Akrum Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 matrioszka2 napisał(a):Akrum, Ty spryciulo ...:cool3: ale że co proszę?? Quote
matrioszka2 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 ale że "u nas takie cudo jest ...":razz: Quote
Andzike Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 Akrum napisał(a):ale że co proszę?? że niby mnie "podchodzisz" zapewne ;) Gacka w nowym domu - byłyśmy razem z NDT, który na szczęście potwierdza, że nie myliłam się co do oceny domku ;) Wszyscy bardzo podekscytowani czekali na nowego domownika, a Gacka od razu podbila ich serca :) Na Gackę czekało już posłanko, miski, obroża z adresówką i nowym imieniem - Nora:cool3: Myślę, że wszystko będzie dobrze - jutro zadzwonię i dopytam jak minęla pierwsza noc ;) Chciałabym jak na Oskarach:cool3: podziękować - Asi, ktora zdecydowała się wziąć Gackę na DT i przez dwa miesiące się nią zajmowała (nie chce wracać do tego jak się sytuacja zakończyła :roll: ) - NDT, który zaoferował pomoc w najcięższym momencie... :loveu: - wszystkim osobom, które wpłaciły grosiki na NDT :loveu: - kibicującym i tym co się zmobilizowali i zaczęli interesować ... Udało się :multi::multi::multi: Quote
Akrum Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 matrioszka2 napisał(a):ale że "u nas takie cudo jest ...":razz: a co chciałabyś?? hehehe wkleiłam tu, by w razie co do domków, które ewentualnie po Gackę z ogłoszeń by jeszcze dzwoniły, to podsyłać :) Quote
Akrum Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Andzike napisał(a):że niby mnie "podchodzisz" zapewne ;) już bym nie miała odwagi nawet do Ciebie kochana pisać o DT, już nam tyle pomogłaś. to było tylko tak informacyjnie, gdyby jakiś domek w spadku po Gaculi był. Quote
Florentynka Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 No! Kolejny pies skutecznie wypchnięty w ramiona kochającej rodziny! Z drożdży nic jeszcze nie "wyrosło", ale chyba mam jakieś piwo w lodówce. Zdrowie Gacki i Jej Nowej Rodziny! Quote
Andzike Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 Akrum napisał(a):już bym nie miała odwagi nawet do Ciebie kochana pisać o DT, już nam tyle pomogłaś. to było tylko tak informacyjnie, gdyby jakiś domek w spadku po Gaculi był. Jakbym nie miała Marcela i gdyby nie Sara, ktora mi się śni po nocach to już by mały do mnie jechał - toż to długowłosa Nelka ;) Idę otworzyć wino na część Gacki :D Quote
majuska Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Florentynka napisał(a): chyba mam jakieś piwo w lodówce ....może to z urodzin Gjalpona ?:cool3: :D Powodzenia Gacula:multi::multi: Quote
Andzike Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 majuska napisał(a):....może to z urodzin Gjalpona ?:cool3: :D Powodzenia Gacula:multi::multi: Myślisz, że coś się ostało? ;) Qrcze, ale cieszę, że Gacka w końcu ma swojego własnego prywatnego człowieka na zawsze :D (jak to dziś powiedział nowy właściciel Gacki - trafiła do nich na dożywocie :D ) Quote
matrioszka2 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Lubię takie zakończenia. To co Ty tam ,Andzike, na DT masz teraz ? Akrum, cudo jest niewątpliwie i allegro bardzo pomoże. Myślę, że długo nie posiedzi.A jaka jest historia tego cudaczka ? Porzucony ?Podrzucony ? Zgubiony, czy ucieknięty ? Quote
E-S Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Uff, super ! Ale jakieś wieści potem będą mam nadzieję ? Quote
Andzike Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 [quote name='matrioszka2']Lubię takie zakończenia. To co Ty tam ,Andzike, na DT masz teraz ?? To Ty nie widziałaś mojego Marcela??? http://www.dogomania.pl/threads/201719-MARCEL-czarny-ksi%C4%85%C5%BCe-zbiera-fundusze-na-obci%C4%99cie-jajek-i-szuka-super-domu!! [quote name='E-S']Uff, super ! Ale jakieś wieści potem będą mam nadzieję ? Będą, będą... Na razie niech się sobą cieszą :) A Gacka musi się przekonać, że z tego domy już nigdzie nie pojedzie ;) chyba, że z całą rodzina na jakiś wypad :D Quote
Akrum Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 matrioszka2 napisał(a):Akrum, cudo jest niewątpliwie i allegro bardzo pomoże. Myślę, że długo nie posiedzi.A jaka jest historia tego cudaczka ? Porzucony ?Podrzucony ? Zgubiony, czy ucieknięty ? psiak został zgłoszony, że się włóczy na trasie wyjazdowej z mojego miasta. I jeśli dobrze skojarzyłam wszystkie fakty, to jakiś czas temu dzwoniła do mnie babka, że właśnie w tamtych okolicach mieszka pani, która miała 4 psy (wszystkie przy budzie). Pani sobie wyjeżdżała na 2 tygodnie co jakiś czas, a psy same zostawały bez jedzenia,picia. Psy wyglądały masakrycznie, więc sąsiedzi zaczęli dokarmiać i po kolei wykradać te psiaki. Sąsiadka tej Pani miała już 2 swoje psy i 2 wykradzione sobie zostawiła. I do mnie kiedyś zadzwoniła - że co ma zrobić jak wykradnie te kolejne. Z opisu psiak się zgadza, ale nie wiem czy to na 100% ta sytuacja. Miejsce i opis psa się zgadza, pies zakołtuniony - zgadza się. Ta Pani już potem do mnie nie zadzwoniła ani adresu nie chciała podać dokładnego. Zgłosiła psa do SM i został odłowiony. Na 80 % podejrzewam, że to w/w sytuacja. Quote
Andzike Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 Jasza napisał(a):Szczęścia dla Gacki na tym dożywociu! Póki co wczoraj tęskniła za NDT, popiskiwała pół nocy i nie chciała nic jeść :( Dobrze jej z nimi było, przyzwyczaiła się dziewczyna po dwóch tygodniach... Nowi ludzie się tego spodziewali (ja w sumie też, ale po zabraniu z poprzedniego DT momentalnie doszła do siebie, więc nie sądziłam, że aż tak będzie rozpaczać po zmianach...:cool3:). Rano już było lepiej :) wskoczyla do dziewczynek na łózku, jest bardzo ciekawska, wszystko ją interesuje :) Będzie dobrze :) Quote
Jasza Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Będzie, bedzie! Fajnie, że ma taką "dzieciatą" rodzinkę! Quote
Romka Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Kolejny sukces...super ,że Gacula w nowym domku... Quote
Andzike Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 Zedytowałam post rozliczeniowy :) Quote
elmira Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 A ja trafiłam jeszcze na taką dziewczynę: [quote name='Temida']Imię: Salma Sterylizacja: tak Chip: tak Wiek: ok. 4 lata województwo: łódzkie Miasto: Radomsko Salma to urokliwa psia dama. Na widok człowieka macha ogonkiem z radości. Jest bardzo łagodna i towarzyska. Ma kudłate futerko czarno-brązowych odcieniach. Zasługuje na kochający dom, w którym znajdzie szczęście. Wysterylizowana i zaszczepiona, z książeczką zdrowia. Kontakt w sprawie adopcji: tel. 507 180 857 lub 501 272 431 [email protected] ul. Spacerowa 118 Radomsko Może komuś wpadnie w oko?:) Powodzenia Gacka!!! Quote
jostel5 Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Cieszę się strasznie,że Gacunia (bo dla mnie to Gacunia :)) wreszcie ma to dożywocie!Świetna suczyna trafiła do świetnych ludzi i tak być powinno,chociaż Ameryki nie odkrywam...;) I niech inne domki też się ujawniają-tyle psiaków na nie niecierpliwie czeka...! Quote
Andzike Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 matrioszka - wysłałam skan umowy adopcyjnej :) Quote
matrioszka2 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Poinformowałam dzisiaj kierownika o zbliżających się wydatkach ... ( Gacula, Azja, Luba ), ale jakoś dziwnie zadowolony był.Faktury jeszcze nie ma. Quote
Andzike Posted February 26, 2011 Author Posted February 26, 2011 matrioszka2 napisał(a):Poinformowałam dzisiaj kierownika o zbliżających się wydatkach ... ( Gacula, Azja, Luba ), ale jakoś dziwnie zadowolony był.Faktury jeszcze nie ma. Pewnie lada moment dojdzie :) U Norki ok - juz sie zadomowiła i szaleje z dziewczynkami :) Quote
malagos Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Zajrzycie, kochane baby, do mojej tymczasowiczki spod Ostrolęki...sunia ze zrujnowanego domu.... http://www.dogomania.pl/threads/203070-Ma%C5%82a-suczynka-z-pustostanu-na-wsi-przemi%C5%82a-i-%C5%9Bliczna-WIKI-u-mnie-w-bdt-%29?p=16390504#post16390504 Quote
Recommended Posts