Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ciociu jogolciu jaki piękny wierszyk!!!!to jest ta prawdziwa Miłość!!!!Zoranek uczy się chodzić w kubraczku narazie nie jest to dla niego przyjemnością ale powoli się przyzwyczai zrobiłam zdjęcia i mam je w aparacie ale jak włącze aparat pod laptop to ich nie ma!co to się dzieje?to może pokażę zdjęcia które mam ze spacerku ale kubraczek zdjęty bo godzina w kapotce to narazie Zorankowi wystarczy jutro znów zakładamy!

Posted

sylwiaso napisał(a):
Ciociu jogolciu jaki piękny wierszyk!!!!to jest ta prawdziwa Miłość!!!!Zoranek uczy się chodzić w kubraczku narazie nie jest to dla niego przyjemnością ale powoli się przyzwyczai zrobiłam zdjęcia i mam je w aparacie ale jak włącze aparat pod laptop to ich nie ma!co to się dzieje?to może pokażę zdjęcia które mam ze spacerku ale kubraczek zdjęty bo godzina w kapotce to narazie Zorankowi wystarczy jutro znów zakładamy!

Jakie cuda te Twoje psiaki- widać, że im u Ciebie dobrze... marzę o własnym domu, psiakach, kotach, koniach, kozach, i innych zwirzach...

A wierszyk to taka bardziej niepoetycka rymowanka - wiem, że mój Luluś lubi jak mu rymuję, wiec może i psiaki polubią ;-)

Posted

... a już myśliłam, że nie lubisz :eviltong:

eh cioteczki dogolubne
ciągle psiaki bardzo cudne
przyciągacie do swych chatek
bez patrzenia na zadatek

wszystko im dajecie z siebie
małym, dużym, i w potrzebie
szczeniak, kociak, psi staruszek
ciągle serca wam porusza

kasy mało, czas ucieka
a tu ciagle nowa czeka
jakaś bida skatowana
przez swego nieludzkiego pana

koicie psie i kocie dusze
a dalej ...już konceptem dziś nie ruszę

Posted

Widziałam gdzie wejść z samego rańca;), żeby sobie poprawić humor.
Ja chcę jeszcze Jo:loveu::loveu::multi::multi: Nie ma to jak mieć talent:-)

Zoran na zdjęciach CUDO!!! W końcu cieszy się życiem, dziękuję Sylwuś:loveu:

Posted

Smyku napisał(a):
Sylwia , jak oglądam zdjęcia psów u Ciebie , to aż im zazdroszczę , też bym chciała takiego radosnego , miłego życia .

Może jakiś wspólny kojec Haneczko u Sylwii uskutecznimy:cool3:
Dadzą dobrze zjeść, wyprowadzą, wymiziają i nic nie wymagają:evil_lol:
Już nie wspomnę o bajecznych lasach i widokach!!!
Kubraki tylko nam muszą fundnąć;) na dogo i spadamy do Sylwii:evil_lol:
Może być taki plan?;)

Posted

Smyku napisał(a):
Załatwiaj miejsce u Sylwii a ja będę spakowana w 5 sekund .

Nie wiem, czy Sylwia będzie uszczęśliwiona ale jej Krzychu na bank! ;-)

Posted

Dziewczyny.Na wątku Sonii pojawiła się informacja ossy98,przeczytajcie.

Jest szansa, aby nieznane dotąd sprawy bestialskiego traktowania zwierzat ujrzały światło dzienne. Mój znajomy pracuje w TVN. Własnie jest w trakcie kręcenia materiału o nieludzkich przejawach okrecieństwa wobec zwierząt. Jeśli znacie takie przypadki, macie jakies linki - np. tu z DOGO - wraz ze zdjęciami etc., które mogłyby stanowić podstawę do dalszego "drążenia sprawy" dajcie proszę znać. Sama nie jestem w stanie wszystkiego przejrzeć. Była sławna sprawa kobiety, która zakładała pseudoschroniska w małych miejscowościach, brała pieniądze od gmin, które potem nie byłe wydatkowane zgodnie z przeznaczeniem. Zwierzęta były głodzone, nie miały opieki weterynaryjnej, były chore, zagryzały się nawzajem. Czy ktoś może dać mi namiary na tę sprawę? Jaki jest jej finał? Proszę, roześlijecie info do znajomych. Może dzięki tej akcji, temu reportażowi, pomożemy jakimś zwierzakom?

Podaję link do wątku,roześlijcie tą wiadomosć dalej.Myślę, że warto.
http://www.dogomania.pl/threads/144093-Sonia-PIĘKNA-WILCZYCA-została-zwrócona-z-DS-znowu-POTRZEBNE-DEKLARACJE-NA-HOTEL!!!!?p=16197794#post16197794

Posted

jogolcia@pdx napisał(a):
Niech żyje nasz słodki Zoranek,
ten Niuniowy szczęśliwy kochanek

A i ona niech się raduje szczęściara
bo naprawdę dobrana z nich para
...hahahahahahaha dopiero czytam dzis ten post ktory napisalas..... pękam ze smiechu noz Ty przeciez poetka......slicznie, cudnie..:)

Posted

Sylwuńka, Ty tylko uważaj, plizzz, jak wychodzisz z psiulami, jak to widzę na fotkach, by nie okazało się, że gdzieś suka ma cieczkę. Nawet te odjajczone dadzą w długą, to raz. Dwa, uważaj na myśliwych, różnie to bywa, po paru obejrzanych programach, że na oczach właścicieli odstrzelono psa, wymiękłam.

Posted

majqa napisał(a):
Sylwuńka, Ty tylko uważaj, plizzz, jak wychodzisz z psiulami, jak to widzę na fotkach, by nie okazało się, że gdzieś suka ma cieczkę. Nawet te odjajczone dadzą w długą, to raz. Dwa, uważaj na myśliwych, różnie to bywa, po paru obejrzanych programach, że na oczach właścicieli odstrzelono psa, wymiękłam.
....Miesiac temu u mnie w pobliskim lesie debil mysliwy zastrzelil psa ktory wyszedl z panem na spacer, zrobil to idiota umyslnie, widzial wlasciciela psa.......jaja bym mu urwala skurwielowi

Posted

jogolcia@pdx napisał(a):
... a już myśliłam, że nie lubisz :eviltong:

eh cioteczki dogolubne
ciągle psiaki bardzo cudne
przyciągacie do swych chatek
bez patrzenia na zadatek

wszystko im dajecie z siebie
małym, dużym, i w potrzebie
szczeniak, kociak, psi staruszek
ciągle serca wam porusza

kasy mało, czas ucieka
a tu ciagle nowa czeka
jakaś bida skatowana
przez swego nieludzkiego pana

koicie psie i kocie dusze
a dalej ...już konceptem dziś nie ruszę
.....pieknie,,,,

Posted

A ja w tej chwili zamarłam!!!!!!!!!!!!!!!!!!a ja biegam z nimi blisko domu bo to jest za moją stodołą 200m,ale na myśl o myśliwych to zdrętwiałam!!!!ja jak tylko na chwilkę któregoś stracę z oczu to wołam i zaraz szybciutko biegną,ale........Boże to ja chyba muszę wiatrówkę ze sobą brać i jak zobacze Barana to zaraz będę strzelać po ja..ch!!!!Ela020 a Wy moje szczęścia co ja bym bez Was zrobiła?!No i nasza ciocia poetka pięknie!!!

Posted

ela020 napisał(a):
....Miesiac temu u mnie w pobliskim lesie debil mysliwy zastrzelil psa ktory wyszedl z panem na spacer, zrobil to idiota umyslnie, widzial wlasciciela psa.......jaja bym mu urwala skurwielowi

Boże... :-( No właśnie, takie sytuacje miałam na myśli... :-(