Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 340
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poczekam na nowe zdjęcia i zamówię banerek.
Finansowo nie pomogę, niestety, ale może ogłoszenia zrobię, tylko zdjęcia potrzebne nowe, szczególnie mamusi.

Anja, masz rację, moja Mała wyżełkowa jest trochę z wyglądu, ale z charaktery to rasowa wyżlica ;)

Posted

Manta dotarła bezpiecznie do hoteliku. Grzecznie przebyła całą trasę ze Zgierza na miejsce. Kochana psiunia. Zwiedzając nowe miejsce trzymała się mnie i od czasu do czasu lizała mi dłonie. Faktycznie dzieci to jej ulubieńcy. Nie odstępowała mojej córy.
Lubi też koty .. i chyba wszystko co żyje .. taka wspaniała sunia.
Mam kilka fotek zrobionych komórką, wkleję je jutro, bo dziś po podróży nie mam już siły ..
Poprosiłam o fotki plenerowe Manty z hoteliku w najbliższym czasie, by można było zrobić jej ogłoszenia.
Sunia powinna czym prędzej trafić do swojego domu, za dużo zmian zaliczyła w tak krótkim czasie .. stabilizacja czym prędzej potrzebna.

Ona niewiele ma z ONków, ale za to sporo z owczarka szkockiego :) jest urocza i ma równie uroczy charakter.

Posted

ilon_n napisał(a):
Manta dotarła bezpiecznie do hoteliku. Grzecznie przebyła całą trasę ze Zgierza na miejsce. Kochana psiunia. Zwiedzając nowe miejsce trzymała się mnie i od czasu do czasu lizała mi dłonie. Faktycznie dzieci to jej ulubieńcy. Nie odstępowała mojej córy.
Lubi też koty .. i chyba wszystko co żyje .. taka wspaniała sunia.
Mam kilka fotek zrobionych komórką, wkleję je jutro, bo dziś po podróży nie mam już siły ..
Poprosiłam o fotki plenerowe Manty z hoteliku w najbliższym czasie, by można było zrobić jej ogłoszenia.
Sunia powinna czym prędzej trafić do swojego domu, za dużo zmian zaliczyła w tak krótkim czasie .. stabilizacja czym prędzej potrzebna.

Ona niewiele ma z ONków, ale za to sporo z owczarka szkockiego :) jest urocza i ma równie uroczy charakter.
Cuuuuudnie:) Dziękujemy Ilon_n za relacj ei takie cudne wieści o suni...to jak czytam taki pies-marzenie...Oby jak najszybciej domek znalazła...:)

Posted

Moja mama była dzisiaj u reszty dzieciaków , są już tylko dwa , nikt nie umiał / nie chciał wytłumaczyć co się stało z 3 , boję się bardzo , że nie damy rady ich uratować :(

Posted

Jestem,ale póki co tylko podrzuce. Przed chwila zadeklarowałam szczeniakowi ze śmietnika, pare groszy ,bo nie mogę wiecej. Jesli cos sie zmieni w mojej kieszeni ,dorzucę.Mogę ogłoszenia zrobic, Albo coś na bazarek dołozyc ,jesli ktoś zdolny zrobi. Ja nie kumata pod tym względem.

Posted

Javena napisał(a):
Jestem,ale póki co tylko podrzuce. Przed chwila zadeklarowałam szczeniakowi ze śmietnika, pare groszy ,bo nie mogę wiecej. Jesli cos sie zmieni w mojej kieszeni ,dorzucę.Mogę ogłoszenia zrobic, Albo coś na bazarek dołozyc ,jesli ktoś zdolny zrobi. Ja nie kumata pod tym względem.

Ja bazarek chętnie zrobię , wyślij mi tylko zdjęcia z opisem i cenami , później wyślę Ci tylko co komu przesłać i kasę na wysyłkę , może być ??

Posted

Oczywiście. Już takie bazarki robiłam. Tz.Ktos robił ,ja tylko wysłałam zdjecia na meil z opisem. koszt wysyłki biorę na siebie. znaczy liczone są razem z ceną i wszystko na psiaki.

Posted

wklejam foteczki, kiepska jakość, bo po ostatniej nagłej awarii komórki musiałam przejść na stary tel.

pierwsze chwile w nowym miejscu::

spośród wszystkich ludzi wybieram ... dzieci::

koty też są w porządku i nawet je lubię::

kot już zaprzyjaźniony, zbadam co w pozostałych kątach ..

chyba już wszystko obwąchałam

spryciula jestem, znalazłam kabanoski .. na stole .. to sobie skubnęłam ..
teraz dają mi po kawałku i nawet mówią, że 'ładnie proszę' ..

Manta mieszka z hodowlanymi onkami .. wszystkie psy mieszkają w kojcach ..
ma młode towarzystwo, 4 m-czny młodziak + około roczna panna z ostatnich miotów + Enrico, roczny chłopak po włoskim tatusiu ;)

czy w planach jest sterylka Manty??
przydałoby się przed adopcją zrobić jej taki zabieg ..mogłabym podesłać Mantę do Soemy na refundację zabiegu .. hmm?

Posted

Było by cudownie , bo sami chyba na sterylkę nie uzbieramy :(

Tak się cieszę ,że Manta już bezpieczna ,teraz szczylki mi spać nie dają . Zrobie Mancie allegro , narazie takie nie wyróżnione , lepsze zrobię jak będą ładne fotki .

Ilonko mogę podać kontakt na Ciebie ? Ty będziesz miała kontakt z hotelem i większą wiedzę na temat suni .

Posted

[quote name='Anja2201']Było by cudownie , bo sami chyba na sterylkę nie uzbieramy :(

Tak się cieszę ,że Manta już bezpieczna ,teraz szczylki mi spać nie dają . Zrobie Mancie allegro , narazie takie nie wyróżnione , lepsze zrobię jak będą ładne fotki .

Ilonko mogę podać kontakt na Ciebie ? Ty będziesz miała kontakt z hotelem i większą wiedzę na temat suni .

Aniu, jeśli chodzi o kontakt tel. chwilowo nie jestem najlepszą opcją: primo z powodu wspomnianej awarii (mam straszny bałagan w komórce po odzysku danych), secundo z powodu pracy uniemożliwiającej odbieranie tel. przez większość dnia .. dla dobra suni wolałabym, żeby ktoś inny przyjmował zgłoszenia.

Ja będę na bieżąco przekazywać wieści z hotelu, ale na obecną chwilę i tak wiemy skromnie, że sunia jest spokojna, grzeczna, łagodna, dziecio-lubna, koto-też .. nie sprawia żadnych kłopotów .. jak dojdą nowe cechy od razu będę uzupełniać na wątku ..

Sunia jest już zgłoszona do refundacji .. zabieg byłby wykonany w Toruniu .. chyba sama dopilnuję transportu i samego wykonania zabiegu, bo w hodowli za ok. 3 tygodnie przyjdą na świat 2 mioty młodych i będzie młyn wokół maluchów ..
myślę, że jeśli jej stan zdrowia jest zadowalający to nie ma co zwlekać i już w poniedziałek zapiszę Mantę na jakiś termin w najbliższym miesiącu .. żeby jeszcze przed świętami była sterylizowana.

Posted
Posted

a oto nowe foteczki z hoteliku::

Manta to porządnisia, nie załatwiła się w kojcu!! Traktuje to jak swój dom, w którym zachowuje bezwzględną czystość.

Dziewczyna dzisiaj biegała po podwórzu z młodą 3-miesięczną Rodi. Nie miała skłonności do dziecięcych zachowań, ani tez matczynych .. zdaniem Beaty (gospodyni hoteliku) Manta nie miała jeszcze w swoim życiu maluchów .. nie obudził się w niej żaden instynkt opiekuńczy choć mała Rodi łasiła się do niej jak do maminy ..
ładnie zjada, ma apetyt.

Posted

ilon_n napisał(a):

Manta to porządnisia, nie załatwiła się w kojcu!! Traktuje to jak swój dom, w którym zachowuje bezwzględną czystość.

Dziewczyna dzisiaj biegała po podwórzu z młodą 3-miesięczną Rodi. Nie miała skłonności do dziecięcych zachowań, ani tez matczynych .. zdaniem Beaty (gospodyni hoteliku) Manta nie miała jeszcze w swoim życiu maluchów .. nie obudził się w niej żaden instynkt opiekuńczy choć mała Rodi łasiła się do niej jak do maminy ..
ładnie zjada, ma apetyt.
CZyli jednak szczeniorki nie sa tej suni..????:o To znaczy, ze facet klamal...ale gdzie w takim razie matka tamtych szczeniakow..??:(Moze trzeba przycisnac faceta do muru...moze gdzies zaglodzona czeka na pomoc...??:(

Anja2201 napisał(a):
Niestety nie , jeden psiak zaginął (podobno) , a dwa jeszcze tam siedzą .
O jejoooooo:(:( I co bedzie??A ktos je mial zabierac, dobrze pamiętam, czy sie mylę??Jesli tak, to kiedy to będzie??

Posted

Dla szczeniaków nic nie było , ja liczyłam , że szybciutko znajdą się domki i albo będę je po kolei zabierać do siebie , albo wy adoptuję stamtąd , a tu cisza . Mają trochę ogłoszeń , wyróżnione allegro .