej mamy. Raz miała wstrząśnienie mózgu, raz ponadrywała mięśnie. Pilnowaliśmy jej jak złodzieja, ale i tak pofrnęła, na szczęście po tym naderwaniu, kiedy chodzić nie mogła przez dwa dni odpusiła sobie. U nas js na pierwszym piętrze. Raz wyskoczyła na daszek u sąsiada i dwa razy do sąsiadów ogródka, ale tutaj pewnie pofrunęła na płot i dlatego nic jej się nie stało. Gorszym przeżyciem było dla niej to, że obcy ludzie przynieśli ja do domu... Quote
lasoa Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 śliczna parka ! Również byłam posiadaczką owczarka niemieckiego - niestety nie ma go wśród nas od 2 lat :( Quote
Recommended Posts