Andzike Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 EDIT z 21/02 - Gacula (teraz Norka) pojechała do DS w Warszawie - ostatni przystanek w poszukiwaniu idealnego domu!!! :D EDIT z 7/02 - Gacula przebywa w platnym DT pod Warszawą - koszt 240zł - prosimy o najmniejsze wpłaty jednorazowe!!! Skarpeta Gaculi Romka - 20zł :loveu: Mamanabank - 20zl :loveu: jostel5 - 30zł Florentynka - 60zł RAZEM - 130zł Rozliczenie Płatny dom tymczasowy - 120zł (dwa tygodnie - 7/02-21/02) Ogłoszenia na bazarku - 8zł razem 128zł - zostało 2zł. :loveu: Baaaardzo dziękujęmy !!! :loveu::loveu::loveu: A zaczęło się tak... 18/12 E-S przywiozla na BDT do mojej koleżanki z pracy, piękną szorstkowłosą sunię - szczęściarę, bo tak naprawdę to nie ona miała przyjechać, tylko jej koleżanka z bosku. Widocznie to było przeznaczenie... matrioszka, nie mam zdjęć Gaculi ze schronu wrzuć proszę, to przekleję do pierwszego postu :) Tu już Gacula, po wyjściu "z pierdla" :) W samochodzie u E-S :) Zacytuję:D [quote name='matrioszka2'] GACULKA pojechała do Warszawy na BDT Umie pięknie jeździć samochodem, nawet osobiście chciała pomóc w kierowaniu, ale nie pomogły jej nachalne buziaki-łapówki i skończyło się na podróży na torbie E-S, tudzież ręcznym hamulcu. Litościwa E-S nie opanowała chęci wynagrodzenia suni traumatycznego pobytu w schronisku ... i podetkła ... tak - podetkła jej smaczki , smakołyki i takie tam inne (mało:roll:) pożądane w podróży akcesoria. I bidula-Gacula urzygała się po pachy własne i kostki E-S. Poza tym - spoko.;) Quote
Andzike Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 Dodam od siebie, że Gacula pięknie chodzi na smyczy, nie boi się windy i schodówm w kąpieli była spokojniutka, w mieszkaniu Asi zainteresowała się swoim odbiciem w lustrze (baaardzo się ucieszyła jak zobaczyła takie cudeńko naprzeciwko :D ) Od razu zlokalizowała swój kocyk i równie szybko ogarnęła gdzie jest kanapa ;) Asia czekala z ugotowaną zupą z kurczaka :D miseczkami, kocykami, zabawkami i kurzymi lapkami do gryzienia :) Dom Tymczasowy jest bezpłatny, ale potrzebuje wsparcia w ogarnięciu ewentualnych kosztów weta. hmm... coś tu na mnie czeka.. Kocyk!!! Zielony kocyk!!! Dostanę coś smacznego? Taka jest cudna :) Kocyk chyba nie był aż tak interesujący ;) Quote
Andzike Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 Miejsce na tekst do ogłoszeń. KTO MOŻE ZROBIĆ OGŁOSZENIA????? + rozliczenie kosztów:) Quote
matrioszka2 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Zdjęcia mam na wątku schroniska od postu 5323 http://www.dogomania.pl/threads/149208-Schronisko-w-Nowodworze.Aktualizacja-w-toku-.../page267 lub tutaj nr 4 http://www.dogomania.pl/threads/176832-NOWODW%C3%93R.TUTAJ-NIE-PISZEMY-!!!-W%C4%84TEK-INFORMACYJNY-.Tutaj-CZYTAMY-!!!-Aktualizuj%C4%99.?p=13844862#post13844862 Znam pewną czarodziejkę od szczęśliwych ogłoszeń :cool3: Jak nie Gaculka - jak Gaculka !Uszy ją zdradzają :eviltong: Tak to właśnie z gackami bywa ...:lol: http://img707.imageshack.us/img707/997/p1160143p.jpg Na rozliczeniach to ja się niekoniecznie znam ...:roll: Może zróbmy tak: my damy wsparcie finansowe, a ktoś inny zajmie się rozliczeniem .:razz: Quote
as_ko Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 A mi nikt nic nie powiedział :placz: ale fajną niespodziankę mi dziewczyny zrobiłyście :loveu: bardzo się cieszę że Gacka w DT :multi: kolejna nasza sunia na wolności...chyba te nasze nowodworskie to jednak szczęście mają i ktoś nad nimi czuwa ;) Oczywiście że ja ogłoszenia zrobię...tu nie ma dyskusji nawet :evil_lol: tylko poczekam aż będzie wiadomo więcej o charakterze suni. Quote
malagos Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Kocham Was za te relacje!! :loveu: Matrioszka z tego urzyganie się po własne pachy i po kostki Ewy aż sie na głos zaśmiałam :evil_lol: :evil_lol: Cudko to jest rzeczywiście! A co to za sztuka miała zostać zabrana z Nowodworu, na której miejsce poszła ta niunia? Quote
Andzike Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 Gacula zw. Figą grzecznie przespała noc na kocyku obok łóżka. Asia trochę zaspała i Gacula nie wytrzymała z kupką ;) Została na chwilę sama, chyba nie wyła, a radość po powrocie była przeogromna :) Asia pisze, że Gacula jest bardzo fajnym towarzyszem :) Quote
matrioszka2 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 [quote name='malagos']Kocham Was za te relacje!! :loveu: Matrioszka z tego urzyganie się po własne pachy i po kostki Ewy aż sie na głos zaśmiałam :evil_lol: :evil_lol: Cudko to jest rzeczywiście! A co to za sztuka miała zostać zabrana z Nowodworu, na której miejsce poszła ta niunia? Post 5320 na nowodworskim - Zuzia.:-( Uploaded with ImageShack.us Malagos, masz jakieś wolne miejsca na kanapie ?:cool3: Quote
matrioszka2 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 As-ko, to była pełna konspira, żeby nie zapeszyć.:cool3: A w ogóle:mniej pij w soboty, więcej na dogo - i wszystko wiesz .:eviltong::evil_lol: Andzike, widzisz - mówiłam, że mam w rękawie taką czarodziejkę od szczęśliwych allegro i reszty.I przyszła.:lol: Quote
Andzike Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 [quote name='matrioszka2']As-ko, to była pełna konspira, żeby nie zapeszyć.:cool3: Andzike, widzisz - mówiłam, że mam w rękawie taką czarodziejkę od szczęśliwych allegro i reszty.I przyszła.:lol: W sumie chyba nawet nie konspira co akcja na wariackich papierach ;) W piątek po południu Asia zdecydowała się na bycie DT, więc żeby się przypadkiem nie rozmyśliła trzeba było szybciutko znaleźć jej jakąś bidę ;) a, że E-S akurat jechała do Warszawy... ;) Czekamy na zdjęcia, stworzymy jakiś tekst i ogłaszamy :) Quote
E-S Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 [quote name='matrioszka2']Post 5320 na nowodworskim - Zuzia.:-( Uploaded with ImageShack.us Malagos, masz jakieś wolne miejsca na kanapie ?:cool3: Oj no dobra, dobra, pochrzaniłam psy ... :cool3: Ale w pracy nie widzę fot bo mi blokuje a w domu pada mi internet. Dzisiaj dopiero widzę to zdjęcie 1 raz w życiu - ale suni takiej nie widziałam w sobotę, mogła nie wyjść z budy. Wróciłam do Lublina właśnie. Figa jest cudowną sunią, zero agresji, nie walczy o hierarchię, wcielenie łagodności, wesolutka, lubi wędzone udzka i ryjki świńskie tylko w aucie jak jej się za dużo ich da to potem rzyga. Jak wpadłyśmy do domu Madalleny to Figa - rzuciła się na kanepę tarzać się, mruczeć ze szczęścia, wywracać kołami do góry, gadać :D Bezstresowa - dała się obwąchać wszystkim psiakom bez strachu i bez protestów, na próby dominacji nad nią reaguje wycofaniem - odchodzi i wesoło zajmuje się czymś innym. Cudna jest, idealna. Quote
malagos Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Matrioszko, czekam na Leosię z Zamościa, jutro-pojutrze. Kolejna moze być sunia z Nowodworu. Mogę brać tylko po jednej suni....... Quote
matrioszka2 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 E-S napisał(a):Oj no dobra, dobra, pochrzaniłam psy ... :cool3: Ale w pracy nie widzę fot bo mi blokuje a w domu pada mi internet. Dzisiaj dopiero widzę to zdjęcie 1 raz w życiu - ale suni takiej nie widziałam w sobotę, mogła nie wyjść z budy. Wróciłam do Lublina właśnie. Figa jest cudowną sunią, zero agresji, nie walczy o hierarchię, wcielenie łagodności, wesolutka, lubi wędzone udzka i ryjki świńskie tylko w aucie jak jej się za dużo ich da to potem rzyga. Jak wpadłyśmy do domu Madalleny to Figa - rzuciła się na kanepę tarzać się, mruczeć ze szczęścia, wywracać kołami do góry, gadać :D Bezstresowa - dała się obwąchać wszystkim psiakom bez strachu i bez protestów, na próby dominacji nad nią reaguje wycofaniem - odchodzi i wesoło zajmuje się czymś innym. Cudna jest, idealna. No.To znaczy, że wzięłaś właściwego psa.;)Niczego nie pochrzaniłaś.:eviltong: Quote
as_ko Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 [quote name='matrioszka2']As-ko, to była pełna konspira, żeby nie zapeszyć.:cool3: A w ogóle:mniej pij w soboty, więcej na dogo - i wszystko wiesz .:eviltong::evil_lol: Andzike, widzisz - mówiłam, że mam w rękawie taką czarodziejkę od szczęśliwych allegro i reszty.I przyszła.:lol: Tratatata, zwalasz na konspirę, a tak na prawdę zapomniałaś mi powiedzieć :mad: :evil_lol: A po za tym to ja w sobotę uszka na wigilię lepiłam, a nie piłam :watpliwy: i nie czarodziejkuj mi tu bo ci to nic nie da :nono: :evil_lol: A ile Figa może mieć lat? Fajnie, że taka łagodna jest, szybciuteńko domek znajdzie, tylko pewnie po świętach dopiero albo po nowym roku, bo teraz wszyscy o sobie myślą, a nie o pieskach. Quote
matrioszka2 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 F-cale, że nieprawda.:placz: Nie fikaj, kurde, tylko bierz się do roboty :mad:, bo przestanę Cię chwalić, nazywać czarodziejką ...a nazwę : czarownicą.:eviltong::diabloti: Jutro, gdybyś nie wiedziała :cool3: wyjeżdża od nas jeszcze jedna sunia ... ale to konspira jest i nie sprecyzuję która :cooldevi: Ja bym Fidze dała 2 latka.Mam takie zadanie bojowe na ten tydzień: zebrać informacje o ...;) Quote
as_ko Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Się zrobi, się nie martw :cool3: Czekam na numer telefonu. Zdjęcia są, tekst się jakiś napisze, tylko potrzebuje jeszcze: wieku, stosunku do dzieci, bo do zwierząt piszecie że ok i wielkości/wagi itp. Czy ona była/będzie sterylkowana? Ma jakieś szczepienia? Ze zdrówkiem wszystko ok? Ja nic nie wiem :placz: Quote
as_ko Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Przy okazji zapraszam na wątek schroniskowej koleżanki Figi, której też się w końcu udało :) http://www.dogomania.pl/threads/198698-Azja-%C5%9Bliczna-dziewczynka-w-kropki-szuka-swojego-domku!?p=15969754#post15969754 Quote
Andzike Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 Figa ma trochę problemów z zachowaniem czystości w domu, na spacerach jest zaaferowana obserwacją (ma już jednego kolegę ;) ), żeby zalatwić wszystko co powinna ... Dziś została pierwszy raz sama w domu jak Asia poszła do pracy - zgryzła szczotę do toalety, rączkę od szafki na buty i wycieraczkę z trawy morskiej, która w sumie miała zostać zagryziona. Oczywiście pełen pakiet też czekał:shake: Jak większość psów po wyjściu ze schronu mała ma biegunkę ... :angryy: Bardzo się ucieszyła po powrocie Asi z pracy :) A oto kilka fotek - część zdecydowanie do ogłoszeń :D Quote
Andzike Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 Cuuuudo, nie pies :D Asia zagląda na wątek, mam nadzieję, że wkrótce tu do nas dołączy ;) Asia, zapraszamy!!! Quote
E-S Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Cudo, owszem :D Znaczy pakieciki w domu ? :mad: No to jak się dopadnie "na gorącym" uczynku to głośne "fe" i lekki klap w tyłek i na dworze za każde siku i kupkę pochwała, głaski, smaczek. A nie wyglądała na taką, co w domu się załatwia, no patrzcie, jak się zakamuflowała u Madalleny. Quote
Andzike Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 E-S napisał(a): No to jak się dopadnie "na gorącym" uczynku to głośne "fe" i lekki klap w tyłek i na dworze za każde siku i kupkę pochwała, głaski, smaczek. Dokładnie to Asia robie, poza klapem w tyłek ;) Nauczy się Figula, trzeba dać jej chwilę:) Quote
DT_W Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 [FONT=Times New Roman]Cześć Wszystkim,[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Jestem DT dla Gaculi vel. Figi. Psiak z niej fantastyczny no i jak już wcześniej – duża z niej szczęściara.[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Bardzo szybko przywykła do nowych warunków. Niesamowita była jej przemiana jak tylko wyszła z wanny! Od razu się ożywiła i zaczęła roglądać. Zaadoptowała od razu posłanie i zwęszyła miski. [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Z charakteru: pies idealny, z jednej strony samodzielna – potrafi sama się sobą zająć, kiedy trzeba (bawi się, rogląda po mieszkaniu), a jak ma ochotę na zabawę, to przychodzi i jęczy, łapkami się oprze o kolana i patrzy znacząco w oczy. [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Wczoraj tak ładnie się ze mną bawiła. Zrobiłam kulę z gazety i rzucałam jej. Biegała za nią. Czasem przynosiła pod nogi!, czasem zabierała „do siebie” na posłanie i tam rozszarpywała. Super zabawa. Czasem zębem trąci w zabawie. Acha brak w niej agresji. Daje ze sobą zrobić wszystko, od kąpieli, mycia łapek, ściągania z sofy, zabierania ulubionej zabawki.[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]A propos zabawki. Dostała kurzą łapkę. Ta kurza łapka wywołuje w niej niesamowite emocje. Miętoli ją bez gryzienia. A najśmieszniejsze jak chodzi po mieszkaniu w poszukiwaniu najciemniejszego kąta, gdzie mogłaby ukryć tę łapkę. I JĘCZY [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman] [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman] jak nie może znaleźć takiego miejca. [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman] Potem zabiera na swoje posłanie i kocykiem próbuje ją nakryć. [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Trochę pokasłuje. Nie wiem czy można to nazwać pokasływaniem. To raczej coś jakby … no właśnie nie wiem. W nocy (ponieważ śpi na posłaniu przy moim łóżku) słyszałam jak chrapała. Normalnie, głośno chrapała. Nie wiem czy to normalne. To musi być związane z tym „pokasływaniem”.[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]To tyle na razie. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Acha, mam filmiki. Nagrałam jak się ładnie bawi. Spróbuję je gdzieś wrzucić. [/FONT] Quote
DT_W Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 [FONT=Times New Roman]Ma bardzo ładną lśniącą sierść. Uwielbia się przytulać i zabiega o zainteresowanie. Śledzi mnie jeśli wychodzę do innego pomieszczenia. [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Zabawa w „schowaj sroczko co masz cennego” to jej ulubiona. Próbuje schować kurze łapki lub kostki w tak przeróżne prześmieszne miejsca.:crazyeye:[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Uwielbia się wylegiwać, a najlepiej wtulać do człowieka na sofie. Kładzie się po całej na zdjęciu powyżej. :angel:[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Je zupinkę ryż, marchew, mięso wieprzowe. Zdaje się doceniać moją kuchnię. ;-)[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Granulat też je, ale nie zachłannie. W ogóle nie je zachłannie, ale bardzo ostrożnie, delikatnie. Obwącha. Z ręki bierze bardzo delikatnie. [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Zamieściłam kikla filmików. Wybaczcie ich jakość. [/FONT] [FONT=Times New Roman]http://www.youtube.com/watch?v=OslJWQHwcOQ[/FONT] http://www.youtube.com/watch?v=-ueLBrqeYT8 http://www.youtube.com/watch?v=ZpJFIAiB9zo [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman]Uwaga: dziś nie musiałam sprzątać kupy! Mały sukces. Dla przeciwwagi zalana była cała, ale to dokumentcie cała łazienka. Jakby rura pękła. No bo pewnie pękła. Po tylu godzinach. [/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman]Powiedzcie jak mogę pomóc w poszukiwaniu HOME, SWEET HOME dla Gacki?[/FONT] [FONT=Times New Roman]Czy ktoś się odzywał?[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] Quote
Andzike Posted December 21, 2010 Author Posted December 21, 2010 Asia, witamy na forum :D :D :D ) Super, że tak dbasz o Figulę ;) As_ko zrobi jej ogłoszenia, tylko będziemy potrzebować jeszcze paru informacji z chipa. Quote
matrioszka2 Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Ha ! Morderczyni gazet.:diabloti: Bez piłeczki się nie obędzie.I gdzie ta jej trauma schroniskowa ?:razz::evil_lol: Quote
Recommended Posts