Kana Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Ja mam pozytywne info na temat Sobótki :) Polecam jeszcze super lecznice na niedźwiedniku u dr. Sabiny!!!! Quote
wszpasia Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 Dzięki za sugestie, ale może kurcze warto wybrać się do cyckowego specjalisty. Cholercia - może na wątku tematycznym coś ciekawego znajdę.. Quote
brazowa1 Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Kolezanka Wredne Słonko cięła cycki Dianki na Elbląskiej. Quote
brazowa1 Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Kana napisał(a):Co to wredne slonko ?? :lol: Forumowiczka. Wcale niewredna,kamufluje sie tylko. Quote
wszpasia Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 Dobra, onkologiem jest rzekomo dr Kieza z Opolskiej. Lata temu biegałam do niego z każdą pierdołą Ramzesa, ale byłam wtedy dzieckiem, brałam od rodziców kasę i biegłam do Kiezy na szczepienie, z rozciętą łapką, raz nawet usuwał mu jakąś narośl na udzie i pamiętam, że były wyniki histo. Gdzieś czytałam, że opryskliwie odniósł się do prośby o przystąpienie do programu marcowych sterylek. Może jednak warto się tam wybrać? Naczytałam się i chyba celowe byłoby zrobienie Isi badania krwi, USG lub RTG co by zobaczyć czy nie ma (tfu, tfu) przerzutów na płucka czy inne organy. Tabletek, które dzisiaj Isia miała przepisane nie podaję jeszcze, bo to tabletki na raka. A jak pytałam w gabinecie na co są, to usłyszałam, że na guzy.. Ok, Isia ma guzy. Ale teraz widzę, że jest wyraźnie napisane: "Wskazania: Leczenie raka sutka i jego przerzutów." A przecież nie wiemy czy to rak.. http://www.doz.pl/leki/p3071-Tamoxifen_Hexal Najwyżej pójdę do Awetu przy okazji, oddam tabletki i poproszę o zwrot kasy, bo mam paragon (to nie jest częsta praktyka, że w gabinecie jest kasa fiskalna..). Quote
brazowa1 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 wszpasiu,trzeba sie przygotować,ze zwrotu nie dostaniesz. A na pewno zobaczysz jak Pan Uśmiechnięty zmienia sie na twarzy. Quote
Betbet Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 wszpasia żadna Opolska:/ Jak już chce Ci się w te rejony jechać to rzut beretem masz Sobotkę na Jelitkowskim Dworze. Ludzie jeżdżą do niego z Pruszcza i z Tczewa! Pomaga, ma serce i wiedzę. Zwrotu pewnie nie dostaniesz, więc kasa utopiona, ale i tak bywa. Nie mam pomysłów skąd wziąć na nią kasę... Quote
wszpasia Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 Betbet nie pisz żadna Opolska tylko napisz czemu? Masz jakąś opinię na temat tego weta? Czy ten polecany przez Ciebie jest faktycznie znany z przypadków onkologicznych, bo chyba serce do zwierząt tutaj nie wystarczy. Właśnie dostałam maila Rottki - polecają właśnie Kiezę, piszą o możliwości uzyskania zniżek i faktur przelewowych. Rottka wyraziła również zgodę na wystawienie aukcji charytatywnej na Iśkę, ale zgodnie z ich wewnętrznymi regulacjami pieniążki mogą być rozdysponowane tylko i wyłącznie na podstawie faktur za leczenie. Quote
Betbet Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Mieszkałąm na Opolskiej i ludzie stamtąd nie chodzili do Kiezy, ale nigdy nie wnikałam dlaczego. Podobnie jak szerokim łukiem omijało się lecznicę na Obrońców Wybrzeża. Tam to akurat wiem dlaczego:O No jeśli Rottka poleca i będą faktury, a potem można sie rozliczyć to może spróbuj? Czy jest znany z przypadków onkologicznych - nie wiem, przyznaję szczerze. Quote
wredne_słonko Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 brazowa1 napisał(a):Forumowiczka. Wcale niewredna,kamufluje sie tylko. Oj tam odrazu kamufluje. Mam małego dzidziusia. To idealna wymówka na wszystko :evil_lol: U Kiezy byłam z Dianką na konsultacji i badaniu stopnia złośliwości guzów. Wprowadzał igłę w guzek i wysyłał to do szpitala. Po jakimś czasie było wiadomo czy należy operować czy nie. Za 3 guzy zapłaciłam hmm 2? lata temu jakieś 150 zł. Jednak pojawił się problem z ustaleniem złośliwości jednego guza i Dianka była cięta. Nie u Kiezy bo ma dość polowe warunki w lecznicy ;) Z Elbląskiej polecam Ulewicza. Trzeba się do niego umawiać telefonicznie(przyjmuje też na Jasieniu ale tam trzeba się ustawić w kolejkę). Nie tnie na siłę ale też nie olewa pacjenta i stara się wykombinować możliwie najlepsze rozwiązanie. Quote
Betbet Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Nie chcę zapeszać, ale był telefon i to dość konkretny. Nie dręczyłam Pani szczegółowymi pytaniami, bo to i tak wszpasia musi sama z nią porozmawiać, przecież Isia to jej dziecko:) Ale wydaje mi się, że sprawa jest rokująca. Pani ma kota, jeździ konno, za kilka miesięcy przeprowadza się z bloku na wieś. Ma warunki na pieska, guzy i operacja nie są dla niej problemem. NIe ma małych dzieci, szuka właśnie takiego spokojnego psiaka. Wszpasia dostała już numer i będzie się kontaktować osobiście. Pani jest skłonna przyjechać zobaczyć Isię w weekend, bo nie mieszka w Trójmieście. Zapomniałam zapytać gdzie dorwała ogłoszenie:) Quote
wszpasia Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 Potwierdzam wszystko oprócz tego, że Pani jest spoza Trójmiasta;) Pani odwiedzi Isię w sobotę, do tego czasu będziemy siedzieć jak na szpilkach. Babeczka naprawdę wydaje się sensowna ale na razie tfu, tfu.. Nie zapeszajmy:) Już mówiłam Betbet, że jestem pod wrażeniem skuteczności jej plakatów i będę na przyszłość pamiętała o tym jak szybko przynoszą one efekty! Zrobiłam Isi cegiełkowe allegro: http://allegro.pl/isia-jamnisia-nie-pozwolmy-jej-umrzec-na-raka-i1410404441.html Biedne, bo biedne ale wyłudziłam już 10 cegiełek - Bejbuch, danke;) Quote
Betbet Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Aaaa bo Pani się przeprowadza poza Trójmiasto i źle zrozumiałam:) Ale tak zupełnie nie kłamałam hehehe:) Quote
wszpasia Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 Dziekuję yunonie za wpłatę 30zł:) Dodatkowo Isia ma 50zł z allegro. Quote
brazowa1 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Nie zapeszam wobec tego,nie wypytuję. ooooooo,Wredne przyszło! Quote
wszpasia Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 Allegro przyniosło już Isi 250zł. :multi: 3 z 4 zakupów dokonali moi przyjaciele. Bardzo się cieszę, a dziękowałam już indywidualnie więc nie będę się tutaj powtarzała:) Quote
Kana Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 No to super! Trzymam kciuki! U mnie tez adopcję ruszyły! Quote
Isadora7 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 [quote name='Betbet']Nie chcę zapeszać, ale był telefon i to dość konkretny. Nie dręczyłam Pani szczegółowymi pytaniami, bo to i tak wszpasia musi sama z nią porozmawiać, przecież Isia to jej dziecko:) Ale wydaje mi się, że sprawa jest rokująca. Pani ma kota, jeździ konno, za kilka miesięcy przeprowadza się z bloku na wieś. Ma warunki na pieska, guzy i operacja nie są dla niej problemem. NIe ma małych dzieci, szuka właśnie takiego spokojnego psiaka. Wszpasia dostała już numer i będzie się kontaktować osobiście. Pani jest skłonna przyjechać zobaczyć Isię w weekend, bo nie mieszka w Trójmieście. Zapomniałam zapytać gdzie dorwała ogłoszenie:) Aż sobie zacytowałam i patrzę, patrze i czaruję aby się udało Quote
yunona Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Zrobiłam wdech ...... wypuszczę jak będzie po wizycie. Może nie zejdę :eviltong::thumbs::thumbs::thumbs: Quote
Betbet Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Nie schodź, nie możesz, bo bylyby wtedy 2 jamniory do adopcji w tym jeden wersja hard!:) Takie czekanie to jest masakra... Quote
Isadora7 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Cześć Isieńko - twój FanKlub przyszedł się przywitać. Quote
wszpasia Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 Poczytajcie, podajcie dalej - ważne! Kobieta namiętnie szuka psów a potem raz dwa znajduje powód żeby się ich pozbyć. Dzwoniła też w sprawie Isi, uwierzyłam jej na początku, że ma dobre intencje. http://www.dogomania.pl/threads/198386-Malutka-Nutka-z-%C5%82a%C5%84cucha-w-typie-JACK-RUSSEL-TERRIER-szuka-domku.../page4 Uważajcie na p. Kasię z Wadowic/Andyrchowa (3 dzieci: 2 nastolatków i 3 letnia córeczka, mąż pracuje jako zawodowy kierowca tir'a). Quote
Recommended Posts