Jump to content
Dogomania

Dwa psy w tragicznej syt Psk. Plastuś odszedł, Karinka w DS

Recommended Posts

• Replies 483
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest kasia mierzejewska
Posted

Dzieki dziewczyny,

Ja jak dotąd dzwoniłam do kilku fundacji, ale nikt nie może pomóc, wszędzie przepełnienie.

Guest kasia mierzejewska
Posted

gusia0106 napisał(a):
Ano ;) I grzeje dupsko w domku już od dawna.

Czy da się je złapać? Podejdą?

Starszy pies być może podejdzie, może skusi sie na jedzenie. Gorzej będzie z tą małą, ale wcale nie musi być źle.

Posted

Dokarmiaj je i oswajaj to na razie najlepsze.
Trzeba szukać deklaracji na hotel, rozsyłać wątek. Pusto tu a psy potrzebują pilnej pomocy.

Takie cuda jak z Trymerem rzadko się zdarzają i zapewne powtórki nie będzie, bo potem zostajemy z problemem same, bez deklaracji, bez pomocy. Utrzymujemy ponad 20 psów w hotelach a wpłat na nie jak na lekarstwo...

Posted

kasia mierzejewska napisał(a):
Starszy pies być może podejdzie, może skusi sie na jedzenie. Gorzej będzie z tą małą, ale wcale nie musi być źle.

Jeśli przekonasz starszego to mała powinna pójść za nim.

Posted

O bosze jakie bidy mogę pomóc ale nie teraz, mam za dużo psów na głowie. Może poszukajcie dt, jeśli mój Toffino pojedzie do domu stałego a myślę , że tak będzie prawie na 100% od kwietnia mogę pomóc naprawdę znacząco
ale nie wcześniej.

Posted

Jeśli przekonasz starszego to mała powinna pójść za nim.

Posted

malagos napisał(a):
Megii, to jest iskierka nadziei?.............
Żeby tylko te psiaki nie zostały przegonione Bóg wie gdzie.

dobra duszyczka, która dopiero jutro tu będzie mogła zajrzeć poradziła, żeby do Szczecinka do mariamc zadzwonić - tam podobno tanio tymczas można znaleźć.... co do finansów - sama prywatnie na pewno wesprę - a jeśli będą deklaracje, to nasze Stowarzyszenie Help Animals na pewno pomocy nie odmówi i dołoży trochę co miesiąc
całości nie damy rady, bo to nowo utworzone Stowarzyszenie, a przejęliśmy wszystkie psy, którym Fundacja For Animals odmówiła pomocy, choć na ich stronie figurują jako znajdujące się pod "opieką" fundacji....

myślę, że te psiaki ktoś już przeganiał i dlatego ta mała tak się boi..... koniecznie trzeba im znaleźć jakieś bezpieczne miejsce, może chociaż na jakiejś działce..... w blokach jest wielu dobrych ludzi, ale jak się choć jeden zły trafi, może je skrzywdzić, zwłaszcza, jak zobaczy, że się "zadomowiły" pod balkonem
może jakiś tani płatny tymczas by się znalazł ? darmowy to cud, ale za nieduża kwotę.....

Posted

Zaglądałam już wczoraj, bo przyszłam tropem Myszy1 - żal tych psiaków.
Postaram się pomóc trochę finansowo, bo nic innego nie mogę.

asik007 napisał(a):
O bosze jakie bidy mogę pomóc ale nie teraz, mam za dużo psów na głowie. Może poszukajcie dt, jeśli mój Toffino pojedzie do domu stałego a myślę , że tak będzie prawie na 100% od kwietnia mogę pomóc naprawdę znacząco
ale nie wcześniej.

Co Ty o 2 w nocy robiłaś na dogo? ;)

Posted

mmd napisał(a):
Zaglądałam już wczoraj, bo przyszłam tropem Myszy1 - żal tych psiaków.
Postaram się pomóc trochę finansowo, bo nic innego nie mogę.

Co Ty o 2 w nocy robiłaś na dogo? ;)

zawsze, jak widzę taką godzinę na dogo (a nie rzadkość to), zastanawiam się : " jeszcze nie śpi, czy już wstała? " :evil_lol:

ciągle myślę o tych psiakach, nie potrafię nic robić, wciąż wracam do komputera zaglądając na wątek z nadzieją na dobre wieści....:-(

Guest kasia mierzejewska
Posted

Dziewczyny,

megii1 podjęła decyzję, więc mogę oficjalnie ogłosić: psiaki mają miejsce u niej w hoteliku w Serocku do kwietnia, więc wyszłoby idealnie. Tylko teraz tak:
1. Potrzebuję pomocy kogoś przy łapaniu psów. Czy ktoś reflektuje?
2. Sprawy przyziemne, czytajcie finansowe. Potrzebne będą deklaracje wpłat na psiaki. Cena za hotelik, to 12 zł za staruszka i 11 ze sunię z karmą. (do kwietnia prawie 2 miesiące, co daje kwotę przeszło tysiąca zł). Do tego dojdą też pewnie koszty związane z opieką wet. Ja na początek daję 100-150, więcej nie dam rady w tej chwili.

Posted

Dziewczyny,

megii1 podjęła decyzję, więc mogę oficjalnie ogłosić: psiaki mają miejsce u niej w hoteliku w Serocku do kwietnia, więc wyszłoby idealnie. Tylko teraz tak:
1. Potrzebuję pomocy kogoś przy łapaniu psów. Czy ktoś reflektuje?
2. Sprawy przyziemne, czytajcie finansowe. Potrzebne będą deklaracje wpłat na psiaki. Cena za hotelik, to 12 zł za staruszka i 11 ze sunię z karmą. (do kwietnia prawie 2 miesiące, co daje kwotę przeszło tysiąca zł). Do tego dojdą też pewnie koszty związane z opieką wet. Ja na początek daję 100-150, więcej nie dam rady w tej chwili.

Kasiu niestety nie mam DT dla psiaków. Myślałam raczej o deklaracji stałej od kwietnia. Mogę dać z 200zł. Proszę mi przypomnieć w kwietniu jak zapomnę.