Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nutusia napisał(a):
To zaciskamy jeszcze mocniej! A co z Mantą?... :)

Manta wczoraj zafundowała mi mały horror. Wróciłam późno do domu na maxa przejęta i czekałam do rana na sygnały z hotelu.
Jak dowiozłam Ją po zabiegu na miejsce, Manta i cały bagażnik były we krwi !!!
Szybko dzwoniłam do weta w Toruniu i zdalnie przez tel usuwaliśmy problem ..
Teraz już wiadomo, że jak Manta zaczęła się wybudzać i prężyć, by wstać zaczął krwawić przecięty podczas zabiegu mięsień podskórny. Krew wydostawała się mikro-szczelinką wzdłuż świeżutkiego szwa .. ale wczoraj .. po tłustym sreberku ochronnym krew spływała bez śladu .. nie mogliśmy zlokalizować źródła krwotoku .. w końcu udało się, więc zrobiliśmy gruby kompres i ucisk w tym miejscu. Krwawienie się wyciszyło.

Dzisiaj rano Manta wstała na siusiu, wyszła na dwór, bo przecież nie załatwi się w domu ..
Wszystko już się unormowało .. ale dla mnie to był straszny wieczór i noc ..

Wet kontrolnie rano zadzwonił do mnie czy wszystko jest OK. Wytłumaczył mi wszystko na spokojnie.
Bo wczoraj to o spokoju u mnie nie było mowy.

Manta dziś ma się dobrze.
To silna dziewczyna.
Musiała dostać potrójną porcję narkozy, bo się wybudzała w czasie zabiegu !! Sam wet był w szoku.

• Replies 340
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Anja2201 napisał(a):
moja mama tam rano pojedzie , jeśli nie odda to ją kupimy , sprzedać chce , przynajmiej tak mówi , mama weźmie jeszcze sąsiadkę liczymy , że będzie mu głupio wobec sąsiadów i odda za darmo .

i jak sytuacja?

Posted

Javena napisał(a):
Niby czytałam i dalej nie wiem ,ile tych piesków jest.? Komu ten hotelik.? Deklarowac sie nie moge,ale 20 jednorazowo wyślę końcem miesiąca.

Piesy są 3 , Manta w hotelu pod Toruniem , Oksa u mnie na DT i ostatnia sunia którą chcemy w sobotę do Owieczki zawieść na płatny DT (360 zł / miesiąc) , chyba , że Oksa pojedzie do domu , wtedy druga sunia będzie na darmowym DT u mnie , no jest jeszcze szansa , że TZ się zakocha w ciągu doby ( tyle będę musiała ją przetrzymać ) i obie zostaną u mnie , ale nie wiem czy ja się na to piszę . Dwa duże szczeniaki , 3 moje młode małe psiaki , 1 staruszka i jeszcze w przyszłym tygodniu jedna staruszka do mnie przyjeżdża ,a i jeszcze Kama (coś jak kaukaz) na podwórku . Boję się ,że nie ogarnę tego .

Posted

Aaaa,już rozumiem. To jest tak ,jak człowiek chce ogarnać w ciagu minuty cały wątek.:) Podtrzymuję deklaracje jednorazowa. Jesli sytuacja z moimi deklarowiczami się zmieni ,postaram się pamiętac .Myśle jednak ,ze szybko domy znajda. Moge pomóc w ogłaszaniu.

Posted

Javena napisał(a):
Aaaa,już rozumiem. To jest tak ,jak człowiek chce ogarnać w ciagu minuty cały wątek.:) Podtrzymuję deklaracje jednorazowa. Jesli sytuacja z moimi deklarowiczami się zmieni ,postaram się pamiętac .Myśle jednak ,ze szybko domy znajda. Moge pomóc w ogłaszaniu.

A konto wysyłałam już??

Posted

Jest tak : Suni nie zabraliśmy i nie zabieramy , ale zacznę od początku :

Właściciel jak się okazało mieszka w Warszawie i tylko parę razy w tygodniu jest na miejscu (miałyśmy pecha zawsze trafić na niego ) , stale mieszka tam pracownik ( od paru dni) i on podjął się opieki nad sunią , pokazał dzisiaj książeczkę zdrowia z wpisanymi szczepieniami , pokazał leki dla suni , mała nie ma już guzka , dostała maści na rankę po nim , facet zobowiązał się zapłacić za sterylizację , my mamy się zająć samym zabiegiem , sunia mieszka z nim , w jego pokoju , widać ,że facet kocha zwierzęta , sunia się do niego bardzo garnie , poprawiła się fizycznie . Oczywiście nadal będziemy sprawdzać jak psiak się ma ,ale myślę ,że nie ma sensu jej odbierać i umieszczać w płatnym DT .

Posted

Anja2201 napisał(a):
Mam pytanie , ponieważ szczeniak jednak nie jedzie do hotelu ,a mojej oksie nic nie brakuje , mozgę wszystkie pieniążki przeznaczyć na Mantę ??

Nie wiem na jakiego psiaka deklarowałam, ale jesli o mnie chodzi - ZGADZAM SIĘ :)

Posted

Nutusia napisał(a):
Anja, dogadałyście się z panią w sprawie Manty?...

Dzwoniłam do pani przez 2 dni , nie odebrała ani razu , nie oddzwoniła , chyba jej nie zależało .