Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wieści super !!! Manta powodzenia. Kana bardzooo dziekujemy za opiekę nad Mantą :) a czy dziewczynka bedzie zmieniać swoje imię??:)

A co do zdjec, to ja nie mam kabelka aby wgrać msmy na kompa ;/

Posted

Tattoi natknełam się na wątek w którym miałaś jakieś zgrzyty z użytkownikiem malvaa coś tam, bardzo podobnym do mnie, jak nie takim samym, od razu mówię że to nie ja :) tamta panna ma zdjęcie z tego co kojarzę. to tak dla formalności, żebyś nie pomyślała sobie nie wiadomo czego :)
Tripti o co chodzi z tym wątkiem dla zmęczonych ludzi, mam wrażenie że to o mnie? chyba że się mylę to sorka.

Posted

Dziwczyny myślę, że Melba powinna jeszcze być trochę z Miką. Melba powoduje,że Mika się bardziej otwiera, bo do innch moich psów jest trochę strachliwa a mnie mija raczej łukiem. Na razie Miki nie da się złapać, żeby ubrać w szelki albo zabrać do weta. Melba oczuweiście, że sobie poradzi. Już wie, że należy leżeć na tapczanku.

Posted

[quote name='malvaaa']Tattoi natknełam się na wątek w którym miałaś jakieś zgrzyty z użytkownikiem malvaa coś tam, bardzo podobnym do mnie, jak nie takim samym, od razu mówię że to nie ja :) tamta panna ma zdjęcie z tego co kojarzę. to tak dla formalności, żebyś nie pomyślała sobie nie wiadomo czego :)
Tripti o co chodzi z tym wątkiem dla zmęczonych ludzi, mam wrażenie że to o mnie? chyba że się mylę to sorka.[/QUOTE]

tamta jest chyba przez jedno ''a". Spoko.

Posted

nieee malvaaa, nie o Ciebie :) a tak z ciekawości to też założyłaś taki wątek ;)???? ale to tak na marginesie było z tym, bo to znalazłam przez przypadek i to odrębna sprawa, ale wyszła taka dziwaczna akcja z Kubą, że ktoś chciał pomóc w postaci bezpiecznego miejsca w hotelu dla psa, który nie miał się gdzie podziać (szantaż w stylu eutanazja, paluch itd), a ktoś inny zamiast podziękować po prostu to jeszcze naszczekał.

Fajnie, że Melba pomaga mamie inaczej spojrzeć na świat, ale tak jak kiedyś rozmawiałam nawet z Kaną, może mama szybciej oswoiłaby się jakby została zdana na siebie... ale to Ty Bambino oceniasz, więc wiesz najlepiej jak będzie dobrze, mimo wszystko jestem za tym, zeby tą małą powolutku ogłaszać, bo domek nie znajdzie się z dnia na dzień, może to trochę potrwać. Szkoda tylko tej sofy :( a one nadal głównie w sypialni urzędują?

Posted

myślałam że to chodzi o ten wątek, zle zrozumiałam poprostu, sorka :)
też mi się wydaje że trzeba ją ogłaszać bo pozniej bedzie trudniej z domkiem jak urosnie... ale jesli mama lepiej sie czuje przy Melbie to mozna jeszcze troszke poczekac... aMelba wychodzi na dwor czy na razie przesiaduja w domu na tampczanie :)?

Posted

Piszę ten post po raz trzeci. Jak mi go znowu zje to już nie więcej nie napisze na dogo

Wieści od Maliny
U Malinki coraz lepiej otwiera się coraz bardziej na kontakt z ludźmi. Najbardziej upodobała sobie Martynę i chyba 10-cio letniego brata TZ Martyny, który ich odwiedza czasami. Jak Martyna wchodzi do domu to Malinka biegnie do niej machając dupką z radości. Boi się jednak jeszcze troche wyciągniętej ręki Jak Martyna chce ją pogłaskać to kruszynka się kuli i boi ale jest coraz lepiej. Ostatnio zkupciała się w łazience i ubrudziła wszystkie ubrania z pralki, bo Martyna zapomniała zamknąć drzwiczki od pralki a ten mały okruszek wszystko powyciągał i bezlitośnie umazał z kupie. Malina to super skoczny stwór. Upodobała sobie nie wiadomo czemu wskakiwanie do wanny:crazyeye: a czasami nawet wskakuje do umywalki gdzie zresztą w sobotę nasikała :diabloti:

Malinka jest juz zaszczepiona

I fotki. Mama TZ Martyny zrobiła jej kubraczek,bo się telepała na dworze z zimna

]

Posted

Malina się od początku cofała przed wyciagnieta ręką, jakby się bała, ze się ją złapie, albo walnie- nie wiem.
Wię trzeba ja bardziej od spodu brać- ręka nie nad głowę, czy grzbiet, tylko pod szyję i pod brzuszek. I tak wychodziło lepiej i podchodziła. Super wyglada w tej kiecce:-)

Posted

mnie ta umywalka też mega zaskoczyła ale cóż widac Malina to nietypowo-wyjątkowy psiak
Gorzej mnie tylko zaskoczył kiedys mój kot, którego złapałam na sikaniu do cukiernicy
Tattoi Martyna wie, że lepiej Malinka reaguje na podejście od dołu niż od góry, stosuje się do tego ale wiadomo czasami jak wraca z pracy to instynktownie jak pies podbiega Martyna wyciąga ręke

Posted

Jednak Malina to niezła cwaniara, potwierdza to na każdym kroku :) zdjęcia i wieści super... jutro wyjezdżam i mam nadzieje ze po powrocie będą jeszcze cudowniejsze wieści, nie wiem jak wytrzymam bez dogomani 5 dni, chociaż mama i mój Piotrek twierdzą że to będzie dobry odwyk i dobrze mi zrobi, ale oni się przecież nie znają :P

Posted

obraczus87 napisał(a):
Wieści cudowne :) kubraczek piekny :)

Tripti, mozesz podeslac Bambino numer Kany?? Wtedy Bambino moglaby mms-y wyslac do Kany :)

Kana a jak Manta sie sprawuje w DS??:)

czy jest jakiś problem w kontakcie z Bambino ? Do mnie też ma nr tel......

Posted

wiga138 napisał(a):
czy jest jakiś problem w kontakcie z Bambino ? Do mnie też ma nr tel......

Nie ma problemu. BAmbino pisała, że ma zdjęcia suniek na kom, ale ani ja, ani Tripti nie mamy mozliwości zgrania mmsów na kompa. WIęc Kana zaproponowała swoją pomoc :)

Posted

obraczus87 napisał(a):
Nie ma problemu. BAmbino pisała, że ma zdjęcia suniek na kom, ale ani ja, ani Tripti nie mamy mozliwości zgrania mmsów na kompa. WIęc Kana zaproponowała swoją pomoc :)

ok, ok jestem już czwarty dzień zagrypiona pierwsz przy komp. ...wyrwałam się ja Filip z konopii :):):)