kaj Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 [quote name='mala_czarna']Całe 164 cm mam :) Zobaczymy czy pani oddzwoni do mnie po naradzie z małzonkiem :) Bardzo bym chciała, bo mi tego naszego Spajkulca szkoda strasznie. Tyle czasu w hotelu siedzieć to normalnie granda![/QUOTE] to oceniając po Twoich kolanach na zdjęciach :), to Spajku jest wzrostu mojego Rejcia, a on należy do tych większych seterów. Jasne, jasne poczekajmy na telefon zwrotny, ale jeśli nie oddzwoni to też poproszę o kontakt do Niej. Skoro w ogóle jest chętna na psa, to postaram się ją przekonać chociażby do wizyty, może coś z tego dobrego wyniknie. Oczywiście jeśli to odpowiedni dom, bo różnie być może. Quote
mala_czarna Posted October 2, 2013 Author Posted October 2, 2013 Z tym Spajkiem to słuchajcie w ogóle dziwna sprawa ;) Ja raczej przyzwyczajona do kurdupli jestem, więc gabarytowo Spajk jest dla mnie olbrzymem. Nie chcę się kłócić, trzeba by go zobaczyć na żywo, ale on jest większy od onka, ma długaśny ogon, i niezmiernie długie łapska :) Jak grzmotnął mi na kolana głowę to też poczułam, ale ja się chucherko ostatnio zrobiłam, i może to dlatego. Mnie się nawet dziewczyny w pracy pytają czemu nikt nie chce takiego cudnego psa, czy może jest gdzieś jakiś haczyk, może jednak chory, a może ma jedno oko czerwone, a drugie zielone? ;) No i tłumacz tu ludziom, że Spajk ma wszystko na swoim miejscu, łącznie z sercem, które pomieściłoby cały psi hotel :) Quote
Nutusia Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 Jest duży, ale do kucyka mu trochę brakuje. Jest dość drobny (w sensie, że nie masywny), więc nie ma się wrażenia, że idzie na ciebie groźny olbrzym. To już niższe, ale kudłate psy robią większe wrażenie - przynajmniej na mnie ;) :) Quote
joaaa Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 (edited) No dobra, zrobię Wam zdjęcia z moją adoptowaną tydzień temu dziewczynką, która jest dosyć duża. ;) Już, tak na szybko. Trochę niewyraźne, bo z telefonu. Klara ma 9 miesięcy, więc nie jest jeszcze taka duża. Pewnie ma ok. 70-80cm w kłębie. Edited October 2, 2013 by joaaa Quote
kaj Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 czyli pies idealnej wysokości, nie trzeba się schylać, żeby go pogłaskać :) bardziej mnie zastanawia jego ruchliwość, bo to bywa wyzwaniem dla niektórych osób. Niedawno wyszedł ode mnie baaaaaardzo ruchliwy hovawart i szczerze mówiąc dla mnie był on właśnie z powodu ruchliwości trudnym zawodnikiem. Na szczęście w nowym domu m.in. za to go kochają :) tylko tam nie ma małych dzieci. Czy u Spajka to jest taka okazjonalna ruchliwość np. kiedy widzi kogoś i okazuje radość, czy to jest stale włączony motorek w dupce? A Klara - cudo! :) Quote
joaaa Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 Nie, Spajk jest spokojny, bardzo zrównoważony, nie szczekliwy. W którymś ogłoszeniu jest, że on pilnuje. Szczerze mówiąc, to nie pilnuje właściwie wcale. Jak inne psy szczekają, to on też. Ale jak jest sam na podwórku, to raczej nie ma potrzeby ostrzegania. ;) A Klara, dzięki! Rzeczywiście cudna. I charakter super, typowy dożek. Chyba, że jeszcze się rozkręci. Quote
mala_czarna Posted October 3, 2013 Author Posted October 3, 2013 Moim zdaniem Spajk nabrał ciała :) Ale tak ładnie, nie jest gruby, raczej zrobił się bardziej umięśniony :) Czekam na telefon, ale pani jeszcze nie zadzwoniła. Nie jestem dobrej mysli. :roll: Quote
kaj Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 [quote name='mala_czarna']Moim zdaniem Spajk nabrał ciała :) Ale tak ładnie, nie jest gruby, raczej zrobił się bardziej umięśniony :) Czekam na telefon, ale pani jeszcze nie zadzwoniła. Nie jestem dobrej mysli. :roll:[/QUOTE] Ee tam, nie ma co się martwić, nie jest powiedziane, że to byłby dobry dom dla Spajku :) Mam na oku jeden taki dom, ktory moim zdaniem byłby dla niego idealny, ale nie mogę jakoś właściciela zobaczyć na posesji, a dostęp do domu jest utrudniony. Będę próbowała go zagadać. A może spróbować akcji plakatowej gdzieś w poblizu hotelu w którym Spajku mieszka - byłoby łatwiej go poznać, obejrzeć. Moze krótszy plakat byłby lepszy. Quote
mala_czarna Posted October 3, 2013 Author Posted October 3, 2013 Kaj, ale plakat, który stworzyłaś jest naprawdę fajny!! :) Co do powieszenia go w okolicach hotelu to... raczej sceptycznie do tego podchodzę. To maleńka okolica, mieszkańcy to w większości rolnicy, mają swoje gospodarstwa, swoje sprawy, i pies pewnie u nich miejsca na kanapie nie znajdzie, raczej byłby do budy :( Kilka razy jak wracałam od Joasi to widziałam psy, które chodzą poboczem drogi, albo psy na łańcuchach przy gospodarstwie. I jest jeszcze jedna sprawa, o której nie pisałam, ale muszę napisać teraz: jeśli do końca roku nie znajdzie się dom dla Spajka to chcę się zrzec opieki nad nim. Spajk jest oficjalnie zaczipowany na Fundację Zwierzaki w Potrzebie, i z takimi finansami i deklaracjami jak ma obecnie, chcę żeby tam wrócił. Quote
kaj Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 [quote name='mala_czarna']Kaj, ale plakat, który stworzyłaś jest naprawdę fajny!! :) Co do powieszenia go w okolicach hotelu to... raczej sceptycznie do tego podchodzę. To maleńka okolica, mieszkańcy to w większości rolnicy, mają swoje gospodarstwa, swoje sprawy, i pies pewnie u nich miejsca na kanapie nie znajdzie, raczej byłby do budy :( Kilka razy jak wracałam od Joasi to widziałam psy, które chodzą poboczem drogi, albo psy na łańcuchach przy gospodarstwie. I jest jeszcze jedna sprawa, o której nie pisałam, ale muszę napisać teraz: jeśli do końca roku nie znajdzie się dom dla Spajka to chcę się zrzec opieki nad nim. Spajk jest oficjalnie zaczipowany na Fundację Zwierzaki w Potrzebie, i z takimi finansami i deklaracjami jak ma obecnie, chcę żeby tam wrócił.[/QUOTE] Rozumiem, to rzeczywiście nie jest dobry pomysł z tą okolicą. W takim razie zwiększę zasięg o Komorów, Milanówek i Grodzisk. Quote
mala_czarna Posted October 3, 2013 Author Posted October 3, 2013 Ja ostatnio wieszałam też plakaciki w sklepach z artykułami dla zwierząt, ale trochę kwękali, że nie są tablicą ogłoszeń :) Quote
joaaa Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 No to pięknie. ;) Nie chciałabym, żeby Spajk był pod opieką Fundacji, ponieważ Zwierzaki w Potrzebie są zadłużone u mnie na ponad 8000zł za trzy psy i dług cały czas się zwiększa. Quote
bric-a-brac Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 [quote name='joaaa']No to pięknie. ;) Nie chciałabym, żeby Spajk był pod opieką Fundacji, ponieważ Zwierzaki w Potrzebie są zadłużone u mnie na ponad 8000zł za trzy psy i dług cały czas się zwiększa. U Ciebie... i nie tylko... I tu powstrzymam się od komentowania ;) Mała, dasz radę.... jednak sporo ludzi wciąż tu jest... Quote
mala_czarna Posted October 4, 2013 Author Posted October 4, 2013 Ja wiem bric, i nie chodzi mi o ludzi, a raczej o bezskuteczność w szukaniu domu. Tak jak się domyślałam, ta pani już w sprawie Spajka nie oddzwoniła, także czekamy dalej. Quote
mala_czarna Posted October 4, 2013 Author Posted October 4, 2013 Wczoraj na FB napisałam do "Zaginął Dom", z prośbą o zamieszczenie Spajka i Skubisia na ich stronie. Odpisali mi, że oczywiście, z tym, że zamieszczają wg kolejności zgłoszeń. Pewnie za dwa dni Spajkuś się tam pojawi, a jeśli nie to na pewno się przypomnę :) Jest już na Psygarnij, a dwa inne portale adopcyjne, duże zresztą, niestety mi nie odpisały. Quote
bric-a-brac Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 Viva co miesiąc w magazynie wegetariańskim Vege pokazuje różne psy do adopcji na zasadzie krótkich ogłoszeń obok artykułu o danym typie rasy (czasem są też kundelki). Może tam spróbuj uderzyć? W październiku były jamnikowate, we wrześniu labkowate, wcześniej onki, to może w następnych miesiącach będą bardziej kundelkowe. Mail do nich redakcja [w domenie / @ ] vege.com.pl . Quote
kaj Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 mala_czarna, czy mogłabyś przekazać mi nr tele tej Pani, która się zgłosiła w sprawie Spajka? Jeśli to ona zdjęła mój plakat, to mam Jej coś szczególnego do powiedzenia :/ Quote
mala_czarna Posted October 6, 2013 Author Posted October 6, 2013 [quote name='kaj']mala_czarna, czy mogłabyś przekazać mi nr tele tej Pani, która się zgłosiła w sprawie Spajka? Jeśli to ona zdjęła mój plakat, to mam Jej coś szczególnego do powiedzenia :/[/QUOTE] Ooo, a czemu zdjęła?? :roll: Numer telefonu napiszę Ci na PW, bo nie wiem czy tutaj powinnam go upubliczniać. Quote
kama210 Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 ktos szuka duzego czarnego psa - http://www.dogomania.pl/forum/threads/247433-Dom-dla-du%C5%BCego-czarnego-psa/page2 Quote
mala_czarna Posted October 8, 2013 Author Posted October 8, 2013 Widziałam, nawet miałam tam napisać, ale założycielka wątku podjęła decyzję 1 października, i podziękowała :) Quote
Ewa Marta Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 Wysyłam za moment moją deklarację na Spajka. Cały czas wierzę, że znajdzie dom. Nie oddawaj go Kama, nie zostawiaj:-( Quote
mala_czarna Posted October 8, 2013 Author Posted October 8, 2013 Ewa, dzięki za deklarację :) Nie chcę zostawiać Spajka, tylko po prostu mam poczucie, że poległam. Pomysły mi się skończyły na ogłaszanie go, żadnych rezultatów nie ma. Quote
3 x Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='mala_czarna']Ewa, dzięki za deklarację :) Nie chcę zostawiać Spajka, tylko po prostu mam poczucie, że poległam. Pomysły mi się skończyły na ogłaszanie go, żadnych rezultatów nie ma.[/QUOTE] a Frotka by sie z towarzysza w domu nie ucieszyła? ;) Quote
mala_czarna Posted October 8, 2013 Author Posted October 8, 2013 [quote name='3 x']a Frotka by sie z towarzysza w domu nie ucieszyła? ;)[/QUOTE] Frotka jak Frotka, ale przecież u mnie jeszcze jeden karypel jest - york mojej mamy :) Quote
3 x Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='mala_czarna']Frotka jak Frotka, ale przecież u mnie jeszcze jeden karypel jest - york mojej mamy :)[/QUOTE] ale to chyba w kategoriach gryzoni sie rozpatruje? ;) btw. ostatnio na spacerze szła pani z jorkiem, no i jak zobaczyła nas i naszych chłopaków to wzieła jorka na ręce nie wiem, chyba, żeby naszych nei zaatakował czy coś więc Grem wziął równiez naszego szczeniaczka na ręce mina pani - bezcenna ;) Quote
Recommended Posts