mari23 Posted January 29, 2025 Posted January 29, 2025 Dnia 28.12.2024 o 17:02, Maciek777 napisał: Chciałem Wam powiedzieć, że w połowie listopada odeszła Inka. Pod koniec października praktycznie przestała chodzić. Niedoczynność tarczycy w stopniu niemierzalnym. Trzeba było jej pomagać wstać i pilnować by się nie przewróciła. Przez ostatnie kilka dni robiło się powoli coraz gorzej aż w ostatni dzień był totalny kryzys - brak siły, apetytu i ból. Do jej listy chorób na końcu jeszcze doszło podejrzenie cushinga, czego nie zdążyliśmy jednoznacznie potwierdzić. Miała eutanazję. Kilka dni później Dianka zaczęła mieć dziwne ataki - ciężko oddychała. Zrobiliśmy RTG płuc i wszystko było nie gorzej niż pod koniec października bo RTG od lata trzeba było wykonywać regularnie bo słabo jej się napowietrzały. Ja i weci obstawialiśmy duszności na tle nerwowym bo objawy pasowały. Mijały dni, a ataki się nasilały, mimo co raz to nowych leków. Wtedy badania wykazały, że ma duży guz na wątrobie z przerzutami do płuc. Za raz była eutanazja. Niecałe 2 tygodnie po Ince. 1 Quote
Tola Posted October 7, 2025 Posted October 7, 2025 Dnia 28.12.2024 o 17:02, Maciek777 napisał: Chciałem Wam powiedzieć, że w połowie listopada odeszła Inka. Pod koniec października praktycznie przestała chodzić. Niedoczynność tarczycy w stopniu niemierzalnym. Trzeba było jej pomagać wstać i pilnować by się nie przewróciła. Przez ostatnie kilka dni robiło się powoli coraz gorzej aż w ostatni dzień był totalny kryzys - brak siły, apetytu i ból. Do jej listy chorób na końcu jeszcze doszło podejrzenie cushinga, czego nie zdążyliśmy jednoznacznie potwierdzić. Miała eutanazję. Kilka dni później Dianka zaczęła mieć dziwne ataki - ciężko oddychała. Zrobiliśmy RTG płuc i wszystko było nie gorzej niż pod koniec października bo RTG od lata trzeba było wykonywać regularnie bo słabo jej się napowietrzały. Ja i weci obstawialiśmy duszności na tle nerwowym bo objawy pasowały. Mijały dni, a ataki się nasilały, mimo co raz to nowych leków. Wtedy badania wykazały, że ma duży guz na wątrobie z przerzutami do płuc. Za raz była eutanazja. Niecałe 2 tygodnie po Ince. Ojej, współczuję:( Niestety zwierzęta starzeją szybciej, nie zdążymy się nimi nacieszyć. Nasza Telma odeszła parę dni temu, tez miała guz na wątrobie.:( Pozdrawiam ciepło wszystkich i wszytkie zwierzaki. Quote
Maciek777 Posted December 23, 2025 Posted December 23, 2025 Dnia 7.10.2025 o 19:38, Tola napisał: Ojej, współczuję:( Niestety zwierzęta starzeją szybciej, nie zdążymy się nimi nacieszyć. Nasza Telma odeszła parę dni temu, tez miała guz na wątrobie.:( Pozdrawiam ciepło wszystkich i wszytkie zwierzaki. Kawał czasu mnie tu nie było. Nie wiedziałem. Bardzo współczuję. Nawet nie wiem co powiedzieć bo za raz myślę o moich kotach, ich wieku i zdrowiu. Trzymajcie się... Quote
Maciek777 Posted December 23, 2025 Posted December 23, 2025 Życzę Wam wszystkim dużo zdrowia, spokoju na Święta. Odpoczynku od zmartwień i cieszenie się magią tych Świąt! 1 Quote
Tola Posted December 23, 2025 Posted December 23, 2025 Wszystkiego najlepszego! Niech ten czas będzie pełen spokoju, dobrej energii i radości. Quote
mari23 Posted December 29, 2025 Posted December 29, 2025 Już po świętach, ale na Nowy 2026 Rok składam Wam życzenia - wszystkiego, co najlepsze: spełnienia marzeń, zwłaszcza tych o domkach dla psiaków, sił, cierpliwości i zdrowia, wielu powodów do radości, życzliwych ludzi wokół i dobrych, szczęśliwych 365 dni Quote
Nadziejka Posted January 1 Posted January 1 MAĆKU Z SERCA TOBIE I ŁAPECZKOM SZCZĘŚLiWEGO NOWEGO ROKU W ZDROWIU SPOKOJNOŚCI CIEPLE NIECHAJ BĘDĄ PRZY WAS DOBREDUSZE POMOCNE Quote
Recommended Posts