Betbet Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Bede wrredna...ale to jest szczyt na watku psa w potrzebie, który zbiera kasę na utrzymanie prosić o deklaracje na innego psa:angryy::angryy::angryy::angryy: Co do zdjęć -rewelacja, ale najlepszy jest filmik i perfekcyjne opanowanie komendy siad:D:D:D:D Quote
wszpasia Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 Bo widzisz Betbet, Isia to baaardzo uległa suka:evil_lol: W pobliskim gospodarstwie mieszka piękny czarny wilczurowaty pies, wypuszczają go chyba wieczorami, bo tylko wtedy zapędza się bliżej cywilizacji. Chwilę temu byłam z sukami na wieczornym szczoszku i myślałam, że Isia go zje. Jak tylko go dojrzała to rzuciła się do "ataku", obszczekała, obwarczała, 3 krotnie odwracała się i goniła go z zębami na wierzchu. Następnie dumnym krokiem z najeżonym karkiem weszła do domu. Padłam ze śmiechu:p Czekałam tylko aż sąsiedzi zaczną ją uciszać przez okna. Quote
Isadora7 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Dołożyłam zdjęcia i filmiki do aukcji i zmieniłam tytuł http://allegro.pl/isia-jamnik-czy-wroci-do-schroniska-i1397802339.html :cool1: Quote
yunona Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Prawie od poczatku śledzę wątek Isi,:lol: nie wcinałam się bo akcja była błyskawiczna a swoim klepaniem nie wniosłabym nic nowego. Poza tym sama awangarda Pomorza to co tu się wymądrzać.:eviltong: Allegro Isadora walnęła cacy,:loveu: za serducho ściska jak zresztą sama Isia. Myślę, że jednakowoż znajdzie się ta dobra dusza i wyrwie małą do domku. Widzę, że na wątku pokazuje się Kana, macie kłopot z DT, czy Kana nie mogłaby? Ma dobrą rękę do udanych adopcji (Misia) tak wiecie Misia-Isia. Może da się skusić gdyby do czasu wyjazdu Wszpasii nie wypalił DS? Nie znam obecnej sytuacji Kany ale może niech pomyśli w razie by co. Ja kompletnie odpadam, bo nawet myślałam, że suczkę mogłabym na miesiąc - ale czarodziej Harry zacząl mnie martwić, bo kilka razy z zębolami wyjechał do Ferki.:angryy: Ma popierniczone nieżle. Nie pozwalam go głaskać, a jeśli to oba psiaki naraz. Może się sprężę to popiszę na wątku, ale dopadło mnie lenistwo i mam kupę zdjęć, a mnie jakoś się nie chce. Naczytam się tyle o tych bidach, że odechciewa mi się wszystkiego. Może to zima tak na mnie działa, choć zawsze lubiłam tę porę roku. Czasami myślę,że to bezsilność mnie rozkłada, że chciałabym coś zrobić , a praktycznie nie mam możliwości. Isia będzie dobrze trzymamy kciuki!:multi::thumbs::thumbs::thumbs: Quote
Kana Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 witaj yonona :) Kana może pomoże ale to kwestia ewentualnie kilku dni. Mam 2 amstaffy killery w domu na DT które ją po prostu przekasują. Mi zajęło niecały miesiąc socjalka ich między sobą żeby siebie nawzajem nie pokasowały. W piątek przyjeżdża do mnie dziki szczeniak z wioski. Służę pomocą ale tylko kilka dni, bo musiałabym gdzieś Isię zamykać a wiadomo że na główną metę to męczarnia dla psa. Wszystkie 3 pokoje mam zajęte. Ale jakby się coś zmienilo - to od razu napisze. Możecie pomoc ogłoszeniami moich psów to jest większa szansa że pójdą szybciej niż Isia straci DT. Quote
Isadora7 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Kana napisał(a):witaj yonona :) Kana może pomoże ale to kwestia ewentualnie kilku dni. Mam 2 amstaffy killery w domu na DT które ją po prostu przekasują. Mi zajęło niecały miesiąc socjalka ich między sobą żeby siebie nawzajem nie pokasowały. W piątek przyjeżdża do mnie dziki szczeniak z wioski. Służę pomocą ale tylko kilka dni, bo musiałabym gdzieś Isię zamykać a wiadomo że na główną metę to męczarnia dla psa. Wszystkie 3 pokoje mam zajęte. Ale jakby się coś zmienilo - to od razu napisze. Możecie pomoc ogłoszeniami moich psów to jest większa szansa że pójdą szybciej niż Isia straci DT. Ja mogę spróbować zrobić allegro Twoim psiakom, jak nie mają i jak chcesz. Quote
diana79 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 wykupiłam dla Isi pakiet ogłoszeń z bazarku http://www.dogomania.pl/threads/199510-Okazja!!!40-og%C5%82osze%C5%84-za-8-z%C5%82-do-12.01-Na-Agr%C4%99...Zapraszamy!!!!?p=16042848#post16042848 poproszę tylko o przesłanie na maila tekstu i fotek Isi [email protected] i proszę o info kiedy zostaną wysłane może uda się jej znaleźć DS do czasu wyjazdu DT Quote
otita Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Piękne allegro Isadora7 zrobiłaś! Muszę u Ciebie wziąć lekcje. Ukradłam kilka zdjęć Isi, żeby ją wystawić na moim serwisie. http://zwierzaki.a4z.pl/ Quote
wszpasia Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 [quote name='Isadora7']Dołożyłam zdjęcia i filmiki do aukcji i zmieniłam tytuł http://allegro.pl/isia-jamnik-czy-wroci-do-schroniska-i1397802339.html:cool1: Super, może kogoś zauroczą nowe fotki czy zimowe filmiki:) [quote name='yunona'] nie wcinałam się bo akcja była błyskawiczna a swoim klepaniem nie wniosłabym nic nowego. Wcinaj się yunona;) Zawsze to nas na wierzchu utrzyma. [quote name='diana79']wykupiłam dla Isi pakiet ogłoszeń z bazarku http://www.dogomania.pl/threads/199510-Okazja!!!40-og%C5%82osze%C5%84-za-8-z%C5%82-do-12.01-Na-Agr%C4%99...Zapraszamy!!!!?p=16042848#post16042848 Dziękuję, wyślę Ci wszystko ok. 13. poproszę tylko o przesłanie na maila tekstu i fotek Isi [email protected] i proszę o info kiedy zostaną wysłane może uda się jej znaleźć DS do czasu wyjazdu DT Dziękuję, wyślę Ci wszystko ok. 13. Chyba, że ukradniesz sobie z innego ogłoszenia tekst, a fotki np. z wątku. [quote name='otita']Piękne allegro Isadora7 zrobiłaś! Muszę u Ciebie wziąć lekcje. Ukradłam kilka zdjęć Isi, żeby ją wystawić na moim serwisie. http://zwierzaki.a4z.pl/ Danke, danke, danke. Quote
diana79 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Wszpasia ten mail jest już bezpośrednio do osoby która będzie robić ogłoszenia i wolałabym abyś jej wysłała aktualny tekst i fotki, bo wiesz najlepiej co jest aktualne, ja mam urwanie głowy w pracy a od jutra będę mieć sporadyczny dostęp do internetu do wtorku więc mam problemy czasowe z tym wszystkim Quote
MyrkurDagur Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Przepraszam za offa... Pilnie potrzebne DT lub wszelka pomoc dla tych szkielecików :( http://www.dogomania.pl/threads/199525-Spuchnięta-z-głodu-suczka-i-trzy-szkielety!-POMOCY!-Ostrowiec-Św.?p=16045053#post16045053 Proszę, pomóżcie! :( Quote
Betbet Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 O Yunona! Ty takim dobrym duchem jamniczym jesteś, bądź, bądź tutaj! Quote
jogolcia@pdx Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Przepiękne Allegro Isadoro :multi: - udostępniłam informację na FB Quote
Betbet Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Mam nową informację. Zeby nakreślić sytuację... Hm... Bo sytuacja jest trudna. W razie KONIECZNOŚCI zostanę DT AWARYJNYM maximum na miesiąc. DT byłoby płatne - 150 zł/miesiąc Dlaczego? Pieniądze zapłacę właścicielom domu w którym wynajmuję pokój. Kochają zwierzęta, pomagają jeśli trzeba ale jeden z lokatorów ma od dziecka straszną fobię i w domu nie może przebywać nic co ma futro. Że obydwoje stracili pracę... wykorzystałam ten fakt... Isia będzie zamknięta u mnie w pokoju przez jakieś 10h dziennie,bo pracuję:( Gdyby szczekała, przeniosę ją na czas pracy do ogrzewanej altany, a po pracy będę zabierać. Ja wiem, że to nie jest komfortowa sytuacja i gdybym mieszkała osobno - wzięłabym ją, oczywiście nieodpłatnie:( Wiem jak brzmi hasło płatny DT-fatalnie... Ale chwilowo to jedyna alternatywa i uwierzcie, że nie jest mi hopa z tym wszystkim, boję się o to jej zostawanie, martwią mnie finanse... Ale co robić...mam nadzieję, że zrozumiecie... Quote
Isadora7 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Ja rozumiem i od siebie coś dołoże myślę ze 20-30 złoty zobaczę co dam radę. Quote
Betbet Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Dałabym od siebie ale akurat teraz...musze kupic karme dla psa podwórkowego...który wychudł i chce mu pomóc:oops: I miałam ludzki tymczas...za którego zapłaciłam bo...no bo taka była potrzeba:oops::oops: Quote
Kana Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Oj.. yunona moje psy mają allegra wyróżniane od miesiąca Gracja, Brixa od dwóch tygodni. Betbet, rozumiemy! Ja biorą kolejnego psa czyli 4 też musialabym prosić o pomoc bo przy moich skromnych 800 zl... masakra. Quote
Isadora7 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 no to próbujemy ogarnąć zbiórkę. Jak wspomniałam dam 20 na bank a może mi sie uda 30 zobacze. Quote
Betbet Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Modle się żeby ona nagle znalazła dom...bo to taka awaryjna awaryjność że cholera szlag mnie trafia na to wszystko... Już pal 10 problemy typu alergia ale stresuję się, że co jak przez miesiąc nic?Teraz udało mi się odwołać wyjazdy, ale na luty już tu nie może zostać, co tydzień, czasem dwa wyjeżdżam i nie mogłabym jej zabierać. Kasa potrzebna wszystkim, na leczenia, sterylki a tu miałam kartę przetargową... z drugiej strony poczucie, że coś się marnuje... ech... Jedyne co mi po głowie łazi to jeszcze papierkowe plakaty i wetka, wetka-szczęścia. Może podeślę jej plakat do lecznicy gdyńskiej... ona już pomogła w tak beznadziejnych przypadkach...tak,plakat! Plakat jutro zrobię, wolne. Podrukuję-mam tusz. Sobota rano-porozwieszam po wetach,zoologach,ile starczy czasu. Od kilku dni dookoła domu znajdowaliśmy ślady, nawet przy drzwiach wejściowych,ani kota,ani psa... Pomyslałam: kuna? Tchórzyk? Dzisiaj widziałam to coś. Porusza się jak kuna/fretka. Wydawało mi się bardziej brązowe, inaczej ubarwione niż fretka. Szuka jedzenia... Zwinne bardzo, szybko umknęło jak włączył się czujnik światła. Żarcie wystawione, będziem dokarmiać małą czupakabrę. Boże, niech to nie będzie fretka bo nie wiem czym przekabacę ludzi żeby ją zgarnąć:O Quote
Isadora7 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Betbet wszyscy mamy takie dylematy, żal doope ściska bo to fajna sunieczka. Jestem przekonana ze jak trafi na swój dom to obdarzy taką miłością i wiernością że szok. Dobra to ja jeszcze pomyśle nad plakacikiem dla niej. Quote
Kana Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Jak tylko skończą mi się 13 godzinne maratony w pracy to pomogę z oglaszaniem! Quote
taks Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Betbet podeślij mi proszę nr konta, chociaż tak pomogę:shake: Quote
Betbet Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Taks,:loveu: mała trafiłaby do mnei za około tydzień, wcześniej nie przyjmę ani złotówki, dopiero gdy ona stanie tutaj w progu i konieczne będzie zapłacenie. Cały czas liczę, że znajdzie dom wcześniej:/ Podrukowałam trochę black&white (bo kolorowego tuszu nie mam) takich plakatów. Nie dużo,bo zawsze,zawsze potem z nimi zostaję jak już zwierzak znajdzie dom. Wszpasiu,zmieniłam dane kontaktowe na mnie, nie wiem ile te plakaty powiszą, a jeśli wyjedziesz, kontakt się urwie. Nie masz nic przeciwko? Nie wiem czy tekst plakatu jest właściwy;/:oops: Quote
Isadora7 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Zmieniłam na stronie SOS ogłoszenie Isi, teraz jest z nowymi fotkami i nieco zmienionym tekstem. I dałam w "adopcje promowane". http://jamniki.eadopcje.org/psiak/74 :cool1: Quote
Recommended Posts