sylwija Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 jak Saba karmi, to chyba nie może jeszcze iść do adopcji? Dałyście ją do Grupa 1 Owczarek niemiecki ? może tam więcej osób zagląda 'onkowych'? Quote
MARCHEWA Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 [quote name='Ania i Kajber']A czemu nie zrobiono sterylki adorcyjnej - to chyba standardowa procedura :-(.? Nawet jeden pozostawiony szczeniak to jeden dodatkowy, niepotrzebny pies na świecie. I czy sunia będzie w ogóle wysterylizowana? Ponieważ u nas w schronisku nie robi się sterylek aborcyjnych,zazwyczaj w takich przypadkach zostawia się suce jednego szczeniaka.Suki w schronisku są sterylizowane,ale na sterylkę jadą w większej grupie do innego miata. [quote name='sylwija']jak Saba karmi, to chyba nie może jeszcze iść do adopcji? Dałyście ją do Grupa 1 Owczarek niemiecki ? może tam więcej osób zagląda 'onkowych'? Wiadomo,że na razie Saba musi wykarmić malucha,ale domów nie znajduje się tak od razu,a nawet gdyby taki się pojawił,to może na sunię poczekać ten miesiąc.Na Onki ją wrzuciłam;) Najgorsze jest to,że w naszych okolicach duże psy najczęściej trafiają na wieś na łańcuch i Saba tak właśnie może skończyć jak wcześniej nie znajdziemy jej normalnego domu. Quote
ewa36 Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Śliczna jest :loveu: A czy ta krzywa lapka to stare złamanie - jak zrozumialam ? Czy ona dobrze/normalnie chodzi ? A ta tylna rozwalona o bude w porządku ? Ludzie nie mają litosci ...... Quote
MARCHEWA Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 ewa36 napisał(a):Śliczna jest :loveu: A czy ta krzywa lapka to stare złamanie - jak zrozumialam ? Czy ona dobrze/normalnie chodzi ? A ta tylna rozwalona o bude w porządku ? Ludzie nie mają litosci ...... Tak,krzywa łapka jest po starych,źle zrośniętych złamaniach,które Saba miała zanim trafiła do schroniska i to na nią sunia troszkę kuleje,ale chodzi w miarę normalnie,tylna łapka jest już wygojona. Quote
sylwija Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 jakby się trafił odpowiedzialny właściciel, to mógłby zabrać Sabę do ortopedy.. bo to różnie bywa :( Quote
horacy dwa Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Tak mało osób do dziewczynki zagląda. Quote
bela51 Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Gazzy przyslala mi watek suni. Widze, ze tu straszne pustki. Powtorze za sylwija, czy sunia ma ogloszenia ? Czy na razie jeszcze na to za wczesnie? Quote
horacy dwa Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Zaglądam tylko nie piszę ,wiem ,że sunia jest już w boksie szczeniaczek został w klateczce bo sunia już nie karmi.Na początku wątku Marchewa napisała gdzie porobiła ogłoszenia ,jednak nikt nie dzwoni i nie pyta o dziewczynkę. Quote
sylwija Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 a na www.owczarek.pl wrzucałyście Sabę? ja tam nie mam konta, może ktoś jej pomoże.. Quote
agrazka Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 szkoda, ze nie ma zainteresowania, ale trzeba mieć nadzieję Quote
MARCHEWA Posted January 27, 2011 Author Posted January 27, 2011 Saba została oddzielona od malucha,nie miała pokarmu.Maluch został w kuchni,a Saba została przeniesiona do kojca(na szczęście jednego z lepszych)siedzi z małymi psiakami,ma swoją budkę,jest spokojna i bardzo grzeczna. Saba jest na owczarkach i ma trochę ogłoszeń,potem wkleję linki gdzie konkretnie. Quote
malizna78 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Dziewczyny.Na wątku Sonii pojawiła się informacja ossy98,przeczytajcie. Jest szansa, aby nieznane dotąd sprawy bestialskiego traktowania zwierzat ujrzały światło dzienne. Mój znajomy pracuje w TVN. Własnie jest w trakcie kręcenia materiału o nieludzkich przejawach okrecieństwa wobec zwierząt. Jeśli znacie takie przypadki, macie jakies linki - np. tu z DOGO - wraz ze zdjęciami etc., które mogłyby stanowić podstawę do dalszego "drążenia sprawy" dajcie proszę znać. Sama nie jestem w stanie wszystkiego przejrzeć. Była sławna sprawa kobiety, która zakładała pseudoschroniska w małych miejscowościach, brała pieniądze od gmin, które potem nie byłe wydatkowane zgodnie z przeznaczeniem. Zwierzęta były głodzone, nie miały opieki weterynaryjnej, były chore, zagryzały się nawzajem. Czy ktoś może dać mi namiary na tę sprawę? Jaki jest jej finał? Proszę, roześlijecie info do znajomych. Może dzięki tej akcji, temu reportażowi, pomożemy jakimś zwierzakom? Podaję link do wątku,roześlijcie tą wiadomosć dalej.Myślę, że warto. http://www.dogomania.pl/threads/144093-Sonia-PIĘKNA-WILCZYCA-została-zwrócona-z-DS-znowu-POTRZEBNE-DEKLARACJE-NA-HOTEL!!!!?p=16197794#post16197794 Quote
MARCHEWA Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 Maluch od Saby znalazł już dom..........Saba nadal czeka. Quote
sylwija Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 szczeniaki szybko biorą, bo to male puchate.. później róznie bywa.. za to.. ale nie będę krakać, może jemu sie poszczęści A o Sabę nikt nie dzwoni? Przecież to elegancka sunia, mloda.. Quote
MARCHEWA Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 [quote name='sylwija']szczeniaki szybko biorą, bo to male puchate.. później róznie bywa.. za to.. ale nie będę krakać, może jemu sie poszczęści A o Sabę nikt nie dzwoni? Przecież to elegancka sunia, mloda..[/QUOTE] Tak,różnie to z tymi domkami później bywa,wiem że maluch pojechał gdzieś na wieś,podobno ma nie być na łańcuchu......ale i tak mnie to martwi.....w schronisku za to szaleje parwo i maluch był bardzo narażony na wirusy. Quote
Recommended Posts