Jump to content
Dogomania

Posrebrzana Morka i podpalaniec Hasan:) Azuś [*] Negruś [*]

Recommended Posts

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):

Ale fajnie z Waszych spacerków góry widać i to jeszcze na tle takiego ładnego czarnego księcia :loveu:

U nas to tylko wyciąg na Szyndzielni :angryy:

Taaaa... gór to nam nie brakuje;) Wiesz Pinczerko, takie trasy tylko 20 km od Bielska:cool3:

Cerber napisał(a):

:-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o wow ale boska ta fotka.... szkoda, że obba pieski w takiej pozycji zdjecia nie mają, wtedy ta fotka byłaby jeszcze lepsza...:loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Nie łatwo jest je wspólnie ustawić, Azuś ma chyba charakter teriera:evil_lol:Jak czegoś nie chce, to koniec, i nic smakołyki nie dadzą wtedy:roll::p

marmara_19 napisał(a):
a czemu na smyczce laza??ehh moze moze... bede w tamtych okolicach w sylwestra... narazie nic konkretnie nie wiem.. ale jakby to mam nadzeje, ze jakos sie spotkamy? zapraszam do mnie do galeri:D

Może, może...:cool3: Mówi się niby że do 3 razy sztuka, nam może wyjdzie spotkanko do 2:cool3:;)
Negro zwykle chodzi na lince, tym razem był na 3m smyczy, a jak go puszczam to wraz z linką, bo niestety jak zbyt daleko odleci, to potrafi rzucić się w pogoń z czymś, a zwierzyny jest mnustwo:cool1:
A Azuś jak już dalego w pola się zapuścimy zawsze jest spuszczany;)

Posted

Ola&Kora napisał(a):
Bosz, ale widok!!! :loveu: :loveu: :loveu: Już dla samych widoków wychodziłabym na spacery :loveu: Ale ja ci zazdroszczę - uwielbiam góry, ale niestety jeżdże tam tylko raz w roku...

Ola to trzeba to zmienić:cool3:Nie ma jak góry:loveu:
Same widoki na zachęte mi niewystarczą, bo zawsze mogę wyjżeć przez okno, ale błagające oczka psiaków już jaknajbardziej:evil_lol:

wiq napisał(a):
piekne fotki
i ta przestrzen...:loveu:

Dzięki:)

Posted

Dobcia napisał(a):

Nie łatwo jest je wspólnie ustawić, Azuś ma chyba charakter teriera:evil_lol:Jak czegoś nie chce, to koniec, i nic smakołyki nie dadzą wtedy:roll::p

tez dlatego mówię, że byłaby ta fotka jeszcze piekniejsza gdyby posiadała drugiego psiora...
heh no w sumie trochę podobieństwa jest między Twoim psiorem, a terrierem... :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Cerber napisał(a):
tez dlatego mówię, że byłaby ta fotka jeszcze piekniejsza gdyby posiadała drugiego psiora...
heh no w sumie trochę podobieństwa jest między Twoim psiorem, a terrierem... :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

No nie?:cool3::cool3::cool3:
Staram się robić im wspólne fotki, ale jak już mi coś się wykleje, to któryś musi mi się np. tyłem albo bokiem obrócić:diabloti::evil_lol:

Jak np. tutaj:

Posted

Myślę, że nie widzi mi się 20 km spacer w taką pogodę do Waszej spacerkowej polanki, gdzie takie ładne widoki są :evil_lol:

Ech.....:cool1:Ładnie tak wybrzydzać pogode?:evil_lol:Zawsze może grad spać, albo jeszcze mocniej wiać:p
No coż... maj już tylko za 7 miesięcy:cool3:

Posted

Dobcia napisał(a):
Ech.....:cool1:Ładnie tak wybrzydzać pogode?:evil_lol:Zawsze może grad spać, albo jeszcze mocniej wiać:p
No coż... maj już tylko za 7 miesięcy:cool3:

Chociaż w zasadzie to musicie mieć tam ładnie jak śnieg leży :roll: No cóż, trzeba będzie to porządnie przemyśleć ;)

Posted

Witanko robaczki ;-)
No nas nie zasypało sniegiem tylko robota hehehe ;-)... choc tak w zasadzie to mogłby biały puszek spasc i mrozik by sie przydał ... bo tego lania z nieba to mam juz serdecznie dosc ;-)
Usciski i mizianko dla psiaczków ;-)

Posted

Dobcia napisał(a):
No nie?:cool3::cool3::cool3:
Staram się robić im wspólne fotki, ale jak już mi coś się wykleje, to któryś musi mi się np. tyłem albo bokiem obrócić:diabloti::evil_lol:

Jak np. tutaj:

nie jest tak źle, ta foteczka też jest ładna... ;)

Posted

Chociaż w zasadzie to musicie mieć tam ładnie jak śnieg leży :roll: No cóż, trzeba będzie to porządnie przemyśleć ;)

:multi:Koniecznie;)Dam znać, kiedy pokrywa śnieżna będzie miała zadowalającą grubość:cool3:

wiq napisał(a):
skad ja znam te doopska w kadrach:eviltong:

Kooperki też są fajne:eviltong:Z tyłu czy z przodu, zawsze to pies:p

zuzolandia napisał(a):
Witanko robaczki ;-)
No nas nie zasypało sniegiem tylko robota hehehe ;-)... choc tak w zasadzie to mogłby biały puszek spasc i mrozik by sie przydał ... bo tego lania z nieba to mam juz serdecznie dosc ;-)
Usciski i mizianko dla psiaczków ;-)

Czeeee:lol:
Już wolę śnieg, niż robotę, choć w sumie na nude nie narzekam, a szkoda:roll:
Nie ma to jak kilka nudnych dni...;)

Tina.Sara napisał(a):
bry...........................

:hand::hand::hand:

Cerber napisał(a):
nie jest tak źle, ta foteczka też jest ładna... ;)

Hehehe dzięki:cool3: Ciekawie na niej Negrowi uszko staneło, no bo Azuś robi za krówke:p

Posted

Jak je wyprowadzasz razem? Każdego na oddzielnej smyczy?
Czy one od małego wychowywały się razem? Który jest wyżej w hierarchii?
Pytam, bo ja mam zawsze problem, jak goszczę/przetrzymuję drugiego psa...

Posted

Dobciu, fotki na tle krajobrazów są cudne, ale smycz trochę przeszkadza :evil_lol: ładniej by było gdyby Negro sam pozował bez smyczy, ale pewnie wszystko go interesowało i nie chciał :cool1:

Posted

Ola&Kora napisał(a):
Dzieńdobrywieczorek :cool3:
Widzę tu bardzo ładną foteczkę :loveu: :loveu: :loveu: Czyżby Negro wypatrywał czegoś? :razz:

Doberkowy wieczór:lol:
Negruleczek zawsze czegoś wypatruje:loveu: Jak nie w ziemi, to na niebie albo na horyzoncie:p

Dobermania napisał(a):
Jak je wyprowadzasz razem? Każdego na oddzielnej smyczy?
Czy one od małego wychowywały się razem? Który jest wyżej w hierarchii?
Pytam, bo ja mam zawsze problem, jak goszczę/przetrzymuję drugiego psa...

Tak, wyprowadzam je razem, ale na oddzielnych smyczach. Nie ciągną, więc nie mam problemów;) Gdy żyła Sawusia, to wyprowadzałam 3, więc dwa to nic;) Zresztą Azusia puszczam, kiedy tylko moge;)

Wychowywały się razem, choć Azuś niezbyt przepadał za malutkim dobeczkiem, ale wtedy rządziła Sawa, więc był spokój;) Jednak socjalizacja trochę trwała...

Ogólnie to Azuś jest wyżej, ale Negrowi na więcej pozwalam, jednak można powiedzieć, że sie wzajemnie szanują, bo nie podkradają sobie jedzenia, i co jest najlepsze-śpią razem ze mną:loveu: No ale Azuś czasem warknie na Negra, ale nic więce...j:cool1:

Negro jest bardzo tolerancyjny wobec innych psów, jak szczeka na jakiegoś za płotem, to bardzo żałosnym głosikiem, bo chce do niego:loveu:
Niestety, na spacerach żadko spotykami miłe psy, nawet bardzo żadko, więc nie ma wiele okazji na zabawy, bo nawet jak zabieram go do Żywca, to tylko czasem trafia się miły psiak:shake:

Natomiast Azor toleruje psy, jeśli jest bez smyczy, i zwykle wtedy na takich spotkaniach dominuje nawet całkiem duże psy:p

Posted

eria napisał(a):
Dobciu, fotki na tle krajobrazów są cudne, ale smycz trochę przeszkadza :evil_lol: ładniej by było gdyby Negro sam pozował bez smyczy, ale pewnie wszystko go interesowało i nie chciał :cool1:

Bez smyczy, to obawiam się, że tylko kooperek będzie można podziwiać:evil_lol:
No ale poćwiczymy jeszcze trochę, i zobacze, co da się zrobić;) dobra mobilizacja do nauki bezsmyczowych spacerów mi bardzo pomoże:cool3:
I oczywiście kabanos:roll::evil_lol:

BBeta napisał(a):
Jaki fajny podpalany zadek :evil_lol: :evil_lol: :eviltong: :eviltong:

No ja myśle!:eviltong::cool3:

Cerber napisał(a):
Czeeeeeeść :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:

Tina.Sara napisał(a):
Hej :cool3:

Cześć dziewuszki:cool3::lol:

c.d.n. spacerku:

to co Dobeczki lubią najbardziej:evil_lol:

...ale Azusie już nie...