maja602 Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Z tego co zrozumiałam, to sunia jest ogłaszana ???? Jeżeli nie, to poproszę na PW dane kontaktowe do osoby, która zajmie się adopcją i ogłoszeń trochę jej zrobię. Postaram się w najbliższy weekend. Za ich powodzenie nie gwarantuję ale trzeba dać jej szansę. Quote
Anula Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 maja602 napisał(a):Z tego co zrozumiałam, to sunia jest ogłaszana ???? Jeżeli nie, to poproszę na PW dane kontaktowe do osoby, która zajmie się adopcją i ogłoszeń trochę jej zrobię. Postaram się w najbliższy weekend. Za ich powodzenie nie gwarantuję ale trzeba dać jej szansę. Serdeczne dzięki-bardzo jestem ciekawa czy będzie jakikolwiek oddźwięk. Quote
maja602 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Ja uważam, że trzeba dać jej szansę. Jest ładna, sympatyczna, malutka. Jedynie jej stan zdrowia może trochę wystraszyć potencjalnych chętnych. Czy sunia jest wysterylizowana? Anula na ile lat oceniasz jej wiek? Zdjęcia ma piękne. Szczególnie to w różowym wdzianku. Zobaczymy. W piątek popracuję nad ogłoszeniami. Quote
Anula Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Po ostatnim przeglądzie u weta Cecylka ma 5 lat i 1 miesiąc tak jest napisane w opisie,ma wszystkie szczepienia i odrobaczenie a także karty informacyjne.Wet określił jej stan zdrowia na bardzo dobry przy przyjmowaniu Vetorylu.Nie jest wysterylizowana.Kocha psy,na koty nie zwraca uwagi-jednym słowem kocha ludzi,zwierzęta i cały świat.Ja nie widzę u niej żadnych wad.Jest bardzo karna.Sierść jej już odrasta-jak całkowicie odrośnie,będzie przepięknym psem-myślę,że o długim włosie jak york. Quote
maja602 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Dzięki za informacje. Ona ma spore szanse na nowy dom, tylko czy na pewno mamy go dla Cecylki szukać? Quote
Anula Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Mamy,mamy szukać i to intensywnie bo inaczej inne bidy zamiast grzać dupkę u mnie będą siedzieć za kratami. Quote
xmartix Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 zapisuję się, poczytam i pomogę w ogłoszeniach Quote
Anula Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 xmartix napisał(a):zapisuję się, poczytam i pomogę w ogłoszeniach Witaj Cioteczko! Serdeczne dzięki za zaglądnięcie na wątek i pomoc w ogłoszeniach.Jeżeli będzie płatne ogłoszenie-ja je sfinansuję tylko proszę dać znać. Quote
maja602 Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 To jest allegro Cecylki http://allegro.pl/mala-czarna-do-adopcji-i1528915092.html Poza allegro zrobiłam jeszcze ogłoszenia na kilku stronach w NECIE adopcjapsa, adopcje.org, mójpies, cafeanimal, morusek i chyba na razie tyle. Quote
maja602 Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 AHA! Podaję tekst do ogłoszeń. Malutka (wielkości pekińczyka), drobniutka, delikatna sunia szuka prawdziwego przyjaciela i troskliwego opiekuna. Pierwszego grudnia, od samego rana trwała walka o jej życie. Suczka wpadła lub została wrzucona do rzeki i zaklinowała się między dwiema bryłami lodu. Tylko dzięki determinacji kilku osób udało się ją wyratować. Po przywiezieniu mokrej i wyziębionej suczki do schroniska poddano ją badaniom. Była leczona i troskliwie pielęgnowana. U suczki stwierdzono chorobę Cushinga. Nie jest to choroba kłopotliwa ale suczka do końca życia będzie musiała przyjmować lek o nazwie Vetoryl. Sunia jest wesoła i pełna energii. Szukamy osoby wyjątkowej, o wielkim sercu, troskliwej i przede wszystkim odpowiedzialnej. Proszę wykorzystywać i udoskonalać według potrzeb i swojego gustu. Trzymam kciuki i życzę tej kruszynie jak najlepszego domu. Quote
Anula Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Bardzo dziękuję Maja-teraz tylko czekać,czy ktoś zainteresuje się Cudeńkiem. Quote
Anula Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Cioteczki-byłyście na tym wątku - koszmar!!! http://www.dogomania.pl/threads/204773-Domowy-hotel-w-oborze-DT-u-Arktyki/page34 Quote
togaa Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Pewnie Anulka nie odbiera telefonów w sprawie małej...;) Quote
Anula Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 [quote name='togaa']Pewnie Anulka nie odbiera telefonów w sprawie małej...;) W ogłoszeniach podany jest kontakt na Agnieszkę,ponieważ Agnieszka decyduje o adopcji.Bardzo się cieszę z tego faktu,że nie jestem obciążona wyborem właściwego domku.Myślę,gdyby był jakiś telefon w sprawie Cecylki-Agnieszka by nas powiadomiła. U Cecylki bez zmian,jest zdrowa,je i cieszy się życiem.Teraz jest ciepło a więc Miki szczekaniem wyciąga Cecylkę na ogród bo ona sama nie kwapi się wyjść-woli domek.Podajemy Vetoryl w niezmienionej dawce i witaminki.Porobię trochę fotek Cecylce aby cioteczki widziały,że żyje i ma się dobrze. Quote
maja602 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Aniu nie mamy wątpliwości, że Cecylka ma się u Ciebie dobrze. Szczerze powiem, że nie wiem gdzie jej będzie lepiej. Ciekawa jestem, czy zmiany na skórze zmieniają się i zarastają sierścią? Quote
Anula Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Cecylka prawie nie ma placków,jedyny placek widoczny to jest przy ogonie ale on też już porasta-no niestety trochę trzeba czasu aby ta sierść całkowicie odrosła.W czasie pierwszej kąpieli bardzo dużo wyszło sierści,przy drugiej kąpieli tylko trochę i teraz już nie wychodzi jej sierść tylko porasta.Ma dość suchą skórę i przy tym łupież a więc została wykąpana w Nizoralu-jest lepiej.Dostaje bardzo dużo specyfików na sierść.Ja myślę,że trzeba być cierpliwym i oczekiwać rezultatów po tabletkach. Quote
togaa Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 No własnie..Anulka ustawiła poprzeczke na takiej wysokości że znależć nowy i to idealny domek nie bedzie łatwo...:razz: Quote
anetek100 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 [quote name='togaa']No własnie..Anulka ustawiła poprzeczke na takiej wysokości że znależć nowy i to idealny domek nie bedzie łatwo...:razz:zgadzam się:) Quote
malawaszka Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 czekam niecierpliwie na fotki :) a my szukamy takiego tymczasu jak u anulki dla staruszka http://www.dogomania.pl/threads/205212-Opiekun-umar%C5%82-staruszek-do-schroniska-umiera-z-t%C4%99sknoty-POMOCY-dla-kud%C5%82acza!!!!#post16611320 Quote
anetek100 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 jaki staruszeczek...te moje serce emocjonalnie nie pomieści więcej tych dziadziów:(rany... Quote
Anula Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Tak-Cecylka wymaga bardzo specyficznego domu ze względu na swoją chorobę.Cecylka musi być obserwowana,przytulana,pielęgnowana i bardzo kochana,ponieważ jej się to należy.Marzy mi się dom z ogrodem aby mogła w słoneczku wygrzewać się na zielonej trawce przy boku kochających właścicieli.Takie są moje marzenia i nie wiem czy się spełnią. Jak bym miała wolny tymczas to na pewno by wylądował ten staruszek u mnie. Quote
moni12 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 [quote name='epe']Anula Jest przecudna!!!!!!!! Quote
Anula Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 [quote name='moni12']Aniu odgruzuj skrzynkę.[/QUOTE] Już wyczyściłam. Miałam dzisiaj porobić Cecylce trochę fotek ale było szaro-może jutro będzie lepiej.Cecylka przebywała prawie cały czas na ogrodzie bardzo pilnując mnie,a wieczorem padła-biedna kruszynka,nabiegała się i naszczekała. Quote
Recommended Posts