Guest kasia mierzejewska Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Może do kwietnia w takim razie znajdą się dla nich domy Quote
Guest kasia mierzejewska Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Ponawiam prośbę o pomoc w łapaniu psów. Quote
Kocurek Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Ja moge jak na razie zadeklarowac 25 zl-wiem kwota skromna ale jak na razie tylko tyle:( Kurcze trzeba bedzie szukac deklaracji.musi im sie udac. Quote
mmd Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 To spora kwota do uzbierania, ale musi się udać. Quote
megii1 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Suczka pewno szybko znajdzie dom a psiak może trochę posiedzieć:( Ja mogę przekazać coś na bazarek. Quote
Guest kasia mierzejewska Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 No, całkiem sporo. Z drugiej strony też myslę tak, jak megii1 - sunia może szybko znaleźć dom, wcale nie musi czekać aż do kwietna. Być może i pies też coś szybciej znajdzie. Na razie mamy: ja-150, Kocurek - 25 zł. Myslę też o złapaniu psów. Potrzebna najprawdopodobniej będzie jakaś wielka klatka - pies nie podnosi tylnych łap do góry - sika jak suka - więc raczej, nawet jeśli go złapię, nie wpakuję go do samochodu łapiąc w pół, bo mogę mu sprawić ból. Bardzo proszę kogoś o pomoc w łapaniu - ja tutaj nie mam kogo o to poprosić. Jutro jestem w pracy do 15, a ponieważ nie mam możliwości korzystania w pracy z netu, proszę o opiekę nad wątkiem. Quote
mmd Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Wyślij Pw do kogo tylko możesz z W-wy. Niedaleko jest Nasielsk, a stamtąd na bank kogoś na dogo widziałam. Psiak ma pewnie chore stawy. Ode mnie 100 jednorazówki jak już będą złapane. Może jakiś bazarek wymyślę. Z Nasielska jest fibi:) i Madarek. I fundacja Koci Świat. Quote
ania_to_ja Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Ja też mogę pomóc finansowo i jakby ktoś robił bazarek to chętnie coś przekaże :) Quote
Guest kasia mierzejewska Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 mmd napisał(a):Wyślij Pw do kogo tylko możesz z W-wy. Niedaleko jest Nasielsk, a stamtąd na bank kogoś na dogo widziałam. Psiak ma pewnie chore stawy. Ode mnie 100 jednorazówki jak już będą złapane. Może jakiś bazarek wymyślę. Z Nasielska jest fibi:) i Madarek. I fundacja Koci Świat. Dzięki, dziś po pracy skontaktuję się Quote
Maja Szymońska Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Stukamy do rozmaitych fundacji i ciągle nic:-(. A za kilka dni może być znowu zimno........ Quote
Maja Szymońska Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Co można wrzucić na bazarek?Oprócz finansowego wsparcia, oczywiście też je deklaruje, za kilka dni bedę wiedziała ile.... Quote
megii1 Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Na bazarek wszystko - ciuchy, biżuterie, rzeczy do domu, zabawki dla dzieci, buty:) Quote
asik007 Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 A nie macie w okolicy 60 km porządnego schroniska? Może by je wyłapać, zawieść i zbierać deklaracje. Bo rzeczywiście niedługo w nocy będzie -10 i biedaki pomarzną. A deklaracji rzeczywiście musi być sporo i ostatnio ciężko się zbiera. Quote
Ania i Kajber Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Jak rozumiem, hotel gotów na razie psy przyjąć jest, najwiekszy problem ze złapaniem- czy one dadzą do siebie podejść i zarzucić pętle ze smyczy,a potem założyc kagańce. Czy moze np.sedalin? Quote
megii1 Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 asik007 napisał(a):A nie macie w okolicy 60 km porządnego schroniska? Może by je wyłapać, zawieść i zbierać deklaracje. Bo rzeczywiście niedługo w nocy będzie -10 i biedaki pomarzną. A deklaracji rzeczywiście musi być sporo i ostatnio ciężko się zbiera. Nie widziałam jeszcze porządnego schroniska:( U nas jest Chrycynno - mordownia i trochę lepszy Józefów ale z Pułtuska to chyba wożą to tego pierwszego... Quote
bela51 Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Ja tez moge durzucic jednarazowo 20 zł. Wiem, ze to mało, ale tone w deklaracjach. Quote
Maja Szymońska Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 .....za kilka dni ma być znowu zimno i snieżnie.sprawa jest coraz pilniejsza!!!!!!!!:placz: Ten starszy pies ma jakieś problemy z łapami, to moga być stawy, mój Łapcio tak miał. Ale Łapcio się grzeje na kocyku, a tamten Biedak..aż serce ściska:placz: Quote
kobietka Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 kochana moja a ze znajomych nikt nie pomoze ? badz ktos z tego bloku ? a straz miejska nie jest upowazniona do tego ? badz nie mogli by pomoc ich zlapac ? a pytalas w gminie ? jak to czytam to nie wierze , ze tak nas malo chcacych pomagac tym zwierzaczkom :( Quote
Guest kasia mierzejewska Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Ania i Kajber napisał(a):Jak rozumiem, hotel gotów na razie psy przyjąć jest, najwiekszy problem ze złapaniem- czy one dadzą do siebie podejść i zarzucić pętle ze smyczy,a potem założyc kagańce. Czy moze np.sedalin? Tak, sytuacja jest dokładnie taka. Starszy pies daje podejść do siebie, mała ucieka w panice, trzęsie się ze strachu. Nie wiem jednak, jak ten starszy zareaguje na chęć zaproszenia do samochodu. Czekam na tel w sprawie pomocy w odławianiu ich, mam nadzieję, że zaraz będę coś wiedziała. Quote
Ania i Kajber Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Jakby co, to pamietajcie o kagańcu - żeby on nie ugryzł. Quote
mmd Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 kobietka napisał(a):kochana moja a ze znajomych nikt nie pomoze ? badz ktos z tego bloku ? a straz miejska nie jest upowazniona do tego ? badz nie mogli by pomoc ich zlapac ? a pytalas w gminie ? jak to czytam to nie wierze , ze tak nas malo chcacych pomagac tym zwierzaczkom :( No właśnie. Większość z nas jest daleko. Tu nie wystarczy założyć wątku, bo każdy ma od groma "swoich" psów i po dobroci nie zajrzy. Trzeba bardzo aktywnie działać - pytać w okolicy, wysyłać PW na dogo i niestety liczyć się z tym, że większość trzeba zrobić samemu. Po prostu ta liczba nieszczęść nas przerasta. Quote
Guest kasia mierzejewska Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 mmd, ja przecież nie czekam, aż ktoś za mnie wszystko załatwi. Naprawdę robię, co mogę i ile mogę. Quote
Ania i Kajber Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 A , jak już dojdzie do łapania ich, rozwazyliście jednak sedalin w jedzeniu? Jak sie da odpowiednią ilość ( raczej trochę wiecej niż mniej i raczej w żelu, nie w tabletkach) i posiedzi ze 20 min. przy psach, zeby nie odeszły nigdzie, to będą spały. Quote
Guest kasia mierzejewska Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Nie wiedziałam o tym. Czy sedalin jest na receptę? Quote
Recommended Posts