Nutusia Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Dziewczyny, jakiej wielkości są sunie nr 15 i 16? I która bardziej "potrzebująca"? Czy wiadomo cokolwiek więcej na ich temat (jak z innymi psami - małymi i kotami?...) Czy ten transport, który pojechał czy pojedzie z Wwy mógłby przywieźć psa w okolice Wwy?... Quote
eneda Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 [quote name='Nutusia']Dziewczyny, jakiej wielkości są sunie nr 15 i 16? I która bardziej "potrzebująca"? Czy wiadomo cokolwiek więcej na ich temat (jak z innymi psami - małymi i kotami?...) Czy ten transport, który pojechał czy pojedzie z Wwy mógłby przywieźć psa w okolice Wwy?...[/QUOTE] Obie są podobnej wielkości, małe do kolana. Zdecydowanie bardziej w potrzebie jest 15, sunia cały czas boi się człowieka, nie radzi sobie. Quote
andzia69 Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 [quote name='Nutusia']Dziewczyny, jakiej wielkości są sunie nr 15 i 16? I która bardziej "potrzebująca"? Czy wiadomo cokolwiek więcej na ich temat (jak z innymi psami - małymi i kotami?...) Czy ten transport, który pojechał czy pojedzie z Wwy mógłby przywieźć psa w okolice Wwy?...[/QUOTE] te sunieczki są przed kolano...ale niestety transport już ze schronu pojechał:( Quote
eneda Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 [quote name='wilczka']gdzie sie kupuje i ile kosztuje test na nosowke?[/QUOTE] Testy kupuję się i robi u weta. Zazwyczaj pobiera próbki z worka spojówkowego. Ja ostatnio płaciłam 40 zł Quote
Nutusia Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 A kwestia ewentualnego transportu - jakie mozliwosci... Quote
andzia69 Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 [quote name='Weronia']A nie dałoby rady jej gdzieś przenieść? Ta duża ją tam ustawia strasznie. Nie wiem czy to nie piesek jest... I jeszcze przypomnę, że ta onka miała ranę na boku... pamiętasz Andzia?[/QUOTE] pamietam o ranie u suni...wiem, ze psiak zastraszony...ale dzisiaj juz 2 przenosiłyśmy, bo nie dały innym podejsć do jedzenia...trzeba pomyśleć...moze gdyby jakiś boks sie zwolnił to by można było sunię zabrac i byłaby sama... Quote
andzia69 Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 [quote name='Nutusia']A kwestia ewentualnego transportu - jakie mozliwosci...[/QUOTE] musimy pomyśleć ew. nad transportem...szkoda, ze tak późno napisałaś... Quote
eneda Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 backbone nie przesadzaj, rana wygląda coraz lepiej. Oglądał ją weterynarz, sporo psów ma zmiany skórne, niestety podejrzenie jest że przez pchły, których jest ogromna ilość. Najpierw trzeba zacząć od odpchlenie i odrobaczenia towarzystwa. Quote
divia_gg Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Ja z zaproszeniem bazarkowym. Zapraszam na 3 bazarki prowadzone przeze mnie, ale wysylki sa z roznych miejsc niestety. Dwa bazarki na Kielce, jeden na Szopena, co prawda kieleckiego:smile: Na tym bazarku polecam kurtke. Nowiutką i mega dobra jakosciowo. [URL]http://www.dogomania.pl/threads/197349-**Superowe-gad%C5%BCety-na-prezenty-na-KIELCE.-Do-13.12.10-do-10-rano.-ZAPRASZAM-GOR%C4%84CO-%29[/URL] [URL]http://www.dogomania.pl/threads/197296-****-Na-kieleckiego-Szopena-z-%C5%82a%C5%84cucha-do-13.12.10-do-10-RANO.ZAPRASZAM-serdecznie-%29[/URL] Na tym jest mega exluzywny krem. Hit na dogo:smile: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/197363-*GIGA-genialny-bazar-ze-wszystkim-na-Kielce.-Zapraszam-do-13.12.10-do-godz.-10-RANO-%29[/URL] Quote
backbone Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 eneda przeciez napisalem ze ladnie goi sie, czytaj ze zrozumieniem. Quote
agack222 Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 [quote name='Weronia']A nie dałoby rady jej gdzieś przenieść? Ta duża ją tam ustawia strasznie. Nie wiem czy to nie piesek jest... I jeszcze przypomnę, że ta onka miała ranę na boku... pamiętasz Andzia?[/QUOTE] My z backbone troche w ich boksie spedzilismy czasu i faktycznie ten duzy czarny pies z rana na boku troche terroryzuje Pirata (tak go nazywamy bo ma plame na oku :D) Po prostu jak ten wiekszy zauwazy, ze Pirata sie glaszcze to go przegania do budy no i Pirat ucieka.. A szkoda bo to bardzo fajny piesio, towarzyski, przyjacielski, lubi jak sie go przytula.. Zreszta mowilismy juz o tym komus, niepamietam komu ;) Quote
Eruane Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Nowe zdjęcia niektórych psiaków ze schroniska dziewczyny zamieściły począwszy od tej strony wątku o schronisku: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/31124-Schron-KIELCE-mini-goldenka-GAFA-odeszła-za-TM-*-*-*-czy-inne-też-odejdą?p=15862517&viewfull=1#post15862517[/URL] Jak się da, dobrze byłoby je wtrzucić na pierwszą stronę. Myślę, że te zdjęcia nadają się też do ogłoszeń. Quote
Eruane Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 [quote name='eneda']backbone nie przesadzaj, rana wygląda coraz lepiej. Oglądał ją weterynarz, sporo psów ma zmiany skórne, niestety podejrzenie jest że przez pchły, których jest ogromna ilość. Najpierw trzeba zacząć od odpchlenie i odrobaczenia towarzystwa.[/QUOTE] Na wszelki wypadek dodam, że wyłysienia na głowie ma ta sunia po lewej, dzika z boksu z boku budynku: [IMG]http://img401.imageshack.us/img401/844/dsc002340.jpg[/IMG] Ona też ma chya bliznę, jak po sterylce. Quote
Eruane Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 [quote name='andzia69']Sunieczka milusia z boksu "z boku" [IMG]http://img140.imageshack.us/img140/1396/suniazboku1.jpg[/IMG] [/QUOTE] Tu juz lepiej wygląda. :) Sunia jest kochana, bardzo posłuszna. Ponoć wet skazał ją na uśpienie za agresję... Testowałam ją, jak się dało, zero cienia agresji. Za to ma blizny na pysku, koło oczu też, ma przekrzywiony nos w lewo, musiała oberwać w pyziorek bardzo mocno. Nie wnikam jak to się stało, bo nie wiem. [IMG]http://i566.photobucket.com/albums/ss105/Coves/Schronisko/DSC_0899.jpg[/IMG] [IMG]http://img40.imageshack.us/img40/2104/dsc002391.jpg[/IMG] W bosie przerażonego Kłopotka zza metalowych drzwi, sąsiada tej suczki i jej koleżanek, czyli tego: [IMG]http://img203.imageshack.us/img203/8537/dsc002281.jpg[/IMG] znalazłam wysoko na siatce powieszony hak z taśmą odciętą na wysokości powyżej mojej głowy. Do czego to służyło - nie wiem. Quote
backbone Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Psy na stadionie dostały jeść przed chwilą - 1kg ciepłej kaszy (tak niestety kasza, ryzu nie mialem na stanie, dalem co mialem). I paczkę pedigree 3kg która ostatnio moj ojciec bral ze schronu. Suche im dalem pod dachem - jesli nie zjedza to beda mialy na jutro. Dzis widziałem 2 szczeniaki, jedną sunię i jednego psa. Gdzie byla reszta nie wiem - wołałem, gwizdalem, nie wyszly inne. Osoby w zainteresowane DT dla szczeniakow, tudziez pozostalych psow z tej rudery, w razie czego prosze o kontakt to będziemy psy łapac (warunek: musimy na łapanke umowic się w dzien, bo mimo latarnii przy drodze, to po zmroku ciezko cokolwiek tam dostrzec). Moj numer: 500350069 - jak nie odbieram, po prostu dzwonic do skutku:) Quote
andzia69 Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 A zdjęcia tych maluchów spod Stadionu dałoby radę zrobić - każdego z osobna? czy one wszystkie są w tym typie szczeniora, co zdjęcia wstawiałeś? czy wszystkie mają ok. 3,5 mies? nawet nie bardzo jest jak je ogłosić... Quote
erka Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 [quote name='backbone']Psy na stadionie dostały jeść przed chwilą - 1kg ciepłej kaszy (tak niestety kasza, ryzu nie mialem na stanie, dalem co mialem). I paczkę pedigree 3kg która ostatnio moj ojciec bral ze schronu. Suche im dalem pod dachem - jesli nie zjedza to beda mialy na jutro. Dzis widziałem 2 szczeniaki, jedną sunię i jednego psa. Gdzie byla reszta nie wiem - wołałem, gwizdalem, nie wyszly inne. Osoby w zainteresowane DT dla szczeniakow, tudziez pozostalych psow z tej rudery, w razie czego prosze o kontakt to będziemy psy łapac (warunek: musimy na łapanke umowic się w dzien, bo mimo latarnii przy drodze, to po zmroku ciezko cokolwiek tam dostrzec). Moj numer: 500350069 - jak nie odbieram, po prostu dzwonic do skutku:)[/QUOTE] No to się dzisiaj psy najadły:). Bo były tam dzisiaj również moje znajome z jedzeniem i spotkały tam też dwie panie, które karmia te psiaki juz od roku. Szczeniaki tzreba zabrać jak najszybciej, bo jak zdziczeją, to sie strat w socjalizacji nie nadrobi. Backbone,, a przeceiż oprócz kkanarekk z Krakowa odezwała się jakaś osoba z Kielc,która chciała wziąć jednego szczeniorka , nie umawiałes się z nią? Dobrze by było wysterylizować tą dużą sunię, bo jej córka z porzedniego miotu ma teraz cieczkę, a ona albo po , albo bedzie wkrótce. Tylko jak zwykle problem z przechowaniem po zabiegu. Nie znasz kogos , kto mógłby przechowac choc kilka dni w domu? Quote
agack222 Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 [quote name='erka']No to się dzisiaj psy najadły:). Bo były tam dzisiaj również moje znajome z jedzeniem i spotkały tam też dwie panie, które karmia te psiaki juz od roku. Szczeniaki tzreba zabrać jak najszybciej, bo jak zdziczeją, to sie strat w socjalizacji nie nadrobi. Backbone,, a przeceiż oprócz kkanarekk z Krakowa odezwała się jakaś osoba z Kielc,która chciała wziąć jednego szczeniorka , nie umawiałes się z nią? Dobrze by było wysterylizować tą dużą sunię, bo jej córka z porzedniego miotu ma teraz cieczkę, a ona albo po , albo bedzie wkrótce. Tylko jak zwykle problem z przechowaniem po zabiegu. Nie znasz kogos , kto mógłby przechowac choc kilka dni w domu?[/QUOTE] Kiepsko z przetrzymaniem, szukalismy, nie ma osob chetnych ani na przygarniecie na DT, ani na przetrzymanie po sterylce. Nie ma co wierzyc w cuda. Tam sa 3 suki..wszystkie wartaloby wysterylizowac..Nie wiem jak Wy, ale ja nie wyobrazam sobie, ze ida na sterylizacje, a jakis czas po niej trafiaja do rudery...... Jak juz, to lepiej szukac im domow, potem zapewnic wlascicieli, ze suki zostana wysterylizowane... No i wydawac szczeniaki, poki sa szczeniakami, a nie doroslymi psami. Dodam, ze maja kolo 5 miesiecy.. Quote
erka Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Szczeniaki urodziły się w sierpniu, czyli maja ok. 4 mies.:). Wiadomo , że lepiej by było od razu znależc domy dla suk, ale trzeba patrzeć realnie. Mamy psy na tymczasach czekające miesiącami na domy, zanim sie dla nich znajdą, moga juz byc kolejne szczeniaki:(. Quote
backbone Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 [QUOTE]nie umawiałes się z nią?[/QUOTE] Dalem numer, ma ta osoba zadzwonic i dac znac kiedy bedzie miec czas. A co do zdjec, one sa troche zdziczale - podochodza, ale ciezko fotki z osobna zrobic, Po pierwsze zazwyczaj tam jestem wieczorem, bo wtedy mam chwilę, po drugie roznie z nimi jest, czasem wychodza trzy, czasem cztery, czasem siedem. Quote
agack222 Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 [quote name='backbone']Dalem numer, ma ta osoba zadzwonic i dac znac kiedy bedzie miec czas. A co do zdjec, one sa troche zdziczale - podochodza, ale ciezko fotki z osobna zrobic, Po pierwsze zazwyczaj tam jestem wieczorem, bo wtedy mam chwilę, po drugie roznie z nimi jest, czasem wychodza trzy, czasem cztery, czasem siedem.[/QUOTE] Dokladnie. Dodam jeszcze, ze 2 szczeniaki sa jak ten ze zdjecia a ostatni ma jasny pysio. Quote
kkanarekk Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Ja tak jak pisałam mogę wziąć tego czarnego malucha w każdej chwili ale najbliższy transport jest w piątek (tylko nie wiem kto to miał jechać )napisz mi proszę erka kto to był to ja spróbuję się od razu z nią umówić czy na pewno go weźmie, wtedy można by go wcześniej złapać żeby na 100% był w piątek gotowy do transportu. Quote
andzia69 Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 [quote name='kkanarekk']Ja tak jak pisałam mogę wziąć tego czarnego malucha w każdej chwili ale najbliższy transport jest w piątek (tylko nie wiem kto to miał jechać )napisz mi proszę erka kto to był to ja spróbuję się od razu z nią umówić czy na pewno go weźmie, wtedy można by go wcześniej złapać żeby na 100% był w piątek gotowy do transportu.[/QUOTE] Z Krakowa ma jechać Asior;) z darami - ale nie wiem czy sob. czy niedziela - jeszcze nie dogadane jesteśmy:) No i Jagienka ma jechać ze Skarżyska do Krakowa 10 grudnia Quote
kkanarekk Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 o właśnie to miała być Jagienka :) (dzięki) bo ona wcześniej niż Asior jedzie. To zaraz do niej napiszę i jutro zadzwonię to backbone w sprawie łapania małego. Quote
andzia69 Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 [quote name='kkanarekk']o właśnie to miała być Jagienka :) (dzięki) bo ona wcześniej niż Asior jedzie. To zaraz do niej napiszę i jutro zadzwonię to backbone w sprawie łapania małego.[/QUOTE] no to choć jeden maluch byłby bezpieczny:) cosik widzę, że gustujesz w takich "Gojach":):) Quote
Recommended Posts