*Magda* Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 Zamieściła to w wątku dla ciężarnych, ale zamieszczę też tutaj ;) Poznałam osobiście położną ;) Bardzo sympatyczna kobieta :) Szpital bardzo nowoczesny, super wyposażony :) Sala porodowa wogóle nie wygląda jak porodówka :D Bardziej jak sypialnia w domu ;) Owszem, aparatura koło łózka itp., ale sprzęt żeby mama mogła słuchać ulubionej muzyki, łazienka większa niż sama mam w domu ;) W pokoju obok wanna, jakby się chciałao rodzić w wodzie ;) Spotkam się z położną jeszcze 2 razy przed porodem, a już teraz mam do nie dzwonić o każdej porze, jak tylko będzie mnie coś niepokoić albo bedę miała jakieś pytania :) No i od początku czerwca (6 tyg. przed porodem) mam pić 2xdziennie herbatę z liści malin. Ma mi to pomóc przy porodzie. No i jeszcze dobrze byłoby jakbym poszła na akupunkturę ;) Moja pani ginekolog to robi, więc za 2 tyg. zapytam co i jak z tą akupunkturą ;) Quote
łamAga Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 magdabroy napisał(a):Zamieściła to w wątku dla ciężarnych, ale zamieszczę też tutaj ;) Poznałam osobiście położną ;) Bardzo sympatyczna kobieta :) Szpital bardzo nowoczesny, super wyposażony :) Sala porodowa wogóle nie wygląda jak porodówka :D Bardziej jak sypialnia w domu ;) Owszem, aparatura koło łózka itp., ale sprzęt żeby mama mogła słuchać ulubionej muzyki, łazienka większa niż sama mam w domu ;) W pokoju obok wanna, jakby się chciałao rodzić w wodzie ;) Spotkam się z położną jeszcze 2 razy przed porodem, a już teraz mam do nie dzwonić o każdej porze, jak tylko będzie mnie coś niepokoić albo bedę miała jakieś pytania :) No i od początku czerwca (6 tyg. przed porodem) mam pić 2xdziennie herbatę z liści malin. Ma mi to pomóc przy porodzie. No i jeszcze dobrze byłoby jakbym poszła na akupunkturę ;) Moja pani ginekolog to robi, więc za 2 tyg. zapytam co i jak z tą akupunkturą ;) Ooo ale fajnie :multi: super ze bedziesz miała tak profesjonalna opiekę ;) Quote
*Magda* Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 dOgLoV napisał(a):Ooo ale fajnie :multi: super ze bedziesz miała tak profesjonalna opiekę ;) Fajnie, fajnie ;) Oby mój strach przed porodem nie zniszczył wszystkiego :D Szpital wogóle nie wyglada jak szpital, bardziej jak hotel :) Gdyby nie te wszystkie aparatury, to bym pomyślała, że pomyliłam adres :D Quote
łamAga Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 magdabroy napisał(a):Fajnie, fajnie ;) Oby mój strach przed porodem nie zniszczył wszystkiego :D Szpital wogóle nie wyglada jak szpital, bardziej jak hotel :) Gdyby nie te wszystkie aparatury, to bym pomyślała, że pomyliłam adres :D Ja mysle ze w tak rodzinnych warunkach poród pojdzie łatwo i bezboleśnie :lol: Quote
*Magda* Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 dOgLoV napisał(a):Ja mysle ze w tak rodzinnych warunkach poród pojdzie łatwo i bezboleśnie :lol: No czy bezboleśnie, to bym się kłuciła :D Zobaczymy czy ta herbata z liści malin i akupunktura pomoże :) Quote
łamAga Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 magdabroy napisał(a):No czy bezboleśnie, to bym się kłuciła :D Zobaczymy czy ta herbata z liści malin i akupunktura pomoże :) herbate bym może przełknęła ale akupunktura ?? :shake: :eviltong: Quote
*Magda* Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 dOgLoV napisał(a):herbate bym może przełknęła ale akupunktura ?? :shake: :eviltong: Masz tatuaż/e (??) i boisz się akupunktury :crazyeye: Myślę, że nie będzie tak źle ;) Zresztą za 2 tyg zapytam o koszty, wskazania, przeciwwskazania itp. Quote
panbazyl Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 ja rodziłam w niedużym powiatowym szpitalu - nie chcialam w wojewódzkim - i jestem z niego bardzo zadowolona. Miala też rodzinną salę do porodu z wanną, ale nie miałam czasu nawet na jakies dyrdymaly w wannie (to przy drugim porodzie było, bo pierwszy nie byl tak lux i nie tak szybki, ot zwyczajnie na zwyklej sali bez bajerów, bo ta z bajerami byla zjęta) bo od pierwszego bólu do urodzenia zajęło mi 1,5 godziny, przy czym same bóle porodowe 10 minut (pierwszy poród inaczej - bóle porodowe 45 minut). I spotkalam w tym szpitalu panią połóżną która pracowała w niemieckim szpitalu i mówiła dużo fajnych rzeczy jakie tam są - począwszy od torebek z pestkami wiśni które po podgrzaniu w mikrofali wkłada sie maluchom pod nóżki aby mialy ciepło aż do akupunktury. Żałowała bardzo, ze nie miała uprawnien do akupunktury na terenie Pl tylko na Dojcz, ja też, bo to co ona opowiadala to bylo bardzo bardzo fajne. a liście malin działają rozkurczowo na macicę - tzn moga w za duzej ilości wywolac poród. Quote
*Magda* Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 panbazyl napisał(a):I spotkalam w tym szpitalu panią połóżną która pracowała w niemieckim szpitalu i mówiła dużo fajnych rzeczy jakie tam są - począwszy od torebek z pestkami wiśni które po podgrzaniu w mikrofali wkłada sie maluchom pod nóżki aby mialy ciepło aż do akupunktury. Żałowała bardzo, ze nie miała uprawnien do akupunktury na terenie Pl tylko na Dojcz, ja też, bo to co ona opowiadala to bylo bardzo bardzo fajne. a liście malin działają rozkurczowo na macicę - tzn moga w za duzej ilości wywolac poród. Nie byłam na porodówce w PL, więc porównania nie mam. Ale nie spodziewałam się, aż takiego komfortu :) Wszystko po to, żeby mamie było dobrze ;) Z tą akupunkturą to najpierw pogadam z ginekolorzką, bo nigdy tego nie miałam, więc... Ale jeśli ma pomóc, to jestem "za" :) Wiedziałam, że malina ma właściwości rozkurczowe, ale że herbata z jej liści, to dla mnie nowość ;) Quote
panbazyl Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 w PL aż takiego luxusu nie ma - choc pewnie w prywatnych klinikach jest i to nawet lux mega. Ale i w tych normalnych się dużo zmienia. Jedno jest pewne - dla tych co lubią full natur w Pl jest super - nawet znieczulenie tu nie działa :diabloti: a najlepszym sposobem na rozbicie bóli jest oddychanie serio - dyszysz jak zmęczony pies - szybko szybko. Pomaga Quote
łamAga Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 magdabroy napisał(a):Masz tatuaż/e (??) i boisz się akupunktury :crazyeye: Ale tatuaz był dla przyjemności ktora byla wazniejsza niż ból :evil_lol: Quote
*Magda* Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 dOgLoV napisał(a):Ale tatuaz był dla przyjemności ktora byla wazniejsza niż ból :evil_lol: Ale jakby tak pomyśleć, to akupunktura też ma być dla przyjemności, bo ma mi pomóc łatwiej przejść poród ;) Quote
łamAga Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 magdabroy napisał(a):Ale jakby tak pomyśleć, to akupunktura też ma być dla przyjemności, bo ma mi pomóc łatwiej przejść poród ;) A no tak , to tez bym sie poświęciła :loveu: Quote
panbazyl Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 oj daj się ponieść akupunkturze :) Opiszesz nam jak było ;) Quote
*Magda* Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 dOgLoV napisał(a):A no tak , to tez bym sie poświęciła :loveu: No widzisz jak szybko się przekonałaś :) panbazyl napisał(a):oj daj się ponieść akupunkturze :) Opiszesz nam jak było ;) To pewnie będzie na krótko przed porodem, ale dam znać ;) Quote
panbazyl Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 no daj koniecznie, bo ja znam tylko z opowieści tej pani polożnej - co z resztą bardzo mi sie podobalo juz w samej opowieści. Quote
sator_k_ Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 Wszystkiego najlepszego dla Tory! A dla Ciebie łatwego porodu :) Quote
*Magda* Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 sator_k_ napisał(a):Wszystkiego najlepszego dla Tory! A dla Ciebie łatwego porodu :) Dziękuję w imieniu Tory ;) Dziękuję ;) Choć to jeszcze 4 miesiące prawie ;) Quote
*Magda* Posted March 20, 2012 Author Posted March 20, 2012 Przyszedł dziś Tory prezent urodzinowy :multi: Dziękuję Dominika :) Zdjęcia z aportowania szarpaka, bo jak się bawiłyśmy w przeciąganie, to nie miał kto robić zdjęć : Quote
bira Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Dzien dobry :-) Spoznione zyczenia dla Torci :-) Quote
*Magda* Posted March 20, 2012 Author Posted March 20, 2012 bira napisał(a):Dzien dobry :-) Spoznione zyczenia dla Torci :-) Dzień dobry ;) Dziękuję bardzo za życzenia :) Quote
Recommended Posts