Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='monia3a']Takiej odpowiedzi się spodziewałam :) choć po cichu miałam jednak nadzieję, że napiszesz, że już koniec z tymczasami ;)[/QUOTE]
A ja myślałam, że miałaś nadzieję, że wezmę od razu coś do domu ;)

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dreag jutro wieczorem puszczę Ci przelew dla Gareta na dzień dzisiejszy mam 160 zł ale jutro planuję jeszcze jedną zbiórkę więc stąd przelew wieczorny.Może masz jakieś wieści jak Garecik się ma jak jego zdrowie?Czy on ma jakieś ogłoszenia?

Posted

[quote name='anila9']mam pytanko ile płacicie za dom tymczasowy bo mam znajomą która z chęcią się tym by zajeła[/QUOTE]

Mam wrażenie jakby ktoś widział w tym interes :/

Guest monia3a
Posted

[quote name='jaanna019']Ale kto ma płacić?[/QUOTE]

Mi też płaćcie :D jak też chętnie dorobię :D

Mam DT dla małej suczki, małej. Zastanawiam się nad tą z działek ale nie mam pojęcia co zrobić z tą drugą :shake: myślę jeszcze o tych dwóch od magda7k ale one są większe ...
Kiedy może ktoś podjechać i zabrać którąś z nich ??

Posted

U mnie to już macie takie długi, że nigdy się nie wypłacicie ;) A tak poważnie my bierzemy psy na darmowe dt, nikt nam za to nie płaci. Jeśli twoja znajoma chce stworzyć płatny dt, to niech się zaloguje i napisze jakie ma doświadczenie z psami, co oferuje w ramach dt, jakie warunki lokalowe i niech poda swoją cenę.

Posted

[quote name='monia3a']Mi też płaćcie :D jak też chętnie dorobię :D

Mam DT dla małej suczki, małej. Zastanawiam się nad tą z działek ale nie mam pojęcia co zrobić z tą drugą :shake: myślę jeszcze o tych dwóch od magda7k ale one są większe ...
Kiedy może ktoś podjechać i zabrać którąś z nich ??[/QUOTE]
nie jestem za tym, żeby ruszać resztę piesków z działek,
one mają świetne warunki, budy, miskę i przez cały sezon opiekę..
jedyne czego potrzebują to sterylki, ma być darmowy program w tym roku z Urzędu Miasta;
są juz tam 4 lata, nic się nie dzieje interwencyjnego, gorzej mają te pieski, co błakąją się po mieście, śpią gdzie popadnie...te mają cały rok opiekę, można powiedzieć, że są to psy na posesji działkowej; Sonia potrzebowała opieki bo ranna, no i młoda, a poza tym sunia, czyli kolejny kłopot ze szczeniakami.
A te mają się swietnie, apeluję o nie uszczęśliwianie ich na siłę.

a co z tymi, których zdjęcia podsyłała magda7k?to są w miarę male pieski, z głową do kolan, nawet nie bardzo..nie nadają się?

Guest monia3a
Posted

Dziewuszki czy ja napisałam, że będę zabierać którąś?? Napisałam chyba wyraźnie, że się zastanawiam!

Sunie od Magdy są sporo większe i nie chcę nikogo na siłę uszczęśliwiać większą sunią niż ten ktoś oczekuje, ja bym była bardzo nie zadowolona gdyby mi ktoś tak zrobił.
Dziś dostałam info o małej suni z Michałowa i prawdopodobnie ona pojedzie.

Posted

[quote name='monia3a']Dziewuszki czy ja napisałam, że będę zabierać którąś?? Napisałam chyba wyraźnie, że się zastanawiam!

Sunie od Magdy są sporo większe i nie chcę nikogo na siłę uszczęśliwiać większą sunią niż ten ktoś oczekuje, ja bym była bardzo nie zadowolona gdyby mi ktoś tak zrobił.
Dziś dostałam info o małej suni z Michałowa i prawdopodobnie ona pojedzie.[/QUOTE]

Skoro pani chce mała, to musi być mała i tyle. W sumie "mała" to pojecie względne ;) , ale p. Renata oczekuje raczej pieska bliże 5 kg niż 15 :)

Posted

Słuchajcie, a czy psy musza być jakoś specjalnie przygotowane do sterylki cczy można je poprostu przywieżć z ulicy? Bo tak sobie pomyślałam, kobitka która miała Sonię - zamówiła 2 występujące po sobie terminy na sterylkę - może pojechac po te suczki - wziąć - zawieśc na zabieg i odwieźć na działki? Co wy na to?

Guest monia3a
Posted

[quote name='kaszanka']Słuchajcie, a czy psy musza być jakoś specjalnie przygotowane do sterylki cczy można je poprostu przywieżć z ulicy? Bo tak sobie pomyślałam, kobitka która miała Sonię - zamówiła 2 występujące po sobie terminy na sterylkę - może pojechac po te suczki - wziąć - zawieśc na zabieg i odwieźć na działki? Co wy na to?[/QUOTE]

Trzeba nie karmić przez kilka godzin i niestety one nie mogą wrócić na działki. Muszą na kilka dni być w DT, ponieważ trzeba o nie dbać i uważać aby nie zdjęły kubraczków i nie rozlizały szwów. Więc póki co one nie wchodzą w gre.

Guest monia3a
Posted

Z tego co mówiły wetki to jest jeszcze za wcześnie na sterylkę, ponieważ ma mocno napięty i naciągnięty brzuch. Może lepiej się wstrzymać?? Nie chciałabym aby jej coś się stało.

Posted

Skoro nie ma chętnej suni na sterylkę to może ta spod Gromady. Madzia możesz tam podejść i pogadać z kimś (pracownikiem) kto ją karmi? No bo po zabiegu trzeba ją dopilnować. A ta od zachary? ona dorosła już do sterylki?

Guest monia3a
Posted

[quote name='kaszanka']No ale rana już zagojona, więc nie wiem co może sie jeszcze stać? poprostu tak skóra sie zrosła. Co zmieni przełożenie sterylki?[/QUOTE]

Nie wiem co może się stać - nie jestem wetem. Piszę tylko to co mówiła Marianka.

Aniu te suczki spod Gromady to może i dobry pomysł ale kto je przypilnuje po sterylce ??

Posted

[quote name='magda7k']skoro wetki mówią, że za wcześnie, to trzeba ich posłuchać, chyba wiedzą co mówią.[/QUOTE]

Z tym, ze ja byłam wtedy u wetki razem i nie słyszałam stwierdzenia, że jest za wczesnie dla Soni na sterylkę a jedynie ona oglądając ranę mówiła, że skóra jest naciągnięta bo tak sie zrosła i czy nie bedzie jej przeszkadzać w poruszanieu. Więc nie bardzo rozumiem co może mieć wspólnego ze sterylką te naciągnięcie skóry.

Posted

[quote name='ifka']a co z tymi, których zdjęcia podsyłała magda7k?to są w miarę male pieski, z głową do kolan, nawet nie bardzo..nie nadają się?[/QUOTE] no włśnie, spróbujmy coś wymyślić teraz im...