Jump to content
Dogomania

Kropka - kochana sunieczka :) Zostaje u nas na stałe :)

Recommended Posts

Posted

Tu znowu ja -Kropka- :)

witam nową cioteczkę na moim wateczku :)
ciociu, skoro Ci się podobam, to może mnie adoptujesz, co? nie chciałabyś mieć takiego fajnego przyjaciela??

Moja tymczasowa mamcia miała już od rana napisać co jej wczoraj wywinęłam wieczorem, a raczej już w nocy, ale w pracy internet nawalił i dopiero teraz ja się mogę sama pochwalić :)
Mamusia zawsze wypuszcza nas na siooo przed spaniem i jak to zwykle wybiła godzina 23:45 idziemy na podwórko, zawsze szybko szybko i do domku uciekaliśmy spać, no ale wczoraj o tej porze było wyjątkowo cicho i spokojnie, dookoła duuużo śniegu, Pestka zaczęła szaleć, więc i ja dołączyłam z Borkiem :)
Gonitwy do upadłego, ale się świetnie bawiłam - czułam że jestem bardzo szczęśliwa :) no ale po 15 minutach zniecierpliwiona mamuśka mówiła "czas do domku i spać"...
Bork posłuchał (chyba dlatego że mu już dupsko zmarzło :evil_lol:). A ja z Pestką dawaj - dalej się bawiłyśmy. W końcu z jęzorami na wierzchu (ze zmęczenia) mamusia zawołała poraz kolejny do domu (była już godzina 0:10), Pestka cała mokra, z pouczepianym śniegiem na futerku (śnieżny pies) potuptała do domku, a ja... ja dalej zostałam :evil_lol: w końcu mamusia już zniecierpliwiona mówi, Kropcia choć już do domku, ja rano wcześnie wstaje do pracy, no chodź już... A ja - yhm, nic sobie z tego nie robiłam i dalej biegałam jak szalona dookoła podwórka :) To zaryłam w śniegu, to za drzewkami się chowałam. W końcu mamusia próbowała mnie złapać, ale ja się nie dałam - fajną zabawę wtedy miałam :evil_lol:
i tak przeciągnęłam mój pobyt na dworze do godziny 0:30. W końcu dałam się złapać zdesperowanej mamuśce, potuptałam za nią do domku, otwieramy drzwi, a tam Pestka wyskoczyła na dwór, no to ja za nią w podskokach :) i tak zrobila się godzina 0:45 jak w końcu zlitowałysmy się nad mamuśką i poszłysmy potulnie do domku :diabloti:
a wiecie jak mi się dobrze spało, po takich harcach w śniegu?
dziś zamierzam to powtórzyć, tylko ciiiichosza, nie zdradźcie mojego planu mamusi, dobrze?? :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

• Replies 587
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no dobra, pozwoliłam się sfotografować, by się Wam tu pokazać...
no to sobie oglądajcie, no...

ktoś mi po oczach lampą świecił, eh... obudzili mnie, by zdjęcia popstrykać

Posted

patrzcie jaka jestem pomysłowa :) to koszyczek na nasze zabawki, no ale po co tam mają leżeć zabawki - ich miejsce jest na dywanie :) a żeby się miejsce nie marnowało, to ja tam sobie czasami sypiam :loveu:

znów mnie budzisz? no ile tych zdjęć, weź przestań, co?

Posted

Kropcia, bardzo Ci współczuję, naprawdę :evil_lol::evil_lol::evil_lol: ta Twoja tymczasowa Mama to do szybkiej zamiany na Stałą Mamusię się tylko nadaje:evil_lol::evil_lol::evil_lol: żeby tak paskudnie Cię budzić:eviltong: normalnie szkoda słów:evil_lol:
posłuchaj mnie Kochana, ty się skumpluj z Tatuśkiem, zobaczysz- posłuchaj walniętej Ciotki, dobrze na tym wyjdziesz;)

Posted

ciocia, wiesz że ja bym tu chciała zostać na stałe, ale mamusia mówi, że gdy ja zostanę, to już nie będzie miejsca dla innych psinek w potrzebie...

no nic, muszę się trochę pokręcić w kółko i i pokazać mamuśce, że siusiu czas iść :)

Posted

Akrum napisał(a):
ciocia, wiesz że ja bym tu chciała zostać na stałe, ale mamusia mówi, że gdy ja zostanę, to już nie będzie miejsca dla innych psinek w potrzebie...

no nic, muszę się trochę pokręcić w kółko i i pokazać mamuśce, że siusiu czas iść :)

Z Tatusiem to tylko do czasu znalezienia lepszej Mamusi masz się skumplować :) Mama coś niedokładnie Ci przeczytała;) tylko nie nawywijaj znowu na podwórku i nie daj się Pestce podpuszczać:):):)

Posted

ciociu, ciociu... ta moja Tymczasowa mamuśka, to ostatnio taka zakręcona, nawet ze zrozumieniem czytać nie umie...

bawiłam się na dworze, biegałam znów jak szalona :)
a potem jeszcze w domku na dywanie razem z Pestką i mamuśką się bawiłam i yhm... zrobiłam mamuśce dziurkę w bluzce, bo za bardzo się ząbkami wkułam (no dobra -ta bluzka mi się nie podobała) :evil_lol:
i w nos raz mamuśkę ugryzłam :evil_lol:

ale ciociu, ciociu... ja wiem, gdzie są smakołyki ukryte :)
ja już lubie psie przysmaki, uszy, kosteczki, wędzone płatki kurczaka... wiem, która to szuflada :)
Chyba Gufi mi telepatycznie przekazał :)

Posted

Może i masz rację:cool3::cool3::cool3: Bo te moje dwa łobuzy to od razu do takich wybryków są pierwsi. U nas w domku, jak mnie nie ma to nawet sami próbują dobierać się do szuflady ze smakołykami:diabloti: Ale ja i wujek wiemy, że to wszystko wina tego kurdupla z brodą, to On wszystkiego Gufika nauczył:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Dobrze Kochana, że Tobie trafiło się takie grzeczne rodzeństwo...

P.S. Powiem Ci w tajemnicy, że jak ciotka przyszła dzisiaj z pracy, to zastała złożony na pół dywan (a bo znudził się chłopakom) i dwa psiaki pilnujące worka z suchymi groszkami... bo niby takie głodne, Tatuś jeść nie dał:eviltong: kłamczuchy:diabloti:

Posted

Grzeczne, hm... nie raz słysze, jak Pestka na mnie warknie i to solidnie...
A Bork ciągnie mnie za obrożę... i kula po śniegu...
Ale i tak cieszę się, że tu jestem, że już nie siedze za kratami...

Ciociu, a jak ma się kuzyn Maniuś? Słyszałam, że mu jajecka usunęliście?? hehehe

Posted

Pyrdka napisał(a):
Wesoło ma Kropka a Cioteczka cierpliwa:lol:

tak, moja mamuśka cierpliwa jest :) szczególnie jak w piżamie po 0:45 biegała po dworze :)

Posted

no nic, pora na dwór :)
idę biegać, bawić się :)

nocną porą najlepiej się przebywa na dworze, wtedy jest cisza i spokój...

życzę wszystkim dobrej nocy :)

-KROPKA-

Posted

Cześć Kropka:)
Teraz piszę ja Maniek, w imieniu swoim i Gufiego (duży sam nie może bo łapy mu za duże urosły:evil_lol:). Ty to jednak mądra dziewucha jesteś, najlepiej wziąć sprawy w swoje łapki i samemu szukać domku, bo wiesz nasze Mamy czasem cierpią na brak czasu, w końcu zajmują się całym stadem:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Teraz się skarżę: moja Mama bywa czasem dla mnie okropna, np. wtedy jak zaprowadziła mnie do Pani Doktor i kazała uciąć mi moje jajeczka:-( Nie wybaczę jej tego do końca życia, nawet nie zapytała mnie o zdanie:-( a i jeszcze kazała mi chodzić w tym żółtym czymś na szyi i było mi wtedy strasznie źle... ale najgorsze jest to, że pokazała wszystkim moje zdjęcia i nazwała mnie jeszcze kudłatą anteną satelitarną:angryy::angryy::angryy:
A Gufiemu to ja mówię co chce chłopak wiedzieć, a wszystko co złe to oczywiście na mnie:angryy::angryy::angryy:
Musimy Ci powiedzieć, że bardzo fajna z Ciebie Kobitka:loveu::loveu::loveu: i to nasze wspólne zdanie, szkoda, że tak daleko od siebie mieszkamy:evil_lol::evil_lol::evil_lol: i nie wiem czy wiesz ale poznaliśmy Twojego synka Łatka- przecudowny Chłopak- był trochę nieśmiały i przed nami uciekał ale śliczny był...
A szufladę ze smakołykami to Duży wyczaił, a ja tylko musiałem pilnować, żeby pyszny kąsek mnie nie ominął jak Twoja Mamunia nas częstowała...
Domek Tymczasowy masz super i Mamę też- jak byliśmy w odwiedzinach pozwalała nam obejrzeć cały domek i siedzieć na kanapie i fotelu i pufie...:loveu::loveu::loveu:
Tylko jak usiadłem obok mojej Mamy na pufie to mówiła, że "wygląda jak posążek"- nie wiesz co to przypadkiem jest??? bo nie wiem cz mnie nie obraziła:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Byłem trochę zazdrosny jak głaskała Gufiego, ale co tam- kolesiowi się należy, w końcu siedział za tymi samymi kratami co Ty kiedyś:-(
Także Mała, miej lepiej spakowaną walizkę, bo coś mi się wydaje, że długo już tam u Cioci Akrum nie posiedzisz, a ja wiem jak baby potrafią się grzebać z pakowaniem... Tylko daj znać od siebie z nowego domu, a jak będzie Cię ktoś denerwował to możesz liczyć na naszą pomoc.
Pozdrawiamy Maniek i Gufi

Posted

[quote name='aniao']:D
uwielbiam ten wątek :loveu:

ciociu, ślicznie Ci dziękuję, staram się jak mogę,żeby było tu fajnie :) i żebyście w ten sposób przychodziły do mnie w odwiedziny :)
-KROPKA-

[quote name='Juldan']Cześć Kropka:)
Teraz piszę ja Maniek, w imieniu swoim i Gufiego
cześć Maniuś i Gufi - dziękuję że do mnie napisaliście, w końcu ktoś mnie zauważył i docenił :)
Szkoda,że nie mamy możliwości się poznać - na pewno byście sie we mnie zakochali :loveu: - mówią, że fajna laska ze mnie-wierzę im na słowo :evil_lol:
Mówisz Maniek, że mojego synka poznaliście - piękny, prawda? nie chwaląc się ma to po mnie :p
Pytałeś o tego posążka - spokojnie, nie masz się o co obrażać, to taka pochwała :) jesteś śliczny, Gufi też - takie przystojne chłopaki z was - nawet Maniek bez tych jajek jesteś interesującym facetem :cool3::cool3::cool3:

[quote name='Poker']Kropeczko, teraz czas na Ciebie.Wygląda na to ,że Ambra będzie miała domek.
Mamusia mi powiedziała, że moja koleżanka Ambra pojechała już do cudownego domku... ja też chcę :roll: gdzie ten mój domek, co?
przecież już się otwarłam, jestem radosna, uwielbiam się bawić - to już chyba pora, by mnie ktoś docenił, prawda? i pokochał?

mamusia mówiła, że mam 1108 wejść na allegro i 2 obserwatorów i co? zero telefonów...

A wiecie co? Wczoraj była u mnie w odwiedzinach sąsiadka Bety :)
Początkowo się jej troszeczkę bałam :oops:, ale po chwili już z nią ganiałam po podwórku, ale się wybawiłyśmy :multi: fajna babka z niej, taka towarzyska i otwarta.

Posted

Podczytuję wątek ślicznej Kropeczki od dwóch dni.
Jest ona tak podobna do mojej Zuzi (albo odwrotnie), że postanowiłam się odezwać.
Te same miny, ta sama twarz, uszy wypisz wymaluj. Tylko moja Zuzia ma więcej koloru brązowego a mniej białego.
Akrum czy mogłabym wkleić tu zdjęcie Zuzi?
Pozdrawiam serdecznie i życzę szczęścia Kropeczce.

Posted

Andzike napisał(a):
Kropka, poproś mamusię, żeby podesłała mi na maila wybrane zdjęcia i opis ;)
Będziemy Cię promować ;)

Amber, Nesia, Dusia i Nutka w domu - czas na Ciebie maleńka!!!

oj ciociu kochana, ja przekaże mamusi, na pewno podeśle moje zdjęcia i opis :)
Ja się na prawdę bardzo zmieniłam, co widać nawet na zdjęciach, już nie mam takich wystraszonych oczek, a jak się cieszę jak mamusia z pracy wraca :)
A jak ładnie szczekać potrafię :)
Ciociu ciociu, ja bym chciała najlepiej domek z samymi paniami, bo ja się boję męskiego głosu...
Marzy mi się taki domek, jak ma Dusia, jaki się Nesi i Nutce trafił.
Domek, który będzie dalej ze mną cierpliwie pracował, który nie będzie na mnie zły jak zrobię siusiu w domku, jak coś pogryzę.
Ja wiem, że znajdziecie mi taki domek, najwspanialszy na świecie :)

Posted

RUDA ZUZIA napisał(a):
Podczytuję wątek ślicznej Kropeczki od dwóch dni.
Jest ona tak podobna do mojej Zuzi (albo odwrotnie), że postanowiłam się odezwać.
Te same miny, ta sama twarz, uszy wypisz wymaluj. Tylko moja Zuzia ma więcej koloru brązowego a mniej białego.
Akrum czy mogłabym wkleić tu zdjęcie Zuzi?
Pozdrawiam serdecznie i życzę szczęścia Kropeczce.

witaj ciociu na moim wątku :)

mamusia zajęta teraz w pracy, ale wiem, że nie będzie miała nic przeciwko temu, byś zdjęcie swojej Zuziu tutaj wkleiła, a ja się bardzo cieszę, że do nas tu zawitałaś :) ciociu, a Zuzia nie chciała by mnie jako siostry do towarzystwa, cio???

Posted

Witaj Kropciu. Ja byłam takim samym wypłoszkiem jak Ty.Ale mieszkam z moją nową rodzinką już rok i trzy miesiące i teraz już też potrafię się cieszyć z życia i witam rodzinkę machaniem ogonka (Moja Mamcia mówi,że robię aureolkę bo koniec ogonka mam biały i tak szybko macham,że tworzy się białe kółko) i nawet rano rozdaję buziaczki. A tak się na początku bałam, że kłapałam każdego kto do mnie podzedł:lol:
i mówili na mnie wtedy "agresywna Zuzanna-która pogryzła wszystkich wielokrotnie
":diabloti: Brzydko mówili prawda? Ale już się na nich nie gniewam bo pozwalają mi spać w łóżeczku ale mówią ,że się strasznie rozpycham:eviltong:
Zaraz wkleję moje zdjęcia to się poznamy.

Posted

Witaj:) Uśmiech masz cudowny:) Kropcia też się będzie tak ślicznie uśmiechać, jak tylko znajdzie Kochającą Stałą Mamcię:)