Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gratuluje :)

O Mante byl dopiero drugi telefon...
"Czy Manta dużo szczeka?"
- Ale co to za pytanie? To jest pies - potrafi szczekać.
"A no bo ja chce takiego co dużo szczeka żeby mojego drugiego pobudzala do szczekania jak ktoś przychodzi"...
Rozłączyłam się bo nie mogłam pozbierać szczeny z ziemi....

Posted

eh, super wiadomość :) Malinka ma już swoich ludzi do kochania i mam nadzieje że nie będzie rządzić w domu :)
a co do tel w sprawie Manty to nawet nie skomentuje, ludzie są czasem bezmyślni. ale na pewno już ktoś się czai na nią i niedługo zadzwoni :)
dziewczyny chciałam wam podziękować za zainteresowanie psiakami i pomoc.

Posted

Kana napisał(a):
Gratuluje :)

O Mante byl dopiero drugi telefon...
"Czy Manta dużo szczeka?"
- Ale co to za pytanie? To jest pies - potrafi szczekać.
"A no bo ja chce takiego co dużo szczeka żeby mojego drugiego pobudzala do szczekania jak ktoś przychodzi"...
Rozłączyłam się bo nie mogłam pozbierać szczeny z ziemi....

Trzeba było powiedzieć, że nie szczeka, bo przecież to krokodyl! :)

Posted

wieści od Malinki
Wczoraj Malinka nasiusiała na dywan, ale wiadomo stres więc zostało jej to wybaczone:eviltong:
W nocy spała ze swoim pańciostwem w łóżeczku i widać było,że bardzo się jej to podoba
Nie za bardzo chce wychodzić na dwór, Martyna znosi ją na rękach po schodach, jak już jest na dworze to stoi i się trzęsie bidulka zimno jej pewnie i jeszcze boi się na pewno

W nocy Malinka ładnie wytrzymała, nie zrobiła siuśków. Oczywiście rano też nie miała ochoty na spacery więc tylko szybko zrobiła siu i koopę i od razu do klatki leciała
Dziś już podobno się lepiej czuję, jest żywa tzn przychodzi do nich na głaski i wtrynia się ciągle na wyro :diabloti:

Posted

na pewno jeszcze nie raz narobi, krotko uczyla sie zalatwiac na zewnatrz ze wzgledu na kwarantanne po szczepieniu, ale na pewno za jakis czas sie nauczy:)
trzeba malince sweterek kupic:)

Posted

[quote name='Kana']

Rozłączyłam się bo nie mogłam pozbierać szczeny z ziemi....[/QUOTE]

Oj tam, nie znacie się. Pamietacie taki dowcip, jak zona budzi męża w nocy i mówi- "słuchaj, chyba złodziej jest na dole. To co robimy? No nie wiem, chyba trzeba obudzić psa..."
Sama miałam takiego rottweilera, co go tylko shiba mogła zmusić do ruszenia sie z miejsca, w którym drzemał.

Posted

[quote name='Atomowka']wieści od Malinki
Wczoraj Malinka nasiusiała na dywan, ale wiadomo stres więc zostało jej to wybaczone:eviltong:
W nocy spała ze swoim pańciostwem w łóżeczku i widać było,że bardzo się jej to podoba
Nie za bardzo chce wychodzić na dwór, Martyna znosi ją na rękach po schodach, jak już jest na dworze to stoi i się trzęsie bidulka zimno jej pewnie i jeszcze boi się na pewno

W nocy Malinka ładnie wytrzymała, nie zrobiła siuśków. Oczywiście rano też nie miała ochoty na spacery więc tylko szybko zrobiła siu i koopę i od razu do klatki leciała
Dziś już podobno się lepiej czuję, jest żywa tzn przychodzi do nich na głaski i wtrynia się ciągle na wyro :diabloti:[/QUOTE]

Cudownie!:)

Posted

dostałam smsa od Bambino:
"Melba oczka ma już brązowe, ale i tak jedziemy dziś do weta. Obie szaleją choć mama nadal boi się podejść. Melba skacze na nogę i prosi o głaskanie. W sobotę miałam cały pokój w pierzy bo dorwały jakąś starą małą poduchę. Myślałam, że mi para pójdzie uszami, bo dzień wcześniej miałam cały pokój w gąbeczkach z poduszki przytulanki Melby. Ale poza tym ok. Pozdrawiamy."

a z tym załatwianiem się na kołdrę, to ja jeszcze nie miałam takiego przypadku, nawet przy szczeniakach, pomijając bezwiedne popuszczanie psa przy przeziębieniu pęcherza, chociaż meble niestety są ogólno dostępne dla psów, być może takie zachowanie u psa oznacza chęć dominacji i znaczenia terenu wszędzie, w w łóżku trochę tego czasu spędza się :) raczej nie chodzi tu o bezpieczeństwo, pies mojej mamy zdarzyło się, że kilka razy zrobił to ze złości, jak został zamknięty w sypialni jak ktoś przyszedł.

Posted

Czekamy z utesknieniem na zdjecia, prosimyyyyyyyyy :)

Kana, co u Manty slychac??:)

------------------------------------------------------

Przelewam na konto Malvy 50zł od Pana Jarka z Warszawy, od którego otrzymałam pieniążki na wsparcie jakiegos psiaka. Wybralam nasza rodzinkę :)

Posted

Mojej 8letniej suni się nie zdarzyło nigdy, natomiast 4miesięczny zbój już 3 razy. ale to w różnych sytuacjach mu się zdarzyło, raz jak się przestraszył suńki bo go dosyć ostro pogoniła, drugi raz poprostu poszedł na góre i nasikał, a trzeci raz jak mnie nie było w domu przez 5godz, jak wróciłam to od razu przy mnie narobił, chyba ze złości, nie wiem co to będzie jak pójdę do pracy :)
Dziękujemy za pieniążki :) dziewczyny to może by tą małą już ogłaszać,Melbe? czy jeszcze za wcześnie?

Posted

moj Benek lał na koldre do 6 miesiaca zycia...mam cala zolta do tej pory:) nie piore jej bo po pierwsze do pralki nie wchodzi po drugie siuskow sie nie brzydze:):) najczesciej lał jak w nocy zaspany byl i siku mu sie chcialo wiec wychodzil spod koldry i lał bo na podloge za daleko bylo:) pozniej samo mu przeszlo ...:)

Posted

fotki bardzo by się przydały :( już prawie miesiąc minął, Melba mogłaby już być ogłaszana, ona z czasem przyzwyczai się do ludzi, a póki jest ładna młoda mała to trzeba ją puścić w świat, ale te zdjęcia jeszcze z duczek nie nadają się, tam mało Melby, poza tym te śmieci przez nich jedzone nie wyglądają zbyt dobrze i te warunki, ogłoszenia najlepiej na wielkopolskie, prawda?

Posted

Już to gdzieś pisałam, ale nigdy nikt nie czyta tego, co piszę- szczenior wie, że żadendorosły (pies czy człek) nie załatwi sie w wyrze ( w gnieździe, gdzie się śpi), więc kombinuje, że on jako szczyl może to zrobić- zaznaczyć tam teren, bo nikt dorosły po nim nie poprawi.
Tak że Martyna- Malinę w dupę strzelic i po sprawie. Jak nie widzicie, co robi- odstawcie ją w miejsce, gdzie nie ma łóżka, ani nic miękkiego do naszczania. Kuchnia, łazienka itp. Ona jest mądrutka- szybko załapie. Jakby co, wpadnę do Was, mieszkanie obejrzę i pokażę.
Buziaki.
I do szczepienia marsz jak najszybciej.

Posted

Postaram się zrobić Melbie zdjęcia, ale nie mam w domu komputera, więc przekaz bedzie trochę utrudniony, ale jakoś się postaram. Mama powoli się oswaja. Do weta mam 18 km. w jedną stronę. Postaram się Melbę zaszczepić p-ko wściekliźnie w przyszłym tygodniu. Mamy jeszcze nie ruszam, niech się bardziej oswoi. Na łózko niestety też sikają, ale raczej Melba niż mama. ( Kurcze mam nową sofę - ale cóż ). Z tych 50 zł. od wigi - 10 zł. na paliwo + 22 na krople ( wzięłam fv, więc można potem oddać widze z konta fundacyjnego. Zostało na dalszego weta 18 zł. ( pierwszą wizytę dostała ode mnie. ) Oczka już brązowe i nie mruży. Melba jest słodziutka, a mama szczekliwa.

Posted

[quote name='Bambino']Postaram się zrobić Melbie zdjęcia, ale nie mam w domu komputera, więc przekaz bedzie trochę utrudniony, ale jakoś się postaram. Mama powoli się oswaja. Do weta mam 18 km. w jedną stronę. Postaram się Melbę zaszczepić p-ko wściekliźnie w przyszłym tygodniu. Mamy jeszcze nie ruszam, niech się bardziej oswoi. Na łózko niestety też sikają, ale raczej Melba niż mama. ( Kurcze mam nową sofę - ale cóż ). Z tych 50 zł. od wigi - 10 zł. na paliwo + 22 na krople ( wzięłam fv, więc można potem oddać widze z konta fundacyjnego. Zostało na dalszego weta 18 zł. ( pierwszą wizytę dostała ode mnie. ) Oczka już brązowe i nie mruży. Melba jest słodziutka, a mama szczekliwa.[/QUOTE]

Te 18e zł na co wystarczy ?
w razie czego, to PISZ SMS , ok ?

Posted

doszła wpłata od P. Janka z Warszawy, dziękujemy! dziewczyny jeśli chodzi o takie sprawy organizacyjne to ja wyjeżdżam 7 lutego i wracam 12, piszę wcześniej w razie jakbyście chciały jakieś pieniążki ode mnie z konta.

Posted

[quote name='malvaaa']doszła wpłata od P. Janka z Warszawy, dziękujemy! dziewczyny jeśli chodzi o takie sprawy organizacyjne to ja wyjeżdżam 7 lutego i wracam 12, piszę wcześniej w razie jakbyście chciały jakieś pieniążki ode mnie z konta.[/QUOTE]

Poprawka, od Pana Jarka :)

Bambino postaraj sie o te zdjecia, my cierpliwie czekamy :)

Posted

[quote name='tripti']a jaka wpłata? trzeba ją nanieść na rozliczenie?

tak tak, zdjęcia, bo znamy tylko takie bezdomniaki w lichych warunkach, to ciekawe jak teraz wyglądają.[/QUOTE]

50zł - to ta wplata od tego Pana, ktory przelal mi pieniazki na jakąs bidę :)