basia0607 Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Jeżeli pismo jest skierowne do Ciebie to wstaw go. Edii, musisz tę sprawe wykorzystać do wymuszenia na gminie azylu dla psów. Ja bym powiadomiła kogo się da. Quote
olivetshka Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Edi100 napisał(a):Dziekuję!:) Ja ciągle myślę o tym martwym szczeniaku:(:( Boże, Edi - ja ciągle myślę o tych czaszkach i kościach... :( Quote
Poker Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 jesteście niesamowite,Podziwiam za determinację. Quote
Edi100 Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 basia0607 napisał(a):Jeżeli pismo jest skierowne do Ciebie to wstaw go. Edii, musisz tę sprawe wykorzystać do wymuszenia na gminie azylu dla psów. Ja bym powiadomiła kogo się da. Tak pismo jest skierowane do mnie.Jest odpowiedzią na moje w sprawie bezdomności psów w gminie i na temat psów u starej. Basiu, zrobimy z xmartix wszystko co w mocy! Quote
Edi100 Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 Komu mogę wysłać pismo na email do wstawienia?Zgrywa się film i nie mogę nic zrobić bo muli. Film będzie trochę później bo to trwa. Quote
Edi100 Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 jaanna019 napisał(a):Edi jestem pełna podziwu. Nie nie, ja sama bym nie dała rady to dzięki Wam, Waszej pomocy to się udało i uda dalej! I za to z serca dziękuję! Quote
LILUtosi Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Gratuluje skutecznej akcji i chylę czoła. Quote
olivetshka Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Edi100 napisał(a):Komu mogę wysłać pismo na email do wstawienia?Zgrywa się film i nie mogę nic zrobić bo muli. Film będzie trochę później bo to trwa. Edi, a gdzie masz to wstawić? Tutaj do wątku? Możesz mi przesłać i spróbuję wstawić: [email protected] Quote
Edi100 Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 olivetshka napisał(a):Edi, a gdzie masz to wstawić? Tutaj do wątku? Możesz mi przesłać i spróbuję wstawić: [email protected] Tak na wątku. Już wysyłam. Mam nadzieję że czytelne będzie bo to skan. Widzieliście wcześniejszy filmik, to jest nic z tym co tam jest naprawdę. Ale, żeby wszyscy zobaczyli, jak Pan K. postrzega sprawę wysyłam. Wyjaśnię tylko, bo jest mowa że od jakiegoś czasu są starania o budowę schroniska... Zobaczcie datę i datę pisma. Miała nasza gmina dać 150 na zakup gruntu pod budowę jako jedna gmina z wielu. Po naszych z dr dyskusjach z radnymi ze wielki moloch to zła decyzja i lepiej skupić się na lokalnym małym a nie oddalonym o 80km, nie przeszło. Cóż od tego czasu minęło prawie lata i nadal nic nie zrobili. Nic! Quote
xmartix Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 w poniedziałek powiadomimy Burmistrza, powiatowego itd jutro media w tygodniu o azylu będziemy gadać lub w następnym, wraz z Fundacją jeszcze taką, może coś dobrego z tego wyniknie, Basia rady Twoje szczere będą nieocenione tam była masakra, nieżywy kot przykryty pod szyję kożuchem... w tym pomieszczeniu ("altance") kości ze świeżym mięsem na sznurkach zwisały , większość kurzych.. innych nie odgadliśmy czyje są, poza tym mnóstwo kości, szczęk i innych takich od psów, mamy zdjęcia, nieżywy szczeniaczek, Kropka mówiła że takiego wtedy tam nie było, nie było takiego wtedy w tamtym miejscu... :-( :shake: wszędzie jakieś pręciki, sznurki, pełno łańuchów ze sznurkami na końcu niby obrożami, na drzewach powieszone laleczki - zabawki, normalnie jak w jakimś horrorze!!! patrzyliśmy wszędzie, zabraliśmy wszystkie psy - 3 szczeniaki, sunię Dorę i psa Bolsa, kotów nie udało się załapać, pouciekały nam. Teraz wszystkie ubrania piorę, bo okrutnie śmierdzą :shake: od Ulv mam dostać zdjecia t o wyślę Edi, Edi wstawisz? plis?? Jutro dopiero wiozę Lusię do DS, bo dzisiaj kupiliśmy dopiero auto Quote
Edi100 Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 xmartix, dzwoniła do mnie cioteczka z Oławy ( wybaczcie nie pamiętam nicka:(:(), ta co przyjechała po piesie, ze mogą zostać tam aż będą już po zabiegach i w lepszej kondycji. Nie musimy się spieszyć z nowym Dt dla nich. Musimy uzbierać na leczenie i zabiegi. Ta sama cioteczka ( o matko wybaczcie, z głowy wyszło. Cioteczko ujawnij się), będzie doglądać ich na miejscu i nas tu lub na ich wątkach informować. Nadal proszę o pomoc w szukaniu dt dla klusek:( We wtorek musze je odebrać z miejsca gdzie są. Mimo że są w budzie w kojcu, jestem spokojna o nie. Są odrobaczone, zabezpieczone lekiem i mają pełny brzuszek. Quote
Edi100 Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 ulvhedinn napisał(a):Ja piorę siebie ;) Ja jeszcze dogorywam, bo siły mnie opuściły. Kuchnia! Quote
xmartix Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 jutro zrobię allegro cegiełkowe jakieś potrzebujemy pomocy finansowej Quote
Edi100 Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 ---------------------------------------------------------- Tak chyba jest ok. Byle czytelne było. Przyznaję się bez bicia, ze nie wiem jak się "obrabia":( Quote
Edi100 Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 xmartix napisał(a):jutro zrobię allegro cegiełkowe jakieś potrzebujemy pomocy finansowej Musimy dać radę. Widziłaś te rany, te mięśnie na wierzchu:(:(Ten ból w oczach i strach:( Quote
basia0607 Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Edii , wiem, że w Lubinie powstaje schronisko miedzygminne. Nie wiem na jakim to faktycznie wygląda obecnie.. Ja u siebie idę tą sama drogą, jestem na etapie pisania listu indencyjnego do ościennych gmin. Do U. M w Lubinie planuje zadzwonić w poniedziałek, chcę ich wypytać o pewne sprawy. Quote
go-ja Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Edi - jak tylko będziesz miała gotowe materiały - ślij. Przekażę je komu trzeba z nr tel do Ciebie, bo pewnie będą chcieli z Tobą porozmawiać. Niech się całą gmina o tym dowie i niech drżą Ci, którzy mają podobne podejście do zwierząt... Mam nadzieje, że ktoś się zajmie tym terenem i bardzo jestem ciekawa podejściem energetyki... Brak słów poza tym - jesteście wszystkie bohaterkami! Kawał dobrej roboty, no i policja mega dała radę z tego, co piszesz! :) Quote
olivetshka Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Edi100 napisał(a):Tak chyba jest ok. Byle czytelne było. Przyznaję się bez bicia, ze nie wiem jak się "obrabia":( Nie trzeba obrabiać, one są czytelne. Jak bym wstawiła normalnie na stronę w formie grafiki (jak zdjęcia, nie linki), to by były duzo większe i jeszcze bardziej czytelne. Ale strasznie stronę blokuje, więc bez sensu. Jak chcesz, to zmienimy, tylko powiedz. Quote
go-ja Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 olivetshka napisał(a):Nie trzeba obrabiać, one są czytelne. Jak bym wstawiła normalnie na stronę w formie grafiki (jak zdjęcia, nie linki), to by były duzo większe i jeszcze bardziej czytelne. Ale strasznie stronę blokuje, więc bez sensu. Jak chcesz, to zmienimy, tylko powiedz. trzeba było rozmyć adres Edi.... Quote
Edi100 Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 basia0607 napisał(a):Edii , wiem, że w Lubinie powstaje schronisko miedzygminne. Nie wiem na jakim to faktycznie wygląda obecnie.. Ja u siebie idę tą sama drogą, jestem na etapie pisania listu indencyjnego do ościennych gmin. Do U. M w Lubinie planuje zadzwonić w poniedziałek, chcę ich wypytać o pewne sprawy. Wiele Gmin się wycofało z tego co wiem.A pan K na mnie zły. Quote
Edi100 Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 go-ja napisał(a):trzeba było rozmyć adres Edi.... Mój?, nie mam tego pisma mam tylko skan. Znaczy jest gdzieś ale po rozwodzie wiele papierów mi wcięło. Kochana, tu wszyscy wiedzą gdzie mieszkam. Quote
go-ja Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Edi100 napisał(a):Mój?, nie mam tego pisma mam tylko skan. Znaczy jest gdzieś ale po rozwodzie wiele papierów mi wcięło. Kochana, tu wszyscy wiedzą gdzie mieszkam. No niby znajomi to OK adres mogą mieć, ale tu może wejść każdy. Gdyby trzeba graficznie coś zakombinować - polecam się. :) Quote
Recommended Posts