Maciek777 Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Bajowi mięła prawie cała zazdrość o Figę. W każdym razie to wystarczyło żeby dzisiaj się do niego wprowadziła:-) Wreszcie ma koleżankę bo na prawdę marniał tak sam. Quote
agusiazet Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 No, a my wcale nie chcemy zmarniałego Bajusia:) Quote
Zosia123 Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Witam :) poproszę o nr konta - przystojny Misiek chciałby się podzielić z przystojnym kolegą ;) Quote
agusiazet Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 [quote name='Zosia123']Witam :) poproszę o nr konta - przystojny Misiek chciałby się podzielić z przystojnym kolegą ;)[/QUOTE] Dziękuję, zaraz podeślę konto:) Quote
Joodith Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Uzupełniłam wszystkie wpłaty. Stan Bajowych funduszy na dzień 21.02.2012 wynosi 248,05 zł. Płacimy za październik? Quote
agusiazet Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 [quote name='Joodith']Uzupełniłam wszystkie wpłaty. Stan Bajowych funduszy na dzień 21.02.2012 wynosi 248,05 zł. Płacimy za październik? Joodith, za październik trzeba dopłacić 180 zł, bo 200 zł Tola wysłała prosto na konto hoteliku! Na moim koncie mam dla Baja 146 zł i czekam na jeszcze jedną wpłatę z bazarku książkowego, wtedy przeleję do Ciebie:) Dzisiaj miałam bardzo rozsądny telefon o Baja, po szczegółowe odpowiedzi odesłałam Pana do Asi:) Dom z ogromnym ogrodem na strzeżonym osiedlu, małe dzieci, brak kotów i innych małych zwierzątek! Może coś z tego wyjdzie, oby! Quote
Tola Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 To cos ruszyło!!!! Trzymam kciuki. Ja tez dzisiaj rozmawialam z domem zainteresowanym Bajem - dziękuję Havanka za podesłanie danych:) Państwo to małzenstwo ok 30 lat, mieszkanie w bloku, na 4 piętrze. No i tutaj pojawia się problem; p. Asia nie bardzo widzi Baja wchodzącego 3 razy dziennie na 4 piętro:roll: Co o tym sądzicie? Quote
agusiazet Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 (edited) Ja jestem przeciw, po pierwsze Baj nigdy nie mieszkał w bloku i będzie to dla niego spory szok po hotelikowej wolności, po drugie czwarte piętro nie jest dla coraz starszego psa, który nigdy nie chodził po klatce i schodach, (wszystkie moje tymczasy panicznie się tego bały) i po trzecie tak duży i ruchliwy pies powinien mieć swój teren do biegania i pilnowania. Jakie jest Wasze zdanie szanowni wielbiciele naszego przystojniaka? Edited February 21, 2012 by agusiazet Quote
terra Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Tego, czy mieszkał w bloku, czy nie, chyba nie wiemy. Jakie i gdzie miał życie do czasu pojawienia się w schronie też nie wiemy. Ale na pewno rozsmakował się wolnością w hoteliku, co moim zdaniem nie oznacza, że przy zapewnionej dużej dawce ruchu na spacerach nie mógłby być szczęśliwy w domku na 4 pietrze. Ale ja znam Baja tylko z tego wątku i moje zdanie jest jedynie próbą pokazania drugiej strony medalu :) Quote
Maciek777 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Bajuś był dzisiaj zaszczepiony na wściekliznę i wirusówki: Korzystając z tej okazji zabrałem go na godzinę do siebie do domu: Na fotkach jest z moim Morganem i muszę powiedzieć, że zapoznanie obyło się bez jednego warknięcia. Z drugim moim psem też się dogadał. Myślę, że nie potrzeba więcej "testów na samce". Moim zdaniem polubi się z każdym przyjaznym samcem. A te nieprzyjazne to potrzebują terapii z behawiorystą:-) Korzystając z pobytu u mnie w domu Bajek sam zrobił sobie koci test, który...oblał:shake: Na pocieszenie mogę dodać, że kiedy go uspokajałem to rzeczywiście pomagało. Na kilka sekund, ale jednak. Czyli nie dostaje aż tak wielkiego szału żeby nad nim zapanować nie szło. Dłuższe popracowanie z nim powinno pomóc. Może ich nie polubi, ale niech chociaż ich nie atakuje. Quote
Tola Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 (edited) Bajulek:loveu::loveu::loveu: Maciek777 - Twój Morgan równie przystojny:cool3: Edited February 22, 2012 by Tola Quote
Penny Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 A na wszystkich zdjęciach jest z jęzorem :) On gdzieś biegał czy co? Szkoda, że źle reaguje na koty, bo myślę, że Bajo nadawałby się gdzieś na wieś, a tam często ludzie mają koty. Quote
terier Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Ale jak pięknie się Bajuś prezentuje w domku :) Pasuje mu ;) Bajuś to bardzo przyjazny psiak, tylko te koty jakoś mu nie leżą :( Maciek fajnego masz tego labusia :) Podobny do Sabci Asi :) Quote
Maciek777 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 (edited) [quote name='Penny']A na wszystkich zdjęciach jest z jęzorem :) On gdzieś biegał czy co? Szkoda, że źle reaguje na koty, bo myślę, że Bajo nadawałby się gdzieś na wieś, a tam często ludzie mają koty.[/QUOTE] Nigdzie nie biegał. W ogóle jakiś dziki był:p Najpierw miasto, a później trafił do jakiegoś obcego domu. W Hotelu zawsze spokój i wolność, a tu takie coś:evil_lol: Jeśli chcesz widzieć Baja bez języka to zajrzyj na moje zdjęcia z grudnia - normalnie smutas. [quote name='Tola']Maciek777 - Twój Morgan równie przystojny:cool3:[/QUOTE] Dzięki w imieniu Morgana, ale i tak on na fotkach jest mega smutny - zazdrosny o Baja:roll: [quote name='terier']Maciek fajnego masz tego labusia :) Podobny do Sabci Asi :)[/QUOTE] Dzięki! Właśnie P.Asia dzisiaj go pierwszy raz zobaczyła i to samo stwierdziła:-) Nie jest to taki unikat jak Bajutek:-) Edited February 22, 2012 by Maciek777 Quote
hotelterier5 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Mamy następny potencjalny domek dla Baja. Rodzina mieszka niedaleko, między Lipką a Lwówkiem. Namiary są u mnie, jednak osobiście nie dam rady sprawdzić domu. Potrzebny doświadczony wolontariusz. Teren ogrodzony i kojec. Dzieci powyżej 11lat i są już 2 psy. Do domu wchodzi tylko york. Pan był u nas, obejrzał psiaki i stwierdził "że mu się tyle resztek marnuje", ale był sympatyczny i zależało mu na dobrym kontakcie z psem. Pochodził z Bajem na smyczy... Quote
Penny Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='hotelterier5']Mamy następny potencjalny domek dla Baja. Rodzina mieszka niedaleko, między Lipką a Lwówkiem. Namiary są u mnie, jednak osobiście nie dam rady sprawdzić domu. Potrzebny doświadczony wolontariusz. Teren ogrodzony i kojec. Dzieci powyżej 11lat i są już 2 psy. Do domu wchodzi tylko york. Pan był u nas, obejrzał psiaki i stwierdził "że mu się tyle resztek marnuje", ale był sympatyczny i zależało mu na dobrym kontakcie z psem. Pochodził z Bajem na smyczy...[/QUOTE] Jakby co to mogę zapytać dziewczyny z Nowego Tomyśla (Akrum lub Pyrdkę), czy podjęłyby się tego. One mają doświadczenie w wizytach przedadopcyjnych. Widziałam jak ten Pan chodził z Bajutkiem na smyczy. Bajo nie od razu mu zaufał, ale po paru minutach już wszystko było dobrze. I Bajo był szczęśliwy ze spacerku i Pan również. Obaj dumnie kroczyli. Quote
agusiazet Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 [quote name='lola06'] Czy to nasz Baj? Wygląda jakoś dziadkowato:) Quote
masza44 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Poszedł dzisiaj przelew z bazarku na Baja- 87,50 zł. Jak dojdzie to poproszę o potwierdzenie na wątku i na bazarku: http://www.dogomania.pl/threads/222353-Przetwory-i-orzechy-cz.2-na-Milk%C4%99-i-Baja-do-12.02-do-20 Quote
Maciek777 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 (edited) [quote name='agusiazet']Czy to nasz Baj? Wygląda jakoś dziadkowato:)[/QUOTE] No faktycznie wygląda jak swój ojciec, ale na urodzie nic nie stracił:-) Edited February 23, 2012 by Maciek777 Quote
funia Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 JA swoje zobowiązania wpłace na poczatku marca .Przepraszam za zwłoke ,. Quote
Akrum Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Dzisiaj nasza Figa dostała wielką kość do obgryzania, więc żeby i Bajowi nie było smutno, to też dostał od nas taką samą kość :) miały psiaki ucztę :) I powiem Wam, że wczoraj byliśmy w hoteliku, bo kolejną sunię zawoziliśmy - bardzo skrzywdzoną Gaję, do której na wątek zapraszam: http://www.dogomania.pl/threads/223051-GAJA-m%C5%82oda-suka-ON-ka-pojecha%C5%82a-do-hotelu-dla-zwierz%C4%85t-%29-po-rehabilitacji-szukamy-DS więc i Baja widziałam. Super się dogaduje z naszą Figą i oba są bardzo szczęśliwe :) Quote
Recommended Posts