Jump to content
Dogomania

Szansa juz po operacji! Po 6 tygodniach w klinice pojechała do swojego domu :)

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat funduszy Szansy? Z tego co przeczytałam do tej pory, nie ma ŻADNEGO kosztorysu (nawet w przybliżeniu) leczenia tej psiny... I tak, naprawdę, nie wiadomo, czego się spodziewać w najbliższych dniach...

A co będzie, jeżeli cała zgromadzona kwota (naprawdę niezwykła, nawet jak na dogo standarty, z tego co widziałam na pierwszej stronie) nie wystarczy? Co wtedy?

Dlaczego nie ma żadnych KONKRETNYCH wiadomości o stanie Szansy? Czy to naprawdę nikogo nie wzrusza? Opatrunki - dobrze i fajnie.. ale co poza tym? Czego się spodziewać i na co przygotowywać?

Posted

delfy2000 napisał(a):
Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat funduszy Szansy? Z tego co przeczytałam do tej pory, nie ma ŻADNEGO kosztorysu (nawet w przybliżeniu) leczenia tej psiny... I tak, naprawdę, nie wiadomo, czego się spodziewać w najbliższych dniach...

A co będzie, jeżeli cała zgromadzona kwota (naprawdę niezwykła, nawet jak na dogo standarty, z tego co widziałam na pierwszej stronie) nie wystarczy? Co wtedy?

Dlaczego nie ma żadnych KONKRETNYCH wiadomości o stanie Szansy? Czy to naprawdę nikogo nie wzrusza? Opatrunki - dobrze i fajnie.. ale co poza tym? Czego się spodziewać i na co przygotowywać?

Ależ wzrusza, wzrusza... Już wcześniej padały pytania na ten temat ale nie padały odpowiedzi, jakich oczekujesz.

Stan kasy podaje Sonia, na pewno go przypomni.

Ceny całościowej profesor nie podał i jak sądzę Dziewczyny nie naciskały na to. Gdybym to ja dogrywała taką pomoc (zabieg, leczenie, pobyt) i z racji tego, że nie cierpię zawieszenia w próżni informacyjnej, na pewno dążyłabym, i to skutecznie, do poznania kosztów. Ostateczny rachunek może być niemal balsamem dla kieszeni jak i kubłem wody trzeźwiącej.

IVV napisał(a):
Majqus ucaluj Irenke :)

Zrobię to dosłownie już w piątek. :lol: Dziękuję IVV! :-)

Posted

majqa napisał(a):

Ceny całościowej profesor nie podał i jak sądzę Dziewczyny nie naciskały na to. Gdybym to ja dogrywała taką pomoc (zabieg, leczenie, pobyt) i z racji tego, że nie cierpię zawieszenia w próżni informacyjnej, na pewno dążyłabym, i to skutecznie, do poznania kosztów. Ostateczny rachunek może być niemal balsamem dla kieszeni jak i kubłem wody trzeźwiącej.

Wiesz? Ja też kiedyś o to pytałam i nie dostałam konkretnej odpowiedzi, ale wtedy właśnie po raz pierwszy przyszło mi do głowy że cena zabiegu i pobytu Szansy w klinice może być kubłem zimnej wody.
I tego właśnie się boję, bo lubienie lubieniem (mój wet też bardzo mnie lubi) ale za leki i zabiegi muszę płacić i choć nie liczy mi za wizytę, to już same medykamenty są bardzo drogie :oops:

Posted

W pewnym momencie na wątku ktoś ( kto? - nie pamiętam) napisał, że pobyt Szansy w lecznicy jest bezpłatny.
Ma się rozumieć, że pobyt, nie znaczy: leki, opatrunki, operacja itd.

Posted

Jasza napisał(a):
W pewnym momencie na wątku ktoś ( kto? - nie pamiętam) napisał, że pobyt Szansy w lecznicy jest bezpłatny.
Ma się rozumieć, że pobyt, nie znaczy: leki, opatrunki, operacja itd.

No właśnie - "próżnia informacyjna", powtarzając za Majqą, bardzo mnie niepokoi...I tak jak Ty Jasza, obawiam sie o pozostałe opłaty... nie wiem, dlaczego nie można dostać KONKRETNYCH odpowiedzi... przecież wystarczy zapytać osoby zaangażowane w opiekę nad Szansą (no, chyba, że takich rzeczy się już nie robi ;))...

Jeżeli trzeba będzie opłacić opiekę zdrowotną, to czy te, w przybliżeniu 2000 zł wystarczą... A jeżeli nie, to jaki jest plan pokrycia kosztów? Gdybyśmy coś konkretnego wiedzieli, to można robić bazarki, allegra cegiełkowe, i te inne rzeczy... ale dopóki nie wiemy jak stoimy finansowo, to nie mamy szans na zrobienie czegokolwiek sensownego...

Posted

delfy2000 napisał(a):
Gdybyśmy coś konkretnego wiedzieli, to można robić bazarki, allegra cegiełkowe, i te inne rzeczy... ale dopóki nie wiemy jak stoimy finansowo, to nie mamy szans na zrobienie czegokolwiek sensownego...

Podpisuje się pod tym.

Posted

Parokrotnie padało pytanie o cenę pobytu Szansy w klinice i odpowiedz była jedna - do zapłaty jest koszt pierwszej operacji i jak będzie konieczna druga - to również tej następnej.
O ile pamiętam to za pierwszą koszt wynosi ok 500 zł.
Jak tylko będzie okazja to poproszę o bardziej konkretne informacje., bo faktycznie to wazna kwestia.

Posted

Tola napisał(a):
Parokrotnie padało pytanie o cenę pobytu Szansy w klinice i odpowiedz była jedna - do zapłaty jest koszt pierwszej operacji i jak będzie konieczna druga - to również tej następnej.
O ile pamiętam to za pierwszą koszt wynosi ok 500 zł.
Jak tylko będzie okazja to poproszę o bardziej konkretne informacje., bo faktycznie to wazna kwestia.

Tolu, wstaw zatem tę znaną kwotę na 1 stronę i info, że o koszt drugiej dopytacie.
Upewnijcie się również, czy naprawdę do zapłaty jest koszt samej operacji bez kosztu leków, opatrunków itd..., czyli tak, jak to teraz przedstawiłaś.

Posted

IVV napisał(a):
kiedy to zdejmowanie opatrunku ma sie odbyc ?
mam nadzieje ,ze lapka bedzie juz w dobrym stanie ...trzymam mocno kciuki

Mogę tylko donieść,że Szansa nadal kica w opatrunku.

Posted

cały czas jestem i podczytuję :) ale faktycznie macie rację, należałoby zrobić rozliczenie ostateczne, jak będziemy wiedzieć ile jest nadwyżki lub ile brakuje to można działać... przekażcie Szansuni drapanko za uszkami ode mnie :)

Posted

Wszystko juz wrzuciłam na 1 stronę - przewidywaną cenę pierwszej operacji również.
Wczoraj napisał do mnie pan, który wpłacił na Szansę 400zł - pytał o sunię i o postępy w leczeniu.
Pytał tez o bieżące potrzeby finansowe.
Los Szansy bardzo go wzruszył; jest pełen podziwu dla tego, co zrobilismy tutaj dla suni.

Posted

Tola napisał(a):
U mojej Toli wykryto guza wątroby:placz:
Wybaczcie nieobecność jakis czas...

Tola - wysłałam PW.
Nie wiem czy wyszło bo znowu nie mam u siebie potwierdzenia że odpowiedziałam.

Posted

Maupa4 napisał(a):
Tola - wysłałam PW.
Nie wiem czy wyszło bo znowu nie mam u siebie potwierdzenia że odpowiedziałam.

Wszystko dostałam, bardzo, bardzo dziękuję.
Odpisałam; jak mi się uda - resztę wyslę skanem dzisiaj wieczorem.

Posted

IVV napisał(a):
czy wiadomo czemu sunia nie ma zdjetych jeszcze bandazy ? mialo sie to odbyc w tym tygodniu ...

Z operacjami ortopedycznym tak jest.Nie wszystko można dokładnie przewidzieć.