ilon_n Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Nutusia napisał(a):To zaciskamy jeszcze mocniej! A co z Mantą?... :) Manta wczoraj zafundowała mi mały horror. Wróciłam późno do domu na maxa przejęta i czekałam do rana na sygnały z hotelu. Jak dowiozłam Ją po zabiegu na miejsce, Manta i cały bagażnik były we krwi !!! Szybko dzwoniłam do weta w Toruniu i zdalnie przez tel usuwaliśmy problem .. Teraz już wiadomo, że jak Manta zaczęła się wybudzać i prężyć, by wstać zaczął krwawić przecięty podczas zabiegu mięsień podskórny. Krew wydostawała się mikro-szczelinką wzdłuż świeżutkiego szwa .. ale wczoraj .. po tłustym sreberku ochronnym krew spływała bez śladu .. nie mogliśmy zlokalizować źródła krwotoku .. w końcu udało się, więc zrobiliśmy gruby kompres i ucisk w tym miejscu. Krwawienie się wyciszyło. Dzisiaj rano Manta wstała na siusiu, wyszła na dwór, bo przecież nie załatwi się w domu .. Wszystko już się unormowało .. ale dla mnie to był straszny wieczór i noc .. Wet kontrolnie rano zadzwonił do mnie czy wszystko jest OK. Wytłumaczył mi wszystko na spokojnie. Bo wczoraj to o spokoju u mnie nie było mowy. Manta dziś ma się dobrze. To silna dziewczyna. Musiała dostać potrójną porcję narkozy, bo się wybudzała w czasie zabiegu !! Sam wet był w szoku. Quote
Javena Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Niby czytałam i dalej nie wiem ,ile tych piesków jest.? Komu ten hotelik.? Deklarowac sie nie moge,ale 20 jednorazowo wyślę końcem miesiąca. Quote
Kociabanda2 Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 o rany... :-o To dziewczyna przeżyła niezły horror... wybudzić się tak z rozpłatanym brzuszkiem :( Quote
beataczl Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Anja2201 napisał(a):moja mama tam rano pojedzie , jeśli nie odda to ją kupimy , sprzedać chce , przynajmiej tak mówi , mama weźmie jeszcze sąsiadkę liczymy , że będzie mu głupio wobec sąsiadów i odda za darmo . i jak sytuacja? Quote
Tymonka Posted November 25, 2010 Author Posted November 25, 2010 Javena napisał(a):Niby czytałam i dalej nie wiem ,ile tych piesków jest.? Komu ten hotelik.? Deklarowac sie nie moge,ale 20 jednorazowo wyślę końcem miesiąca. Piesy są 3 , Manta w hotelu pod Toruniem , Oksa u mnie na DT i ostatnia sunia którą chcemy w sobotę do Owieczki zawieść na płatny DT (360 zł / miesiąc) , chyba , że Oksa pojedzie do domu , wtedy druga sunia będzie na darmowym DT u mnie , no jest jeszcze szansa , że TZ się zakocha w ciągu doby ( tyle będę musiała ją przetrzymać ) i obie zostaną u mnie , ale nie wiem czy ja się na to piszę . Dwa duże szczeniaki , 3 moje młode małe psiaki , 1 staruszka i jeszcze w przyszłym tygodniu jedna staruszka do mnie przyjeżdża ,a i jeszcze Kama (coś jak kaukaz) na podwórku . Boję się ,że nie ogarnę tego . Quote
Tymonka Posted November 25, 2010 Author Posted November 25, 2010 beataczl napisał(a):i jak sytuacja? jeszcze nic nie wiem , boję się zadzwonić , czekam , aż się mama odezwie . Quote
Javena Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Aaaa,już rozumiem. To jest tak ,jak człowiek chce ogarnać w ciagu minuty cały wątek.:) Podtrzymuję deklaracje jednorazowa. Jesli sytuacja z moimi deklarowiczami się zmieni ,postaram się pamiętac .Myśle jednak ,ze szybko domy znajda. Moge pomóc w ogłaszaniu. Quote
Tymonka Posted November 25, 2010 Author Posted November 25, 2010 Javena napisał(a):Aaaa,już rozumiem. To jest tak ,jak człowiek chce ogarnać w ciagu minuty cały wątek.:) Podtrzymuję deklaracje jednorazowa. Jesli sytuacja z moimi deklarowiczami się zmieni ,postaram się pamiętac .Myśle jednak ,ze szybko domy znajda. Moge pomóc w ogłaszaniu. A konto wysyłałam już?? Quote
Javena Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Anja2201 napisał(a):A konto wysyłałam już?? Nie......... Quote
Tymonka Posted November 25, 2010 Author Posted November 25, 2010 Jest tak : Suni nie zabraliśmy i nie zabieramy , ale zacznę od początku : Właściciel jak się okazało mieszka w Warszawie i tylko parę razy w tygodniu jest na miejscu (miałyśmy pecha zawsze trafić na niego ) , stale mieszka tam pracownik ( od paru dni) i on podjął się opieki nad sunią , pokazał dzisiaj książeczkę zdrowia z wpisanymi szczepieniami , pokazał leki dla suni , mała nie ma już guzka , dostała maści na rankę po nim , facet zobowiązał się zapłacić za sterylizację , my mamy się zająć samym zabiegiem , sunia mieszka z nim , w jego pokoju , widać ,że facet kocha zwierzęta , sunia się do niego bardzo garnie , poprawiła się fizycznie . Oczywiście nadal będziemy sprawdzać jak psiak się ma ,ale myślę ,że nie ma sensu jej odbierać i umieszczać w płatnym DT . Quote
Tymonka Posted November 25, 2010 Author Posted November 25, 2010 Latające psy (tylko się głowy poucinały : Uploaded with ImageShack.us Quote
Tymonka Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 Zimowo (niestety ): Uploaded with ImageShack.us Quote
Ania W Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Anja masz zapchaną skrzynkę - próbuję ci wysłać pw w sprawie wizyty w Węgrowie. Quote
Tymonka Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 Ania W napisał(a):Anja masz zapchaną skrzynkę - próbuję ci wysłać pw w sprawie wizyty w Węgrowie. wyczyszczona Quote
magenka1 Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Anja wyslałam 10 zl szczeniaczki od razu poszła deklaracja dla dziewczyn puściłam jednym przelewem Quote
Marinka Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Na fb pod poniższym linkiem, zgłosiłam szczeniaczki...może jakiś grosz skapnie? http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=144087862306440&id=133897826658777 Quote
Tymonka Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 Mam pytanie , ponieważ szczeniak jednak nie jedzie do hotelu ,a mojej oksie nic nie brakuje , mozgę wszystkie pieniążki przeznaczyć na Mantę ?? Quote
Marinka Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Anja2201 napisał(a):Mam pytanie , ponieważ szczeniak jednak nie jedzie do hotelu ,a mojej oksie nic nie brakuje , mozgę wszystkie pieniążki przeznaczyć na Mantę ?? Nie wiem na jakiego psiaka deklarowałam, ale jesli o mnie chodzi - ZGADZAM SIĘ :) Quote
Nutusia Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Anja, dogadałyście się z panią w sprawie Manty?... Quote
Tymonka Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 Nutusia napisał(a):Anja, dogadałyście się z panią w sprawie Manty?... Dzwoniłam do pani przez 2 dni , nie odebrała ani razu , nie oddzwoniła , chyba jej nie zależało . Quote
Nutusia Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Cholercia, aż dziwne, bo do mnie sama dzwoniła ze 3 razy... Może na tę drugą wieś pojechała... Quote
Recommended Posts