Jump to content
Dogomania

Kropka - kochana sunieczka :) Zostaje u nas na stałe :)

Recommended Posts

Posted

oj Zuziu, jesteś śliczna :)
i ta pręga po środku główki jak u mnie :)

Zuziu, a może mogłabyś spytać mamusię, czy mogłabyś się do Was wprowadzić, co??
może akurat się zgodzi?? powiedz, że byś chciała mieć siostrzyczkę. ja na prawdę jestem fajnym pieskiem :)

• Replies 587
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mamuśka czasu nie miała, więc ja się porządziłam i zdjęcia zciągnęłam z aparatu i tu się Wam pokaże :)

zimno, oj zimno w łapki.

popatrzę z ukrycia jak Pestka i Bork się bawią

zimno mi się w dupencje zrobiło i wstałam, ale zapatrzyłam się na kota na drzewie :lol:

Posted

a tu już przyszłam na żebry do mamuśki

ale zaraz, zaraz... coś ciekawego tam słyszę...

wiem, że to posłanko kotów, że Murzynek tu uwielbia spać, że psy na parapecie nie sypiają, ale... ja też chciałam sprawdzić, jak się leży :)

Posted

[quote name='Akrum']oj Zuziu, jesteś śliczna :)
i ta pręga po środku główki jak u mnie :)

Zuziu, a może mogłabyś spytać mamusię, czy mogłabyś się do Was wprowadzić, co??
może akurat się zgodzi?? powiedz, że byś chciała mieć siostrzyczkę. ja na prawdę jestem fajnym pieskiem :)

Ja to nawet nie muszę pytać. Sama słyszałam na własne uszy jak Mamcia mówiła do Tatka,że się w Tobie zakochała i że wyglądamy jak siostry. Nawet byłam trochę zazdrosna:diabloti:
Ale Tatko mówił, że z dwoma wypłoszkami to sobie nie dadzą rady.:shake: Takie tam Tatkowe gadanie. Ja jestem przecież bardzo grzeczna w domku. Tylko na spacerze podobno rzucam się na wszystko i wszystkich.Teraz zimą to tylko Tatko biega ze mną na spacery bo kiedyś o mało Mamci nie przewróciłam jak się rzuciłam na kota.:evil_lol:
No i wydzieram się na pieski. Ale oni to nie rozumieją tego, że ja to tak tylko ze strachu przed tymi wszystkimi potfffforami.
Nawet takie coś mamcia zrobiła ,żeby rodzince pokazać jakie jesteśmy podobne:

Posted

Zuziu, to powiedz tatuśkowi, że ja już się bardzo otwarłam na ludzi :)
Owszem, będę się troszkę w nowym domku bała, ale kilka dni i będę wesoła jak teraz :)
powiedz tatuśkowi, że chciałabyś bardzo mieć siostrzyczkę, że będziemy się razem bawić, razem pokonywać lęki - zobaczysz, będzie fajnie :)

Posted

Oj Tatko to taki uparty jest strasznie. Mamcia już go próbowała przekonać ale się nie dał. No i fakt, że na spacerkach to się rzucam nawet na samochody i rowerzystów.
Mamcia to mówi, że ze mną to trzeba mieć oczy naokoło głowy.Może kiedyś wygrzecznieję.Słyszałam jak mówili ,że muszą iść ze mną do psychologa.Ale nie wiem kto to taki? Ale fajna byłaby z Ciebie siostra. Nawet już mi się też podobasz i postaram się nie być już zazdrosna.:lol:

Posted

Juldan napisał(a):
Witaj:) Uśmiech masz cudowny:) Kropcia też się będzie tak ślicznie uśmiechać, jak tylko znajdzie Kochającą Stałą Mamcię:)

Dziękuję ciociu Juldan :lol: My kobietki lubimy komplementy ale co prawda to prawda:lol:

Posted

aniao napisał(a):
Zuzia powiedz tatkowi, że jak będziesz miała taką fajną siostrę, to już Cię nie będą obchodziły samochody ani rowerzyści na spacerach :D

Spróbuję z nim porozmawiać. Ja go sobie co prawda dawno już owinęłam wkoło ogonka
ale w tej sprawie to mi się stawia ;)

Posted

Zuziu Zuziu ja ci mówię, że my bedziemy fajnymi siostrami :)
powiedz do tatusia tak:
Tatusiu kochasz mnie? I chcesz żebym była szczęśliwa?
To proszę, zaadoptuj moją siostrzyczkę, bedę wtedy najszczęśliwsza psinką na tej ziemi :)

Posted

Witaj Kropciu. Co u Ciebie słychać? Czy przegoniłaś wczoraj wieczorem po nocy i mrozie Mamusię swoją? My musimy dbać o dobrą kondycję naszych rodziców bo sami o sobie to nie pomyślą:evil_lol:

Posted

Witaj Zuziu :)
Wczoraj wieczorem tylko chwilkę się bawiłam na dworze, bo było bardzo, bardzo zimno i łapcie mi marzły i nie tylko mi.
Tylko że ja sobie wracam do ciepłego domku, na poduchy wskakuje, a inne psinki bezdomne i w schroniskach marzną.
Dlatego musze szybko znaleźć dla siebie nowy domek, z tak super sunią jaką jesteś ty Zuziu, by mamusia mogła kolejną psinkę w potrzebie wziąć do siebie.

Posted

Zuziu ale mnie nikt nie chce, miałam dużo ogłoszeń w necie, allegro - ponad 1000 wejść, ogłoszenie w gazecie, podsyłana jestem do wielu domków i nic...
nikt nie chce takiej kochanej suni jaką jestem... smutno mi bardzo.

Posted

wiecie co ciocie?
dzisiaj odkryłam, że jestem umuzykalniona :)

moja mamuśka właśnie siedzi na fotelu i sobie śpiewa - a ja? ja potuptałam do niej i się wsłuchiwałam i kręciłam główką i ogonkiem merdałam :)
tak mi się podobała piosenka jaką śpiewała :)

Posted

wczoraj w końcu dałam się pogłaskać Tatusiowi i pani Babci :) ale i tak tulić to ja się wolę do mamuśki :)
Babcia ok, ale jeszcze jej nie ufam, Tatuś, hm... jak jestem z nim sama w domu, to już na niego nie warczę i nie szczekam - odpuściłam mu ;) i nawet koło niego rano śpie jak mamusia do pracy idzie :)
ale jak mamusia jest, to bronię jej przed Tatusiem, szczekam wtedy z całych sił, a co - niech wie kto tu ma największe prawa do mamusi :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

wczoraj wieczorem było bardzo zimno, bawić się nie dało na dworze, więc gdzieś razem z Borkiem musieliśmy wyładować swoją energię, więc dzikowaliśmy w domku, przeciągaliśmy sznurek, kapcia tatusia też zabraliśmy - a co, taki milusi był :)
Borek to fajny chłopak, bo Pestka to czasami na mnie huknie, że np. chcę się do niej przytulić, albo do miski podchodzę i potem focha strzela na mnie :crazyeye: ale i tak ją kocham.

Ludziska kochane, gdzie mój domek? Ja już chcę mieć swój domeczek z jakimś fajnym pieskiem do towarzystwa, chcę braciszka lub siostrzyczkę, chce mieć ludzi których będę mogła pokochać :loveu:

Posted

Witaj Kropciu.Nie mogłam pisać do Ciebie bo mamcia miała coś zepsute z dogo.
To dobrze ,że Twoja mamusia odkrywa Twoje nowe talenty:lol: No i dobrze, że tatusiowi odpuściłaś trochę.To nie są takie potfffory jak nam się na początku wydawało:lol: U mnie mieszka oprócz rodziców jeszcze trzech dużych panów ,którzy są, okazało się, moimi starszymi braćmi. Wszystkich na początku szczypałam po łapach a teraz to ich nawet odwiedzam w ich pokojach bo dzielą się ze mną orzeszkami i różnymi takimi innymi smaczkami;) No ale mamcię to też pilnuję i czasem jeszcze szczypię tatka w nos:evil_lol:
A domek dla Ciebie na pewno się znajdzie.Nic się nie martw.Widocznie jeszcze Cię nie wypatrzył ten właściwy ludź. Ale jak zobaczy to się na pewno zakocha w Tobie;)

Posted

eh Mamusi zabrali śliczny banerek jaki miała... :(
ale widze, że już sobie w podpis i tak mnie wstawiła :)

A ja Wam powiem, że od wczoraj jest u nas tymczasowo taki kudłaty mały koleś, który waży hehe 4,5 kg :) 1/3 mojej wagi - mała kulka sierści :)
Ale co jak co - fajny jest :)
Zaprzyjaźniłam się z nim - ma na imie Joki - nawet to imię do niego pasuje :)

Joki pojedzie w poniedziałek do mojego domku - patrzcie jak to jest - fajny,mały,kudłaty,otwarty do ludzi,nakolankowy i od razu ma nowy domek, a ja???
ja już siedze tyle czasu u mamusi i tatusia i co? gdzie te nowe domki? przecież też jestem ładna, przecież też potrafię kochać...

Posted

:loveu:Cześć Śliczna:loveu:
Mama długo nie pozwalała nam dotykać klawiatury, ale w końcu... wiesz Maleńka, że może jest szansa na to, że i my się poznamy:loveu: nasza Mamusia i Tatuś będą zabierali od Ciebie tego małego kudłacza, to może wtedy chociaż się przywitamy:razz:
Kropeczko, nie martw się, po prostu Ty dziewczynko jesteś wyjątkowa i musi zjawić się po Ciebie wyjątkowa rodzinka.
Głowa do góry, będziemy reklamować Cię u nas w Domu, może się uda i będziemy mieszkać niedaleko siebie...
Maniek i Gufi

Posted

Widzę, że historia Kropeczki toczy się podobnie jak Amelki... Takie fajne i ładniutkie psinki... I póki co nikt ich nie chce... Dobrze, że chociaż inne psiaki domek znajdują...:) Trzymam kciuki za Kropeczkę:)

Posted

Maniek i Gufiaczku - dziekuję, że mnie tutaj odwiedzacie :)
Może Was jutro poznam, co?? :cool3:
Mamusia mówiła, że rozmawiała z waszą mamuśką i może jutro przyjedziecie w odwiedziny :multi:
ale wiecie, Was bać się nie będę, ale Waszej mamusi i tatusia pewnie tak, bo a jestem jeszcze czasami taka strachidupka :oops:

A mamusia mi zrobiła wydarzenie na FB, co prawda nie wiem o co jej chodziło jak mi to powiedziała, co ona myśli że ja wiem co to FB??
No ale mówi że może dzięki temu domek znajdę dla siebie
Mamusia powiedziała, że mam Wam powiedzieć, byście udostępniali, więc bardzo mocno proszę o odwiedziny i udostepnianie - co kolwiek to znaczy :)
http://www.facebook.com/event.php?eid=185994401437967

A w ogóle witam ciocię Kiwi - dawno cioci u mnie nie było :)
Słyszałam że wczoraj Twoja ciociu Amelka puściła pawia na moją mamuśkę :diabloti:

Posted

megi_winters napisał(a):
wpadłam do Kropki:))) ale ona fajna:) taka śmieszna:) coś sie ruszyło u niej?

witaj Magda :)
dziękuję za odwiedziny wątku Kropci :)

Tak samo jak tu, tak samo na FB - ciiiisza i nikt się Kropcią nie interesuje... :(
Kropcia już jest bardzo, bardzo radosna w stosunku do mnie. Do reszty domowników nadal utrzymuje dystans.
W niedzielę była u nas w odwiedzinach moja mamuśka (zobaczyć Joki), siedziałyśmy sobie i piłyśmy kawkę na dole, Kropka została u góry w pokojach...
po godzinie zeszła do nas na dół stanęła w progu pokoju i zaczęła piszczeć, więc wypuściłam ją na siu... ale wróciła po chwili do domku i znów piszczy i piszczy - nie weszła do pokoju. Wiecie co chciała? Bym poszła z nią do góry do pokoju i się z nią tuliła i żebym z nią siedziała u góry, a nie na dole z gościem...
Ale jak próbowałam ją wnieść na rękach do pokoju - to panika... :shake:

wczoraj jak Joki pojechał było mi smutno za nim, jak odjeżdżał z Juldanami wpatrywał się tymi swoimi czarnymi oczkami, takie smutne spojrzenie miał... doła złapałam jak zawsze po wydaniu tymczasowicza, a Kropka - ona wiedziała że mi smutno, przyszła, wskoczyła do mnie na kanapę i zaczęła mnie lizać po twarzy, w uszach i po szyi czym mnie rozśmieszyła :) w końcu się wtuliła w moją szyjkę i tak ze mną leżała :p
kochana dziewczynka :loveu: