Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Podobno ludzie przygarnęli sukę labradora, która im sie oszczeniła. Dziwnym trafem wiedzieli że ojciec to bokser. Zgłosili na SM że znaleźli i hycel przywiózł do nas. Dzwoniłam na SM i oni nic nie mogą zrobić. Może Policja, ale wybaczcie mam złe doświadczenia. Kupa straconego czasu i g...o zdziałane.

Do weta dzwoniłam, trzeba odrobaczyć, tabletki mam.
Z jednym Lolkiem dałam radę, jeździłam na kroplówki, odkarmiłam, wychuchałam. Z piątką się poddaję.
W takim koszyku przywieziono pięć szczeniąt

Jedzenie. Tu widać różnicę wielkości między nimi.

Tu te najmniejsze

• Replies 571
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

monika55 napisał(a):
O ile wiem to jakies babsko bo inaczej nie nazwe, przywiozło je w kartonie. Stwierdziła, ze przygarneła szczenna suke, która u niej urodziła. Podobno to miksy labka i boksera. Policja i SM olała sprawe. A baba i tak dumna ze nie wywaliła w lesie.
W schronisku nie ma nocnych dyżurów. Nie wiem co rano będzie.

Jak to ? nikt nie pilnuje zwierząt w nocy ???

Posted

monika55 napisał(a):
Dzwonilam teraz do nowej kliniki jaka powstała u nas z opieka całodobowa. Opadło ze mnie wszystko. 50zł doba plus koszty leczenia.Razy 5.

a nazwiska w klinice nadal nieznane?

Posted

halbina napisał(a):
przywieźcie je do Formicy jutro... Zabrze, ul. Piłdskiego 48, od 12.00 do 19.00
wezmę na dt, ale proszę o wsparcie finansowe na odpowiednią karmę i leczenie

Yesooo, nie wierzę w to, co widzę! :-)

Posted

halbina napisał(a):
przywieźcie je do Formicy jutro... Zabrze, ul. Piłdskiego 48, od 12.00 do 19.00
wezmę na dt, ale proszę o wsparcie finansowe na odpowiednią karmę i leczenie

halbinko .....

:oops: ale nie zabijesz mnie za posłanie linka

Posted

Jakbym wątku nie doczytała to na zdjęciach wyglądają jak szczeniorki z dwóch różnych miotów...te małe to myślałam że jamniorki... niee no ręce opadają...oby tą noc przetrzymały wszystkie dzielnie...żeby jutro było "kogo zawozić" do Halbiny...Anioł cioteczka...pięć podrzutków na siebie bierze...trzeba nad kaską pomyśleć dla szczeniaków...

Posted

Halbinko, cudo moje:loveu:
Przywiezie je jutro Krokiecik ( pracuje u nas, ba nawet to boss:razz:)
Daj mi na pw telefon kontaktowy do Formicy, jakby nie mógł trafić.
O kasę na weta zadbamy, karmę dostaniesz - Purinę dla szczeniąt 10 kg (od 6 tygodnia życia), mam na schronisku, chyba będzie dobra. :lol:

Posted

Wow ale szybka akcja.
Ja też myślałam o dt ale ja wychodze o 8 wracam o 18 do domu.
Kciuki by maluchy daly rade.
Na zdjęciach wyglądają może ładnie ale tylko te 2 duże bo ta mniejsza 3 to faktycznie jakby z innego miotu. :(
A że ładnie bo maluchy są śliczne, może to da im większe szanse na ds.
Kciuki za jutro.

Posted

oczywiście przydałoby się więcej dt, więc jeśli ktoś by mógł, chętnie je przekażę... na razie chodzi o to, żeby miały stałą opiekę i szybką reakcję w razie kryzysu, ale jeśli wszystko pójdzie dobrze, to za trzy tygodnie po feriach będzie z nimi już kłopot... muszę izolować szczeniaki od psów w czasie swojej pracy, a choć pracuję w szkole, to czasem nie ma mnie cały dzień... ferie od poniedziałku...

Posted

Teraz mam wyrzuty sumienia, że nie wzięłam ich do domu na tą jedną noc. Ale mam zapowiedziane, jak coś przywiozę, TZ się wyprowadza. Pięć psów w domu, to już nienormalne?:roll: Nie każdy facet by wytrzymał, a już dziesięciu chyba żaden.