Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wklejasz tu
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/74676-Uwaga%21Kto-nie-wp%C5%82aci%C5%82-kto-nie-wys%C5%82a%C5%82-%29-Wyja%C5%9Bnienia-i-Czarna-lista"]http://www.dogomania.pl/threads/74676-Uwaga!Kto-nie-wp%C5%82aci%C5%82-kto-nie-wys%C5%82a%C5%82-%29-Wyja%C5%9Bnienia-i-Czarna-lista[/URL].
z opisem sytuacji.
Dwa miesiące to bardzo długo.

Wiosna??? Wiesz co? - jeszcze napisz do Lu_Gosiaq, one się znają.
No i dopatrzyłam się, że podaje telefon. Może choć esa jej wyślij...

Posted

Mam kilka fantów (odzież XXL oraz buty) które mogłabym udostępnić na bazarek, sfotografować i opisać. Paczki też mogę wysyłać od siebie. Nie mam jednakże czasu na prowadzenie i aktualizowanie bazarku oraz nie mam najważniejszego CELU. Już raz na tych zasadach organizowałam bazarek i udał się całkiem sprawnie. Czy znajdzie się chętna osoba z celem i czasem do prowadzenia bazarku?

Posted

Dostałam od razu mocny odzew, bazarek będzie na rzecz Jagienki i jej hoteliku. O osobach, które zgłosiły się później na pewno będę pamiętać. Moja oferta, do czasu następnego uzbierania fantów jest w związku z tym nieaktualna.

• 3 weeks later...
Posted

Mam pytanie
Chciałam zrobić bazarek 50/50 i tu pojawia się problem bo bazarek miałby być na moją Agrę i opłatę jej tymczasu ale także na Perełkę której wątek jest tu na dogo jednak jest on zaniedbany no i nie ukrywajmy wszystko jest porkęcone.
Perełka jest teraz w domu stałym jendak z tego co wiem została oddana do niego przez fundację chora a na prośby nowej właścicielki odpowiedź była jedna... zabiorą psa. bW sumie ta osoba zabrała z fundacji 3 psy które utrzymuje jednak z Perełką jest o tyle problem że musi co jakiś czas mieć badaną krew a także podawaną specjalistyczną karmę. Wszystkie wyniki krwi i faktury został przekazane fundacji. Nie wspomnę że osoba ta od zeszłego roku nie dostała nawet książeczki zdrowia bo zawsze jakieś ale było... Fakt faktem chciałabym zrobić bazarek z przeznaczeniem 50/50 na Agrę i Perełkę bo ona zasługuje na pomoc zwłaszcza że fundacja która ją wydałą do adopcji ją po prostu olała...

Pytanie czy mogę taki bazarek założyć?

Posted

[quote name='Gisic87']Mam pytanie
Chciałam zrobić bazarek 50/50 i tu pojawia się problem bo bazarek miałby być na moją Agrę i opłatę jej tymczasu ale także na Perełkę której wątek jest tu na dogo jednak jest on zaniedbany no i nie ukrywajmy wszystko jest porkęcone.
Perełka jest teraz w domu stałym jendak z tego co wiem została oddana do niego przez fundację chora a na prośby nowej właścicielki odpowiedź była jedna... zabiorą psa. bW sumie ta osoba zabrała z fundacji 3 psy które utrzymuje jednak z Perełką jest o tyle problem że musi co jakiś czas mieć badaną krew a także podawaną specjalistyczną karmę. Wszystkie wyniki krwi i faktury został przekazane fundacji. Nie wspomnę że osoba ta od zeszłego roku nie dostała nawet książeczki zdrowia bo zawsze jakieś ale było... Fakt faktem chciałabym zrobić bazarek z przeznaczeniem 50/50 na Agrę i Perełkę bo ona zasługuje na pomoc zwłaszcza że fundacja która ją wydałą do adopcji ją po prostu olała...

Pytanie czy mogę taki bazarek założyć?[/QUOTE]

jesli Perełka jest domu stałym mod nie wyrazi zgody na taki bazarek

dodatkowo psiak na którego będa zbierane pieniazki musi miec swoj wątek na dogo gdzie będą rozliczane bazarki
nie napisalaś czy twoja tymczasowiczka ma

Posted

się przyszłam pochwalić że bazarek zakończyłam, sprzedałam co nieco-uzyskałam 207 zł i przelałam dziś na konto Fundacji:) teraz pędzę do moda pokazać dowód wpłaty i już :) parę osób potwierdziło odbiór przesyłek a resztę dopytam :)
dzięki dziewczyny za pomoc-inaczej bym sobie nie poradziła (chociaż wklejania takiego łądnego linka pod postem-za każdym razem żeby to było już automatycznie, wciąż nie ogarnęłam :))
pozdrawiam

Posted

[quote name='Agnes_Jot']się przyszłam pochwalić że bazarek zakończyłam, sprzedałam co nieco-uzyskałam 207 zł i przelałam dziś na konto Fundacji:) teraz pędzę do moda pokazać dowód wpłaty i już :) [B]parę osób potwierdziło odbiór przesyłek a resztę dopytam[/B] :)
dzięki dziewczyny za pomoc-inaczej bym sobie nie poradziła (chociaż wklejania takiego łądnego linka pod postem-za każdym razem żeby to było już automatycznie, wciąż nie ogarnęłam :))
pozdrawiam[/QUOTE]

resztę sobie daruj
naprawdę tylko garstka osob potwierdza otrzymanie przesyłek :roll:
jak nikt nei bedzie alarmował na watku przez 2 miesiace ze nie otrzymał przesyłki modzi uznają ze przesyłki zostały dostarczone i bazarek bedzie rozliczony

Posted

[quote name='juli88']czy za każdym razem jest potrzeba informowania moda o rozliczeniu? Czy wystarczy tylko informacja na wątku psa i bazarku?[/QUOTE]

wystarczy informacja na watku psa (ujecie bazarku we wpłatach) i na bazarku - informacja gdzie znajduje sie wujecie wpłaty z bazarku (czyli watek psa, post)
Agnes miala inna sytuacje - robiła bazarek dla fundacji i pieniązki przelewala na konto fundacji
fundacji bez watku na dogo ?
(dobrze pamiętam?)

Posted

Fundacja nie ma tu wątku. wysłałam do Pianki info że pieniążki w takiej to a takiej kwocie przelałam na konto Fundacji z prośbą o podanie ewentualne @ gdzie mogę przesłac potwierdzenie dokonania przelewu.

Posted

dziewczyny mam pytanie:
licytuje na bazarku na aukcji "WSZYSTKO DLA DOMUI DZIECI - imbryk,serweta,kuchenne i inne na psy pólnocy do 30.10" wiec dodalam sobie go do ulubionych. wczoraj wchodze w link a tam informacja ze nie mam dostepu! Próbowalam znalezc go na Aukcjach ale w ogóle go nie widze. i nie wiem co teraz zrobic....czy mozliwe ze watek zostal usuniety???gdzie moge znalezc informacje? z góry dziekuje

Posted

[quote name='lalla']dziewczyny mam pytanie:
licytuje na bazarku na aukcji "WSZYSTKO DLA DOMUI DZIECI - imbryk,serweta,kuchenne i inne na psy pólnocy do 30.10" wiec dodalam sobie go do ulubionych. wczoraj wchodze w link a tam informacja ze nie mam dostepu! Próbowalam znalezc go na Aukcjach ale w ogóle go nie widze. i nie wiem co teraz zrobic....czy mozliwe ze watek zostal usuniety???gdzie moge znalezc informacje? z góry dziekuje[/QUOTE]

Usunięty niestety. Też sobie tam coś wypatrzyłam. Był jeszcze drugi tej samej autorki i tam też miałam coś na oku :-(

Posted

[quote name='Kara.']Usunięty niestety. Też sobie tam coś wypatrzyłam. Był jeszcze drugi tej samej autorki i tam też miałam coś na oku :-([/QUOTE]

może bazarek nie spałniał regulaminu?

najlepiej napiszcie do osoby która prowadziła owy bazarek, moze wystawi go jeszcze raz - poprawnie
druga opcja - moze osoba wystawiajaca lub cel bazarku figurują na liście zablokowanych ?
(link do zablokowanych: [url]http://www.dogomania.pl/threads/195671-Zablokowani-sprzedajacy-i-zablokowane-cele[/url].)

Posted

[quote name='3 x']może bazarek nie spałniał regulaminu?

najlepiej napiszcie do osoby która prowadziła owy bazarek, moze wystawi go jeszcze raz - poprawnie
druga opcja - moze osoba wystawiajaca lub cel bazarku figurują na liście zablokowanych ?[/QUOTE]

Pewnie coś było nie tak. Cały problem polega na tym, że nie pamiętam kto wystawiał te bazarki. :-(

Posted

[quote name='Kara.']Pewnie coś było nie tak. Cały problem polega na tym, że nie pamiętam kto wystawiał te bazarki. :-([/QUOTE]

dzieki za odp :) wlasnie ja tez nie pamietam kto wystawial i tez mi sie kojarzylo ze byl drugi bazarek, którego szukalam :)
no trudno, moze wystawia jeszcze raz poprawnie :)

Posted

Zwracam się do osób robiących bazarki, aby informowały w opisach towaru o jego wadach. Ostatnio odbieram rzeczy w bardzo złym stanie, zaplamione, popękane, o czym nie było w opisie (na pewno nie wady powstałe w trakcie przesyłania pocztą)
Zastanawiam się nad kontynuacją zakupów bazarkowych - mam dość przymykania oczu na ewidentne manipulacje pod pozorem "że to przecież dla dobra psa".

• 2 weeks later...
Posted

Czy gdzieś jest dokładnie wyjaśnione, jak działa bazarek, żeby uniknąć "czepiania" np ze strony skarbówki? Bo zaczął powstawać bazarek na forum chi i właśnie są wątpliwości.....

Posted

[FONT=Arial Narrow][FONT=Courier New]a ja mam takie pytanko-mam obecnie małą tymczasowiczkę (założyłam jej wątek na dogo w psach do adopcji w podforum mazowieckie).
Mała Zora ma jakieś dolegliwości skórne (dziś dowiem się co to dokładnie) i nie jest jeszcze szczepiona-[B]chciałabym zrobić bazarek na jej utrzymanie (mojej tymczasowiczki) i leczenie a także szczepienia.[/B][U]tylko czy mogę?[/U] szukam sunieczce domu ale do czasu jej znalezienia muszę ją wyleczyć z tego paskudztwa na pleckach no i zaszczepić żeby nie zachorowała :/ gdzieś widziałam że jakaś ciotka robiła na swoje tymczasy bazarek.
ale nie wiem czy tak można. Można? Co wtedy z rozliczeniem? Mam przedstawiać modowi coś? No ale co? Paragony za karmę? Rachunek od weta? No chyba nie :/

Napisałam do Pianki prośbę o podanie adresu @ żebym przesłała potwierdzenie wpłaty za poprzedni bazarek ale nie dostałam odp. Paczki poszły, kasa poszła. a bazarek wisi w zakończonych.[/FONT]
[/FONT]

Posted

Przede wszystkim suczka musi mieć wątek. W tym wątku będziesz rozliczać ile zdobyłaś z bazarków i ile wydałaś i na co. Paragony i rachunki od lekarza.

Posted

wątek suni już założyłam - ale jakoś bez większego echa jeszcze....ale jeszcze poczekam (może się rozrusza) dopiero dziś założyłam wątek choć sunia jest już u mnie od ponad tygodnia. Dziękuję bardzo za odp.

Posted

[quote name='Agnes_Jot']
Napisałam do Pianki prośbę o podanie adresu @ żebym przesłała potwierdzenie wpłaty za poprzedni bazarek ale nie dostałam odp. Paczki poszły, kasa poszła. a bazarek wisi w zakończonych.
\[/QUOTE]
sorki- [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL], juz tak dla wszystkich
tylko prosze od razu z podawaniem linków do bazarków

[QUOTE][FONT=Arial Narrow][FONT=Courier New] Mam przedstawiać modowi coś? No ale co? Paragony za karmę? Rachunek od weta? No chyba nie :/[/FONT][/FONT][/QUOTE]no chyba tak.
tylke że masz to rozliczenie przedstawić w watku celu, wypisać w 1 poście wpłaty, wydatki i saldo końcowe

Posted

[quote name='Pianka']sorki- [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL], juz tak dla wszystkich
tylko prosze od razu z podawaniem linków do bazarków

no chyba tak.
tylke że masz to rozliczenie przedstawić w watku celu, wypisać w 1 poście wpłaty, wydatki i saldo końcowe[/QUOTE]

aha no to zaraz prześlę potwierdzenie przelewu na @
i po powrocie do domu ruszam z bazarkiem dla sunieczki bo coś mi nad pupcią jakąś suchą skórkę ma i nie podoba mi sie to :/
bardzo dziękuję za info-podoba mi się ten system, jest pytanie jest odp :)

Posted

Mam takie pytanie:
Sąsiedzi mają sukę, pies rodzi co cieczkę. Szukam aktualnie domu dla maluchów. Poprzedni miot zamarzł prawdopodobnie.
Chcę zacząć podawać suczce tabletki hormonalne do wiosny, aż będzie możliwa sterylizacja.
Czy mogę zrobić bazarek na takiego psa? Sąsiedzi nie pracują i ledwo siebie mogą utrzymać, pies jest, bo na wsi na podwórku pies musi być!
Co muszę zrobić żeby takowy pies mógł liczyć na pomoc z bazarku?
Czy wystarczy jak jest wątek szczeniaków i tam dołączyć ich mamę?

Posted

Witam!

Od końca sierpnia lub początku września zrobiłam kilka bazarków. Rozliczyłam te bazarki do końca, otrzymałam na wątku bazarku potwierdzenie, że pieniądze wpłynęły na wskazane w bazarku konta ( tj. cele ). Wyczytałam w regulaminie bazarku, że teraz w tytule bazarku muszę wpisać "DO USUNIZĘCIA".

Mam pytanie w związku z tym, co dalej z tym bazarkiem, jeżeli będzie usunięty, czy nie będę mogła już w ten link wejsć? I skąd mam wiedzieć kto jest moderatorem moich bazarków?
Pytam, bo na pierwszejstronie są podane trzy osoby.

Pozdrawiam. MALWA

Posted

[quote name='MALWA']Witam!

Od końca sierpnia lub początku września zrobiłam kilka bazarków. Rozliczyłam te bazarki do końca, otrzymałam na wątku bazarku potwierdzenie, że pieniądze wpłynęły na wskazane w bazarku konta ( tj. cele ). Wyczytałam w regulaminie bazarku, że teraz w tytule bazarku muszę wpisać "DO USUNIZĘCIA".

Mam pytanie w związku z tym, co dalej z tym bazarkiem, jeżeli będzie usunięty, czy nie będę mogła już w ten link wejsć? I skąd mam wiedzieć kto jest moderatorem moich bazarków?
Pytam, bo na pierwszejstronie są podane trzy osoby.

Pozdrawiam. MALWA[/QUOTE]

jak bazarek zostanie zusunięty to nie bedziesz mogła juz na niego wejść
ale bazarek będzie w otchłaniach archiwum
(kiedys poprosiłam moda o odzyskanie zdjęć z bazarku i mi je przesłał na maila)

co do który mod moderuje twoje bazarki - nie wiem
ale jak masz ptyanie to napisz do którejkolwiek osoby :)

osobiście pisuję do Viris