Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malagos']Zacytuję fragment mojej z korespondencji z panem Mariuszem - tak sobie mejlujemy (a co ;)) jeszcze od czasu mojej Leoni - z tym, ze Leonia już była zaklepana przez panią z Krakowa. Od tego czasu podrzucam panu różne wątki -chodzi o małą rozczochraną sunię dla towarzystwa Molly -to astka adoptpwana z fundacji AST. Dom sprawdzony i bardzo dobry. Przesłałam też watek Gaculi - Figi:
Tak jak wspomniałem wcześniej Figa jest bardzo ciekawym psiakiem. Czy jest szansa na wizytę by psiaki się poznały? Ze względu że Molly jest psem terytorialnym najwłaściwszą chyba metodą jest poznanie na terenie Molly no i najważniejsze w domu.
to co, może to szansa? :roll: :cool3:

Nie mogę uwierzyć to przecież Pan Mariusz O. Do mnie też się odzywał w sprawie Duśki :D :D a że Pan baaardzo miły to podeslałam mu kilka bidaków Łowicza i oczywiście Gacule...
Pan przemiły ale nie wiem czy on chce adoptowac psa czy szuka znajomych ;)

• Replies 411
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Czaputkowa']Pan przemiły ale nie wiem czy on chce adoptowac psa czy szuka znajomych ;)
haha, dobre :)
zawsze to jakiś sposób na nawiązanie nowych znajomości :)

Posted

malagos napisał(a):
Andzike wraca jutro?
To się nawycieczkuje babol jeden, no!

Jestem, jestem. Mam dwudniowego kaca i watrobę do wymiany czyli wyjazd służbowy się udał ;)
Idę się nacieszyć Nelką i TZem i zaraz wracam na wątki, bo trochę do pisania mam :D

Posted

mamanabank napisał(a):
Nie, wróć, do obsługi rolników ciągniczych, cokolwiek miałoby to znaczyć

A idź! dziś cały dzień i wczoraj też, zajmowałam się korektą zeskanowanych maszynopisów z lat 70- tych. Edytor tekstu robił z tym co chciał i wychodziły rzeczy autentycznie piękne, jak "ornament walutowy" oraz "nioski konserwatorskie", że już o opisie nagrobka z "poobtłukiwanymi palcami i częścią twarzy, szat brak" nie wspomnę. Nie straszny mi zatem rolnik ciągniczy, tylko ciekawe co Gacka na to powie...

Posted

A ten pan Mariusz z Warszawy ? Bo może faktycznie zapoznać sunie i skoro to bdb dom, to może by coś z tego było ? :)
Tylko że ja zaobserwowałam u Gacki jak byłam z nią u Madalleny, że do dużych psów (wielkości bernardyna) na początku zachowuje rezerwę, trzeba dać jej czas na obwąchanie, obserwowanie i zaczekać aż się rozkręci. Nie tak od razu czekać na efekty, nie ma hop-siup. Musiała mieć w schronisku złe doświadczenia z dużymi psami, stąd na początku zachowuje rezerwę.
Andzike, zgłosiłaś<się w kolejkę do przeszczepu wątroby ? :D

Posted

Wy sie, tu nabijacie, a ja faktycznie padłam ;) po trzech dniach wyjazdu teraz będę odsypiać i odpoczywać przez tydzień ;) za stara jestem na takie wyjazdy:morning:
Morze widziałam z okien autobusu, eehh... :(
no dobra - back to the topic ;)

Po pierwsze primo - doszły pieniądze od Florentynki i jostel - razem 90zł :D :D :D ma jeszcze dojść 50zł od Mikrobanku (dziękuję Akrum:loveu:), więc może jakoś ogarniemy ;)
Zaraz napisze na pierwszej stronie jak się aktualnie przedstawia stan kasy Gaculi :)

Po drugie primo - NDT zakochany w Gacce po uszy. To pies idealny, wiecznie uśmiechnięty, nie robiący żadnych problemów i pięknie bawiacy się z innymi psami, dzieckiem i ... kotami ;) Sterylizacja przełożona na poniedziałek :)

Po trzecie primo - odzew z ogłoszeń
1. Rodzina z miejscowosci Owińska (8km na północ od Poznania) - aniazpoznania może sprawdzić domek w następny weekend - jeśli będzie ok, to Państwo planują przyjazd do Warszawy po Gacke. Domek na wsi, Pani (albo teściowa, nie pamiętam:oops:) siedzi w domu - tak czy siak ktoś tam non stop jest.

2. Pani z pod Zawiercia - mieszka z mamą, domek na wsi, mama non stop w domu. Niestety nie da rady podjechać po Gackę.

3. Pani z Kutna z dwoma córkami 2 i 6-letnią - tu mam pewne wątpliwości, bo okazało się, że ta sama Pani bardzo chciala adoptować Jokiego z Bialej Podlaskiej (Jostel - dzieki za czujność:loveu:) po czym wycofała się tłumacząc się wyjazdem za granicę w marcu... Zapytałam ją o to - podobno sytuacja uległa zmianie i jednak nigdzie nie wyjeżdzają... no nie wiem, nie wiem...:shake: ale jesli znacie kogoś doświadczonego z Kutna to chętnie wysłałabym tam zwiadowcę na wizytę ;)

4. Domek z Warszawy ;) Pani ma 8mies. pieska ze schroniska w Józefowie, uwielbiającego towarzystwo innych piesków i jak to sama Pani napisała "czasem terierkowato nieposłusznego". Dostałam nawet zdjęcie z Pól Mokotowskich... Tu problem jest taki, że Pani wysłala mi maila, nie zadzwoniła, więc odpisałam jej dopiero wczoraj dopytując jeszcze o inne rzeczy, mam nadzieję, że odpisze i się spotkamy (bo wizytę w Warszawie biorę oczywiście na siebie...).

No i tak się to przedstawia, w sumie to cieszę się, że wyszla ta cala akcja z BDT, bo w ten sposób przynajmniej coś się ruszyło...

PS. Bardzo dziękuję za pilnowanie Gacki w czasie mojego wyjazdu :D
Matrioszka, wysylam PW :)

Posted

matrioszka2 napisał(a):
Matrioszka zapakowała piapiury do koperty i szuka frajera, co w tą piździawę podejdzie do poczty .:diabloti:

U mnie na wsi to w soboty nie czynne urzędy, nie ma więc problemu z wychodzeniem :diabloti:

Mam od godziny tymczasowiczkę -mała, gładkowłosa, łaciata, zgrabniutka, śliczna, umie się zachować - proszę o łaskawe spojrzenie, juz szukamy domu! Bo szkoda tymczasowania na sunię gotowa do adopcji :)

Posted

malagos napisał(a):
U mnie na wsi to w soboty nie czynne urzędy, nie ma więc problemu z wychodzeniem :diabloti:

Mam od godziny tymczasowiczkę -mała, gładkowłosa, łaciata, zgrabniutka, śliczna, umie się zachować - proszę o łaskawe spojrzenie, juz szukamy domu! Bo szkoda tymczasowania na sunię gotowa do adopcji :)

Tu link do tymczasowiczki Malagos: http://www.dogomania.pl/threads/202198-%C5%81aciata-ma%C5%82a-Roxi-czeka-na-dom-sta%C5%82y-%29?p=16302141#post16302141

E, to odgłos z ogłoszeń jest, super ! :D
Tylko ten 1 dom ma pieska, ten z Warszawy ? Ona powinna byc w domu z innym zwierzęciem, to nie jest typ jedynaczki, absolutnie nie.

Andzike, a co do szkoleń służbowych, nie popiłaś bigosiku pysznym, słodziutkim drinkiem B52 czy jakoś tak ? :cool3: Pytam, bo mam własne traumatyczne szkoleniowe przeżycia po takim eksperymencie :evil_lol: Never again !

Posted

E-S - tak jak pisałam - domek z Warszawy jest z 8mies. terierkowatym pieskiem ;)
Niestety domek się nie odezwał dziś :(

Jedyny, który naprawdę nie może się doczekać i dzwoni do mnie codziennie jest domek z miejscowości Owińska pod Poznaniem, dlatego chciałabym znaleźć kogoś na wizytę.
Jasne, że wolałabym znaleźć jej domek gdzieś bliżej, ale ten z Owińskiej naprawdę zapowiada się dobrze. Napisałam na wątku przytuliska z Dopiewa, zaraz poszukam na mapie dogo i trochę pospamuje.

Przeżycia wyjazdowe nie były traumatyczne, aczkolwiek nieco zbyt zintensyfikowane jak na moje możliwości:oops:

Posted

Andzike napisał(a):
Owińska jest 8km na północ od Poznania, napisałam już do paru osób z tych okolic - mam nadzieję, że znajdzie się ktoś do porządnego prześwietlenia domku ;)

wyslalam pw do missy87, paula95, supergoga, weronia, magda779, napisalam na watku psiaków z Krotoszyna, Glinna i Ostrowa - z tego co kojarzę to wszystko okolice Poznania.
Jeśli macie jeszcze jakiś pomysł to dawajcie koniecznie znać - domek się nie może doczekać, a dom tymczasowy razem z Gacką związują się ze sobą coraz bardziej ...

mamanabank napisał(a):
Jest jeszcze GoniaP

Juz do niej piszę - nie znam jej z watków - resztę dziewczyn tak, ale jeśli Ty ją rekomendujesz to piszę ;)

Posted

mamanabank napisał(a):
Jest jeszcze GoniaP

GoniaP nie może, zasugerowała mi, żeby napisać do dwóch osób, do których już napisałam...
Czekam z nadzieją, że ktoś będzie mógł sprawdzić ten domek...

Posted

Z tego ,co wiem-domek tymczasowy wsiąkł "w Gackę" po uszy!;) No i żałuje bardzo,że nie jest z gumy i nie może się rozciągnąć...;) Gacunia jest podobno psiakiem,którego nie sposób jest nie pokochać!:)

Posted

jostel5 napisał(a):
Z tego ,co wiem-domek tymczasowy wsiąkł "w Gackę" po uszy!;) No i żałuje bardzo,że nie jest z gumy i nie może się rozciągnąć...;) Gacunia jest podobno psiakiem,którego nie sposób jest nie pokochać!:)

Bo Gacka, to super pozytywny pies, nie sprawiający żadnych problemów :) Też załuję, że nowy dom tymczasowy nie jest z gumy...
I nadal szukam osoby do wizyty przed/a w Owińskiej...