Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='IVV']rzucaj wszystko i w cieple stronu szybciutko
tutaj -23 (najcieplej ???) ma byc dzis, a w wietrze -35, wiec odrobina wygrzania starych kosci jest strasznie mi potrzebna

a mizianie moje drogie Panie to pieskom zostawcie

pamiętam te calgaryjskie wind chills...brrrrrrrrrrrrrrrr...jedź i wygrzewaj co możesz

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

cioteczki jak pojechałam po Zoranka radości nie było końca on wiedział że jedziemy do domu aż mnie w policzek polizał ja nawet nie wiem jak to opisać!a w drodze do domu leżał na moich kolanach a jak otworzyłam bramę i koleżanki wybiegły na powitanie to musiałam go już przed bramą puścić bo tak się cieszył!!!!:multi::multi:

Posted

A teraz sprawa Zoranka cioteczki Zoranek ma niedobory potasu,fosforu i wapnia nie są duże ,ale są już mu kupiłam witaminki zaraz u p.doktor i już dostał są to wielkie tablety i twarde ale w dobrej kaszance to nawet nie poczuł!Nosi kołnierzyk Niuni.

Posted

Sylwunia, zapłaciłaś według rachunku 292zł. Ja Ci uprzednio przelałam za badanie (31zł, bo 35zł już było u Ciebie) ale... widzę, że to badanie to kwota nie 66zł, a 67zł, czyli muszę dopłacić jeszcze 1zł (a propos badań).
Całościowo więc do przelania Ci mam 292zł - 66zł = 226zł + 1zł = 227zł. Mam nadzieję, że się zgadza, zerknij proszę.

Niedobory? Jak pani doktor widzi to dalej? :-(
Aha, a gdzie kwota za witaminki Sylwio? Nie widzę jej w wykazie? Ile jest do zapłaty za nie?

Posted

P.doktor kazała podawać te witaminki i za tydzień jak pojadę z nim na zdjęcie szwów to p.doktor powiedziała,że powinien mieć zastrzyk na robaki bo wg.niej to powinien być jeszcze raz odrobaczony!

Posted

sylwiaso napisał(a):
Wszystko się zgadza!a witaminki są dla Zoranka od cioci;)

Oj, Sylwia... :roll:
OK, zaraz robię przelew.
Odrobaczenie? Jeśli pani doktor widzi taką potrzebę to jasne, że tak, dogrywaj.

Posted

sylwiaso napisał(a):
P.doktor myślała o zastrzyku na robaki i tasiemca i krople na glisty!To zrobimy to jak pojadę na zdjęcie szwów!

Oczywiście, załapałam. Niech tak będzie. :-)

Posted

Majciu pieniążki za kastracje doszły!tylko kołnierz jest już prawie zjedzony!p.doktor po kastracji nie zakładała mu kołnierza bo widziała,że nic tam nie robił a ja założyłąm i takie miał nerwy jak zakładałam, już pierwszego dnia zdejmował!zobaczymy jutro myslę,że z kołnierza nic nie będzie!

Posted

No i co teraz? Martwię się. :-( Wiem, można dokupić, i Boże broń nie protestuję, ale jeśli cwaniaczek będzie załatwiał 1 kołnierz na dobę... Oops...
Co dokładnie zrobił, że go zdjął?
Jeśli coś ocalało z kołnierza to musisz go ciaśniej zapiąć (bez duszenia Zorana oczywiście). Dobrze założonego nie da się zdjąć, zsunąć, chyba, że... np. pies wali kołnierzem i ten pęka lub pod wpływem uderzeń rozepnie się.

Posted

majqa napisał(a):
No i co teraz? Martwię się. :-( Wiem, można dokupić, i Boże broń nie protestuję, ale jeśli cwaniaczek będzie załatwiał 1 kołnierz na dobę... Oops...
Co dokładnie zrobił, że go zdjął?
Jeśli coś ocalało z kołnierza to musisz go ciaśniej zapiąć (bez duszenia Zorana oczywiście). Dobrze założonego nie da się zdjąć, zsunąć, chyba, że... np. pies wali kołnierzem i ten pęka lub pod wpływem uderzeń rozepnie się.

Izuś, ja bym zaryzykowała zakup drugiego, ale najpierw poobserwowała jak się zachowuje bez kołnierza. Może na tyle mu przeszkadza, że go niszczy a brzuchem się nie interesuje?
Tylko czy Sylwia jest w stanie czasowo pilnować i poobserwować Zorana?

Posted

irenaka napisał(a):
Izuś, ja bym zaryzykowała zakup drugiego, ale najpierw poobserwowała jak się zachowuje bez kołnierza. Może na tyle mu przeszkadza, że go niszczy a brzuchem się nie interesuje?
Tylko czy Sylwia jest w stanie czasowo pilnować i poobserwować Zorana?

Nie mam nic przeciw zakupowi drugiego. Chciałam tylko wiedzieć, w czym jest robiony błąd, że go ściąga i zjada i w jakim stanie, czy już zupełnie nieużywalny, jest pierwotny.
Sylwia nie ma szansy non-stop czuwać nad Zoranem bez kołnierza. Wiem, że ja bym w takich okolicznościach nie ryzykowała i nie uspokoiłby mnie fakt, że doraźnie widzę sytuację OK, czyli, że Zoran nie pracuje nad szwami.