Saphira Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Poproszę o konto. Postaram się coś wysłać. Quote
Tymonka Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 Saphira napisał(a):Poproszę o konto. Postaram się coś wysłać. Dzięki :)........ Quote
zdrojka Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Poczekam na nowe zdjęcia i zamówię banerek. Finansowo nie pomogę, niestety, ale może ogłoszenia zrobię, tylko zdjęcia potrzebne nowe, szczególnie mamusi. Anja, masz rację, moja Mała wyżełkowa jest trochę z wyglądu, ale z charaktery to rasowa wyżlica ;) Quote
Tymonka Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 Na razie na szybko dwie fotki , jutro obrobię resztę i wstawię : Quote
ilon_n Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Manta dotarła bezpiecznie do hoteliku. Grzecznie przebyła całą trasę ze Zgierza na miejsce. Kochana psiunia. Zwiedzając nowe miejsce trzymała się mnie i od czasu do czasu lizała mi dłonie. Faktycznie dzieci to jej ulubieńcy. Nie odstępowała mojej córy. Lubi też koty .. i chyba wszystko co żyje .. taka wspaniała sunia. Mam kilka fotek zrobionych komórką, wkleję je jutro, bo dziś po podróży nie mam już siły .. Poprosiłam o fotki plenerowe Manty z hoteliku w najbliższym czasie, by można było zrobić jej ogłoszenia. Sunia powinna czym prędzej trafić do swojego domu, za dużo zmian zaliczyła w tak krótkim czasie .. stabilizacja czym prędzej potrzebna. Ona niewiele ma z ONków, ale za to sporo z owczarka szkockiego :) jest urocza i ma równie uroczy charakter. Quote
gonia66 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 ilon_n napisał(a):Manta dotarła bezpiecznie do hoteliku. Grzecznie przebyła całą trasę ze Zgierza na miejsce. Kochana psiunia. Zwiedzając nowe miejsce trzymała się mnie i od czasu do czasu lizała mi dłonie. Faktycznie dzieci to jej ulubieńcy. Nie odstępowała mojej córy. Lubi też koty .. i chyba wszystko co żyje .. taka wspaniała sunia. Mam kilka fotek zrobionych komórką, wkleję je jutro, bo dziś po podróży nie mam już siły .. Poprosiłam o fotki plenerowe Manty z hoteliku w najbliższym czasie, by można było zrobić jej ogłoszenia. Sunia powinna czym prędzej trafić do swojego domu, za dużo zmian zaliczyła w tak krótkim czasie .. stabilizacja czym prędzej potrzebna. Ona niewiele ma z ONków, ale za to sporo z owczarka szkockiego :) jest urocza i ma równie uroczy charakter.Cuuuuudnie:) Dziękujemy Ilon_n za relacj ei takie cudne wieści o suni...to jak czytam taki pies-marzenie...Oby jak najszybciej domek znalazła...:) Quote
Tymonka Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 Moja mama była dzisiaj u reszty dzieciaków , są już tylko dwa , nikt nie umiał / nie chciał wytłumaczyć co się stało z 3 , boję się bardzo , że nie damy rady ich uratować :( Quote
Marta67 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 jestem z PW, ale nie wiem jak pomóc :( na razie zapisuję i przeczytam potem wątek Quote
Javena Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Jestem,ale póki co tylko podrzuce. Przed chwila zadeklarowałam szczeniakowi ze śmietnika, pare groszy ,bo nie mogę wiecej. Jesli cos sie zmieni w mojej kieszeni ,dorzucę.Mogę ogłoszenia zrobic, Albo coś na bazarek dołozyc ,jesli ktoś zdolny zrobi. Ja nie kumata pod tym względem. Quote
Tymonka Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 Javena napisał(a):Jestem,ale póki co tylko podrzuce. Przed chwila zadeklarowałam szczeniakowi ze śmietnika, pare groszy ,bo nie mogę wiecej. Jesli cos sie zmieni w mojej kieszeni ,dorzucę.Mogę ogłoszenia zrobic, Albo coś na bazarek dołozyc ,jesli ktoś zdolny zrobi. Ja nie kumata pod tym względem. Ja bazarek chętnie zrobię , wyślij mi tylko zdjęcia z opisem i cenami , później wyślę Ci tylko co komu przesłać i kasę na wysyłkę , może być ?? Quote
Javena Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Oczywiście. Już takie bazarki robiłam. Tz.Ktos robił ,ja tylko wysłałam zdjecia na meil z opisem. koszt wysyłki biorę na siebie. znaczy liczone są razem z ceną i wszystko na psiaki. Quote
Tymonka Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 ok , to wyślij mi wszystko na meila : [email protected] :)Znaczy koszty wysyłki mam doliczać , ale później przekazać na psiaki nie tobie , tak? Quote
ilon_n Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 wklejam foteczki, kiepska jakość, bo po ostatniej nagłej awarii komórki musiałam przejść na stary tel. pierwsze chwile w nowym miejscu:: spośród wszystkich ludzi wybieram ... dzieci:: koty też są w porządku i nawet je lubię:: kot już zaprzyjaźniony, zbadam co w pozostałych kątach .. chyba już wszystko obwąchałam spryciula jestem, znalazłam kabanoski .. na stole .. to sobie skubnęłam .. teraz dają mi po kawałku i nawet mówią, że 'ładnie proszę' .. Manta mieszka z hodowlanymi onkami .. wszystkie psy mieszkają w kojcach .. ma młode towarzystwo, 4 m-czny młodziak + około roczna panna z ostatnich miotów + Enrico, roczny chłopak po włoskim tatusiu ;) czy w planach jest sterylka Manty?? przydałoby się przed adopcją zrobić jej taki zabieg ..mogłabym podesłać Mantę do Soemy na refundację zabiegu .. hmm? Quote
Tymonka Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 Było by cudownie , bo sami chyba na sterylkę nie uzbieramy :( Tak się cieszę ,że Manta już bezpieczna ,teraz szczylki mi spać nie dają . Zrobie Mancie allegro , narazie takie nie wyróżnione , lepsze zrobię jak będą ładne fotki . Ilonko mogę podać kontakt na Ciebie ? Ty będziesz miała kontakt z hotelem i większą wiedzę na temat suni . Quote
ilon_n Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 [quote name='Anja2201']Było by cudownie , bo sami chyba na sterylkę nie uzbieramy :( Tak się cieszę ,że Manta już bezpieczna ,teraz szczylki mi spać nie dają . Zrobie Mancie allegro , narazie takie nie wyróżnione , lepsze zrobię jak będą ładne fotki . Ilonko mogę podać kontakt na Ciebie ? Ty będziesz miała kontakt z hotelem i większą wiedzę na temat suni . Aniu, jeśli chodzi o kontakt tel. chwilowo nie jestem najlepszą opcją: primo z powodu wspomnianej awarii (mam straszny bałagan w komórce po odzysku danych), secundo z powodu pracy uniemożliwiającej odbieranie tel. przez większość dnia .. dla dobra suni wolałabym, żeby ktoś inny przyjmował zgłoszenia. Ja będę na bieżąco przekazywać wieści z hotelu, ale na obecną chwilę i tak wiemy skromnie, że sunia jest spokojna, grzeczna, łagodna, dziecio-lubna, koto-też .. nie sprawia żadnych kłopotów .. jak dojdą nowe cechy od razu będę uzupełniać na wątku .. Sunia jest już zgłoszona do refundacji .. zabieg byłby wykonany w Toruniu .. chyba sama dopilnuję transportu i samego wykonania zabiegu, bo w hodowli za ok. 3 tygodnie przyjdą na świat 2 mioty młodych i będzie młyn wokół maluchów .. myślę, że jeśli jej stan zdrowia jest zadowalający to nie ma co zwlekać i już w poniedziałek zapiszę Mantę na jakiś termin w najbliższym miesiącu .. żeby jeszcze przed świętami była sterylizowana. Quote
Tymonka Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 ok w takim razie podam kontakt na siebie :) Quote
Tymonka Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 ogłoszenia : Szczeniaki : www.alegratka.pl WWW.eurooferty.com WWW.gieldaogloszen.pl WWW.kupsprzedaj.pl WWW.Kokosy.pl WWW.KUPIEPSA.PL www.zwierzeta.low.pl WWW.przygarnijzwierzaka.pl WWW.Gumtree.pl Manta : www.alegratka.pl WWW.Kokosy.pl WWW.przygarnijzwierzaka.pl WWW.gumtree.pl później zrobię allegro Mancie , bo maluch już mają i jak będą lepsze fotki to więcej ogłoszeń. Allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=1319804509 Quote
ilon_n Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 a oto nowe foteczki z hoteliku:: Manta to porządnisia, nie załatwiła się w kojcu!! Traktuje to jak swój dom, w którym zachowuje bezwzględną czystość. Dziewczyna dzisiaj biegała po podwórzu z młodą 3-miesięczną Rodi. Nie miała skłonności do dziecięcych zachowań, ani tez matczynych .. zdaniem Beaty (gospodyni hoteliku) Manta nie miała jeszcze w swoim życiu maluchów .. nie obudził się w niej żaden instynkt opiekuńczy choć mała Rodi łasiła się do niej jak do maminy .. ładnie zjada, ma apetyt. Quote
Tymonka Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 ocelot napisał(a):Malce też już bezpieczne? Niestety nie , jeden psiak zaginął (podobno) , a dwa jeszcze tam siedzą . Quote
gonia66 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 ilon_n napisał(a): Manta to porządnisia, nie załatwiła się w kojcu!! Traktuje to jak swój dom, w którym zachowuje bezwzględną czystość. Dziewczyna dzisiaj biegała po podwórzu z młodą 3-miesięczną Rodi. Nie miała skłonności do dziecięcych zachowań, ani tez matczynych .. zdaniem Beaty (gospodyni hoteliku) Manta nie miała jeszcze w swoim życiu maluchów .. nie obudził się w niej żaden instynkt opiekuńczy choć mała Rodi łasiła się do niej jak do maminy .. ładnie zjada, ma apetyt.CZyli jednak szczeniorki nie sa tej suni..????:o To znaczy, ze facet klamal...ale gdzie w takim razie matka tamtych szczeniakow..??:(Moze trzeba przycisnac faceta do muru...moze gdzies zaglodzona czeka na pomoc...??:( Anja2201 napisał(a):Niestety nie , jeden psiak zaginął (podobno) , a dwa jeszcze tam siedzą .O jejoooooo:(:( I co bedzie??A ktos je mial zabierac, dobrze pamiętam, czy sie mylę??Jesli tak, to kiedy to będzie?? Quote
Tymonka Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 Dla szczeniaków nic nie było , ja liczyłam , że szybciutko znajdą się domki i albo będę je po kolei zabierać do siebie , albo wy adoptuję stamtąd , a tu cisza . Mają trochę ogłoszeń , wyróżnione allegro . Quote
Recommended Posts