Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ewelinka_m, Jagienka ma byc ok. 16, ale jeszcze wcześniej potwierdzi, czy nic się nie zmieni.
Prześlę Ci pw od niej, z opiesm miejsca spotkania.

Backbone, czy dacie radę sami ze złapaniem szczeniaka, bo mogę poprosić o pomoc te dwie pani, które też karmia psiaki i je znają.
Nie bedzie to znowu takie łatwe, bo co innego karmic psy i nawet je głaskać, a co innego złapać:razz:.

Szkoda,że ta dziewczyna , ktora wcześniej pisała tu,że może też wziąc jednego szceniorka , teraz się nie odzywa/wczoraj napisałam do niej pw/, bo mozna by było złapac od razu dwa.

• Replies 9.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Backbone, jeżeli możesz rano w piątek, to ewelinka_m może pojechac tam razem z Tobą i zabrać szczeniora do siebie, a potem zawieźc go na trasę Jagience.
Jeżeli nie mógłbys rano w piątek, tylko po południu, to ja nie ryzykowałabym łapania w ostatnim momencie, tylko wtedy po południu w czwartek i DuDziaczek by go przechowała do piatku.

Bardzo proszę, jeżeli juz ustalimy z tym szczeniorem, to niech każdy pokasuje swoje posty z nim związane , bo trochę nabałaganilismy na wątku psów do adopcji;).

Posted

Andzia, przeklejam swojego posta z wątku ogólnego;)

[INDENT] [B]Andzia[/B],
zmień proszę kod pocztowy przy adresie firmy. Powinno być 25-.....

Dzisiaj wrócił do mnie monitor;-). Wysłałam , powinien być u was nie wiem czy już jutro, ale pojutrze pewnie tak.

A tak się cieszyłam, co to za paka do mnie w Mikołaja:-(;-) [/INDENT]

Posted

[quote name='backbone']W poludnie na przyklad moze byc?[/QUOTE]
w południe może być, choć chyba wolałabym rano ;)
zdążyłabym go wykąpać..ale to już dogadamy się na pw, żeby nie śmiecić ;)

Posted

Wrocilem wlasnie od piesków, dostały 3kg Pedigree, zjadły większość, trochę im zostawiłem pod dachem. Był też ich "właściciel" - człowiek wygląda na biednego bezdomnego - był miły, dziękował za dokarmianie, i po krótkiej rozmowie dowiedziałem się że: Szczeniaki były trzy w tym miocie, wszystkie to chłopcy. Dorosly jest jeden samiec, do tego matka tych szczeniaków, i dwie inne sunie. Szczeniaki maja okolo 4-5 mies. Co do ewentualnego zabrania ktoregos zwierzaka z tej rudery - ze strony tego czlowieka problemow nie bedzie. Sprawial wrazenie osoby kochajacej zwierzeta, aczkolwiek jak widzimy doskonale bez warunków i środków finansowych.

Posted

do domków poszły:

moja Misiunia szczerząca ząbki w uśmiechu:)

[IMG]http://img251.imageshack.us/img251/7599/misiunia.jpg[/IMG]

oraz ten nieśmiały psiak:

[IMG]http://img255.imageshack.us/img255/3038/bojcy1.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='backbone']Wrocilem wlasnie od piesków, dostały 3kg Pedigree, zjadły większość, trochę im zostawiłem pod dachem. Był też ich "właściciel" - człowiek wygląda na biednego bezdomnego - był miły, dziękował za dokarmianie, i po krótkiej rozmowie dowiedziałem się że: Szczeniaki były trzy w tym miocie, wszystkie to chłopcy. Dorosly jest jeden samiec, do tego matka tych szczeniaków, i dwie inne sunie. Szczeniaki maja okolo 4-5 mies. Co do ewentualnego zabrania ktoregos zwierzaka z tej rudery - ze strony tego czlowieka problemow nie bedzie. Sprawial wrazenie osoby kochajacej zwierzeta, aczkolwiek jak widzimy doskonale bez warunków i środków finansowych.[/QUOTE]
zobacz projekt:
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/194979-Projekt-quot-Psu-buda-na-zimé”-czyli-Po-powodzi-–-fala-opadla-odslaniajác-nagá-tragedié[/URL]
może mame wysterylizować i bude by dostala? zgloś tego pana i psy do Soemy...

Posted

Dopiero teraz piszę cos o losie psiaków siłą zabranych przez 4 wolontariuszki jedną kielecką i trzy "Ślązaczki" Nie bardzo estetycznie wygląda pisanie bez kropki, zepsuta, ale i niebezpiecznie bez żadnych zabezpieczeń antywirusowych

Przy okazji udziału w manifestacji kieleckiej przeciw najstraszniejszemu ze strasznych schronisk w Dyminach i najstraszniejzym ludziom je prowadzącym za społeczne pieniądze / Dopiero tam się dowiedziałam że to schronisko otrzymuje ogromne sumy na psiaki, ale co z nimi robi to ich słodka tajemnica, bo psy jeść nie maja co od lat, a w schronie buduje się idiotyczne altanki i hustawki / Mówią że to dla dzieci!!!! Boże broń by pedagog pozwolił zaprowadzić tam jakieś dziecko Ja byłam w szoku po pierwszej adopcji w Dyminach Widok surowych flaków wprost na piachu zmieszanym z odchodami w klatkach psów i suczek kopulujacych i zagryzajacych to nie jest za te 950 tysięcy rocznie prawdopodobnie PSY ŁATWO JEST ZA TAKĄ SUME LECZYĆ I KARMIĆ A NIE GŁODZIC I DOBIJAC ŁOPATĄ!!!!

Schronisko z taką psiaków kasą ani nie żywi ani nie leczy ( dostajemy psy nieszczepione ze świadectwem szczepień/ nie dostajemy ale kupujemy co daje im ddatkowe dochody, ja wykupiłam!!!co w przedsiebiorstwie komunalnym nie powinno mieć miejsca, zmusza nas do ochrony psiaków przed schroniskiem sama miałam ich już multum jak wiele z nas/

Korzystajc z okazji pobytu na manifestacji chciałyśmy uratować z koszmaru jakieś psy / Oczywiście w tym schronie adopcja to be ale mordowanie psiaków jest ok łopata lepsza/Pani kierownik do bramy się nie fatyguje, w godzinach pracy mówią że jej nie ma, pracownicy są bardzo dyplomatycznie ująwszy arroganccy i agresywni , dobrze że nas przez ta bramę nie pogryżli/ Nie maja szacunku dla nikogo w DNIU MANIFESTACJI POWTÓRZYŁ SIE STARY FILM :
agresorzy nie wpuścili nas do schroniska, mimo że byłyśmy z miast odległych o kilka godzin jazdy, lekceważyli nas w sposób skandaliczny Poprosiłyśmy o pomoc policje i ekipę TVN tego się raczej niespodziewali i po przybyciu policji i TVN weszły dwie osoby a potem ekipa z wolontariuszką po wielu pertraktacjach wydano nam jednego psiaka z takim przerażeniem w oczach że trudno to porównać do czegokolwiek pies śmiertelnie przerażony widokiem ludzi czmychnął a pani kierownik na prośbe o pomoc pracowników powiedziała że nie bo nie, bo psy bedą szczekać/ To jak widać bardzo wrażliwa osoba / NA SZCZĘŚCIE PAN PREZES PUK NIE BĘDZIE MIAŁ SZANSY I TUPETU BY ZNOW POWIEDZIEC CAŁJ POLSCE ŻE TO NIE W TYM SCHRONIE /psiaka pomogła nam sposobem złapac ekipa TVN przemiła zresztą i psiak jest u mnie na dt razem z wyrzuconą pod schronem uroczą suneczką sznaucerkowatą Były jeszcze dwa szczeniorki które zostały dzięki pomocy naszych lokalnych wolontariuszek, super dziewczyn tu u nas wyadoptowane/

Pies był bardzo "nakarmiony," pewno z psich fanaberii najadł się żwiru, trocin i piasku, Taka kupkę zrobił na szczęście przy świadkach/
Nie mógł długo opanować przerażenia , nauczyć się normalnie jeść z miseczki ani chodzić na smyczy Ale jest zwycięstwo Już się przełamał, jest cudownym subtelnym przytulakiem Wykąpany i zaszczepiony przeciwko wirusówkom, po tym schronie to konieczne bo tam niestety nie szczepią, szukam mu domku Nazwałam go roboczo Foksik/ Jeszcze się nieco pląta wokół moich nóg i ma problem ze smyczką , ale już mogę z nim wychodzić na jednej obróżce i jednej smyczce W obawie ze z horrendalnego przerażenia się wymsknie, używalam dwóch / Po takim "dyminowym menu" podleczylam mu jelita i żołądeczek, tak ze jest w miarę ok / Pozostaje do zrobienia tylko kastracja ale w kieszeni narazie widać dno/

Sunia jest prześliczna i filigranowa, czarna leciutko podpalana z mądrymi brązowymi oczętami, anioł spokoju, jest już zaszczepiona ,wysterylizowana i odpoczywa w moich objęciach, nie lubi zasypiać zbyt daleko/

muszę się nieco usprawiedliwić że tak długo to trwało zanim coś o nich napisałam Zarzekalam się że nie da rady nic już do mnie zabrać bo mam 8 na bdt ale sytuacja mnie zmusiła, nie miałam sumienia postąpić inaczej jakoś sobie muszę poradzić, a psiaki są wdzięczne Jak długi łańcuch ludzi musi się polączyć by uratować dwa istnienia tylko dlatego że ktoś celowo zaniedbuje swe obowiązki i traktuje ustawy jak coś co nie istnieje Ktoś zorganizował manifestacje przedstawicieli, ktoś powiadomił, Shania użyczyła auta, dla nas trzech BRYSIO, zawsze w pogotowiu na wołanie o pomoc, niezawodna jak zwykle, ja z nimi, jakies dziewczyny z wątku dla mnie obcego , nie mam szans teraz wchodzić na wątki, pozwoliły przekazać nadwyżkę innego psiaka na te biedy, a ja na końcu łańcuszka a ogromną czeladką pozwoliłam sobie pomoc Shani i innego wątku bardzo chętnie zaakceptować, bo już niestety kiesa pusta , choć robię to dopiero drugi raz bo wydatki spore/a dobra karma na jaki czas zaoferowana nieco mnie odciąży/no a sporo juz jest zrobione/ Wczoraj dopiero mogłam wreszcie poprosić jedną naszą także zawsze niezawodną cioteczkę o mini sesje zdjeciową na mojej zabałaganionej kanapie, bo ja dalej nie zdążyłam się nauczyć wstawiać te fotki i może dziś lub jutro psiaki wstawimy a nóż ktoś zajrzy i się zakocha ???kilka psiaków uratowanych i nawet nie ma komu dziękować , chyba wszyscy sobie nawzajem za to zainteresowanie/ Mam nadzieję że Eneda sie doczyta tego wpisu, i powiadomi naszą TVN ekipę że się prawie udało/ Dobrze by wiedzieli że nie na darmo tak się namarzli/

Narazie mam do sprawdzenia jeden domek, bo pani po telefonicznej opowieści o kolejach losu Foksika zalewała się łzami współczucia i wyraziła chęć użyczenia nieco serca biedakowi / Jutro jestem umowiona, zobaczymy co dzień przyniesie / Teraz poczekam na wstawienie zdjęć razem z Wami a moze uda mi sie zrobić nowe choćby komórką ktore w końcu do mnie wróciła po reklamacji/

Posted

[quote name='ewelinka_m']Kkanarekk jak już małe by do mnie trafiło to obrobienie go to żaden problem...też mam słabość do terrierzątek ;) o zwracaniu kosztów to nie ma o czym mówić..mam swoje zapasy :)

tylko potrzebuje wiedzieć jeszcze o której Jagienka przewiduje być w kielcach?[/QUOTE]
ewelinka_m, jeżeli psiak by trafił do Ciebie, to ja się nie upieram na miejscu opisanym w pw do erki, ja poprostu nie znam Kielc i nie chce po nich kluczyć, mogę podjechac gdziekolwiek, tylko, żeby był łatwy zjazd tam z S7 (jadąc od strony Skarżyska) i wyjazd z powrotem. Przewiduje, że w Kielcach będę ok 16.
Jeżeli chodzi o transporter, to w ten piątek ja dostosuję do niego bagażnik (otwarty) mówiłam to też erce w zeszły piątek, że wtedy na łapu capu miałam cały bagażnik zawalony i pies musiałby być w transporterze (bo mam agresywnego psa), teraz będzie miał elegancko przygotowany tył i sobie będzie tam jechał i może tam brudzić ile chce bo będę na to przygotowana.

Wyszło, że robie problemy, a tak naprawdę w zeszły piątek wzięłyście mnie z zaskoczenia i nie miałam możliwości oraz czasu się dostosować.

Posted

Pani Tereniu, bardzo dziękujemy za pomoc:). Czekamy na fotki psiaków, na pewno ktoś pomoże w ogłoszeniach.
Dobrze by było także wspomóc Panią Teresę finansowo, bo dt u niej bezpłatne, a przy takiej ilości psiaków, jakie sa u niej, wydatki nie są małe.

Jagienko, jakie problemy:razz:, to myśmy Cie wzięły z zaskoczenia, zresztą wtedy nie zdążyłoby się ze złapaniem psiurka:lol:.

Posted

[quote name='Jagienka']ewelinka_m, jeżeli psiak by trafił do Ciebie, to ja się nie upieram na miejscu opisanym w pw do erki, ja poprostu nie znam Kielc i nie chce po nich kluczyć, mogę podjechac gdziekolwiek, tylko, żeby był łatwy zjazd tam z S7 (jadąc od strony Skarżyska) i wyjazd z powrotem. Przewiduje, że w Kielcach będę ok 16.
Jeżeli chodzi o transporter, to w ten piątek ja dostosuję do niego bagażnik (otwarty) mówiłam to też erce w zeszły piątek, że wtedy na łapu capu miałam cały bagażnik zawalony i pies musiałby być w transporterze (bo mam agresywnego psa), teraz będzie miał elegancko przygotowany tył i sobie będzie tam jechał i może tam brudzić ile chce bo będę na to przygotowana.

Wyszło, że robie problemy, a tak naprawdę w zeszły piątek wzięłyście mnie z zaskoczenia i nie miałam możliwości oraz czasu się dostosować.[/QUOTE]

Jagienko to miejsce opisane przez Ciebie jak najbardziej może być ;) szkoda, żebyś bez sensu kluczyła po kielcach .

Tylko napisz mi jeszcze o którą konkretnie stację chodzi ;)

Pani Tereso tak jak pisała Erka z niecierpliwościa czekamy na zdjęcia! Swoją drogą niezmiernie miło było mi osobiście się zapoznać na wspomnianej manifestacji :lol:

Posted

Tereska strasznie pomogła:)Te psy to były nie planowane:)w takiej ilości:)Ale ciotki, jakie one już mniej strachliwe...znaczy ten jeden, który był strasznie przerażony..ważne , że są pod wspaniałą opieką..bo ja nie mogłabym sobie pozwolić..mnie sąsiedzie juz wysiedlają..za moje 3:mad::mad::mad:matołki jedne...

Posted

[quote name='ewelinka_m']Jagienko to miejsce opisane przez Ciebie jak najbardziej może być ;) szkoda, żebyś bez sensu kluczyła po kielcach .

Pani Tereso tak jak pisała Erka z niecierpliwościa czekamy na zdjęcia! Swoją drogą niezmiernie miło było mi osobiście się zapoznać na wspomnianej manifestacji :lol:[/QUOTE]
Ewelinka_M, dalabys rade przetrzymac szczeniaka z czwartku na piatek a nastepnie przekazac go Linssi zeby podwiozla go Jagience ??
Jesli tak, napisze do Dudziaczka pw i umowie sie na ewentualny odbior psiaka by dostarczyc go Tobie.
Chyba, ze z Linssi sie dogadam, problem jest jedynie w tym, ze w piatek koncze szkole ledwo przed 4, w zwiazku z czym nie zdazylabym odebrac psa od Dudziaczka tzta i dac go Linssi bo nie moge byc w 2 miejscach na raz;)

Posted

[quote name='ewelinka_m']
[/QUOTE]
ewelinkam_m, nie pamietam jak się nazywała, bo raz tam zawracałamw nocy, a w internecie nie mogę znaleźć, ale jak osoba jadąca mi poda maila to wyślę mapkę z dokładnym zaznaczeniem. Jadąc Łódzką od strony Kielc minąć trzeba zjazd na S7 i po prawej stronie pierwsza stacja. Kto będzie pierwszy ten zadzwoni gdzie jest dokładnie :)

Posted

agack222 już ustaliłam wczoraj wieczorem z DuDziaczkiem, że nie będziemy przerzucać szczeniaka co dziennie do innego dt, bo to na pewno do niczego dobrego się nie przysłuży, tylko też mały spokojnie poczeka do piątku na transport w obecnym dt.
Ja go odbiorę razem z Linssi i przekażę Jagience.

Jagienka zaraz Ci wyśle pw ;)