Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 402
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzwoniłam do kliniki - Kokunia czuje się dobrze ale............przypętało jej się zapalenie rogówki :shake:( związek z duszeniem się ) dostaje wapno, wit.C i kropelki do oczka, nie czuje bólu oczka. Widzieć będzie na to oczko ( nawet nie spytałam się które to chore oczko ) Ręce mi opadają- co tej małej jeszcze się przytrafi, biedactwo moje.

Posted

KateBono napisał(a):
Dzwoniłam do kliniki - Kokunia czuje się dobrze ale............przypętało jej się zapalenie rogówki :shake:( związek z duszeniem się ) dostaje wapno, wit.C i kropelki do oczka, nie czuje bólu oczka. Widzieć będzie na to oczko ( nawet nie spytałam się które to chore oczko ) Ręce mi opadają- co tej małej jeszcze się przytrafi, biedactwo moje.

kurcze taka malizna i tyle na raz ....

Posted

biedna Kokunia :( ale ona jest silna ! Takiej osobowości, woli walki, zapału i ducha u tak młodego psiaka nie widziałam ; ) troszke sie pogubiłam.. które sunie mają już domki ? I kiedy do nich jada ? :)

Posted

Czekamy na wynik wizyty p/adopcyjnej - dla Amfetki. Herunia ma domek - pojedzie we wtorek lub środę. Dla Kokuni też był domek ale nie wiem czy się czasem nie wycofa.
Cioteczki jeszcze nie wiadomo też ile wyniesie koszt leczenia Kokuni.

Posted

dlaczego miałby się wycofać ? :(
następne nieszczeście ma spaść na Koke... wycofanie sie domku :(
damy rade z kasa.. bazarek sie rozkreca troche, napewno znajda sie tez ludzie, którzy wspomoga :)

Posted

Ja tu się wcięłam z sukienkami ,a nie doczytałam ,ze taka tragedia sie na wątku rozgrywa. Podajcie nr konta ,cos tam wyśle. Niech malizna zdrowieje.

Posted

Cioteczki wczoraj nie mogłam się dodzwonić do kliniki i jak pisałam dodzwoniłam się dzisiaj. Z rozmowy wynikało, że maluda od wczoraj ma zapalenie rogówki i "niebieskie oczko". Nie dawało mi to spokoju więc zadzwoniłam jeszcze raz - wiem że takie "oczko" jest w chorobie Rubartha - pytałam weta czy to czasem nie to choróbsko. Pani doktor powiedziała, że mała miała robione badanie krwi (profil wątrobowy) i wynik okazał się dobry.
http://www.vetopedia.pl/article58-1-Choroba_Rubartha.html
Kokunia miała objawy: biegunka, temp. 40,5 stopni, raz wymioty, pózniej pojawiło się zapalenie gardła, powiększone węzły chłonne, kaszel.
Nie wiem już co myśleć :shake:
Może przy innej chorobie są podobne objawy?
Diagnozy małej jeszcze nie postawili.
BB wklei zdjęcie małej - dziękuję Helga&Ares za przesłanie fotki małej.

Posted

Dzwoniłam do kliniki, rozmawiałam z dr Ciborowskim - Kokunia przeszła prawdopodobnie jakąś wirusówkę: korono, parwo albo nosówkę, powikłaniem jest w chwili obecnej zapalenie rogówki na którą ją leczą, jeszcze ma trochę powiększone węzły chłonne i lekki obrzęk, je , pije , siusiu i koopa ok. Jeszcze zostaje w klinice.
Pytałam o koszty - jeżeli Kokunia byłaby fundacyjnym psiakiem to wet robi zniżki za leczenie 30% i za leki 10%. I tu mamy problem bo nie tylko nie jest fundacyjna ale też nie mamy ani grosza żeby zapłacić za jej leczenie:help1: :placz::mdleje:.
Cioteczki: Javena wpłaciła - 15 zł
Chita wpłaciła - 50 zł

Bardzo dziękujemy:Rose::Rose::Rose:

Posted

KateBono napisał(a):
Dzwoniłam do kliniki, rozmawiałam z dr Ciborowskim - Kokunia przeszła prawdopodobnie jakąś wirusówkę: korono, parwo albo nosówkę, powikłaniem jest w chwili obecnej zapalenie rogówki na którą ją leczą, jeszcze ma trochę powiększone węzły chłonne i lekki obrzęk, je , pije , siusiu i koopa ok. Jeszcze zostaje w klinice.
Pytałam o koszty - jeżeli Kokunia byłaby fundacyjnym psiakiem to wet robi zniżki za leczenie 30% i za leki 10%. I tu mamy problem bo nie tylko nie jest fundacyjna ale też nie mamy ani grosza żeby zapłacić za jej leczenie:help1: :placz::mdleje:.
Cioteczki: Javena wpłaciła - 15 zł
Chita wpłaciła - 50 zł

Bardzo dziękujemy:Rose::Rose::Rose:

a może jakaś Fundacja wzięłaby ją pod skrzydła ?? chodzi o to aby mała uzyskała zniżkę

Posted

Ania z Poznania nas tu przywiała i poprosiła o wsparcie.
czegóż się nie robi.
Możemy wziąć ją pod naszą Fundację - tylko u nas z kasą krucho jak cholercia. No, ale cosik i my dołożymy.

Posted

supergoga napisał(a):
Ania z Poznania nas tu przywiała i poprosiła o wsparcie.
czegóż się nie robi.
Możemy wziąć ją pod naszą Fundację - tylko u nas z kasą krucho jak cholercia. No, ale cosik i my dołożymy.

Kasia i Beata wzięły naszego szczeniaka w potrzebie, chociaż tak się odwdzięczymy :)

Posted

supergoga, Ajula - bardzo ...................................................... bardzo dziękujemy

Hera i Amfa pojechały do ds ........

Nowi właściciele Herci i Amfy przekazali 90 zł na leczenie Kokuni, dziękujemy bardzo