Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Andzike, Ty ślepa komendo ...:evil_lol: aleś nam tu radości narobiła.:multi:
No i dobrze, niech dziewczyna idzie do ludzi, bo w tym nowym PDT to ją tak rozpaskudzą, że rady sobie nikt z nią nie da.:mad:

Maleńka, a Ty nie masz jaskry w rodzinie ...?:roll:

• Replies 411
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mamanabank napisał(a):
Szkoda, że Jaskra to nazwa choroby, bo byłoby fajne imię dla psa ;-)

Zastosować, mi się podoba jako imię! I jakby to była mała, żółta suczka to nikt by jej nie kojarzył z chorobą, prawda?
A' propos chorobliwych imion - pewna znajoma ( acz odlegle) suka, maści żółtej odwiedziła nas kiedyś i obrzydliwie szczypała moje psy. W związku z tym miotnęłam w nią obelgą "ty żółta febro!". Obelga przyschła do biednej psiny i choć oryginalnie miała na imię bodajże Fibi, to teraz nawet jej własna rodzina mówi o niej Żółta Febra. Ale trzeba przyznać, że suka uczciwie na to zapracowała.

Posted

mamanabank napisał(a):
Szkoda, że Jaskra to nazwa choroby, bo byłoby fajne imię dla psa ;-)

Faktycznie bardzo ładne imię dla psiaka...no ale trzeba złożyć gratulacje Gacce ,ze już prawie w nowym domku...super!

Posted

Romka napisał(a):
Faktycznie bardzo ładne imię dla psiaka...no ale trzeba złożyć gratulacje Gacce ,ze już prawie w nowym domku...super!

Prawie, prawie ;) Odetchnę jak już będzie wszystkimi czterema łapami w nowym domu :D

Posted

E-S napisał(a):
Ufff, czyli już za momencik :)
A jak jest u niej teraz z zachowaniem czystości w domu ?

według NDT - żadnych problemów - nie załatwia się zupelnie w domu - sygnalizuje chęć wyjścia.
Generalnie NDT jest zakochany w Gacce po uszy - chętnie bym ją u nich zostawiła;) ale zdrowy rozsądek NDT przeważa ;)

Rozmawialam dzis z domkiem Gacki - pomimo, że będzie psem łóżeczkowym to dziś kupili jej wyprawkę - posłanko, miseczki i karmę :)
Trwa debata nt imienia - córeczki głosują za Simbą, ew. Kometą ;)
W poniedziałek NDT przywiezie Gackę do Warszawy i razem zawieziemy ja do nowego domku.
I odetchniemy ;)

Posted

[quote name='Akrum']i co u Gacki słychać?? kiedy jedzie do DS?

[quote name='Florentynka']To chyba dziś - wielki dzień Gacki?

Tak, Gacka już spakowana, a NDT ociera łzy ;)
wieczorem zawozimy Gackę do DS - już się nie mogą doczekać ;) Ja też ;)

Gacka była w NDT dwa tygodnie, więc zapłacę dziś 120zł (swoją drogą cud, że znalazła dom w tak krótkim czasie, bo na więcej dni zabrakłoby kasy...:roll:)
Zapłaciłam 8zł za ogłoszenia na bazarku Borówki - w skarpecie Gacki zostaje 2zł - czy ktoś ma coś przeciwko, żeby kupiła za to gryzaka dla Marcela? ;)